** неофіційна сторінка про м.Сокаль і Сокальський район
Зробити сторіку домашньою
Перейти на головну  - www.sokal.lviv.ua  /Сокаль і Сокальщина/
контактипро нас, про проект
книга гостей
Фотогалерея

Відеокаталог

Нам цікаво знати:



Безкоштовні точки доступу до мережі інтернет від Інтернет та сервіс провайдер

МІНІСТЕРСТВО ДОХОДІВ І ЗБОРІВ УКРАЇНИ

Google


 
 

Сокаль і Сокальщина : новини ::30.03.2007

НОВИНИ СОКАЛЬЩИНИ

    30 березень 2007 року

Пошук в новинах   

влада

Голова Сокальської райдержадміністрації О.Кінах підписав розпорядження “Про відзначення 65-ї річниці утворення Української Повстанської Армії”, згідно з яким створено оргкомітет та затверджено відповідні заходи. Заплановано щомісячно організовувати виступи хору “Повстанець” (учасники якого – ветерани визвольних змагань), записати спогади ветеранів УПА, провести щорічний фестиваль патріотичної пісні “Сурми звитяги”, тощо.

^

РДА
Сокальська РДА

влада

29 березня в Сокальській райдержадміністрації відбулася нарада-семінар голів та секретарів місцевих рад району. На нараді розглядалися наступні питання: про проведення Дня довкілля та місячника благоустрою; про затвердження пріоритетних напрямів діяльності центрів соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді на 2007 рік; про результати перевірок у бюджетних установах району за 2006 рік; про підготовчі роботи по нарахуванню плати за землю на 2007 рік. Перший заступник голови райдержадміністрації В.Бойко проінформував присутніх про те, що з 20 березня по 20 квітня в районі проводиться місячник благоустрою і у всіх населених пунктах району необхідно ліквідувати несанкціоновані сміттєзвалища, прибрати прибережні смуги водойм, провести озеленення територій, тощо. 21 квітня буде проведено День довкілля. Заступник голови районої ради В.Панченко запросив присутніх долучатися до акції по збору дитячих книг українською мовою для недільної школи для українців, що діє при греко-католицькій парафії у м.Мадриді (Іспанія).

^

РДА
Сокальська РДА

освіта

Тиждень духовності
Тиждень духовності
З чого починається виховання?...

Настає час, коли кожна людина задумується над своєю сутністю, перегортає сторінки свого життя назад, споглядаючи на нього іншими очима…

Чи завжди ми можемо з впевненістю сказати, що прожили минулі дні гідно? Чи не мучить нас сумління за гостросказане слово своєму ближньому або несказане йому слово любові і прощення?..

Мудреці колись сказали, що все людині дається з молоком матері, все розпочинається від батькового порогу. Щасливими є ті діти, які виховуються у християнських родинах, а ми, вчителі, щасливі з того, що маємо можливість співпрацювати з такими родинами і розвивати у дітей почуття національної гідності, закладене батьками, виховувати їх у духовності та національній культурі.

У Сокальській гімназії протягом останніх років під час Великоднього посту вже традицією стало проводити духовні свята та виховні заходи з даної тематики. Зустрічі зі священослужителями о.Василем Лепехом, о.Ярославом Кащуком, о.Володимиром Августовським, о.Ярославом Валюхом для гімназистів завжди були цікавими і змістовними.

Днями у гімназії проходили дні духовності. Вчитель християнської етики, класний керівник 2 (6)-Б класу Марія Василівна Кушіль підготувала зі своїм класом відкритий виховний захід «Милосердя й доброта—людства два крила». З вуст дітей звучали такі глобальні питання, які просто ятрили наші дорослі зачерствілі душі: Що стається з душею людини? А ти що людям доброго зробив, щоби судити?.. Фрази—«Не говори про доброту, коли ти сам нею не сяєш», «Ми тонем у морі збайдужіння», «Пам’ятаймо робити добро для людей», «Коли у родині немає любові—дитина залишається наодинці з собою…»--ніби вдарили у скроні батьків та вчителів, які, здавалося б, сто разів чули й читали такі вислови. Недаремно кажуть—словами дитини говорить істина. Звуки скрипки, які подавали юні скрипалі Галинка Гумен та Христинка Назар, зачіпали душу до самого дна. Марія Василівна час від часу переривала виступ дітей легендами-настановами. Авторський вірш Ігоря Сумбаєва, учня 2 (6) класу, а потім ще й пісня разом з його мамою—керівником гуртка БУТу п.Оксаною, заставили б замислитись найбайдужішу людину.

Вчителька української мови та літератури, класний керівник 1 (5)-Б класу Ганна Іванівна Кулинич запросила батьків, вчителів та учнів гімназії на відкриту годину класного керівника. Тема уроку— «Чи ти був на Голгофті, чи бачив той Хрест?», говорить сама за себе. Про людську фальш, зраду Правді і Милосердю, про людський непоправний гріх на Голгофті сказала у своєму виступі Ганна Іванівна. На сцені—свічки та малюнки з відтвореними подіями Хресної дороги Ісуса Христа. Діти розповідають про події, які сколихнули свідомість людства ще два тисячоліття тому, співають страждальні пісні, і тим самим заставляють кожного замислитись над своїм буттям…Підсумував тематичний відкритий захід о.Андрій Палюх зі с.Спасова, настоятель церкви св. Йосафата. Гостями свята було подружжя Покотюків, вони представи присутнім колекцію картин п. Анатолія.

З впевненістю можу сказати—де є духовність, там нема місця для зла, заздрощів та нечеснот. Тож зустріньмо Великодні свята з гідністю. Пам’ятаймо, що не у смачних стравах полягає Великий День. З якою душею ми прийдемо до Господнього дому?.. Чи воскрене наша душа разом з Христом?..

^

Антонюк Руслана
Заступник директора Сокальської гімназії

RAM counter
додому
написати вебмайстру http://www.sokal.lviv.ua
Всі права застережено 2005
16:23, 28 березня 2024 року
При передруці інформації у друкованому або електронному вигляді, посилання на Сокаль і Сокальщина обов'язкове.
Адміністрація порталу не несе відповідальності за зміст рекламних та інформаційних повідомлень і не завжди поділяє погляди авторів публіцистичних матеріалів
+380686916567