** неофіційна сторінка про м.Сокаль і Сокальський район
Зробити сторіку домашньою
Перейти на головну  - www.sokal.lviv.ua  /Сокаль і Сокальщина/
контактипро нас, про проект
книга гостей
Фотогалерея

Відеокаталог

Нам цікаво знати:



Безкоштовні точки доступу до мережі інтернет від Інтернет та сервіс провайдер

МІНІСТЕРСТВО ДОХОДІВ І ЗБОРІВ УКРАЇНИ

Google


 
 

Сокаль і Сокальщина :: Філія кредитної спілки «ВИГОДА» м. Сокаль


Філія кредитної спілки «ВИГОДА» м. Сокаль

Сокаль і Сокальщина ::

2009 рік

ЗВІТ СПОСТЕРЕЖНОЇ РАДИ

Кредитна спілка “Вигода” впевнено працює і переживає не прості економічні часи та політичні змагання в нашій країні. Попередній багаторічний досвід нашої праці, правильні стратегічні рішення та економічна політика реальної ціни на фінансові продукти, формування резервів, оптимізація витрат, оптимальна структура управління — забезпечують стабільну роботу нашої установи, яка продовжує незмінно кредитувати та обслуговувати тисячі наших членів і, очевидно, бути дійсно дивовижним явищем на ринку конаючих фінансових структур різного штибу.

У 2009 році спілка розробила стратегію на період до 2012 року, в якій передбачено основні напрямки роботи на вдосконалення внутрішньої структури управління, зміцнення та нарощення потенціалу існуючих філій, розвиток проекту “Зміцнення довіри” у громаді, як необхідного елементу роботи на рівні місцевих громад.

Ми і надалі залишаємось лідером кредитних спілок Львівщини через участь у Львівській асоціації кредитних спілок, співпрацю з Львівською обласною державною адміністрацією та Львівською обласною радою у частині реалізації програми енергозбереження. Через нашу установу члени сплки у 2009 році отримали майже 1000 000 грн. компенсації за відсотки по кредитах на енергоощадні заходи. Тут ми є лідерами серед всіх фінансових структур області. В кінці 2009 року програма енергозбереження знову відновлена — компенсація відсотків буде здійснюватися у 2010-2013 роках далі за звичною схемою — кредити на енергозбереження. Ми підписали відповідну угоду з ЛОДА і вже активно працюємо у цьому напрямі. Слід зазначити, що у травні 2009 року ми стали учасниками проекту “Енергоощадна ініціатива громади Стрийщини” (ЕОІС) та підписали відповідний меморандум. Розвиваючи цю ініціативу, започатковану рядом громадських організацій, професійних фірм, органів місцевого самоврядування та регіонального управління, у рамках ЕОІС ми беремо активну участь у втіленні проекту у місті Моршині спільно з Моршинською міською радою та Фондом Східна Європа.

У 2009 році ми продовжили консультації з керівництвом Української греко-католицької церкви щодо реалізації довгострокової співпраці і далеко просунулись щодо спільного бачення такої співпраці та підійшли до формування відповідних координаційних органів — Ради проекту та експертів. Ми віримо, що поєднання наших спільних зусиль принесуть велику користь для прихожан церков різних конфесій та будуть прекрасною кооперативною моделлю співпраці, у центрі якої буде людина. У 2010 році ми сподіваємось активно продовжувати розпочату велику кампанію щодо фінансової просвіти членів різних церковних громад.

Як кооперативна структура ми активно просуваємо ідеї кооперації у нашому суспільстві. Відчуваємо моральний обов'язок взяти на себе лідерство у практичному втіленні ідей створення об'єднань співвласників багатоквартирних будинків (ОСББ). Тим самим звільнимо людей від пут нав'язливого сервісу та навчимо їх управляти своїм житлом на засадах взаємної довіри, взаємного контролю та взаємної вдповідальності. У цьому напрямі ми провели одну зустріч із керівниками ОСББ, а також виступили партнерами проекту Громадської організації “Агенція регіонального розвитку “Перспектива Стрийщини” - “Школа ОСББ”, який плануємо розвинути вже у 2010 році.

