** неофіційна сторінка про м.Сокаль і Сокальський район
Зробити сторіку домашньою
Перейти на головну  - www.sokal.lviv.ua  /Сокаль і Сокальщина/
контактипро нас, про проект
книга гостей
Фотогалерея

Відеокаталог

Нам цікаво знати:



Безкоштовні точки доступу до мережі інтернет від Інтернет та сервіс провайдер

МІНІСТЕРСТВО ДОХОДІВ І ЗБОРІВ УКРАЇНИ

Google


 
 

Сокаль і Сокальщина : новини ::31.08.2015

НОВИНИ СОКАЛЬЩИНИ

    31 серпень 2015 року

Пошук в новинах   

суспільство

На Сокальщині розпочалася пероральна імунізація диких м’ясоїдних тварин

31 серпня на території Сокальського району розпочалася пероральна імунізація диких м’ясоїдних тварин проти сказу. Такі заходи із запобігання поширенню цього захворювання вже не вперше проводяться в межах Угоди між Міністерством аграрної політики та продовольства України та Міністерством сільського господарства і розвитку села Республіки Польща.  Їх мета – створення 70 кілометрової буферної зони з метою захисту території Польщі, а тим самим Європейського союзу, а також і Сокальського району.

Імунізація здійснюється із використанням авіатранспорту. Про це радіо «Сокаль» повідомив начальник управління ветеринарної медицини Петро Климчук. За його даними, вакцина абсолютно не шкідлива для людей, тварин та навколишнього середовища.

Зазначимо, що єдиним найефективнішим та найдієвішим вирішенням питання ліквідації сказу є проведення пероральної імунізації диких м’ясоїдних тварин. Саме так цю проблему в Європейському Союзі вирішили протягом останніх десятиріч. Триватиме пероральна імунізація диких м’ясоїдних тварин проти сказу з 31 серпня по 6 вересня.

^

Радіо "Сокаль"

служба інформації
ТРК "Сокаль"

суспільство

Підприємства та установи Сокальщини готові до опалювального сезону на 83 %.

 		 Підприємства та установи Сокальщини готові до опалювального сезону на 83 %.
Підприємства та установи Сокальщини готові до опалювального сезону на 83 %.

31 серпня голова Сокальської райдержадміністрації Олег Кожушко взяв участь у Skype-конференції голови облдержадміністрації О.М.Синютки з головами райдержадміністрацій та міськими головами міст обласного значення. Обговорювалося наступні питання: про виконання заходів до опалювального сезону; про розвиток сільського зеленого туризму на Львівщині. Станом на 31 серпня підприємства та установи Сокальщини готові до опалювального сезону на 83 %.

^

РДА
Сокальська РДА

суспільство

Фінішував дитячий веломарафон «Діти за мир та євроінтеграцію України»

Фінішував дитячий веломарафон «Діти за мир та євроінтеграцію України»
Фінішував дитячий веломарафон «Діти за мир та євроінтеграцію України»

30 серпня, на Львівщині фінішував дитячий веломарафон «Діти за мир та євроінтеграцію України» (Україна – Польща). Юні велосипедисти завершили свою подорож у місті Белз, де взяли участь в Європейських Днях Добросусідства «Белз – Корчмин, Україна – Польща».

Як відомо подорож з українського містечка Соснівка до польського містечка Освенцім 10 велосипедистів ( 8 дітей і 2 дорослих) розпочали 7 серпня. За 24 дні діти подолали 1 245 км на двоколісних. В Освенцімі діти відвідали всесвітньо відомий музей «Аушвіц-Біркенау», який є символом війни, а у м. Затор – найбільше у Польщі дитяче розважальне містечко – символ миру і щасливого дитинства. На маршруті діти познайомилися з багатьма іншими пам’ятками історії та культури.

Метою заходу була не лише пропаганда здорового способу життя, але й привернення увагу української та європейської громадськості до процесу європейської інтеграції України та необхідності миру для Європи. Організатором дитячого вело марафону є Благодійний Фонд «Еко-милосердя» за підтримки Сокальської районної ради.

^

Радіо "Сокаль"

служба інформації
ТРК "Сокаль"

суспільство

Через спеку в районі обмежено рух великовагового транспорту

З метою збереження автомобільних доріг загального користування від передчасних руйнувань, на дорогах Сокальщини в період підвищення температури повітря до 28 градусів та більше з 10 до 22 години вводиться тимчасове обмеження руху великовагових транспортних засобів загальною вагою понад 24 тони або навантаженням на вісь більше 7 тон.

Працівники відділу ДАІ Сокальського району звертають увагу перевізників, підприємств, організації та водіїв великовагового транспорту не необхідність дотримуватись режиму тимчасового обмеження та рекомендують залишати машини на спеціальних місцях стоянок та майданчиках, а з настанням прохолоди, після 22 години продовжувати рух.

^

Радіо "Сокаль"

служба інформації
ТРК "Сокаль"

спорт

Начальник управління молоді та спорту Львівської ОДА з робочою поїздкою відвідав Сокальщину

Начальник управління молоді та спорту Львівської ОДА з робочою поїздкою відвідав Сокальщину
Начальник управління молоді та спорту Львівської ОДА з робочою поїздкою відвідав Сокальщину

28 серпня ц.р. начальник управління молоді та спорту Львівської обласної державної адміністрації Юрій Майборода відвідав районний центр Сокальщини, де мав змогу провести особистий прийом громадян, ознайомитися з підготовкою спортивно-масових та молодіжних заходів в програмі українсько-польських Європейських днів добросусідства, які упродовж 28-30 серпня тривають на території району під гаслом «Єдність без кордонів»; зустрітися з керівництвом району та фізкультурно-спортивним активом Сокаля.

Під час візиту Ю. Майборода ознайомився з функціонуванням центру «Спорт для всіх», осередку пауерліфтингу, станом місцевого стадіону «Сокіл», роботою дитячо-юнацьких спортивних шкіл, а спільно зі спортивним активом обговорив актуальні питання розвитку фізкультурно-спортивного руху та молодіжної політики в закладах Сокальського району з заступником голови районної ради Володимиром Чубом, начальником відділу молоді та спорту Сокальської районної державної адміністрації Андрієм Мандриком та ін.

Серед важливих питань, порушених під час такої зустрічі були: формування програм розвитку фізичної культури та спорту, програми національно-патріотичного виховання молоді, надання державних субвенцій на розвиток фізичної культури для районного рівня; загальні особливості фінансування галузі, стан спортивних споруд в районі, відновлення діяльності стрілецьких тирів, введення посад інструкторів при сільських радах, висвітлення місцевих новин в обласних та всеукраїнських ЗМІ, стимулювання та відзначення кращих збірних району на обласному рівні тощо.

^

ФСК "Сокаль"

RAM counter
додому
написати вебмайстру http://www.sokal.lviv.ua
Всі права застережено 2005
20:27, 28 березня 2024 року
При передруці інформації у друкованому або електронному вигляді, посилання на Сокаль і Сокальщина обов'язкове.
Адміністрація порталу не несе відповідальності за зміст рекламних та інформаційних повідомлень і не завжди поділяє погляди авторів публіцистичних матеріалів
+380686916567