** неофіційна сторінка про м.Сокаль і Сокальський район
Зробити сторіку домашньою
Перейти на головну  - www.sokal.lviv.ua  /Сокаль і Сокальщина/
контактипро нас, про проект
книга гостей
Фотогалерея

Відеокаталог

Нам цікаво знати:



Безкоштовні точки доступу до мережі інтернет від Інтернет та сервіс провайдер

МІНІСТЕРСТВО ДОХОДІВ І ЗБОРІВ УКРАЇНИ

Google


 
 

Сокаль і Сокальщина : новини ::24.12.2015

НОВИНИ СОКАЛЬЩИНИ

    24 грудень 2015 року

Пошук в новинах   

суспільство

У четвер проходило засідання виконавчого комітету Сокальської міської ради
У четвер проходило засідання виконавчого комітету Сокальської міської ради

У четвер проходило засідання виконавчого комітету Сокальської міської ради

У четвер, 24 грудня засідав виконавчий комітет Сокальської міської ради. На порядку денному 5 питань. Зокрема, члени виконкому розглядали питання Про міський бюджет на 2016 рік; Про затвердження Плану соціально-економічного розвитку міста на наступний рік, затвердження «Поточних індивідуальних технологічних нормативів використання питної води».

Також встановили норми витрат та використання води на полив присадибних ділянок для миття автомашин та останнє питання порядку денного "Про присвоєння поштової адреси індивідуальному житловому будинку на вулиці Грушевського 10" що у Сокалі.

^

http://www.sokalfm.com/news/u_chetver_prokhodilo_zasidannja_vikonavchogo_komitetu_sokalskoji_miskoji_radi/2015-12-24-922

служба інформації
ТРК "Сокаль"

суспільство

У Червонограді посадовці обговорили впровадження реформи децентралізації в Україні
У Червонограді посадовці обговорили впровадження реформи децентралізації в Україні

У Червонограді посадовці обговорили впровадження реформи децентралізації в Україні 

В приміщенні сесійної зали Червоноградської міської ради відбувся круглий стіл на тему «Децентралізація – базова реформа взаємовідносин центру і громад. Перші результати на Львівщині та в Україні». Організаторам круглого столу була Всеукраїнська громадська організація Комітет Виборців України.

За повідомленням представника Львівської обласної організації КВУ на Сокальщині Мар’яни Яремчук протягом грудня цього року Комітет виборців України проводить 30 круглих столів у 17 областях по Україні з метою розгляду питань втілення реформи децентралізації на місцях, а також вироблення пропозицій щодо вдосконалення шляхів реалізації даної реформи.

До круглого столу були запрошені експерт з питань державного управління та місцевого самоврядування, кандидат наук з державного управління Андрій Дуда, Комітет виборців України місто Київ та Андрій Дудкевич Інститут політичних технологій зі Львова, а також Валерій Шажко, експерт з виборчого права, Львів.

Окрім того, на круглому столі були присутні депутат Львівської обласної ради Сергій Касян, секретар Червоноградської міської ради Олександр Грасулов, депутати та члени виконкому Сокальської та Червоноградської міської рад, та депутати Сокальської районної ради, представники громадськості Червоноград та Сокальщини загалом.

У ході круглого столу було обговорено проблемні питання децентралізації в Україні, правове регулювання децентралізації, розповіли про перший досвід об’єднаних громад на Львівщині та міжнародний досвід об’єднаних громад, зупинилися і на проблемі конституційних змін щодо проведення ще одного блоку децентралізаційної реформи, а саме, - щодо ліквідації державних адміністрацій, як органів загальної компетенції і передачі виконавчих функцій виконкомам обласних і районних рад.

Експерти висловлювали свої думки, дискутували з даних питань з місцевими активістами, представниками влади. За результатами круглого столу було підбито підсумки: процес децентралізації є об’єктивним і необхідним для реалізації системних суспільних реформ, водночас він має бути підкріплений комплексною реформою місцевого самоврядування.

^

Радіо "Сокаль"

служба інформації
ТРК "Сокаль"

суспільство

В райдержадміністрації обговорили питання щодо ремонту дороги Сокаль-Стоянів

В райдержадміністрації обговорили питання щодо ремонту дороги Сокаль-Стоянів
В райдержадміністрації обговорили питання щодо ремонту дороги Сокаль-Стоянів

24 грудня заступник голови Сокальської райдержадміністрації Анатолій Василишин провів нараду щодо ремонту дороги Сокаль-Стоянів. У ній взяли участь заступник голови районної ради Василь Бойко, Сокальський міський голова Вадим Кондратюк, представники філії Жовківська ДЕД, ДРП-3, структурних підрозділів РДА та громадських організацій району. Присутні, зокрема, обговорили питання щодо проведення ремонту даної дороги на двох ділянках у м. Сокалі – в межах перехресть з вулицями Українською та Тартаківською. Було вирішено розпочати роботи з наступного понеділка. Асфальтний матеріал для цього виділить Сокальська міська рада, а ремонт проведе філія Жовківська ДЕД. Попередньо, райдержадміністрація вже звернулася з листом в облдержадміністрацію та обласну раду щодо виділення коштів з обласного бюджету на ремонт дороги Сокаль-Стоянів, а також доріг Червоноград-Перетоки, Сокаль-Червоноград, Сокаль-Бояничі та Червоноград-Рава-Руська.

