** неофіційна сторінка про м.Сокаль і Сокальський район
Зробити сторіку домашньою
Перейти на головну  - www.sokal.lviv.ua  /Сокаль і Сокальщина/
контактипро нас, про проект
книга гостей
Фотогалерея

Відеокаталог

Нам цікаво знати:



Безкоштовні точки доступу до мережі інтернет від Інтернет та сервіс провайдер

МІНІСТЕРСТВО ДОХОДІВ І ЗБОРІВ УКРАЇНИ

Google


 
 

Сокаль і Сокальщина : новини ::20.11.2016

НОВИНИ СОКАЛЬЩИНИ

    20 листопад 2016 року

Пошук в новинах   

анонс

“Мандрівний” ярмарок завітає до Сокаля
“Мандрівний” ярмарок завітає до Сокаля

“Мандрівний” ярмарок завітає до Сокаля

19 листопада 2016 року в 11 годині м.Сокаль пл.Січових Стрільців відбудеться мандрівна ярмарка «Добрі традиції Галичини».

Учасниками ярмарок будуть сільськогосподарські підприємства, фермерські господарства, кооперативи, суб’єкти малого та мікропідприємства, виробники органічної продукції та підприємства харчової промисловості. На ярмаркe мешканці та гості міста матимуть можливість придбати, окрім традиційних продуктів харчування, різноманітні агросмаколики, такі як козиний сир, домашні ковбаси, продукцію бджільництва, фіточаї, органічну продукцію. Усі товари можна буде купити за цінами виробників.

Завершить роботу ярмарок о 16 годині.

Хочемо попередити мешканців, що проїзд через центральну площу Сокаля буде перекритий. За повідомленням організаторів, в заході візьмуть участь 13 місцевих виробників та більше 20  з усієї України.

Для реєстрації учасників звертатись на е-mail: uaprsda@ukr.net та за тел. (0257)7-21-05,моб. тел.0993080961

Запрошуємо мешканців міста та району завітати  на ярмарок


^

Адміністратор
-

анонс

ОГОЛОШЕННЯ

 Новорічну молитовну зустріч  ТЕЗЕ у Ризі
Новорічну молитовну зустріч ТЕЗЕ у Ризі
Паломницький центр Святого Миколая Чудотворця Сокальсько-Жовківської Єпархії УГКЦ запрошує на Новорічну молитовну зустріч  ТЕЗЕ у Ризі, яка відбудеться з 28 грудня 2016 р.Б.  по 1 січня 2017 р.Б.

Програма подорожі :

27.12.2016-виїзд з Сокаля, перетин кордону, переїзд до Риги

28.12.16-01.01.17- участь у Прощі Довіри у Ризі,  Святкування Нового року спільно з братами з ТЕЗЕ і багатотисячною християнською молоддю.

02.01.17-відвідини мм. Клайпеда, Каунас.

03.01.17- відвідини м.Вільнюс, Тракай, повернення до Сокаля.

       Благодійна пожертва на участь у прощі становить 125 євро +150 грн та включає в себе ночівлю у 2-х транзитних готелях на території Литви(1/2, 2/3 січня), переїзд автобусом євро класу, супровід духівника та керівника групи, підготовка документів для відкриття Шенген візи, медичне страхування.

Додатково при прибутті групи у Ризі буде оплачуватися реєстраційний внесок учасника Тезе, який включає безкоштовний проїзд в Ризі усіма видами транспорту протягом 5 днів перебування, 3-хразове харчування та проживання:  молоді люди віком до 34 років - 25 євро, люди старші 35 років-40 євро.

За додатковою інформацією звертатися: 05053376023, 0638335429

marianaiaremchuk@gmail.com, caritassokal@ukr.net

Поспішайте, реєстрація на участь у прощі завершується 13.11.2016 (!)

^

БФ Карітас -Сокаль
БФ Карітас -Сокаль

анонс

Цьогоріч Сокальщина вперше приймає на своїх теренах 13-й Мандрівний міжнародний фестиваль документального кіно про права людини.
Цьогоріч Сокальщина вперше приймає на своїх теренах 13-й Мандрівний міжнародний фестиваль документального кіно про права людини.

Цьогоріч Сокальщина вперше приймає на своїх теренах 13-й Мандрівний міжнародний фестиваль документального кіно про права людини.

