** неофіційна сторінка про м.Сокаль і Сокальський район
Зробити сторіку домашньою
Перейти на головну  - www.sokal.lviv.ua  /Сокаль і Сокальщина/
контактипро нас, про проект
книга гостей
Фотогалерея

Відеокаталог

Нам цікаво знати:



Безкоштовні точки доступу до мережі інтернет від Інтернет та сервіс провайдер

МІНІСТЕРСТВО ДОХОДІВ І ЗБОРІВ УКРАЇНИ

Google


 
 

Сокаль і Сокальщина : новини ::27.02.2010

НОВИНИ СОКАЛЬЩИНИ

    27 лютий 2010 року

Пошук в новинах   

влада

 

БІДА ПРИЙШЛА НЕСПОДІВАНО...

 

Минулого тижня, у п`ятницю, у Сокалі по вулиці Тартаківській, 38 в житловому будинку провалився дах. Ймовірною причиною руйнування покрівлі є те, що дерев`яні конструкції експлуатуються майже п`ятдесят років і внаслідок впливу погодних умов втратили значну несучу спроможність, а неочищений сніг спричинив додаткове навантаження. Це сталося близько 16.00 год. Сюди відразу прибули начальник МКП «Сокальжитлокомунсервіс» (будинок пребуває на балансі цього підприємства) Богдан Леськів, інженер Арсен Подолюх, працівники МНС.

Люди внаслідок обвалу не постраждали.

Працівники МКП "Сокальжитлокомунсервіс" та СДПЧ-ЗО Сокальського РВ МНС очистили дах від снігу. Відразу в будинку відключили електропостачання.

20 мешканців, серед яких семеро дітей, змушені жити у родичів та знайомих. А що далі? На це запитання ми попросили відповісти Богдана Леськіва. Ось що він сказав: — Ситуація непроста, будинок старий, ветхий. В суботу приїжджали експерти зі Львова (вони ж працювали і по будинку №51). Ми накрили його плівкою. В резервному фонді райдержадміністрації коштів немає.

Думаємо куди розсилити людей. З десяти сімей проживало дев`ять. Переселити потрібно чотири сім`і. Будемо домовлятися з Сокальським ліцеєм, щоб людям дали притулок у гуртожитку, але це також непроста процедура, треба їхати у Львів.

Якщо ж експерти дадуть позитивний висновок — перекриватимемо дах, якщо ж ні — то треба буде розбиратибудинок...Час покаже.

***

Цього ж дня, об 11.00 год., у с. Себечів сніг також зруйнував дах, який провалився разом зі стелею у приміщення, де знаходяться бібліотека, пошта, магазин. Як повідомила сільський голова Надія Лешик, ледве встигли винести книги з бібліотеки. Складено кошторис на перекриття будинку, його вартість -120 тисяч гривень.

Василь СОРОЧУК.
26 лютого 2010 року




^

Газета
"Голос з-над Бугу"

RAM counter
додому
написати вебмайстру http://www.sokal.lviv.ua
Всі права застережено 2005
23:26, 28 березня 2024 року
При передруці інформації у друкованому або електронному вигляді, посилання на Сокаль і Сокальщина обов'язкове.
Адміністрація порталу не несе відповідальності за зміст рекламних та інформаційних повідомлень і не завжди поділяє погляди авторів публіцистичних матеріалів
+380686916567