** неофіційна сторінка про м.Сокаль і Сокальський район
Зробити сторіку домашньою
Перейти на головну  - www.sokal.lviv.ua  /Сокаль і Сокальщина/
контактипро нас, про проект
книга гостей
Фотогалерея

Відеокаталог

Нам цікаво знати:



Безкоштовні точки доступу до мережі інтернет від Інтернет та сервіс провайдер

МІНІСТЕРСТВО ДОХОДІВ І ЗБОРІВ УКРАЇНИ

Google


 
 

Сокаль і Сокальщина : новини ::24.06.2010

НОВИНИ СОКАЛЬЩИНИ

    24 червень 2010 року

Пошук в новинах   

влада


ПРО ПЕРЕРАХУНКИ ПЕНСІЙ


 


5 травня 2010 р. Кабінет Міністрів України прийняв постанову №331 «Деякі питання реалізації Закону України «Про Державний бюджет України на 2010 рік», якою визначив особливості здійснення перерахунку пенсій у 2010 році, виходячи із нових прожиткових мінімумів, встановлених для осіб, що втратили працездатність.


Згідно із прийнятим 30.04.2010 р. Законом України «Про Державний бюджет України на 2010 рік», прожитковий мінімум для осіб, які втратили працездатність, складає: з 1 січня -695 грн., 1 квітня - 706 грн., 1 липня - 709 чрн., і жовтня - 723 грн., 1 грудня - 734 грн.


Перерахунки на даний час провадяться, виходячи з нового розміру прожиткового мінімуму, встановленого для осіб, які втратили працездатність, зокрема: пенсіонерам, в яких основний розмір пенсії (без урахування надбавок та доплат) було встановлено на рівні розміру прожиткового мінімуму, встановленого для осіб, які втратили працездатність; шахтарям, які відпрацювали на підземних роботах більше 15 років, мінімальний розмір пенсії встановлюється на рівні з 1.01.2010 року — 2085 грн. на місяць, з 1.04.2010 року — 2118 грн. на місяць (три розміри прожиткового мінімуму); пенсіонерам, в яких основний розмір пенсії (без урахування надбавок та доплат) встановлено на рівні, що перевищує мінімальний, виходячи з нового розміру прожиткового мінімуму буде обчислено доплату за понаднормовий стаж.


Виходячи із розміру прожиткового мінімуму для осіб, які втратили працездатність провадиться перерахунок мінімальних розмірів пенсій, доплат, підвищень, додаткової пенсії, компенсаційних виплат, призначених відповідно до чинного законодавства, а саме: пенсій за особливі заслуги відповідно до Закону України «Про пенсії за особливі заслуги»; державної соціальної допомоги до прожиткового мінімуму особам, яким виповнилося 100 років; мінімального розміру пенсії по втраті годувальника; мінімального розміру пенсії по втраті годувальника членам сімей військовослужбовців; підвищень, передбачених Законом України «Про статус ветеранів війни, гарантій їх соціального захисту»; підвищень учасникам війни; підвищень учасникам війни, нагородженим медаллю; мінімальних розмірів пенсій військовослужбовцям строкової служби та членам їх сімей, призначених відповідно до Закону України "Про пенсійне забезпечення осіб, звільнених з військової служби та деяких інших осіб"; надбавки на утриманців відповідно до Закону України "Про пенсійне забезпечення осіб, звільнених з військової служби та деяких інших осіб"; довічної державної стипендії відповідно до указу Президента №358/2006; підвищень, передбачених Законом України «Про жертви нацистських переслідувань»; додаткової пенсії за шкоду заподіяну здоров`ю та компенсаційної виплати за втрату годувальника відповідно до Закону України «Про статус та соціальний захист громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи»; державної соціальної допомоги на догляд інвалідам війни з числа військовослужбовців 1,2,3 груп; державної соціальної допомоги на догляд іншим інвалідам війни; мінімальний розмір пенсії відповідно до Закону України «Про підвищення престижності шахтарської праці»; щомісячна доплата до пенсій по втраті годувальника членам сім`ї шахтарів, смерть яких настала внаслідок нещасного випадку на виробництві або профзахворювання.


Перерахунок надбавки, передбаченої Законом України "Про донорство крові та її компонентів" провадиться, виходячи із розміру прожиткового мінімуму на одну особу в розрахунку на місяць з 1.01.2010 року - 825 грн., з 1.04.2010 року - 839 грн.


Варто пам`ятати, що розмір пенсії громадян після перерахунку і надалі залежатиме від індивідуальних показників стажу й зарплати кожної людини та від наявності чи відсутності у людини права на додаткові виплати (доплату, підвищення, надбавки тощо).


Можливі також випадки, коли після перерахунку пенсій, в зв`язку з припиненням тимчасово призначених виплат (зокрема - підвищення непрацюючим громадянам згідно з постановою КМУ від 11.03.2009 р. №198, встановлене на умовах до прийняття рішення Кабінету Міністрів України про проведення чергового перерахунку пенсій, та доплати, яка була встановлена згідно з постановою КМУ №1375 від 23.12.2009 р. з 1.01.2010 р. і втратила чинність відповідно до постанови Кабінету Міністрів від 5.05.2010 р. № 331 з 1.01.2010 р.) розмір пенсії до перерахунку в сумі був більшим, ніж розмір пенсії після перерахунку, в таких випадках, пенсія виплачуватиметься в старому розмірі.


Перерахунок пенсії з урахуванням нових розмірів прожиткового мінімуму відбувається за матеріалами пенсійної справи без подання пенсіонерами спеціальної заяви та будь-яких додаткових документів.


Якщо у вас виникли додаткові питання, за роз`ясненнями просимо звертатися за тел.: 7-30-73, 7-30-74, 7-30-75.


22 червня 2010 р.                Інна ЛЕПЬОХІНА, заступник начальника - начальник відділу Пенсійного забезпечення  Управління Пенсійного Фонду України в Сокальському районі Львівської області.




^

Газета
"Голос з-над Бугу"

RAM counter
додому
написати вебмайстру http://www.sokal.lviv.ua
Всі права застережено 2005
08:02, 29 березня 2024 року
При передруці інформації у друкованому або електронному вигляді, посилання на Сокаль і Сокальщина обов'язкове.
Адміністрація порталу не несе відповідальності за зміст рекламних та інформаційних повідомлень і не завжди поділяє погляди авторів публіцистичних матеріалів
+380686916567