** неофіційна сторінка про м.Сокаль і Сокальський район
Зробити сторіку домашньою
Перейти на головну  - www.sokal.lviv.ua  /Сокаль і Сокальщина/
контактипро нас, про проект
книга гостей
Фотогалерея

Відеокаталог

Нам цікаво знати:



Безкоштовні точки доступу до мережі інтернет від Інтернет та сервіс провайдер

МІНІСТЕРСТВО ДОХОДІВ І ЗБОРІВ УКРАЇНИ

Google


 
 

Сокаль і Сокальщина : новини ::21.06.2016

НОВИНИ СОКАЛЬЩИНИ

    21 червень 2016 року

Пошук в новинах   

культура

МІЖНАРОДНИЙ ФЕСТИВАЛЬ
МІЖНАРОДНИЙ ФЕСТИВАЛЬ "СОНЯЧНА БОЛГАРІЯ"

МІЖНАРОДНИЙ ФЕСТИВАЛЬ "СОНЯЧНА БОЛГАРІЯ"

Днями  в чорноморському курорті м. Балчик в Болгарії завершився IX -й Міжнародний музичний танцювальний фестиваль « Сонячна Болгарія»

Творчі дитячі колективи з Болгарії, Молдови, України, Росії  представляли різні музичні напрямки і показали цікаві і різноманітні програми. Спілкування між дітьми, молоддю та всіма виконавцями перетворилося в свято музики і танцю, краси та  дружби і творчих контактів. Об`єктивна оцінка міжнародного журі дала можливість підвищити рівень і розвинути свою музичну кар`єру сотням учасників цього фестивалю.

Сокальську дитячу школу мистецтв ім.В.Матюка на фестивалі представляло три творчих колективи.Дівочий хор " Мелодія " , керівник Марія Дубикотримав перемогу і здобув Диплом 2 ступеня .Хореографічнийколектив " Намисто" , керівник Наталя Зятик отримав перемогу і здобувДиплом 3 ступеня.Хореографічний колектив " Фантазіія ", керівник Оксана Шалігаотримав Диплом за участь. Щиро вітаємо колективи  та їх  керівників з успіхом.

МІЖНАРОДНИЙ ФЕСТИВАЛЬ
МІЖНАРОДНИЙ ФЕСТИВАЛЬ "СОНЯЧНА БОЛГАРІЯ"
МІЖНАРОДНИЙ ФЕСТИВАЛЬ
МІЖНАРОДНИЙ ФЕСТИВАЛЬ "СОНЯЧНА БОЛГАРІЯ"
МІЖНАРОДНИЙ ФЕСТИВАЛЬ
МІЖНАРОДНИЙ ФЕСТИВАЛЬ "СОНЯЧНА БОЛГАРІЯ"
МІЖНАРОДНИЙ ФЕСТИВАЛЬ
МІЖНАРОДНИЙ ФЕСТИВАЛЬ "СОНЯЧНА БОЛГАРІЯ"
МІЖНАРОДНИЙ ФЕСТИВАЛЬ
МІЖНАРОДНИЙ ФЕСТИВАЛЬ "СОНЯЧНА БОЛГАРІЯ"
МІЖНАРОДНИЙ ФЕСТИВАЛЬ
МІЖНАРОДНИЙ ФЕСТИВАЛЬ "СОНЯЧНА БОЛГАРІЯ"

^

Ольга Пенюк-Водоніс
Сокальська дитяча школа мистецтв ім. В.Матюка

суспільство

Засідала Координаційна рада з питань дітей
Засідала Координаційна рада з питань дітей

Засідала Координаційна рада з питань дітей

21 червня службою у справах дітей Сокальської райдержадміністрації організовано засідання Координаційної ради з питань дітей, яке провела керівник апарату РДА, голова ради Віра Білець. Присутні обговорили наступні питання порядку денного: про проведення профілактичної роботи з питань запобігання поширення ВІЛ - інфекції/ СНІДУ серед учнів навчальних закладів району; про стан дотримання законодавства щодо працевлаштування неповнолітніх в установах, організаціях, підприємствах Сокальського району; про соціальний захист дітей, які зазнали насильства в сім’ї.

