** неофіційна сторінка про м.Сокаль і Сокальський район
Зробити сторіку домашньою
Перейти на головну  - www.sokal.lviv.ua  /Сокаль і Сокальщина/
контактипро нас, про проект
книга гостей
Фотогалерея

Відеокаталог

Нам цікаво знати:



Безкоштовні точки доступу до мережі інтернет від Інтернет та сервіс провайдер

МІНІСТЕРСТВО ДОХОДІВ І ЗБОРІВ УКРАЇНИ

Google


 
 

Сокаль і Сокальщина : новини ::21.03.2016

НОВИНИ СОКАЛЬЩИНИ

    21 березень 2016 року

Пошук в новинах   

анонс

Відбудеться семінар по управлінню і створенню ОСББ
Відбудеться семінар по управлінню і створенню ОСББ

Відбудеться семінар по управлінню і створенню ОСББ

Шановні мешканці м.Сокаль запрошуємо Вас прийти на семінар по управлінню і створенню ОСББ "Ефективне управління , впровадження передових енергозберігаючих технологій, створення ради голів ОСББ".

Доповідачі - Голова асоціації з питань енергозбереження України Роман Співак та голова ради голів ОСББ м.Червоноград Ігор Пелех, модератор семінару - депутат Сокальської районної ради Ігор Гуз, за сприяння Сокальської міської ради.

Запрошуємо голів діючих ОСББ та усіх не байдужих 20 березня у Сокальський районний Народний дім м.Сокаль о 14:00 год

^

Адміністратор
-

освіта

Перший крок у майбутнє
Перший крок у майбутнє

Перший крок у майбутнє

«Не можна допомогти всім»,- каже безсердечний і не допомагає нікому. Та ці слова не  про ту частину спільноти, про яку з упевненістю можна сказати, - світ рятують добрі люди. Виявлення талантів серед дітей із малозабезпечених сімей, підтримка учнівської молоді –  основні завдання, які ставить перед собою благодійний фонд «Майбутнє України. Сокальщина». Діяльність фонду спрямована не лише на те, щоб матеріально допомогти потребуючим, а й внести свою лепту у виховання підростаючого покоління. Благодійники за підтримки відділу освіти Сокальської РДА організували й провели для учнів 10-11 класів конкурс «Ким я хочу бути? Як я цього досягну?». Він проходив у два етапи, а саме: написання конкурсантами творчих робіт про майбутню професію і співбесіда, у ході якої учасники могли презентувати свої досягнення в обраній сфері діяльності, захищати власний вибір, вести діалог із членами фонду. Мета конкурсу полягає в тому, щоб спонукати школярів якомога швидше замислитися над майбутнім, допомогти дітям усвідомити власну значимість, знайти своє місце в суспільстві, навчити їх розвивати впевненість у собі, у своїх силах. Конкурс розпочався 18 лютого написанням творів на тему: «Ким я хочу бути? Як я цього досягну?» Членами фонду було опрацьовано й справедливо оцінено роботи учасників.  Другий етап проходив 17 березня в Сокальській ЗШ І-ІІІ ст..№5. Розмова була цікавою, важливою, бо говорили про майбутнє, про життя. Конкурсанти гідно представляли себе, відстоювали свій вибір. Члени благодійного фонду вкотре побачили, що Сокальщина рясніє талантами, які потребують підтримки, слушної поради. Конкурс завершився… Попереду нагородження… Та добрих справ забагато не буває.  Благодійний фонд «Майбутнє України. Сокальщина» під керівництвом  Юлія Павловича Лукомського та відділ освіти Сокальської РДА на чолі з начальником Романом Теофіловичем Монастирським продовжать втілювати в життя проекти на благо дітей. Доки існують небайдужі люди, благодійність розвиватиметься. Тільки такий шлях приведе суспільство до процвітання.

Любов Уманська, член благодійного фонду

«Майбутнє України. Сокальщина»

^

відділ освіти Сокальської РДА

Відділ освіти сокальської РДА

суспільство

Профілактичне відпрацювання с.Сілець
Профілактичне відпрацювання с.Сілець

Профілактичне відпрацювання с.Сілець

Зростання кількості пожеж на Сокальщині змусило представників відповідних служб та відомств ще інтенсивніше взятися за навчання населення правил безпеки життєдіяльності у побуті. Сокальським районним сектором Державної служби України з надзвичайних ситуацій в районі створено спеціальні рейдові групи, до складу яких входять працівники місцевих державних організацій, рятувальники, представники  територіальних громад, органів внутрішніх справ, комунальних служб, громадських організацій.

Рейдові групи здійснюють подвірні обходи громадян у тих населених пунктах району, де вогонь господарює найчастіше. 18 березня таке комплексне відпрацювання відбулося у селі Сілець Сокальського району. На захід запросили і представників засобів масової інформації, адже проблема важлива і потребує якнайширшого висвітлення.

