** неофіційна сторінка про м.Сокаль і Сокальський район
Зробити сторіку домашньою
Перейти на головну  - www.sokal.lviv.ua  /Сокаль і Сокальщина/
контактипро нас, про проект
книга гостей
Фотогалерея

Відеокаталог

Нам цікаво знати:



Безкоштовні точки доступу до мережі інтернет від Інтернет та сервіс провайдер

МІНІСТЕРСТВО ДОХОДІВ І ЗБОРІВ УКРАЇНИ

Google


 
 

Сокаль і Сокальщина : новини ::30.05.2019

НОВИНИ СОКАЛЬЩИНИ

    30 травень 2019 року

Пошук в новинах   

анонс

ЗАПРОШУЄМО!!!
ЗАПРОШУЄМО!!!

ЗАПРОШУЄМО!!!

29 травня 2019 року о 16.00 год у приміщенні Сокальського районного народного дому відбудеться концерт Радехівської дитячої школи мистецтв ім.І.Білозіра «Музика нас єднає» в рамках проведення «Фестивалю гостинності: від школи до школи».

^

Відділ культури
Сокальської РДА

влада

Відбулась нарада-семінар голів і секретарів місцевих рад Сокальського району
Відбулась нарада-семінар голів і секретарів місцевих рад Сокальського району

Відбулась нарада-семінар голів і секретарів місцевих рад Сокальського району

30 травня в сесійній залі Сокальської районної ради пройшла нарада-семінар голів і секретарів місцевих рад Сокальського району. На порядку денному було 6 питань. Серед основних – це виконання місцевих бюджетів та реалізація програми «Інвестиційна карта Сокальського району».

На початку засідання присутні вшанували хвилиною мовчання шахтарів, які загинули 29 травня на шахті «Лісова». Додамо, що через трагічну подію на копальні,  29-30 травня в Сокальському районі оголошені днями жалоби.

Начальник фінансового управління Сокальської райдержадміністрації Галина Леонова звернула увагу на складну фінансову ситуацію в районі. Станом на 30 травня, виконання районного бюджету становить 97%. Вперше, за останні 5 років, дохідна частина не виконується на 100%. Це пов’язано із невиплатою зарплати шахтарям. ДП «Львіввугілля» – це бюджетоутворююче підприємство для районної казни, адже надходження від вугільної галузі в бюджет Сокальського району становить 48%. Галина Леонова наголосила, що окремим місцевих радам необхідно мобілізувати надходження, щоб до кінця травня виконати доходну частину за 5 місяців 2019 року.

Доповнив доповідь фінансиста голова Сокальської районної ради Микола Пасько: «Враховуючи труднощі із виконанням районного бюджету та відсутність перспектив щодо покращення ситуації, звертаюсь  до голів місцевих рад. Правильно розставляйте пріоритети та скеровуйте кошти на самі нагальні і першочергові потреби».

Відбулась нарада-семінар голів і секретарів місцевих рад Сокальського району
Відбулась нарада-семінар голів і секретарів місцевих рад Сокальського району

Далі Микола Пасько розповів про реалізацію районної програми «Інвестиційна карта Сокальського району».  Робота над її створенням триває і головам місцевих рад необхідно до 5 червня подати відповідну інформацію для її заповнення. Новостворена карта показуватиме всі інвестиційні можливості Сокальського району, де і які є вільні земельні ділянки та об’єкти. Окрім того, там будуть розміщені фінансові дані по кожній раді: які були зроблені роботи, їх вартість, з яких джерел були залучені кошти. Також буде інформація про міжнародні проекти, мікропроекти, які вже завершені або перебувають на стадії реалізації. « Ця інвестиційна карта стане підсумком роботи місцевої ради і покаже, що ми відкриті та можемо прозвітувати перед громадою про свою діяльність» – підсумував Микола Пасько.

До речі, Сокальський район першим у Львівській області створює таку інтерактивну інвестиційну карту.

В ході наради присутні також заслухали інформацію про організацію громадських робіт з місцевими радами, про приведення у відповідність до законодавства України установчих документів комунальних закладів органів місцевого самоврядування району, про проведення інвентаризації ВРХ в приватному секторі.

На завершення декан факультету державного управління, кандидат історичних наук Анатолій Каляєв запросив представників місцевого самоврядування на навчання у Львівський регіональний інститут державного управління Національної академії при Президентові України.

