** неофіційна сторінка про м.Сокаль і Сокальський район
Зробити сторіку домашньою
Перейти на головну  - www.sokal.lviv.ua  /Сокаль і Сокальщина/
контактипро нас, про проект
книга гостей
Фотогалерея

Відеокаталог

Нам цікаво знати:



Безкоштовні точки доступу до мережі інтернет від Інтернет та сервіс провайдер

МІНІСТЕРСТВО ДОХОДІВ І ЗБОРІВ УКРАЇНИ

Google


 
 

Сокаль і Сокальщина : новини ::21.11.2007

НОВИНИ СОКАЛЬЩИНИ

    21 листопад 2007 року

Пошук в новинах   

влада

У вівторок, 20 листопада, в Сокалі відбулося засідання колегії РДА. Відповідно до порядку денного, розглядалося два питання: «Про роботу виконкому Бутинської сільської ради щодо виконання ним делегованих повноважень органів виконавчої влади» та «Про стан кадрової роботи у структурних підрозділах РДА».

З першого доповідав сілький голова Бутин Роман Мармаш, співдоповідач – заступник голови РДА, керівник апарату Степан Крут. Вони розповіли про роботу виконкому, створених комісій і опікунської ради на теренах сіл Бутини, Пристань, Шишаки та Піддовге. Доповідачі зосередили увагу на виконанні бюджету сільської ради, роботі по земельних питаннях та розвитку соціальної інфраструкутри в населених пунктах, які входять до Бутинської сільради, а також проблемах, що є в раді в різних сферах діяльності. Степан Крут доповнив виступ голови Бутин, а також вказав на певні проблемні моменти. Роман Мармаш дав відповіді на питання членів колегії, відтак головуючий – І-й заступник голови РДА Василь Бойко зачитав проект рішення, до якого були внесені доповнення.

З другого питання порядку денного доповідала головний спеціаліст організаційно-кадрової роботи РДА Ольга Шутовська. Вона зазначила, що відповідно до штатного розпису в складі апарату Сокальської РДА є 7 відділів і 1 сектор. На 1 листопада поточного року практично всі державні службовці пройшли підвищення кваліфікації, крім новоприйнятих. Так, за 9 місяців 2007 року на посади держслужбовців в адміністрацію було оголошено конкурси на 8 вакантних посад, на які прийнято 8 осіб, з них це – молодь до 30-ти років. Всі мають вищу освіту.

Далі вона коротко розповіла про кадрову роботу у відділі освіти, управлінні праці та соціального захисту населення, управлінні агропромислового розвитку, вцілому робота організована належним чином, зазначила Ольга Шутовська. В управлінні праці та соцзахисту працює 37 державних службовців. Нормативно-правовою базою та документами з кадрових питань управління забеспечене.

Належним чином ведеться кадрова робота у районному відділі освіти. Відповідно до штатного розпису тут працює 5 держслужбовців. Всі вони мають професійну підготовку та досвід роботи. Особи передпенсійного віку та особи без відповідного освітньо-кваліфікаційного рівня з кадрового резерву виведені.

На сьогодні в управлінні сільського господарства і продовольства райдержадміністрації згідно штатного розпису працює 13 службовців. Як зазначено в доповіді трудові книжки заповнені та ведуться правильно, документами з кадрових питань та нормативно-правовою базою управління забеспечене.

Є в питаннях кадрової політики і деякі проблеми, на які Ольга Шутовська вказала в ході виступу. Вони стосувались зокрема діяльності кадровиків в Управлінь агропромислового розвитку та праці і соціального захисту. За словами спеціаліста з кадрової роботи, однією з проблем в даній сфері є гендерна рівність. Якщо деінде на посадах більше працює чоловіків, то на Сокальщині навпаки – 80% працюючих – жінки. Заслухавши відповіді на питання, члени колегії взяли інформацію до відома і підтримали по даному пункту підготовлений проект рішення з доповненнями і поправками.

^

служба інформації
ТРК "Сокаль"

економіка

При Сокальській Агенції регіонального розвитку розпочав роботу структурний підрозділ "Сокальський фонд підтримки підприємництва".

Мета діяльності фонду – фінансова підтримка  підприємців. На протязі вересня-жовтня працівники Агенції  опрацьовували заявки подані на отримання допомоги, проводили зустрічі з підприємцями, аналізували подані  документи.

 Всього було подано 11 заявок для отримання фінансової допомоги, серед яких були представники різних галузей, зокрема: сільське господарство, транспортні послуги, торгівля, побутові, поліграфічні послуги.

21.11.2007 року відбулося засідання інвестиційної ради Сокальського фонду підтримки підприємництва, щодо розгляду поданих заявок та визначення претендентів на отримання фінансової допомоги.
 В склад інвестиційної ради ввійшли : Пилипчик П.П, Шутовський І.А, Зіньків В.Б, Лановой В.М, Костюк С.С, Бривус  О,  О, Фенчин О.Р, ДП "Датський текстиль".
На засіданні брала участь  польський експерт проекту розвитку Львівщини п.Ірена Гадай, яка одночасно і є директором подібного Фонду Підприємництва  в м.Білгорай  Польща який функціонує майже п"ять років.
Основним питанням засідання було розгляд поданих заявок на отримання фінансової допомоги.  В ході засідання відбулися дискусії, щодо суми надаваних допомог, графіку повернення допомог, вибору пріоритетних галузей ін.

Було прийняте рішення надати допомогу  чотирьом підприємцям, дві заявки повернено для опрацювання п"ять заявок  відхилено. Наступне засідання інвестиційної ради заплановано на 3 грудня 2007 року.


Сокальська Агенція регіонального розвитку продовжує набір заявок від приватних підприємців на отримання поворотної фінансової допомоги.

 

^

Ганна Костюк
Сокальська АРР

суспільство

У ці вихідні мешканці Червонограда, Соснівки, смт Гірник та окремі села Сокальського району, які обслуговуються Червоноградською філією газового господарства ВАТ “Львівгаз” можуть залишитися без тепла та гарячого водопостачання. Про це радіо “Сокаль” повідомив керівник данного підприємства Мирон Гарасимчук.

Це пов’язано з низькою проплатою мешканцями за спожите блакитне паливо у поточному році. З 765 тисяч гривень населення заплатило 300 тисяч, що становить 39% від загальної заборгованості. Тому червоноградська філія не зможе закупити нові ліміти газу, як для мешканців, так і для КП “Червоноградтеплокомуненрго”. Відповідно не будуть працювати котли центрального теплопостачання. Також постраджають громадяни, які встановили автономне опалення, через низький тиск назу їх котли не зможуть діяти.

Як розповів Мирон Гарасимчук, 20 листопада вони отримали попереджувальний лист від Кам’янко-Бузького управління магістральних газопроводів УКРТРАНСГАЗУ про те що вони перевищили ліміти газу, майже на 4 млн метрів кубічних і тому необхідно терміново їх оплатити.

Керівник Червоноградського управління експлуатації газового господарства філії ВАТ “Львівгаз” звертається до мешканців: проплатити за послуги газопостачання до п’ятниці 23 листопада, щоб вони змогли отримати нові ліміти газу.

^

служба інформації
ТРК "Сокаль"

RAM counter
додому
написати вебмайстру http://www.sokal.lviv.ua
Всі права застережено 2005
09:42, 29 березня 2024 року
При передруці інформації у друкованому або електронному вигляді, посилання на Сокаль і Сокальщина обов'язкове.
Адміністрація порталу не несе відповідальності за зміст рекламних та інформаційних повідомлень і не завжди поділяє погляди авторів публіцистичних матеріалів
+380686916567