** неофіційна сторінка про м.Сокаль і Сокальський район
Зробити сторіку домашньою
Перейти на головну  - www.sokal.lviv.ua  /Сокаль і Сокальщина/
контактипро нас, про проект
книга гостей
Фотогалерея

Відеокаталог

Нам цікаво знати:



Безкоштовні точки доступу до мережі інтернет від Інтернет та сервіс провайдер

МІНІСТЕРСТВО ДОХОДІВ І ЗБОРІВ УКРАЇНИ

Google


 
 

Сокаль і Сокальщина : новини ::27.07.2009

НОВИНИ СОКАЛЬЩИНИ

    27 липень 2009 року

Пошук в новинах   

влада

24 липня відбулася чергова сесія Сокальської районної ради, яку провів голова районної ради О.Солодяк. Депутати розглянули 17 питань, основними з яких були: про виконання районного бюджету за І півріччя 2009 року; про затвердження розпоряджень голови райдержадміністрації; про затвердження міжбюджетних угод на 2010 рік; про списання заборгованості по бюджетній позичці, наданої під регіональний контракт  1998   року; про  стан  виконання  програми розвитку  дошкільної освіти   Сокальського району на 2008-2011рр.; про реорганізацію Белзького, Острівського, Забузького, Ільковицького освітніх округів; про реорганізацію Сокальських ЗШ І-ІІІ ст. №2, 3, 4,  Тартаківської ЗШ І-ІІІ ст., Забузької  ЗШ І-ІІІ ст. в школи нового типу.



Як відзначалося на сесії, до загального фонду місцевих бюджетів Сокальського району за І півріччя 2009 року надійшло 27446,0 тис.грн. податків і зборів. Це більше на 7102,1 тис.грн. податків і зборів порівняно з відповідним періодом минулого року і становить 100% уточнених планових призначень на шість місяців. Виконання дохідної частини бюджету забезпечено 31 місцевою радою з 37.



Як зазначив голова райдержадміністрації І.Бережницький, у І півріччі цього року дотації з державного бюджету надходили в район із запізненням. Тому, щоб не створювати соціальну напругу, своєчасні виплати вчителям та медикам були забезпечені за рахунок перевиконання дохідної частини районного бюджету у минулому році.


В ході сесії депутати також вирішили зменшити кількість освітніх округів до 5, об`єднавши Белзький з Острівським та Забузький з Ільковицьким.


^

РДА
Сокальська РДА

економіка

 

Районний відділ юстиції 7 липня 2009 року зареєстрував Сокальський районний осередок громадської організації "Фронт змін", ініціатива А.Яценюка.

 Ініціативна група прихильників «Фронту змін» працює у Сокалі з лютого2009р.Керівником Сокальського районного осередку «Фронт змін», обрано Ганну Костюк. 

 

 Мета створення організації: щоб всі, незалежно від віку, статі, покоління і віросповідання були впевненні в майбутньому, яке залежить від нас і нашого вибору, в тому числі і через вибір політичних лідерів.

Територія діяльності Сокальського осередку «Фронт змін» м.Сокаль та Сокальський район. Основний напрямок діяльності: зміни на Сокальщині,шляхом конструктивної співпраці влади, бізнесу, громадськості, формування здорових громадських ініціатив та  здорового середовища для їх втілення.

    На даному етапі Сокальський осередок  формує команду  активних і ефективних людей,  тих хто вміє працювати і реальними справами докаже свою конкурентноспроможність. На даний момент в організацій є понад 300 прихильників серед яких є багато знаних та авторитетних людей,  які зайняті в різних сферах суспільного життя.

Наша команда працює над важливими організаційними моментами а це:об`єднання сильної, дієвої і публічної команди до якої  увійдуть представники з різних сфер; розробка  реальної професійної програми розвитку регіону.; пошук та залученням людей з досвідом роботи у виборчих комісіях різного рівня та у виборчих кампаніях;максимальне  залучення ресурсів (інтелектуальних, матеріальних, креативних та ін);

Слово фронт - це боротьба за людину, за родину, за країну.. Кожен з нас  відчуває що  в Україні необхідні сьогодні Зміни і за них потрібно боротися. 

Ми висловлюємо вдячність кожній людині, яка звернулася вже сьогодні до нас, щоб  розпочати цей рух.

Двері організації відкриті для всіх небайдужих та активних людей. Наш офіс знаходиться по вул.. Шептицького 93, у м. Сокаль. тел.2-13-31.em fzsokal@gmail.com Офіс працює: вівторок, середа, четвер.


 

 

 

^

Ганна Костюк
Сокальська АРР

економіка

 

Європейський Союз допомагатиме уряду України зменшити негативний вплив вугільної промисловості на довкілля

 

23 липня 2009 р. Сокальщину відвідав експерт з питань охорони довкілля Програми підтримки вугільного сектору України пан Шаммі Пурі.

Програму підтримки вугільного сектору реалізує міжнародний консорціум організацій на чолі з Human Dynamics (Відень, Австрія) за фінансової підтримки Європейського Союзу. Безпосереднім партнером проекту є Міністерство вугільної промисловості України. Львівська область входить до складу трьох пілотних областей,на які поширюється діяльність проекту.