Уперше фестиваль під назвою «Дні кіно про права людини» відбувся у 2003  році. Тоді до програми входили документальні та ігрові фільми. Більшість із них були українськими прем'єрами. Другий фестиваль відбувся у 2005 році й мав додаткову назву «Український контекст». Цього разу програма складалася здебільшого з неігрових фільмів. Після показів у Будинку кіно в Києві фестиваль вирушив у подорож областями України. Так виник Мандрівний фестиваль «Дні кіно про права людини».

Наступного року на Міжнародному фестивалі документального кіно в Амстердамі (IDFA) «Український контекст» було прийнято до міжнародної Мережі фестивалів про права людини Human Rights Film Network (HRFN).

У 2006-му на фестивалі вперше працює журі, а наступного року свій приз запроваджують також українські журналісти. У 2008 році програму було розділено на два конкурси: творчий і правозахисний — із власною командою журі кожен. Крім того, 2008-го фестиваль було остаточно перейменовано на Міжнародний фестиваль документального кіно про права людини Docudays UA.

Головна мета Docudays UA — сприяння підвищенню рівня української кінодокументалістики, становленню в Україні відкритого діалогу про моральні проблеми суспільства, права людини. Засобами кіномистецтва сприяти зміцненню почуття людської гідності у громадян України, надихати їх на активні відповідальні дії задля побудови демократичного суспільства.

Організатори фестивалю: Українська Гельсінська спілка з прав людини, Громадська організація «Південь», Херсонський обласний фонд милосердя та здоров`9;я та ГО «Центр сучасних інформаційних технологій та візуальних мистецтв».

Проведення фестивалю у регіонах стає можливим завдяки роботі партнерських організацій, зокрема у Червонограді та Сокалі – це Червоноградський місцевий центр з надання безоплатної вторинної правової допомоги (під юрисдикцією якого є Сокальський район) та громадська організація «Молодіжний ініціативний центр».

Для перегляду у Сокалі пропонується фільм «Люди, які прийшли до влади» - документальний фільм, який простежує поступовий рух суспільства до війни. Знятий у березні-квітні 2014 р. на Донбасі у Східній Україні, він демонструє деградацію соціального протесту у збройне повстання, значною мірою за підтримки прихованого іноземного вторгнення. Фільм фокусується на зображенні внутрішньої логіки суспільного руху, а не на окремих його учасниках. Оповідання пов'язане із поетапною дезінтеграцією суспільства у стані війни. Режисери фільму: Олексій Радинський (київський кінорежисер та публіцист. Член Центру візуальної культури. Його фільми демонструвалися на МКФ в Обергаузені, «e-flux» у Нью-Йорку, в Академії мистецтв світу у Кельні та Берлінському театрі Volksbühne) та Томаш Рафа (навчався в Академії мистецтв у м. Банська Бистриця та в Академії красних мистецтв у Варшаві.

Серед його останніх робіт — «Руйнуючи новини: поважай існування або поважай спротив» у Словацькій національній галереї (2012), «Новий націоналізм» на Бієнале у Празі (2013)), продюсер  Люба Кнорозок.

Графік проведення кінопереглядів з подальшим обговоренням:

17. 11. 2016 о 15. 00 – Червоноградська центральна міська бібліотека (вул. Бандери, 11), документальний фільм «Остап»

17. 11. 2016 об 18. 00 – Народний Дім (м. Соснівка, вул. Галицька, 7-А)

19. 11. 2016 о 15. 00 – Народний Дім (м. Сокаль, вул. Шептицького, 36),документальний фільм «Ті, що прийшли до влади»

Цьогоріч Сокальщина вперше приймає на своїх теренах 13-й Мандрівний міжнародний фестиваль документального кіно про права людини.
Цьогоріч Сокальщина вперше приймає на своїх теренах 13-й Мандрівний міжнародний фестиваль документального кіно про права людини.

