** неофіційна сторінка про м.Сокаль і Сокальський район
Зробити сторіку домашньою
Перейти на головну  - www.sokal.lviv.ua  /Сокаль і Сокальщина/
контактипро нас, про проект
книга гостей
Фотогалерея

Відеокаталог

Нам цікаво знати:



Безкоштовні точки доступу до мережі інтернет від Інтернет та сервіс провайдер

МІНІСТЕРСТВО ДОХОДІВ І ЗБОРІВ УКРАЇНИ

Google


 
 

Сокаль і Сокальщина : новини ::27.07.2017

НОВИНИ СОКАЛЬЩИНИ

    27 липень 2017 року

Пошук в новинах   

анонс :: центр



ОНЛАЙН ТРАНСЛЯЦІЯ

м.Сокаль,

26 липня 2017 року о 10.00 год.

 

Скликається ХХ-та позачергова сесія VІІ скликання Сокальської районної
Скликається ХХ-та позачергова сесія VІІ скликання Сокальської районної

Скликається ХХ-та позачергова сесія VІІ скликання Сокальської районної ради

Скликається ХХ-та позачергова сесія VІІ скликання Сокальської районної ради Львівської області 26 липня 2017 року о 10 годині в сесійному залі районної ради.

На розгляд сесії будуть винесені наступні питання:

Про затвердження умов конкурсу на визначення опорних навчальних закладів.

Про зміну типу Угринівської загальноосвітньої школи І-ІІ ступенів Сокальської районної ради Львівської області шляхом перейменування в Угринівську загальноосвітню школу І ступеня Сокальської районної ради Львівської області.

Про перейменування Сокальської гімназії імені Олега Романіва Сокальської районної ради Львівської області в Сокальський навчально-виховний комплекс «Загальноосвітня школа І-ІІІ ст.– гімназія» імені Олега Романіва Сокальської районної ради Львівської області.

Про перейменування Пристанської ЗШ І-ІІст. Сокальської районної ради Львівської області в Пристанський навчально-виховний комплекс «Загальноосвітня школа І – ІІ ступенів – дошкільний навчальний заклад» Сокальської районної ради Львівської області.

Про внесення змін до показників районного бюджету Сокальського району на 2017 рік.

Про внесення змін до рішення Сокальської районної ради Львівської області від 18 травня 2017 року № 323 „Про проект ліквідації ДП „Шахта Візейська”.

Про внесення змін в Програму пропагування Сокальського району на території України та за кордоном: культурний розвиток Сокальського району у 2017 році.

Про внесення змін в Програму захисту сільськогосподарських угідь від повторного заболочення та населених пунктів від підтоплення на 2017 рік.

Про затвердження Програми облаштування і благоустрою кладовищ у Сокальському районі на 2017 рік

^

Сокальська Районна рада
Сокальська Районна рада

суспільство

Знайдено фундаменти древнього Сокаля
Знайдено фундаменти древнього Сокаля

Знайдено фундаменти древнього Сокаля

У середу,26 липня, у міському парку Сокаля було знайдено фундаменти старовинного міста.

Під час розчищення території для спортивного майданчика, який мають встановити в рамках обласної Програми «Спортивний майданчик на 2017-2021 роки» у 2017 році, а саме під час демонтажу каруселі було знайдено залишки давніх фундаментів, а зокрема пивниці та аптечні матеріали.

На місце ремонтних робіт виїхали представники археологічно-рятівної служби зі Львова, районної та місцевої влади. Зокрема: голова Сокальської районної ради Микола Пасько, заступник голови районної ради Василь Бойко, перший заступник голови Сокальської РДА Ірина Задолинна, керівник апарату Віра Білець, начальник відділу містобудування та архітектури Мирослава Баралус, Сокальський міський голова Вадим Кондратюк та інші.

Як зазначив, Юрій Дубик, викладач кафедри реставрації Львівської політехніки, архітектор-реставратор: “Подальші роботи на місці знайдення старих фундаментів, варто проводити під наглядом, адже від цього залежить історія міста, а якщо точніше то його вік”. Археологи припускають, що фундаменти належать до 17-18 століття, а під місцями фундаменту може знаходитися давнє городище. Вони також показали карту, на якій дана вулиця була забудована та налічувала близько двадцяти господарств.

Як зазначив голова Сокальської районної ради Микола Пасько: “Що від цього наскільки давні знайдені фундаменти залежить вік міста Сокаля”. Він також зауважив, що роботи по встановленню майданчика у місцевому парку не будуть припинятися, адже роботи не передбачають капітального будівництва.

Як зазначила начальник відділу містобудування та архітектури Мирослава Баралус, що зібралися на місці знахідки для того щоб визначити долю майданчика, на будівництво якого передбачені обласні кошти та кошти місцевого бюджету, і водночас, щоб не знищити знахідки, але на майбутнє потрібно робити план робіт, щоб дослідити дану територію.

Після цього депутати районної ради Микола Поліщук, Андрій Сенюк та голова районної ради Микола Пасько разом із представником археологічної служби відвідали церкву святого Миколая, яка нещодавно відсвяткувала 500-річчя.

^

Сокальська Районна рада
Сокальська Районна рада

кримінал

ПРИКОРДОННИКИ ЛЬВІВСЬКОГО ЗАГОНУ ЗАТРИМАЛИ МАРОККАНЦЯ
ПРИКОРДОННИКИ ЛЬВІВСЬКОГО ЗАГОНУ ЗАТРИМАЛИ МАРОККАНЦЯ

ПРИКОРДОННИКИ ЛЬВІВСЬКОГО ЗАГОНУ ЗАТРИМАЛИ МАРОККАНЦЯ

За спробу незаконного перетину державного кордону вчора у вечері біля українсько-польського кордону співробітники Держприкордонслужби в рамках проведення операції «Кордон-2017» затримали громадянина Марокко.

Інформацію про появу невідомого чоловіка на околиці н.п. Варяж прикордонники отримали від місцевого жителя.

В ході реалізації інформації прикордонники відділення «Варяж» Львівського загону неподалік кордону затримли одного чоловіка громадянина Марокко, який мав намір незаконно потрапити до країн ЄС.

Затриманого чоловіка прикордонники доставили до підрозділу для з’ясування обставин правопорушення та складання адміністративних документів.

^

дописувач_
.

RAM counter
додому
написати вебмайстру http://www.sokal.lviv.ua
Всі права застережено 2005
00:08, 29 березня 2024 року
При передруці інформації у друкованому або електронному вигляді, посилання на Сокаль і Сокальщина обов'язкове.
Адміністрація порталу не несе відповідальності за зміст рекламних та інформаційних повідомлень і не завжди поділяє погляди авторів публіцистичних матеріалів
+380686916567