** неофіційна сторінка про м.Сокаль і Сокальський район
Зробити сторіку домашньою
Перейти на головну  - www.sokal.lviv.ua  /Сокаль і Сокальщина/
контактипро нас, про проект
книга гостей
Фотогалерея

Відеокаталог

Нам цікаво знати:



Безкоштовні точки доступу до мережі інтернет від Інтернет та сервіс провайдер

МІНІСТЕРСТВО ДОХОДІВ І ЗБОРІВ УКРАЇНИ

Google


 
 

Сокаль і Сокальщина : новини ::29.07.2020

НОВИНИ СОКАЛЬЩИНИ

    29 липень 2020 року

Пошук в новинах   

суспільство

проведено відпрацювання сіл Межиріччя та Сілець

28 липня 2020 року інспекторським складом Сокальського РС ГУ ДСНС України у Львівській області разом з представниками місцевих органів влади, працівниками Сокальського ВП Червоноградського ВП та соціального захисту проведено відпрацювання сіл Межиріччя та Сілець. Метою заходу було запобігання виникнення пожеж в природних екосистемах, дотримання правил безпеки на воді та правил пожежної безпеки в побуті. Мешканцям сіл надано інформацію по вищезгаданих темах, на прикінці заходу вручено тематичні листівки на протипожежну тематику, та наголосили жителям відповідально ставитись до власної безпеки, а у разі надзвичайної ситуації телефонувати до служби порятунку за номером 101 !!!

^

ДСНС
Сокальський районний сектор ГУ ДСНС

суспільство

БФ «Карітас»-Сокаль реалізує проект «СТОП!Алкоголь. Наркотик. Куріння»
БФ «Карітас»-Сокаль реалізує проект «СТОП!Алкоголь. Наркотик. Куріння»

БФ «Карітас»-Сокаль реалізує проект «СТОП!Алкоголь. Наркотик. Куріння»

Друзі! Мабуть, ви вже усі знаєте, що БФ «Карітас»-Сокаль реалізує проект «СТОП!Алкоголь. Наркотик. Куріння», метою якого є зменшення наркотичної, алкогольної та тютюнової залежності серед старшокласників міста Сокаля шляхом розробки та впровадження профілактичних заходів самими старшокласниками. Проєкт здійснюється в рамках програми «Розвиток волонтерства в громадах» за фінансової підтримки БО «Львівська освітня фундація». В рамках проекту ми плануємо: виявити реальну картину щодо вживання наркотиків, алкоголю та куріння серед старшокласників міста Сокаля віком 15-17 років та розробити та впровадити комплекс профілактичних заходів для зменшення тютюнової, алкогольної та наркотичної залежності серед школярів.
Ми уже провели ознайомчу зустріч, записали передачу про наш проект на радіо Сокаль, 101 FM, для менших школярів волонтери БО «100 відсотків життя» провели квест «Шкідливо-Нешкідливо», дитячий «круглий стіл» про статистику вживання підлітками алкоголю та сигарет в інших країнах та в Україні. Наше анонімне опитування в Інстаграм , вже зібрало понад 300 анкет, заповнених підлітками міста Сокаля, які дають нам реальну картину щодо вживання ними алкоголю, наркотиків та куріння. Попереду нас інші зустрічі, круглі столи з державними та соціальними установами по обговоренні дитячої та підліткової залежності, результатів анонімного анкетування та дитячих ідей щодо їхніх потреб у Сокалі. Але найцікавіше, що самі підлітки будуть «робити кіно», яке пізніше буде поширено по навчальних закладах з метою попередження та зменшення шкідливих звичок серед підлітків. Зараз підлітки самі пишуть сценарій фільму…. На одній із зустрічей мозковий штурм «Що підлітки потребують у м.Сокалі, щоб не сидіти в Інтернеті та не займатися дурницями» , відкрив нам багато цікавого, про що ми навіть не здогадувалися. З дитячих анкет, дописів та просто розмов ми дізналися, що вони просто не можуть себе реалізувати…На питання про гуртки , секції, спортклуби, які діють, діти просто відповідали : Ми хочемо щось нового, нестандартного, а не заїждженого роками…і скажу по секрету діти зараз над цим працюють…Думаю в результаті реалізації проекту, окрім «нашого кіно» будемо мати ще один непередбачуваний продукт….
Усі заходи проводимо в масках ( надано Карітас України) та з антисептиками ( надано міським головою Вадим Кондратюк), а завершується кожна зустріч піццою чи солодощами, приготовленого соціальним підприємством ПП «Громадський вулик», яке до речі працює в Сокалі з 2007 року та завдяки його діяльності БФ «Карітас»-Сокаль може утримувати благодійну їдальню для одиноких та проводити різноманітні заходи. До проекту долучилися БО «100 відсотків життя» ( Львів, Мар”яна Марчук, Олена Сенчук Сокальський районний центр соціальних служб для дітей сім”ї та молоді ( Олександр Міщук), Червоноградський місцевий центр з надання БВПД ( Наталка Костишин, Христина Уманська) . А зараз ділюся кількома світлинами із наших заходів.
Далі буде…і ми обов’язково про це Вам розповімо в ефірах радіо «Сокаль»
P.s. Вибачте, що без селфі…

^

БФ Карітас -Сокаль
БФ Карітас -Сокаль

суспільство

Басейн Сокальської школи №4 отримає нове життя!
Басейн Сокальської школи №4 отримає нове життя!