Коротка інструктивна нарада у селищній раді – і декілька груп, до складу яких входили рятувальники, соціальні працівники, місцеві депутати розійшлися вулицями селища, аби відвідати оселі та розповісти їм про безпечне життя.

Звісно ж, шлях таких рейдових груп стелився насамперед до помешкань найнезахищеніших перед вогняною стихією категорій населення: літніх громадян, багатодітних сімей. Рятувальники вели з людьми роз’яснювальні бесіди та роздавали застерігаючі листівки, здійснювали детальні обстеження протипожежного стану їхніх осель, вказували на виявлені недоліки і давали поради як найдоцільніше їх виправити.

Мешканці Сільця дуже привітно зустрічали візитерів, уважно слухали їх та читали спеціальні застережливі листівки. Люди запевняють: правил безпеки життєдіяльності у побуті дотримуються неухильно, адже розуміють, якого лиха може завдати неконтрольований вогонь. Їм розповідали про правила поводження з вогнем у побуті, переконували, що іноді навіть невдало загашені цигарка чи сірник можуть призвести до фатальних наслідків. Особливу увагу селян звертали на недопущення спалювання сухої трави під час господарювання на присадибних ділянках.

Схожі відпрацювання уже незабаром будуть проводитися і в інших населених пунктах району. Адже лише спільними зусиллями громадськості і влади можна мінімізувати кількість пожеж у житловому секторі та зробити життя людей по-справжньому безпечним.

Того ж дня рятувальники відвідали учнів Сілецької загальноосвітньої школи. Вони провели для них тематичний урок безпеки. Підліткам пояснили, чому настільки важливо дотримуватись усіх правил безпеки життєдіяльності, розповіли про пожежно-рятувальну службу, наголосили на небезпеці вибухонебезпечних предметів, особливо у теперішній час.

^

ДСНС
Сокальський районний сектор ГУ ДСНС

спорт

ОБЛАСНИЙ ФЕСТИВАЛЬ СПОРТИВНИХ СІМЕЙ
ОБЛАСНИЙ ФЕСТИВАЛЬ СПОРТИВНИХ СІМЕЙ

ОБЛАСНИЙ ФЕСТИВАЛЬ СПОРТИВНИХ СІМЕЙ

19 березня 2016 року на спортивній базі Сокальського НВК «ЗШ І-ІІІ ст. № 4 – ліцей» відбувся обласний фестиваль «Мама, тато, я – спортивна сім’я» за програмою ХХV спортивних Ігор Львівщини та змагань серед людей з інвалідністю, присвячених 160-річчю від дня народження Івана Франка та 150-річчю від дня народження Михайла Грушевського

Змагання організовано управлінням фізичної культури та спорту Львівської облдержадміністрації, Львівським обласним центром фізичного здоров`я населення «Спорт для всіх» та КЗ ЛОР «Львівський регіональний центр з фізичної культури та спорту інвалідів «Інваспорт» за підтримки відділення НОК України у Львівській області.

Участь у змаганнях брали сімейні команди у складі: мама, батько та дитина (хлопчик або дівчинка 2006-2008 р.н.).

Родини випробовували свої сили у командній та в особистій першостях, до яких входила низка різноманітних спортивних естафет: естафети «Мисливство», «Смуга перешкод», «Слалом», «Хокей», «Єралаш».

Загалом у змаганнях взяли участь 14 команд: 11 команд районів області та 3 команди міст обласного значення. Всього змагалися 23 сім’ї (69 осіб).

На параді відкриття змагань до присутніх з вітальним словом звернулись голова Сокальської районної ради Микола Пасько, директор обласного центру фізичного здоров’я населення «Спорт для всіх» Вадим Климович, начальник відділу молоді та спорту Сокальської райдержадміністрації Андрій Мандрик та директор Сокальського НВК «ЗШ І-ІІІ ст. № 4 – ліцей» Наталія Драган.

Наш район представляли сім’ї Олександра Байрака (учень Сокальського НВК «ЗШ І-ІІІ ст. № 4 – ліцей» та Анни Гоби (учениця Сокальського НВК «ЗШ І-ІІІ ст. № 2 – ліцей»). Команди показали дуже хороший результат – в особистому заліку обидві сім’ї посіли перші місця і, відповідно, забезпечили перше місце в командній першості району.

В той час, коли суддівська колегія опрацьовувала результати змагань, всіх учасників та гостей фестивалю було запрошено відвідати музей спортивної слави Сокальщини,який знаходиться в цьму навчальному заклад.і

Переможці та призери були відзначені кубками, медалями та грамотами від Львівського обласного центру «Спорт для всіх», а також подарунками від відділення НОК України у Львівській області.

Переможці обласних змагань будуть представляти Львівщину на Всеукраїнському фіналі фестивалю «Мама, тато, я – спортивна сім’я», що відбудеться 9-12 червня 2016 року у Херсонській області. Серед кращих виявилися команди Сокальщини, Жовківщини та м.Червонограда.

