** неофіційна сторінка про м.Сокаль і Сокальський район
Зробити сторіку домашньою
Перейти на головну  - www.sokal.lviv.ua  /Сокаль і Сокальщина/
контактипро нас, про проект
книга гостей
Фотогалерея

Відеокаталог

Нам цікаво знати:



Безкоштовні точки доступу до мережі інтернет від Інтернет та сервіс провайдер

МІНІСТЕРСТВО ДОХОДІВ І ЗБОРІВ УКРАЇНИ

Google


 
 

Сокаль і Сокальщина : новини ::27.11.2015

НОВИНИ СОКАЛЬЩИНИ

    27 листопад 2015 року

Пошук в новинах   

анонс :: центр

Онлайн трансляція 

Онлайн трансляція. м.Сокаль,  продовження I сесії VІI скликання Сокальської районної ради (ІІ-е пленарне засідання)

 
Онлайн трансляція. м.Сокаль,  продовження I сесії VІI скликання Сокальської районної ради  
26 листопада 2015р.  Початок 10:00 
трансляцію забезпечує Інтернет та сервіс провайдер, мережа "Bestlink"
 


^

Адміністратор
-

влада

Пройшло друге пленарне засідання першої сесії Сокальської районної ради VII демократичного скликання
Пройшло друге пленарне засідання першої сесії Сокальської районної ради VII демократичного скликання

Пройшло друге пленарне засідання першої сесії Сокальської районної ради VII демократичного скликання.

У четвер, 26 листопада, пройшло друге пленарне засідання першої сесії Сокальської районної ради VII демократичного скликання.

Перед початком сесії голова районної ради Микола Пасько зачитав заяви усіх політичних сил про створення депутатських фракцій.  Оскільки, більш як за тиждень часу виникли нові питання, які потребували негайного розгляду, то головуючий запропонував внести зміни у порядок денний. Відтак, на розгляд сесії винесено такі питання, як: звільнення з посади генерального директора КП ТРК «Сокаль» Миколи Паська в зв’язку із його переходом на виборну посаду;  про затвердження Положення про постійні комісії Сокальської районної ради та обрання цих комісій; про створення президії та затвердження  Регламенту Сокальської районної ради; про планування діяльності Сокальської районної ради на 2016 рік;  про внесення змін до показників районного бюджету ; останнім було питання «Різне», у якому розглянули запити від депутатів, а також  депутати заслухали кілька оголошень (серед яких було прохання депутатам відмовитись від російських електронних скриньок).

Першим із організаційних питань було питання про звільнення з посади Генерального директора КП ТРК «Сокаль» Паська Миколу Миколайовича у зв’язку з переходом на виборчу посаду. Як зазначив заступник голови районної ради В.Бойко, на посаду керівника підприємства буде оголошено конкурс. Тимчасово, відповідно до положення про призначення керівника,  розпорядженням голови районної ради назначиться виконуючий обов’язки керівника КП ТРК «Сокаль».

Жваву дискусію у районних депутатів викликали  питання про затвердження Положення про постійні комісії Сокальської районної ради та склад цих комісій. Не усіх задовольняли запропоновані кандидати на голів комісій,  деякі з депутатів висловили бажання входити до інших комісій. В результаті обговорення і голосування  у Сокальській районній раді створено шість комісій:

• З питань бюджету, соціально-економічного розвитку та інвестицій

• З питань агропромислового комплексу, земельних відносин, екології, раціонального природокористування та розвитку сільських територій

• З питань промисловості інфраструктури, комунального майна та підприємництва

• З питань освіти, культури, туризму та духовного розвитку

• З питань євроінтеграції, взаємодії з місцевими радами, децентралізації, регламенту,  депутатської етики, законності та взаємодії зі ЗМІ

• З питань охорони здоров’я, молодіжної політики, спорту та соціального захисту населення

Наступним питанням порядку денного було  створення Президії.  До  її складу увійшли: голова районної ради, заступник, голови постійних комісій та голови фракцій політичних партій.  Усього 15 чоловік: Пасько М., Бойко В., Пограничний В., Сенюк А., Солодяк О., Береза О., Притулко В., Поліщук М., Шевчук Р., Гуз І., Андрущак П., Волос Р., Глушко П., Монастирський Р.,  Кожушко О.

Далі депутати затвердили Регламент Сокальської районної ради Львівської області з внесеними змінами, внесли зміни до бюджету, розглянули запити і звернення депутатів.

Завершилась перша сесія Сокальської районної ради виконанням гімну України.

Пройшло друге пленарне засідання першої сесії Сокальської районної ради VII демократичного скликання
Пройшло друге пленарне засідання першої сесії Сокальської районної ради VII демократичного скликання
Пройшло друге пленарне засідання першої сесії Сокальської районної ради VII демократичного скликання
Пройшло друге пленарне засідання першої сесії Сокальської районної ради VII демократичного скликання

^

Юлія Сорочук
_

культура

В школах району пройшли заходи присвячені Голодомору

В школах району пройшли заходи присвячені Голодомору
В школах району пройшли заходи присвячені Голодомору

Упродовж 23-28 листопада в загальноосвітніх навчальних закладах Сокальщини проходять виховні та тематичні заходи, приурочені до Дня пам’яті жертв голодоморів, та уроки історії на тему: "Жертви голодоморів та політичних репресій". Про це радіо «Сокаль» повідомили в відділі освіти СРДА.

Зокрема, йдеться про проведення круглих столів і просвітницьких годин на тему "Голодомор 1932-1933 років – геноцид українського народу" за участі науковців і вчителів загальноосвітніх і позашкільних навчальних закладів. Питання Голодомору 1932 - 1933 років в Україні висвітлювались в шкільних  газетах, сайтах. Були організовані  демонстрації фільмів, художніх творів, відео-, фото-, та інших документів, записів свідчень очевидців Голодоморів.

27 листопада в усіх загальноосвітніх навчальних закладах району пройшов «Урок пам’яті", була проведена районна акція серед учнівської молоді "Незабудки пам’яті", присвячену вшануванню жертв голодоморів.

^

Радіо "Сокаль"

служба інформації
ТРК "Сокаль"

RAM counter
додому
написати вебмайстру http://www.sokal.lviv.ua
Всі права застережено 2005
02:46, 29 березня 2024 року
При передруці інформації у друкованому або електронному вигляді, посилання на Сокаль і Сокальщина обов'язкове.
Адміністрація порталу не несе відповідальності за зміст рекламних та інформаційних повідомлень і не завжди поділяє погляди авторів публіцистичних матеріалів
+380686916567