Пан Шаммі Пурі за освітою гідрогеолог, закінчив Варшавський Університет та Університет Бірмінгему, чудово володіє польською та англійською мовами. Працював менеджером Азійського банку розвитку та старшим радником міжнародної гідрологічної програми ООН. В рамках Програми підтримки вугільного сектору України займається аналізом негативного впливу гірничо-видобувної промисловості на навколишнє середовище.

Львівщину він відвідав вперше. Мета його візиту – поспілкуватись з місцевими фахівцями, щоб з’ясувати які проблеми спричиняє діяльність вугільних шахт у нашій місцевості.  У Сокалі пан Шаммі Пурі зустрівся з головою РДА  Ігорем Бережницьким, директором Сокальської агенції регіонального розвитку Ганною Костюк, поспілкувався з екологами та геологами ДП «Львіввугілля», а також відвідав шахту «Межирічанську».

В рамках програми по всій Україні буде відібрано 100 шахт, на яких іноземні експерти разом з нашими фахівцями детально аналізуватимуть вплив діяльностішахт на довкілля, робитимуть відповідні вимірювання та братимуть проби, застосовуючи сучасні контрольно-вимірювальні прилади. У такий спосіб буде проведено своєрідну екологічну інвентаризацію шахт, визначено ступінь ризику по кожній конкретній проблемі екологічного характеру. Експертна група проекту, до складу якої входять міжнародні та українські експерти розробить рекомендації для Міністерства вугільної промисловості щодо ймовірних способів розв’язання цих проблем, допоможе підготувати інвестиційні пропозиції та скласти план залучення фінансування від міжнародних фінансових структур.


Директор Сокальської Агенції

Ганна       Костюк

Менеджер регіонального офісу проекту у Львові

Олег  Процак

e-mail: olegpr@excite.com

 

 

^

Ганна Костюк
Сокальська АРР

економіка

 

З метою пошуку актуальних та інноваційних ідей компанія «Альфа-АМД» проводить «Конкурс бізнес-ідей».

 Більш детальну інформацію про конкурс, його етапи можна отримати в Сокальській Агенції м.Сокаль, вул.Шептицького 44

Проведення конкурсу передбачає наступні етапи:

1. Реєстрація учасників конкурсу. Реєстрація триватиме з 21.07. до 10.09.2009 року. Доступні три способи реєстрації: інтернет-реєстрація на сайті компанії «Альфа-АМД» (http://www.alpha-amd.com.ua/), поштова реєстрація (за адресою: Компанія «Альфа-АМД», м. Львів, 79058, проспект Чорновола, 67г, офіс 65 з 16.07 по 09.09.2009 року з поміткою «На конкурс») та реєстрація шляхом письмового заповнення анкет-учасників (здійснюватиметься 6.08, 20.08 та 08.09 з 9:00 до 12:00 працівниками компанії «Альфа-АМД» в приміщенні торгового центру «Інтер-Сіті»).

2. І етап – попередній відбір. (Дата проведення – 10.09.2009 року, місце проведення – актовий зал торгового центру «Інтер-Сіті») Кожен учасник надає комісії заповнену анкету та короткий виклад своєї бізнес-ідеї (5 екземплярів, розміром 1-2 сторінки формату А4). Час представлення - до 5 хвилин. Голосування про перехід учасника на наступний етап відбувається закрито.

3. II етап - відбір бізнес-планів.  (Дата проведення – 15.09.2009 року).Учасники, відібрані на етапі попереднього відбору бізнес-ідей подають на розгляд комісії, яка складатиметься з представників компанії «Альфа-АМД» та спеціалістів профільних галузей господарювання, готові бізнес-плани реалізації своїх ідей у 5 екземплярах. Час представлення –  5-7 хвилин плюс час на додаткові запитання по бізнес-плану. Голосування про перехід учасника на наступний етап відбувається закрито.

4. ІІI етап – спеціалізований відбір.  (Дата проведення – 17.09.2009 року). Кожен учасник надає комісії свій бізнес-план у прошитому вигляді, з наскрізною нумерацією сторінок, у 5 екземплярах та має 5-10 хвилин на представлення своєї ідеї. Комісія із 4 представників профільної галузі господарювання проводить відбір учасників, які переходять до фінального етапу. Після проведення цього етапу комісія затверджує остаточний список фіналістів, які отримають можливість реалізації свого проекту.

5. Заключна прес-конференція. (Дата проведення - 19.09.2009). Прес-конференція буде проведена за результатами конкурсу. На ній буде представлено фіналістів проекту,  проаналізовано пророблену роботу. Участь у прес-конференції прийматимуть як фіналісти конкурсу, так і представники компанії «Альфа-АМД», Львівської Обласної Державної Адміністрації, оргкомітету конкурсу, члени комісій, спонсори.

6. Заходи з нагоди офіційного завершення конкурсу та нагородження учасників. (Дата проведення – 19.09.2009).

^

Ганна Костюк
Сокальська АРР

RAM counter
додому
написати вебмайстру http://www.sokal.lviv.ua
Всі права застережено 2005
17:24, 28 березня 2024 року
При передруці інформації у друкованому або електронному вигляді, посилання на Сокаль і Сокальщина обов'язкове.
Адміністрація порталу не несе відповідальності за зміст рекламних та інформаційних повідомлень і не завжди поділяє погляди авторів публіцистичних матеріалів
+380686916567