** неофіційна сторінка про м.Сокаль і Сокальський район
Зробити сторіку домашньою
Перейти на головну  - www.sokal.lviv.ua  /Сокаль і Сокальщина/
контактипро нас, про проект
книга гостей
Фотогалерея

Відеокаталог

Нам цікаво знати:



Безкоштовні точки доступу до мережі інтернет від Інтернет та сервіс провайдер

МІНІСТЕРСТВО ДОХОДІВ І ЗБОРІВ УКРАЇНИ

Google


 
 

Сокаль і Сокальщина : новини ::22.09.2008

НОВИНИ СОКАЛЬЩИНИ

    22 вересень 2008 року

Пошук в новинах   

суспільство

У неділю, 21 вересня, в приміщенні дискоклубу “Вікторія”, відбувся І етап VI чемпіонату Сокальщини з гри “Що? Де? Коли?”. На старт вийшли 19 команд з Сокаля, Червонограду, Великих Мостів, смт Жвирка, сіл Поториця, Забужжя.


Вперше у змаганнях взяла участь команда «Легенда», що представляла Радехівський район. Також у регулярному чемпіонаті дебютувала команда генерального спонсора змагань КБ «ПриватБанк» «Gold-клуб», яку очолював директор червоноградської філії Володимир Коваль.


Як повідомив радіо президент Сокальської ліги інтелектуальної творчості - Володимир Войтюк, фаворитами етапу прогнозисти вважали команди-старожили: чотирьохразовий чемпіон Сокальського району команда зі Жвирки-“1715” та чемпіон Сокальського району з “Брейн-рингу” команда “Деміурги”, також відзначали і сокальську команду «Чемпіони», яка у міжсезоння суттєво підсилилась, вже традиційно потужною виглядала ще одна команда, представник спонсора турніру - червоноградська «Панорама». Темною конячкою залишалися радехівчани. Вперше гравці змагалися на запитаннях складених інтелектуалами з м. Києва.


Пакет загалом виявився несподіванкою: із запропонованих традиційних 36 запитань команди в середньому брали близько 10-ти. Найшвидше до пакету адаптувалася радехівська «Легенда», капітан Андрій Наконечний, яка «знехтувавши» сокальською гостинністю і переконливо вигравала тур за туром, взявши загалом 21 запитання.


Другу позицію дивом здобула жвирківська «1715», капітан Тарас Малюх – 13 пунктів.


Запекла боротьба розгорілася за третю позицію, одразу 5 команд набрали 12 балів. І лише додаткові показники - рейтинг запитань розставив все на свої місця.


Третє місце посіла сокальська команда «Чемпіони», капітан Олександр Хлєвной, четверті теж сокальські «Деміурги», капітан Микола Сідельник. П’ятими, та першими серед педпрацівників стала команда «Любисток», Сокальської ЗСШ №3.


Нагадую, організаторами VІ-го Дорослого чемпіонату Сокальського району з гри “Що? Де? Коли?”, виступили Сокальська ліга інтелектуальної творчості, районний відділ освіти та відділ у справах молоді та спорту Сокальської райдержадміністрації.


Оргкомітет чемпіонату висловлює щиру подяку спонсорам турніру - Червоноградській філії КБ “Приватбанк”, диско-клубу “Вікторія”, фірмі “Ніка”, ТзОВ “Рінг”, піццерії “Фігаро”, завдяки яким усі призери були нагороджені цінними призами.




^

служба інформації
ТРК "Сокаль"

Парафіяльне життя

15-та річниця єпископської хіротонії вл. Михаїла Колтуна
15-та річниця єпископської хіротонії вл. Михаїла Колтуна
19 вересня 2008 року, в  Катедральному Соборі  Св. Ап. Петра і Павла м. Сокаль, відбулося величне торжество  –  вірні Сокальсько-Жовківської Єпархії Української Греко-Католицької Церкви святкували 15-ту річницю єпископської хіротонії свого духовного Батька - Владики  Михаїла Колтуна, адже 19 вересня 1993 р. він отримав єпископські свячення з рук Блаженнішого Мирослава Івана Кардинала Любачівського у співслужінні Владики Софрона Дмитерка і Владики Филимона Курчаби. З цієї нагоди до катедрального Собору прибуло чимало мирян, представників державної влади, духовенства, монахів та монахинь, а також єпископів. Архиєреїв зустрів гурток дітей у вишиванках, які привітали достойних гостей та піднесли їм хліб та квіти.
15-та річниця єпископської хіротонії вл. Михаїла Колтуна
15-та річниця єпископської хіротонії вл. Михаїла Колтуна
 

 
            Урочистості розпочалися святковою Архиєрейською Літургією, яку очолив Михаїл Колтун, Єпископ Сокальсько-Жовківський, якому співслужили Високопреосвященнійший Владика Ігор (Возьняк), Архиєпископ Львівський, Владика Богдан (Дзюрах), Єпископ-помічник Київської архиєпархії, Секретар Синоду Єпископів УГКЦ, Владика Миколай (Сімкайло), Єпарх  Коломийсько-Чернівецький, Володимир (Війтишин), Єпарх Івано-Франківський, Владика Степан (Меньок), Екзарх Донецько-Харківський, Василій (Семенюк), Єпископ Тернопільсько-Зборівський,  Ярослав (Приріз), Єпископ-Помічник Самбірсько-Дрогобицької Єпархії та о. Дмитро (Григорак), Апостольський Адміністратор Бучацької єпархії, а також понад сто п’ятдесят священиків єпархії.
15-та річниця єпископської хіротонії вл. Михаїла Колтуна
15-та річниця єпископської хіротонії вл. Михаїла Колтуна
Літургію супроводжував парафіяльний хор, регент п. Володимир Антонюк.