^

БВПД
центр з надання БВПД

культура

Вітаємо з перемогою хоровий колектив
Вітаємо з перемогою хоровий колектив "Мелодія"

Вітаємо з перемогою хоровий колектив "Мелодія"

Дитячий хоровий колектив "Мелодія" Сокальської дитячої школи мистецтв ім.В.Матюка, керівник Марія Дубик, концертмейстр Христина Пивоварчук прийняв участь в хоровому фестивалі " Співаймо канон" в м.Львів.Вони виконали три твори. Родимий краю, муз. В.Матюка, аранж. А. Кос-Анатольського Л.Шукайло, Розлилися води, IV частина з кантати «Пори року» In excelsis Deo, частина з католицької меси Журі високо оцінило хоровий колектив, вони здобули перемогу і Диплом 2 ступеня. Вітаємо керівника та весь колектив з перемогою.

В цьому році у конкурсі взяло  участь 39 дитячих та юнацьких хорів з 7 областей України, а це понад 1200 осіб.

В рамках відзначення 160-річчя з дня народження  Івана Франка цьогорічне хорове свято прикрасить поезія Каменяра, а у виконанні зведеного хору учасників  фестивалю вперше прозвучить твір львівського композитора Мирона Дацка на вірші Івана Франка «Розвивайся лозо борзо».

Дитячо-юнацький хоровий фестиваль «Співаймо канон» проводиться щорічно з 2010 року. Його задумали і втілили в життя львівські хормейстери та педагоги Євгеній Карпович, Світлана Карпович та Наталія Манько.

Вітаємо з перемогою хоровий колектив
Вітаємо з перемогою хоровий колектив "Мелодія"

^

Ольга Пенюк-Водоніс
Сокальська дитяча школа мистецтв ім. В.Матюка

суспільство

Вшанування 3 річниці Майдану
Вшанування 3 річниці Майдану

Вшанування 3 річниці Майдану

Напередодні 3 річниці Євромайдану у Сокальському районному народному домі відбулись пам`ятні заходи.

Традиційно захід розпочали священнослужителі храмів Сокаля, які відслужили молебень за загиблими Героями Небесної Сотні та бійцями АТО.

Творчий колектив Народного дому підготував патріотичний концерт.

Своїми спогадами і переживаннями подій останніх трьох років з присутніми поділилися депутат Львівської обласної ради від ВО «Свобода»  Михайло Нискогуз, один з організаторів заходу,  боєць добровольчого батальйону «Карпатська Січ» Богдан Федун розповів присутнім історію створення добровольчої чоти « Карпатська Січ». Львівський поет-націоналіст Юрій Руф читав своє патріотичні вірші.

Учасники заходу мали можливість переглянути відеоролик, котрий нагадав події Майдан; відео про перебування січовиків на передовій та про те, як проходять вишколі табори у "соколят"

«Після Революції Гідності майже всі молоді націоналісти «Соколу», яким тільки-но виповнилося вісімнадцять років пішли у підрозділ «Січ», а пізніше - у добровольчу чоту «Карпатська Січ». А ті, хто залишилися в тилу, проходили вишкіл, щоб при першій можливості стати на захист України так, як і їхні побратими. Один з таких, хто підписав контракт, щоб вступити до лав ЗСУ та захистити народ від окупанта молодий сокілець, який тільки став повнолітнім Назар Грушка», - зазначив Богдан Федун. Голова фракції ВО «Свобода» у Сокальській міській раді Юрій Товарянський подякував жителям Сокальщини за зібрану волонтерську допомогу, яку він разом з побратимами неодноразово відправляв на Схід.

Під час одного із концертних номерів на сцені було запалено лампадки, котрі після заходу його учасники віднесли до стіни пам`яті Героям Небесної Сотні.

Вшанування 3 річниці Майдану
Вшанування 3 річниці Майдану
поет-націоналіст Юрій Руф
поет-націоналіст Юрій Руф
Вшанування 3 річниці Майдану
Вшанування 3 річниці Майдану
~5~~6~~7~~8~
Вшанування 3 річниці Майдану
Вшанування 3 річниці Майдану

^

Юлія Сорочук
_

RAM counter
додому
написати вебмайстру http://www.sokal.lviv.ua
Всі права застережено 2005
13:14, 29 березня 2024 року
При передруці інформації у друкованому або електронному вигляді, посилання на Сокаль і Сокальщина обов'язкове.
Адміністрація порталу не несе відповідальності за зміст рекламних та інформаційних повідомлень і не завжди поділяє погляди авторів публіцистичних матеріалів
+380686916567