^

РДА
Сокальська РДА

суспільство

25 грудня - День Жалоби
25 грудня - День Жалоби

25 грудня - День Жалоби

У зв’язку із загибеллю в зоні проведення АТО уродженця села Завишень Сокальського району молодшого сержанта 53-ї окремої механізованої бригади Збройних Сил України Олега Галатюка на Сокальщині оголошено 25 грудня Днем жалоби.

На знак скорботи за загиблим прохання приспустити Державний Прапор України із траурною стрічкою на адміністративних будівлях органів виконавчої влади та органів місцевого самоврядування, комунальних підприємств та закладів, державних підприємств, установ, організацій на території району також рекомендується органам місцевого самоврядування скасувати проведення розважально-концертних та спортивних заходів. Внесла зміни і ТРК «Сокаль».

^

Радіо "Сокаль"

служба інформації
ТРК "Сокаль"

здоров'я

Рятуючи одне життя - Ти рятуєш весь світ
Рятуючи одне життя - Ти рятуєш весь світ

Рятуючи одне життя - Ти рятуєш весь світ

В пологове відділення Сокальської ЦРЛ за спонсорскі кошти було придбано кардіотокограф та дві безтіневі лампи - повідомляє лікар Юрій Тейкало :

"Хочу висловити велику подяку людям, які є небайдужі до великої справи. Дякую особисто ДП "Датський текстиль" за надану спонсорську допомогу для закупки кардіотокографа, та 2-ох безтіневих ламп в пологове відділення Сокальської ЦРЛ. Даний апарат позволить покращити надання допомоги ще не народженим дітям, від Них "Особливе ДЯКУЮ!!!". Приємно що є люди які допомагають, для розвитку медицини району. З даною технікою ми робимо великі кроки вперед, це напевно і є державотворення. Цим жестом Ви вже врятували не одне життя і допомогли лікарям визначити ризики, які не так легко зпрогнозувати.

Ви долучились до процесу появи на світ маленького дива, що може бути більш гуманнішим?

Особисто ДЯКУЮ спонсору Пребену Ван Нільсу, його представникам: Кіралю Ігорю!!!!!, Трісці Ігорю, Ковалю Андрію, Петровському Тарасу і ще Всім кого навіть і незнаю. Ви зробили багато. Ще Велика подяка Мар`яні Климців яка активно долучилась до даного процесу. Я радий що в нашій міськраді є такі люди як Ігор, Мар`яна. Я ними горджусь і пишаюсь. Знаю їх не один рік. Дякую друзі.

Вітаю Всіх з наступаючими святами. Любові, радості, достатку і щоб не було війни."

^

Голос з-над Бугу

Газета
"Голос з-над Бугу"

спорт

Хоробрівчани - переможці турніру
Хоробрівчани - переможці турніру "Мисливець-2015"

Хоробрівчани - переможці турніру "Мисливець-2015"

В Хороброві відбувся міжнародний волейбольний турнір «Мисливець-2015». У ньому взяли участь команди Хороброва, Угринова, Хороброва-2, «Мисливець» та Долгобичева (Польща). Організатором турніру став місцевий осередок мисливців та рибалок (керівник Василь Береза).

Учасників привітав сільський голова Володимир Сава, з польської сторони – секретар гміни Станіслав Стащук.

У фінальних змаганнях за 3-4 місця зустрілися команда «Мисливець» та волейболісти Долгобичева. Володарем кубка стали волейболісти села Хороброва, які здолали команду Угринова.

Роман ПЛЕТІНКА, головний суддя турніру.

^

Голос з-над Бугу

Газета
"Голос з-над Бугу"

RAM counter
додому
написати вебмайстру http://www.sokal.lviv.ua
Всі права застережено 2005
13:02, 29 березня 2024 року
При передруці інформації у друкованому або електронному вигляді, посилання на Сокаль і Сокальщина обов'язкове.
Адміністрація порталу не несе відповідальності за зміст рекламних та інформаційних повідомлень і не завжди поділяє погляди авторів публіцистичних матеріалів
+380686916567