Басейн Сокальської школи №4 отримає нове життя!

27 липня голова Сокальської районної ради Микола Пасько відвідав Сокальську загальноосвітню школу І-ІІІ ступенів №4, яка стала переможцем обласного конкурсу проектів місцевих ініціатив і реалізовує мікропроєкт «Капітальний ремонт басейну Сокальської ЗШ І-ІІІ ст. №4 по вул.Героїв Упа,68 м.Сокаль Львівської області». Микола Пасько  ознайомився із результатами робіт, а також спільно із керівником Центру з обслуговування закладів освіти Миколою Мисаком та директором Сокальської школи №4 Наталією Драган обговорив можливість здійснення додаткового ремонту коридору та холу басейну.

В приміщенні басейну вже облаштована нова стеля, відремонтовані роздягальні та душові кабіни. Загальна вартість робіт становить 398 тис.699 грн. З них, 198 тис.951 грн. – кошти обласного бюджету, 91 тис.775 грн. – районної скрабниці. Фінансовий внесок громади складає 82 тис.грн і не фінансовий – 25 тис.973 грн.

Востаннє ремонт басейну Сокальської ЗШ №4 проводили ще 16 років тому. Відтепер,  з початку опалювального сезону, більш як тисяча дітей зможуть відвідувати оновлений басейн.  Окрім уроків плавання, в ньому проводяться заняття дітей з особливими потребами, ведеться оздоровча робота і проводиться підготовка до змагань.

Паралельно із реалізацією мікропроєкту триває ремонт покрівлі над приміщення басейну. За кошти районного бюджету, в сумі 950 тис.грн.  облаштовується шатровий дах. площей 1400 м.кв.

 

^

Сокальська Районна рада
Сокальська Районна рада

здоров'я

Роман Швед про ситуацію в Сокальському районі

Станом на 29 липня за попередню добу по Сокальському району:

- у 8 мешканців діагностовано ГРВІ;
- до сімейних лікарів в телефонному режимі звернулося 168 осіб;
- 5 осіб протестовано методом ПЛР–тесту;
- підтверджено діагноз COVID-19:
м. Сокаль-2,
с. Перв’ятичі – 1,
с. Волсвин – 1,
с. Стенятин- 1;
- на стаціонарне лікування поступила 1 особа;
- 26 пацієнтів знаходяться на стаціонарному лікуванні в Сокальській ЦРЛ:
м. Червоноград – 8,
м. Сокаль –3,
Радехівський район – 4,
с.Спасів – 1,
с.Хоробрів – 1,
Яворівський р-н – 1,
с. Хлівчани – 2,
с. Волсвин-1,
с. Острів-1,
Кам’янка-Бузький р-н-1,
Великі Мости – 2,
с. Ульвівок – 1,
з них:
- 4 пацієнтів у важкому стані в реанімації (2 на на апараті ШВЛ),
- 12 пацієнтів очікують на результати первинного ПЛР дослідження,
- у 13 пацієнтів позитивні ПЛР–тести на COVID-19,
- в 1 пацієнта перший ПЛР–тест на COVID-19 негативний;
- 1 пацієнт помер від ускладнень через COVID-19;
- 2 пацієнтів виписано.

Від початку карантину:
- зафіксовано 872 підозр;
- 95 осіб очікують на результати ПЛР–тесту;
- 1122 осіб протестовано методом ПЛР–тесту;
- 80 медичних працівників протестовано методом ІФА;
- 238 осіб знаходиться на самоізоляції;
- підтверджено 197 випадків COVID-19, в т.ч. 20 медичних працівників;
- 20 осіб померло, з них: 16 – стаціонар, 4 - інші медичні заклади;
- 167 осіб одужало, в т.ч. 19 медичних працівників.

^

дописувач_
.

RAM counter
додому
написати вебмайстру http://www.sokal.lviv.ua
Всі права застережено 2005
13:42, 28 березня 2024 року
При передруці інформації у друкованому або електронному вигляді, посилання на Сокаль і Сокальщина обов'язкове.
Адміністрація порталу не несе відповідальності за зміст рекламних та інформаційних повідомлень і не завжди поділяє погляди авторів публіцистичних матеріалів
+380686916567