Лікар-інфекціоніст Оксана Кріль проінформувала присутніх про те, що, на даний час, на диспансерному обліку в кабінеті «Довіра» дітей шкільного віку немає. За минулі роки в районі було виявлено двоє учнів шкільного віку, інфікованих ВІЛ-інфекцією, які, на жаль, на «Д» облік не стали. За 5 місяців 2016 року протестовано 10 учнів, що явно недостатньо. Медичними працівниками району та працівниками кабінету «Довіра» проводиться профілактика поширення ВІЛ-інфекції серед населення, передусім серед молоді, через проведення освітньої та роз’яснювальної роботи із залученням засобів масово інформації. Щорічно лікар кабінету «Довіра» читає лекції в освітніх закладах району, а також проводиться виступ по місцевому радіо та дописи в газету «Голос з-над Бугу».

Відділом освіти райдержадміністрації в навчальних закладах району проводиться робота щодо профілактики ВІЛ-інфекції/СНІДу: тренінгові курси для молоді, лекції, бесіди, вікторини, конкурси плакатів, демонстрація тематичних фільмів, тощо.

Ряд профілактичних заходів провели також спеціалісти РЦСССДМ.

Розглянувши та обговоривши питання порядку денного Координаційна рада з питань дітей доручила відповідним службам: проводити інформаційну роботу з питань запобігання поширення ВІЛ – інфекції/ СНІДУ серед учнів навчальних закладів району; проводити соціальний супровід сімей, члени яких знаходяться на диспансерному обліку хворих ВІЛ – інфекцією/СНІДОМ (за згодою); спільно з державним інспектором з питань праці у Львівській області надалі здійснювати перевірки дотримання законодавства про працевлаштування неповнолітніх (при необхідності); співпрацювати з районним центром зайнятості щодо працевлаштування неповнолітніх; здійснювати постійний контроль за станом утримання, виховання та станом здоров’я дітей, які перебувають у складних життєвих обставинах.

^

РДА
Сокальська РДА

кримінал

Впіймали грабіжника
Впіймали грабіжника

Впіймали грабіжника

17.06.2016, в темну пору доби, працівниками патрульної поліції Сокальського відділення, біля кафе-бару «Вікінг», що в м. Сокаль, було виявлено невідомого чоловіка, який намагався проникнути в середину приміщення. Поліцейські запросили його у відділення поліції, про те згідно чинного законодавства його довелось відпустити, так як покарання за вказане правопорушення не передбачає позбавлення волі.

Та вже невдовзі, цього ж самого мужчину співробітники поліції затримали «на гарячому». А саме, 20 червня 2016 року вночі поступило повідомлення про спрацювання сигналізації в магазині «Дельта», що по вулиці Героїв УПА в м. Сокаль. Слідчо-оперативна група Сокальського відділення поліції негайно виїхала на місце події та провівши ряд заходів спіймали злодія з викраденим майном та знаряддями вчинення кримінального правопорушення. Зловмисник, усвідомлюючи протиправний характер своїх дій, не реагуючи на законні вимоги правоохоронців намагався втекти, чинив опір та наніс тілесні ушкодження працівникам поліції, проте його неправомірні дії були припинені. В зв’язку з цим, чоловіка знову доставили в Сокальське відділення поліції для з’ясування всіх обставин. Правопорушник неодноразово раніше судимий, 1975 року народження, житель с. Бутини, Сокальського району. На даний час по даному факту відкрито кримінальні провадження за ст. 185 ч.3 (Крадіжка, поєднана з проникненням у житло, інше приміщення чи сховище або що завдала значної шкоди потерпілому, - карається позбавленням волі на строк від трьох до шести років) та ст. 345 ч.2 (Умисне заподіяння працівникові правоохоронного органу чи його близьким родичам побоїв, легких або середньої тяжкості тілесних ушкоджень у зв`язку з виконанням цим працівником службових обов`язків - карається обмеженням волі на строк до п`яти років або позбавленням волі на той самий строк) Кримінального кодексу України. Речові докази та знаряддя правопорушення вилучено, триває перевірка на причетність вищевказаного громадянина до вчинення інших подібних правопорушень. На даний час чоловікові оголошено підозру про вчинення крадіжки.

^

поліція
Сокальське Відділення Поліції

RAM counter
додому
написати вебмайстру http://www.sokal.lviv.ua
Всі права застережено 2005
04:08, 29 березня 2024 року
При передруці інформації у друкованому або електронному вигляді, посилання на Сокаль і Сокальщина обов'язкове.
Адміністрація порталу не несе відповідальності за зміст рекламних та інформаційних повідомлень і не завжди поділяє погляди авторів публіцистичних матеріалів
+380686916567