** неофіційна сторінка про м.Сокаль і Сокальський район
Зробити сторіку домашньою
Перейти на головну  - www.sokal.lviv.ua  /Сокаль і Сокальщина/
контактипро нас, про проект
книга гостей
Фотогалерея

Відеокаталог

Нам цікаво знати:



Безкоштовні точки доступу до мережі інтернет від Інтернет та сервіс провайдер

МІНІСТЕРСТВО ДОХОДІВ І ЗБОРІВ УКРАЇНИ

Google


 
 

Сокаль і Сокальщина : новини ::28.07.2015

НОВИНИ СОКАЛЬЩИНИ

    28 липень 2015 року

Пошук в новинах   

влада

В Сокальській райдержадміністрації відбулося засідання оперативного штабу

28 липня в Сокальській райдержадміністрації відбулося засідання оперативного штабу для координації роботи з питань забезпечення безпеки громадян і захисту найважливіших об’єктів інфраструктури району, яке провів голова РДА Олег Кожушко. В його ході обговорювалися наступні питання: про хід проведення VI черги мобілізації в ЗСУ; про стан інвентаризації споруд цивільного захисту та пожежних гідрантів в Сокальському районі; про посилення охорони громадського порядку в районі. В ході засідання голова РДА зазначив, що Сокальський район визнано кращим в області по проведенню мобілізації. План по її проведенню в районі виконано на 42 відсотки. Військовий комісар Сокальсько-Червоноградського ОРВК Микола Лисак доповів, що по району є 9 добровольців: з них 3 особи придатні для служби і відправлені в зону АТО; 6 – непридатні і зараховані в загони оборони Сокальського району. Окрім цього, сьогодні з військкомату формується відправка військовозобов’язаних за мобілізацію для укомплектування Нацгвардії України.Після обговорення питань порядку денного було вирішено: до 1 грудня 2015 року провести інвентаризацію споруд цивільного захисту району; підготувати запити щодо власників споруд цивільного захисту району.

^

РДА
Сокальська РДА

суспільство

ЧОТИРИ ПІДЛІТКИ В ДТП ВІДПРАВИЛИ ХЛОПЦЯ І ДІВЧИНУ У РЕАНІМАЦІЮ (ВІДЕО)

27.07.2015 чотири підлітки без дозволу батька, який перебуває на відпочинку, взяли автомобіль по кататись.

Близько 23 години в с. Межиріччя, вони на швидкості 110-120 км/г на годину виїхали на зустрічну смугу і зіткнулись з мопедом, на якому їхали хлопець з дівчиною .

В наслідок чого двадцятирічний водій та дев’ятнадцятирічна дівчина пасажир двоколісного, опинились у реанімації в тяжкому стані.

Молодику, який перебував за кермом Мерседеса нещодавно виповнилось 18 років, тому він і вирішив сісти за кермо, але посвідчення водія він не має.

^

ДК ЗАХІД

ДК ЗАХІД
Дорожній Контроль Захід

суспільство

День Хрещення Київської Русі - України.

День Хрещення Київської Русі - України.

День Хрещення Київської Русі — Украї́ни — державна пам`ятна дата в Україні на честь Хрещення Русі, що відзначається щорічно 28 липня — у день пам`яті святого рівноапостольного князя Володимира.

Державне свято встановлене в Україні в рамках святкування 1020-річчя Хрещення Київської Русі згідно з Указом Президента України Віктора Ющенка від 25 липня 2008 року №668/2008 «Про День хрещення Київської Русі-України». В Указі сказано:

«Ураховуючи значення православних традицій в історії і розвитку українського суспільства, на підтримку ініціативи Національної ради з питань культури і духовності, Українського фонду культури, Української православної церкви, Української православної церкви Київського патріархату, Української автокефальної православної церкви, громадськості постановляю установити в Україні День хрещення Київської Русі-України, який відзначати щорічно 28 липня, у день пам`яті святого рівноапостольного князя Володимира — хрестителя Київської Русі»

^

Адміністратор
-

суспільство

В селі Велике під час риболовлі було виявлено мінометну міну часів ІІ Світової війни

27 липня о пів на 6 годину вечора поблизу села Велике, що на Сокальщині під час риболовлі під мостом через річку Західний Буг місцевим жителем виявлено мінометну міну часів ІІ Світової війни.

Місце події відразу огородили та виставлено охорону. Згодом було подано заявку начальнику 2-го спеціального центру швидкого реагування ДСНС України на вилучення та знешкодження виявленого боєприпасу.

Також як повідомляє сайт Львівської ОДА станом на 28 липня ще не вилучені застарілі боєприпаси, а саме мінометні міни в 2-х місцях, які були виявлені у селі Велике 25 та 27 липня.

^

Радіо "Сокаль"

служба інформації
ТРК "Сокаль"

суспільство

У Львові чорнобильці продовжують акцію протесту і хочуть перейти до більш радикальних дій.
У Львові чорнобильці продовжують акцію протесту і хочуть перейти до більш радикальних дій.

У Львові чорнобильці продовжують акцію протесту і хочуть перейти до більш радикальних дій.

Як повідомив радіо «Сокаль» один із її учасників, голова Сокальської громадської організації «Союз Чорнобиль Сокальщини» Роман Богун, в понеділок, 27 липня, вони підготували і передали звернення до голови ЛОДА Олега Синютки.

У ньому йдеться, що люди вимагають від очільника області створити робочу групу, із залученням керівників різних соціальних структур, правоохоронців та прокуратури, яка займатиметься вирішенням їх проблем. Якщо ж цього не буде зроблено до 3 серпня, чорнобильці, які стоять під стінами Львівської облдержадміністрації, оголосять голодування.

Водночас, Роман Богун додав, що за один тиждень проведення безстрокової акції, вони добились, що їм врешті-решт виділили гроші на лікування, які люди вже не бачили останні три місяці. Тому зараз ліквідатори, учасники аварії на Чорнобильській АЕС можуть звернутись в центральну аптеку в Сокалі та отримати ліки за рецептами.

І ще одне досягнення протестувальників – двох тяжкохворих чорнобильців з Сокальського районуи включили до соціальної програми медичного захисту і їм виділили гроші на операцію та лікування.

^

Радіо "Сокаль"

служба інформації
ТРК "Сокаль"

RAM counter
додому
написати вебмайстру http://www.sokal.lviv.ua
Всі права застережено 2005
18:21, 28 березня 2024 року
При передруці інформації у друкованому або електронному вигляді, посилання на Сокаль і Сокальщина обов'язкове.
Адміністрація порталу не несе відповідальності за зміст рекламних та інформаційних повідомлень і не завжди поділяє погляди авторів публіцистичних матеріалів
+380686916567