З вірою, що у нас все вийде, бо працюємо щиро на благо громади і кожного з Вас, наших членів і прихильників. Нехай Бог нам буде у поміч, а щире серце та віддана праця щоденно змінюватимуть наше життя на краще. Порядок у країні — це порядок у наших головах та на тих ділянках суспільного життя, де Волею Божою ми зупинились, щоб БУДУВАТИ нашу рідну Батьківщину та її будучність. Слава Україні!

Петро Маковський,
Голова Cпостережної ради

 

ВИСНОВОК РЕВІЗІЙНОЇ КОМІСІЇ

Ревізійна комісія КС “Вигода”, обрана звітно-виборними зборами 2009 року, діяла згідно Статутних вимог та Положення про ревізійну комісію КС. Проводились засідання ревізійної комісії, члени комісії брали участь у засіданнях Спостережної ради та Правління, щокварталу проводилась перевірка фінансово-господарської діяльності.

Перевірялась робота кредитного комітету та Правління (за протоколами) та проконтрольвано виконання рішень Спостережної ради.

Згідно з планом проводились перевірки діяльності та касової дисципліни в філіях Самбора, Калуша, Бережан, Пустомит, Жидачева, Моршина, Сколе, Сокаля, Миколаєва та в центральному офісі.В результаті перевірок порушень виявлено не було.

Члени ревізійної комісії подавали рекомендації Спостережній раді при розгляді певних питань з метою покращення роботи. Майже в повному складі ревізійна комісія брала участь у Стратегічному плануванні в Славському.

Ревізійна комісія зазначає, що Спостережна рада і Правління оперативно реагує на всі зміни фінансового ринку України для підтримання стабільності. Свідченням нормальної життєдіяльності кредитної спілки є те, що на відміну від багатьох кредитних спілок, які потонули в морі фінансової кризи, наша установа ні на короткий час не припиняла кредитування та виплачувала депозитні нарахування за першою вимогою вкладника.

Сподіваємось, що кредитна спілка “Вигода” переживе фінансово-економічну кризу, вийде з неї сильнішою, досвідченішою і буде надалі однією з найуспішніших кредитних спілок в країні.

Наталія Почтовнюк,
Голова ревізійної комісії

ЗВІТ ПРАВЛІННЯ

З радістю повідомляємо, що 2009 рік, 18-й рік діяльності, виявився для кредитної спілки “Вигода” успішним, хоч був він нелегким. Ми змогли не тільки достойно перемогти ті кризові явища, що супроводжували нас весь рік, але продемонстрували високий рівень управління грошовими потоками, кредитними ризиками та ліквідністю і завершили фінансовий рік з відмінними показниками своєї діяльності.

2009 рік ще раз дав нам можливість утвердитися в правильності обраної тактики та сформованих в попередні роки базових принципів діяльності. Проте ми не зупинились на досягнутому, а продовжували вдосконалювати і розширювати спектр наших послуг. Протягом 2009 року до кредитівки вступило 2146 нових членів.

Впродовж року одним із найбільш авторитетних пертнерів був для нас німецький кооперативний Райффайзен банк з своєю міжнародною програмою розвитку для сільської місцевості GTZ. Нам відкрились нові перспективи в різних формах кооперації: чи то сільськогосподарська діяльність, чи переробна галузь, чи об'єднання співвласників багатоквартирних будинків. Цими знаннями ми охоче ділимось з своїми членами через заходи з фінансової просвіти, які не раз допомагали людям розібратися в тій непростій ситуації, в якій опинилася держава з ласки наших недалекоглядних політиків і недобросовісних діячів фінансового ринку.

Ми не тільки не розгубили жодної копійки “Вигоди”, а, навпаки, були ліквідними, не припиняли своєї кредитної діяльності. Що ж стосується дипозитування, то ніхто з членів не постраждав, “Вигода” розраховувалась завжди своєчасно, на першу ж вимогу вкладника. Це сприяло зміцненню довіри до кредитної спілки.

Стратегія спілки була спрямована на збереження тих результатів, які досягнуті в попередні роки. Таким чином всі дев'ять філій “Вигоди” залишились на ринку діяльними на кінець 2009 року.

Колектив працівників у тісній співпраці з керівними органами доклав всіх зусиль, щоб Ви, наші члени, спілчани почували себе з нами комфортно. І втішним для нас є те, що Ви зуміли оцінити наші зусилля достойно, підтримавши кредитну спілку “Вигода” своїм довір'ям.