 
             Проповідь виголосив Високопреосвященнійший Владика Ігор (Возьняк), Архиєпископ Львівський, в якій наголосив, що Владика Михаїл є першим  єпископом УГКЦ, висвячений в Україні після виходу Церкви з підпілля: «Мені пригадується час п’ятнадцятилітньої давнини, це – не так багато, але після довгих років мовчання нашої Церкви, тривог й страхів її вірних, після признання її радянським урядом в грудні 1989 року, наша Церква стала показуватися із укриття та розвиватися. Церковні структури поволі формувалися й міцніли. Так довго потрібно було чекати, щоб знову офіційно, за усіма літургійними приписами, при численній участі вірних нашої Церкви відбулася архієрейська хіротонія. Це ти, Преосвященний Владико Михаїле, став тим посланником нашої Церкви, був вибраним слугою-єпископом і висвячений дев’ятнадцятого вересня 1993 року, у соборі св. Юра, міста Львова. Здається небагато часу минуло, але за один день, одним актом, можна зробити так багато тому, хто вірно служить Богові: можна стати святим і можна, втратити вічне щастя – хто противиться Богові. На тебе, Владико Михаїле, дорогий наш брате в єпископстві та священстві, Господь звернув увагу значно давніше, як судимо ми. Від віку знав про тебе Господь, від віку призначив тебе бути священиком, а потім єпископом!» Також висловив слова вдячності та привітання: «Дякуємо тобі, дорогий наш друже  у Христі, Владико Михаїле, за твоє служіння Богові та людям! Дякуємо за служіння для військових нашої України й в’язничного капеланства! Радіємо, Владико, твоїми духовними подвигами, в котрих границі росту не існує. Хай Господь благословить тебе, Преосвященний Владико, твою дорогу маму-молільницю, рідних й знайомих; священиків, ченців, черниць та усіх вірних твоєї єпархії!  Прошу, прийняти сердечні вітання наших Владик! Вітаю від усіх священиків, осіб чернечого чину та вірних Львівської Архієпархії! Вимолюємо у Бога для Преосвященного Владики рясних духовних дарів, здоров’я та благословенних років життя!»

    Після закінчення Св. Літургії, Владику Михаїла вітали, парафіяни Катедрального храму, представники державної влади і гості.Так депутат обласної ради, голова комісії з питань культури, духовності, ЗМІ та туризму Марія Христинич від облради вручила відзнаку генерала Чупринки — Романа Шухевича. Іменний годинник і грамоту від голови ОДА Миколи Кметя Владика приймав з рук Романа Кураша, начальника відділу у справах релігій та національностей управління з питань внутрішньої політики облдержадміністрації. Очільники влади Сокальщини Ігор Бережницький, Олег Солодяк та Марія Христинич вручили грамоту та вишитий гобелен. Щирі вітання від ректора Львівського аграрного університету Володимира Снітинського висловили його представники. Вітали також й сестри служебниці, священики. Настоятель храму св. ап. Петра і Павла о. Ярослав Кащук від кафедрального собору та БФ «Карітас-Сокаль» Михаїлу Колтуну подарував архиєрейські ризи.

   На завершення Єпископ ювіляр  висловив слово подяки усім присутнім за увагу до його особи і запевнив всіх у своїх молитвах. Відтак над Сокалем пролунало багатоголосе "Многая літа!"

     За святковою трапезою Владику продовжували вітати представники державної влади, духовенство та чернецтво, а діти, переможці конкурсу «Пісня серця», своїми співами та музичними творами прикрашали торжество. Також достойні гості отримали пам’ятні подарунки від Єпископа ювіляра.  Свято, яке ще раз показало любов і повагу божого люду до свого Преосвященнішого Владики Михаїла, завершилося. Воно залишило у нашій пам’яті незабутні спомини.

 

^

свящ. Ярослав Валюх

RAM counter
додому
написати вебмайстру http://www.sokal.lviv.ua
Всі права застережено 2005
17:46, 28 березня 2024 року
При передруці інформації у друкованому або електронному вигляді, посилання на Сокаль і Сокальщина обов'язкове.
Адміністрація порталу не несе відповідальності за зміст рекламних та інформаційних повідомлень і не завжди поділяє погляди авторів публіцистичних матеріалів
+380686916567