** неофіційна сторінка про м.Сокаль і Сокальський район
Зробити сторіку домашньою
Перейти на головну  - www.sokal.lviv.ua  /Сокаль і Сокальщина/
контактипро нас, про проект
книга гостей
Фотогалерея

Відеокаталог

Нам цікаво знати:



Безкоштовні точки доступу до мережі інтернет від Інтернет та сервіс провайдер

МІНІСТЕРСТВО ДОХОДІВ І ЗБОРІВ УКРАЇНИ

Google


 
 

Сокаль і Сокальщина : новини ::29.04.2007

НОВИНИ СОКАЛЬЩИНИ

    29 квітень 2007 року

Пошук в новинах   

суспільство

НАЙПРОСТІШЕ ЗНАЙТИ КРАЙНІХ

Хто хоче допомогти — шукає можливості, а хто хоче відмовити — шукає причину. Так і зробило МКП «Сокальводоканал». Після публікації замітки «Воду подали, а ями залишили» у районному часописі «Голос з-над Бугу», мешканцям вулиці Замкова Горішня надійшло звідти повідомлення. У ньому зобов`язали нас в п`ятиденний термін вимурувати колодязь та поставити люк. Якщо цього не зробимо, то вони перекриють воду та засиплять ями. Дивина тай годі. Як з`ясувалось, у ситуації що склалася, винні самі мешканці вулиці, а наш водогін не належить до «Сокальводоналу». Невже він стільки висів у повітрі? За що і кому стільки років ми платили. Чи просто Ада Жовнерович не знає що є на балансі Ті господарства? І не хоче визнавати, що все сталося з вини її працівників, які не змогли розібратися одразу де є пробив і звідки тече вода. А загнали трактор і ковшем порозривали чавунні труби, які були прокладені 35 років тому, і могли б нам ще служити.

Ми їх проклали за власні кошти. Водоканал тоді прийняв роботу, але документації не дав, сказавши що вона в них є. На жаль, людей, які проводили цю лінію, вже немає в живих. До речі, аварія сталася не з вини мешканців нашої вулиці, і ми не викопували ям і не нищили труби. А є потерпілою стороною, бо сиділи декілька днів без води, ще й на нашій вулиці залишилися ями, що і досі ні пройти, ні проїхати. Хочемо нагадати, що у договорі, який ми укладали з Сокальським водопровідно-каналізаційним господарством, зазначено, що споживач «...має право на звільнення від плати за послуги у разі їх ненадання та отримання компенсації за перевищення строків проведення аварійно-відбудовних робіт (п.13)». А підприємство «має своєчасно проводити за власний рахунок роботи з усунення виявлених несправностей, пов’язаних з отриманням послуг, що виникли з його вини (п. 8)».

Ми живемо у нелегкий час. І житлово-комунальна сфера давно потребує реформування. Проблем у неї повен ківш, і одна з них — брак коштів. Та якщо їх немає у підприємства, звідки ж їх взяти мешканцям, більшість з яких — пенсіонери. А по-друге, хіба не потрібна на будівництво колодязя документація? її ж має зробити ваша організація. Як і скласти кошторис, де вказати скільки потрібно цегли, цементу, та скільки заплатити за роботу, за люк. Цю одержану суму розділити на сім чоловік (бо стільки є будинків на нашій вулиці). І було б справедливо, коли б ці витрати, хоч би частково, взяло на себе МКП «Водоканал», з чиєї вини були знищені дорога та труба. Частину коштів можна взяти від оплати за користування водою.

Нащо сьогодні шукати крайніх? І чому за чужі помилки мають відповідати мешканці вулиці?

Сім`ї БУРКО і ОНИЩУК,
мешканці вулиці Замкова Горішня 14.Сокаль
27 квітня 2007р.

^

Газета
"Голос з-над Бугу"

RAM counter
додому
написати вебмайстру http://www.sokal.lviv.ua
Всі права застережено 2005
10:31, 29 березня 2024 року
При передруці інформації у друкованому або електронному вигляді, посилання на Сокаль і Сокальщина обов'язкове.
Адміністрація порталу не несе відповідальності за зміст рекламних та інформаційних повідомлень і не завжди поділяє погляди авторів публіцистичних матеріалів
+380686916567