** неофіційна сторінка про м.Сокаль і Сокальський район
Зробити сторіку домашньою
Перейти на головну  - www.sokal.lviv.ua  /Сокаль і Сокальщина/
контактипро нас, про проект
книга гостей
Фотогалерея

Відеокаталог

Нам цікаво знати:



Безкоштовні точки доступу до мережі інтернет від Інтернет та сервіс провайдер

МІНІСТЕРСТВО ДОХОДІВ І ЗБОРІВ УКРАЇНИ

Google


 
 

Сокаль і Сокальщина :: газета "Сокальщина"

 

травень 2005 №5(67)

У номері:
 

Марія Король, голова осередку НРУ,
керівник “Юн-Січі” куреня ім. П. Сагайдачного сіл Волиці і Комарева.

Ми єдиний народ

На запрошення Богдана Шклянки, засновника громадської організації Сокальського молодіжного клубу інтелектуальної творчої ініціативи “Мрія” і його директора Оксани Шклянки приїхала група з 27 студентів і учнів з Старобільського району Луганської області з керівниками групи


 
Василь Козира,
заступник голови Сокальської РО НРУ.

РУХ виступає за співпрацю з демократичними організаціями району

29 травня 2005 року відбулася Велика Рада Сокальської РО НРУ. В роботі Ради Руху взяли участь 39 голів осередків, члени Проводу РО НРУ. Запрошені були голова РО партії “Батьківщина" Тадей Маркевич, голова РО КУІ Станіслав Дасюк, голова РО “Народного Союзу Наша Україна” (НСНУ) Василь Дністрянський.


 
 
депутати Поторицької сільради
від імені громади села Велике

Відкритий лист громади села Велике
екс-голові Сокальської РДА Миколі Пшевлоцькому

28 січня 2005 р. на запрошення молодіжного клубу інтелектуальної творчої ініціативи «Мрія» м. Сокаль відвідали представники м. Старобільськ, що на Луганщині п. Петро ЦАРЕВСЬКИЙ та п. Леонід ЗІНЧЕНКО.


 

 
 
Богдан Нечай.

Метаморфози Пшевлоцького

“Відкритий лист”, направлений голові Львівської ОДА П. Олійнику проти призначення колишнього керівника Сокальської державної податкової інспекції, екс-голови Сокальської РО СДПУ(о) Івана Кравчука заступником Львівської обласної податкової інспекції та намірів колишнього довголітнього голови Сокальської РДА, члена РО КУНу Миколи Пшевлоцького посісти посаду начальника обласного відділу земельних ресурсів, викликав громадський резонанс на Сокальщині.

Більшість жителів району, незадоволених таким вирішенням новою владою кадрового питання на Львівщині, говорять, що після Помаранчевої революції у нас нічого не змінилося.


 
 
Іван Дзядик,
м. Сокаль.

Геть з керIвних посад колаборантIв

В березні 2005 року тихо і без зайвого шуму відправили у відставку довголітнього кучмівського намісника в Сокальському районі Миколу Пшевлоцького. Здавалось, що цей вірний служака кланово-олігархічного режиму так само тихо повернеться до колишньої своєї професії - вчительської або викладацької роботи. Сокальчани вже подумки сказали йому: “Пшевлоцький, прощай! Ми не тримаємо зла”.

Та не так сталося, як гадалося. ...


 
 
Підготувала Павлат О.Б. -
працівник Державного історико-культурного заповідника в м.Белзі.

ЗА БЕЛЗ. ЛІТОПИС "ЧЕРВОНОЇ КАЛИНИ". Червень 1936 р.

Не всі моменти останньої нашої визвольної війни діждалися належного історичного освітлення. До них належать між іншим бої за Белз, що велись від 27.1.1919. - то є від захоплення Белза польськими частинами групи "Буг", до 14.5.1919, т. є до першого відвороту У.Г.А. з З.У.Н.Р.


 
 
Тадей Маркевич,
голова Сокальської РО партії “Батьківщина”

Починали - веселились, а скінчили - зажурились

Гадаю, сокальчани ще пам’ятають, скільки галасу було навколо реалізації програми TACIS, в рамках якої комісія Європейського співтовариства виділила Сокальському району на покращення екологічної ситуації 135 тисяч 395 євро.


 
 
Г.Парацій, м.Сокаль

ЮНІ ТАЛАНТИ СОКАЛЬЩИНИ  

15 травня у м.Сокалі відбувся великий гала-концерт, присвячений Дню Матері. Перед тим протягом трьох днів проходив фестиваль "Мамині зіроньки-2005", який став для сокальчан традиційним і цього року відбувся уже 10-ий раз. Фестиваль цей завоював у жителів нашого міста велику популярність і любов.

 
 
Тарас Хом'як, м.Сокаль

ХОЧЕМО ОТРИМУВАТИ ОБ'ЄКТИВНУ ІНФОРМАЦІЮ

Події листопада-грудня 2004 року в Україні, котрі дістали назву "Помаранчева революція", безперечно змінили і українське суспільство, змінили ситуацію в засобах масової інформації (ЗМІ).

Але ще не стерлись з пам'яті ті тонни бруду і брехні, які лились з каналів телебачення на кандидата в Президенти В.Ющенка та "страусина" позиція, яку займали багато місцевих ЗМІ


 
 
Марія Петрощук-Кушпета, політв язень.

ЗІПСОВАНИЙ СВЯТКОВИЙ НАСТРІЙ

Щорічно відзначаємо Свято Героїв, і цього року воно відбулося в Сокалі, як завжди, стандартно. Але зараз ми живемо в новій державі, тому хотілось би, щоб цей день надовго запам’ятався нашій молоді.

...Але дуже жаль, що вся наша підготовка до Свята Героїв виявилась марною і нікому не потрібною. ...


 
     

RAM counter
додому
написати вебмайстру http://www.sokal.lviv.ua
Всі права застережено 2005
16:23, 29 березня 2024 року
При передруці інформації у друкованому або електронному вигляді, посилання на Сокаль і Сокальщина обов'язкове.
Адміністрація порталу не несе відповідальності за зміст рекламних та інформаційних повідомлень і не завжди поділяє погляди авторів публіцистичних матеріалів
+380686916567