^

Сокальська Районна рада
Сокальська Районна рада

суспільство

В районній раді нагородили переможців конкурсу дитячого малюнка
В районній раді нагородили переможців конкурсу дитячого малюнка

В районній раді нагородили переможців конкурсу дитячого малюнка

29 травня в сесійній залі Сокальської районної ради підбили підсумки конкурсу дитячого малюнка «Відновлювальні джерела енергії- шлях до кращого майбутнього», який проводився в межах міжнародного проекту «Підвищення доступності прикордонної дорожньої інфраструктури в районах Замойському та Сокальському у поєднанні з промоцією екологічних проектів». Автори найкращих робіт, учні 5-7 класів шкіл Забужжя, Жвирка та Савчина, отримали цінні подарунки за те, що змогли у своїх творах показати можливість застосування відновлювальної енергії у повсякденному житті, своє правильне ставлення до природного середовища.

Щоб вручити школярам подарунки, до Сокальщини завітала делегація із Замойського повіту Республіка Польща, у складі старости Станіслава Гречка, скарбника повіту Марека Сороки та директора міжнародного проекту Ельжбети Пашт.

Привітали дітей, вчителів, директорів навчальних закладів Жвирки, Забужжя та Савчина староста Станіслав Гречко, голова Сокальської райради Микола Пасько та голова Сокальської райдержадміністрації Андрій Дяченко.

Станіслав Гречко вручив цінні призи переможцям конкурсу. Зокрема у Жвирківській школі на першому місці Андрій Калинівський, на другому – Олена Куляш, третє - у Вероніки Степась. Забузький навчальний заклад: перше місце – Лілія Чіпко, друге – Олеся Ракобовчук, третє – Катерина Коновалець. Савчинська школа: перше Анатолій Кундик, друге – Юлія Семеняка, третє – Анна Кузняк.

Нагадаємо, що конкурс дитячого малюнка «Відновлювальні джерела енергії – шлях до кращого майбутнього!» проводився в межах міжнародного проекту «Підвищення доступності прикордонної дорожньої інфраструктури в районах Замойському та Сокальському у поєднанні з промоцією екологічних проектів». Учасниками конкурсу були учні шкіл Забужжя, Жвирка та Гута. Саме в цих населених пунктах будуть відремонтовані три комунальні дороги, згідно з міжнародний проектом. Його реалізують Сокальська районна рада спільно із Замойським повітом Республіка Польща.

^

РДА
Сокальська РДА

кримінал

Сокальські поліцейські викрили зловмисника, який «замінував» підприємство
Сокальські поліцейські викрили зловмисника, який «замінував» підприємство

Сокальські поліцейські викрили зловмисника, який «замінував» підприємство

Учора, 29 травня, близько 20.00 у Сокальське відділення поліції надійшло телефонне повідомлення про замінування одного з місцевих підприємств.

Про це повідомляє відділ комунікації поліції Львівської області.

На місці події працювали експерти-вибухотехніки, кінолог, слідчо-оперативна група та фахівці інших служб. З підприємства було евакуйовано близько 230 осіб. Під час перевірки приміщення та прилеглої території вибухонебезпечних або підозрілих предметів виявлено не було.

За фактом відкрито кримінальне провадження за ч.1 ст.259 Кримінального кодексу України (завідомо неправдиве повідомлення про загрозу безпеці громадян, знищення чи пошкодження об`єктів власності). Санкцією статті передбачено покарання – позбавлення волі на строк від двох до шести років.

Протягом години працівники поліції встановили, що до надання неправдивого повідомлення про замінування підприємства причетний  26-річний житель одного із сіл району. Для цього він скористався мобільним телефоном свого сусіда. Досудове розслідування триває.

Правоохоронці вкотре нагадують, неправдиве повідомлення про загрозу безпеці громадян, знищення чи пошкодження об`єктів власності – кримінальне правопорушення, за яке передбачене покарання - позбавлення волі на строк від двох до шести років.

За інформацією департаменту з питань цивільного захисту ЛОДА, зловмисник «мінував» підприємство «Датський текстиль».

Leopolis.news

^

дописувач_
.

RAM counter
додому
написати вебмайстру http://www.sokal.lviv.ua
Всі права застережено 2005
19:04, 28 березня 2024 року
При передруці інформації у друкованому або електронному вигляді, посилання на Сокаль і Сокальщина обов'язкове.
Адміністрація порталу не несе відповідальності за зміст рекламних та інформаційних повідомлень і не завжди поділяє погляди авторів публіцистичних матеріалів
+380686916567