Марія Сюма,
Голова правління

ЗВІТ КРЕДИТНОГО КОМІТЕТУ

У 2009 році кредитна політика нашої спілки, як і в попередні роки, відзначалась своєю виваженістю. В часі фінансової кризи, кредитна спілка “Вигода” може переконливо говорити про те, що надання кредитів — це основний вид її діяльності, в якому вона обізнана подекуди краще, ніж деякі інші фінансові установи.

За 2009 рік було видано 7556 кредитів, на суму 33,5 млн.грн. На кінець звітного періоду кредитний портфель складав 23,8 млн.грн. Найбільшу частину становлять споживчі кредити — 64,5 %. Решта кредитного портфеля це — товари в кредит — 3,1 %, підприємницькі та сільськогосподарські кредити — 18,75 %, житлові — 5,9 %, кредити на придбання автомобілів — 3,2 %, кредити на енергозбереження — 3,65 %.

На сьогоднішній день продовжують успішно розвиватися філії, їхня частка у загальному кредитному портфелі становить 68 %. З них: у Моршині — 11,2 %, Жидачеві — 16,4 %, Пустомитах — 11,4 %, Самборі — 11,6 %, Сколе — 4,5 %, Миколаєві — 3,1%, Бережанах — 5,3 %, Калуші — 2,5%, Сокалі — 2,3 %.

Стабільний розвиток нашої установи тісно пов'язаний успішною співпрацею між спілчанами та органами управління кредитної спілки. Тож висловлюємо щиру подяку всім спілчанам за безпосередню участь у нашій спільній справі. Бажаємо міцного здоров'я та добробуту всім членам кредитної спілки “Вигода” та їхнім родинам.

Пам'ятайте! КС “Вигода” - завжди Ваш надійний і вигідний партнер.

Олександра Лось,,
Голова кредитного комітету

 

 

 

 


АДРЕСА: м.Сокаль, вул. А.Шептицького, 93

E-mail: vygoda10sl [at] gmail.com
www.vygoda.com.ua

 

 

 

Про нас

Органи управління

Надаємо кредити

Приймаємо вклади

Філії КС "Вигода"

Звіти за 2009 рік

Звіти за 2008 рік

Звіти за 2007 рік

З історії кооперативного руху на Сокальщині

 

 

Новини


23.06.2012 Кредитна спілка "Вигода" філія м. Сокаль організовує 23 червня 2012 року поїздку в Унівський монастир та Свірзький замок.

05.07.2011 2 липня відбулась Проща до Зарваниці

22.06.2011 Фестини КС "Вигода"

25.05.2011 УВАГА! КОНКУРС!

03.06.2010 Підведено підсумки конкурсу "Сокаль- моє місто". Нагородження переможців

02.06.2010 Підійшов до завершення конкурс творів, присвячений Дню міста «Сокаль — моє місто»

30.05.2010 УВАГА! КОНКУРС!

18.04.2010 Кредитна спілка "Вигода" запрошує на загальні звітно-виборні збори

05.03.2010 Відбулися збори членів філії кредитної спілки "Вигода" м. Сокаль

13.10.2009 «Твої гроші, твій вибір, твоя кредитна спілка»


 

 

Новини по КС


29.09.2009 Вироблення стратегічного бачення подальшого розвитку кредитної кооперації в Україні

26.08.2009 «Козацький герць» в ДЕНЬ НЕЗАЛЕЖНОСТІ від кредитної спілки «ВИГОДИ»

02.08.2009 2 серпня відбулося розширене засідання Спостережної ради

07.07.2009 Прийнято 25 - тисячного члена нашої спілки.

04.07.2009 4 липня в Стрию відбувся семінар для працівників кредитних спілок


 

RAM counter
додому
написати вебмайстру http://www.sokal.lviv.ua
Всі права застережено 2005
17:00, 28 березня 2024 року
При передруці інформації у друкованому або електронному вигляді, посилання на Сокаль і Сокальщина обов'язкове.
Адміністрація порталу не несе відповідальності за зміст рекламних та інформаційних повідомлень і не завжди поділяє погляди авторів публіцистичних матеріалів
+380686916567