ОБЛАСНИЙ ФЕСТИВАЛЬ СПОРТИВНИХ СІМЕЙ
ОБЛАСНИЙ ФЕСТИВАЛЬ СПОРТИВНИХ СІМЕЙ
ОБЛАСНИЙ ФЕСТИВАЛЬ СПОРТИВНИХ СІМЕЙ
ОБЛАСНИЙ ФЕСТИВАЛЬ СПОРТИВНИХ СІМЕЙ
ОБЛАСНИЙ ФЕСТИВАЛЬ СПОРТИВНИХ СІМЕЙ
ОБЛАСНИЙ ФЕСТИВАЛЬ СПОРТИВНИХ СІМЕЙ
ОБЛАСНИЙ ФЕСТИВАЛЬ СПОРТИВНИХ СІМЕЙ
ОБЛАСНИЙ ФЕСТИВАЛЬ СПОРТИВНИХ СІМЕЙ

^

ФСК "Сокаль"

спорт

фізкультурно-патріотичний фестиваль «Нащадки козацької слави»
фізкультурно-патріотичний фестиваль «Нащадки козацької слави»

Фізкультурно-патріотичний фестиваль «Нащадки козацької слави»

Минулої п`ятниці, 18 березня, в Сокальській СШ№4 відбувся міський фізкультурно-патріотичний фестиваль «Нащадки козацької слави» серед юнаків старших класів. До програми фестивалю входили 4 командні змагання та 4 особисті конкурси.

В  естафеті «Перенесення вантажу» переможцями стали  команда СШ№4, друге та третє місце  здобули команди СШ №3 та СШ №5. В підтягуванні на перекладині кращою була команда СШ №5, друге та третє місця посіли юнаки з гімназії та СШ №4. В стрибках у довжину з місця перемогу здобула команда СШ №4, друге місце посіла команда СШ №5, третє місце за командою гімназії. В перетягуванні канату переможцями стали юнаки СШ №2, друге місце посіля команда гімназії, третє місце здобула команда СШ №3.

В особистих змаганнях в поштовху гирі  переможцем став Назар Гук (Сш №2), труге та третє місця відповідно посіли Іван Терехов (СШ №4) та Остап Іванчина (гімназія). В конкурсі «піднімання тулубу»  золоту медаль здобув Віталій Демчук (гімназія), срібну Костянтин Лаврів ( СШ №2), бронзову Роман Лазорик (СШ №3). У вправі «віджимання» перемогу здобув Юрій Сидорович (СШ №4), другим був Степан Федицький (гімназія), третім став Назар Мишок (СШ №2).

фізкультурно-патріотичний фестиваль «Нащадки козацької слави»
фізкультурно-патріотичний фестиваль «Нащадки козацької слави»

В конкурсів капітанів кращим був Андрій Ковальчук (СШ №4), друге місце посів Максим Хробак (гімназія), третє місце здобув Денис Поліскевич (СШ №5).

За підсумками командних та особистих змагань в загальнокомандній першості набравши 114 очок перемогу здобула команда юнаків СШ №4, друге місце з сумою 110 очок посіла команда гімназії, третє місце виборола команда СШ №2, набравши 101 очко.

В командних видах програми переможці та призери нагородженні грамотами. Переможці та призери в особистих та загальнокомандному з0аліку були нагороджені кубками, медалями та грамотами, які вручали депутати міської ради М.Ваврів та Ю.Товарянський.

Міський центр «Спорт для всіх» вдячний адміністрації, вчителям фізкультури Сокальського «НВК І-ІІІ ст. №4- ліцей». (директор Драган Н.І.; вчителі Петришак І.М., Ковальчук М.В.) та злагодженій роботі старших суддів Матвієву Є.М., Капусті В.Є., головному секретарю Копейка М.В.

фізкультурно-патріотичний фестиваль «Нащадки козацької слави»
фізкультурно-патріотичний фестиваль «Нащадки козацької слави»
фізкультурно-патріотичний фестиваль «Нащадки козацької слави»
фізкультурно-патріотичний фестиваль «Нащадки козацької слави»
фізкультурно-патріотичний фестиваль «Нащадки козацької слави»
фізкультурно-патріотичний фестиваль «Нащадки козацької слави»
фізкультурно-патріотичний фестиваль «Нащадки козацької слави»
фізкультурно-патріотичний фестиваль «Нащадки козацької слави»
команда СШ №2
команда СШ №2
команда СШ №4
команда СШ №4
команада Сокальської гімназії
команада Сокальської гімназії

^

“Спорт для всіх”
Сокальський міський центр фізичного здоров’я насел

RAM counter
додому
написати вебмайстру http://www.sokal.lviv.ua
Всі права застережено 2005
12:21, 29 березня 2024 року
При передруці інформації у друкованому або електронному вигляді, посилання на Сокаль і Сокальщина обов'язкове.
Адміністрація порталу не несе відповідальності за зміст рекламних та інформаційних повідомлень і не завжди поділяє погляди авторів публіцистичних матеріалів
+380686916567