** неофіційна сторінка про м.Сокаль і Сокальський район
Зробити сторіку домашньою
Перейти на головну  - www.sokal.lviv.ua  /Сокаль і Сокальщина/
контактипро нас, про проект
книга гостей
Фотогалерея

Відеокаталог

Нам цікаво знати:



Безкоштовні точки доступу до мережі інтернет від Інтернет та сервіс провайдер

МІНІСТЕРСТВО ДОХОДІВ І ЗБОРІВ УКРАЇНИ

Google


 
 

Сокаль і Сокальщина : новини ::20.05.2015

НОВИНИ СОКАЛЬЩИНИ

    20 травень 2015 року

Пошук в новинах   

анонс

ШАНОВНІ СОКАЛЬЧАНИ І МЕШКАНЦІ РАЙОНУ!!!

19 травня 2015 року з 14.00 до 18.00 год в Громадській приймальні Сокальського РВ ГУМВСУ в Львівській області буде здійснювати особистий прийом громадян представник Міністерства внутрішніх справ України - начальник відділу Управління по боротьбі з кіберзлочинністю, майор міліції ГУЗІЙ ВАСИЛЬ ВОЛОДИМИРОВИЧ.

Запрошуємо усіх бажаючих!

^

Адміністратор
-

влада

Сілецька, Волсвинська та Межирічанська ради більшістю висловили підтримку формату об`єднання у громаду

Три громади більшістю висловили підтримку формату об`єднання у складі Сілецької, Волсвинської та Межирічанської рад. Попередньо проходили обговорення можливих форматів об`єднання громад у цих радах. Про це розповів голова Волсвинської сільської ради Віктор Притулко.

Варто зазначити, що розглядались й інші формати об`єднання та опираючись на фінансовий аналіз спроможності громади проведений фінансовим управлінням Сокальської РДА вони зроблять об`єднані громади  або ще «біднішими» або ж об`єднаних коштів буде вистачати лише на «проїдання» тому вищенаведений формат було вибрано як єдиний, що робить об`єднану громаду «багатшою».

Також у Волсвині обговорювалось об`єднання із громадами Ястубич та Поздимира якщо ними буде виявлено таке бажання юридично. Як зазначив сільський голова грунтовно у Волсвині буде обговорено можливості та перспективи об`єднання в четвер, 21 травня на загальних зборах, що відбудуться у приміщенні школи о 17 годині.

^

Радіо "Сокаль"

служба інформації
ТРК "Сокаль"

влада

Графік проведення „гарячих ліній” Сокальської ОДПІ у травні місяці

Сокальська об’єднана державна податкова інспекція Головного управління Державної фіскальної служби у Львівській області повідомляє, що 27 травня з 11.00 до 12.00 відбудеться „гаряча лінія” з начальником відділу реєстрації платників та електронних сервісів Сокальської ОДПІ ті Жуковою Богданою Володимирівною з питань застосування платниками податків податкового законодавства, законодавства щодо адміністрування єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування, та подання звітності в електронному вигляді.

Телефон „гарячої лінії” (257) 7-31-37.

Сокальська об’єднана державна податкова інспекція Головного управління Державної фіскальної служби у Львівській області повідомляє, що 28 травня з 11.00 до 12.00 відбудеться „гаряча лінія” із завідувачем сектору реєстрації платників та електронних сервісів начальником відділу оподаткування та контролю об’єктів і операцій Радехівського відділення Сокальської ОДПІ Фариною Світланою Ярославівною з питань застосування платниками податків податкового законодавства, законодавства щодо адміністрування єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування, та подання звітності в електронному вигляді.

Телефон „гарячої лінії” (255) 2-13-89.

^

"Голос з-над Бугу"

Газета
"Голос з-над Бугу"

влада

Голова Львівської обласної державної адміністрації Олег Синютка звернувся до представників правоохоронних органів із проханням розслідувати та перевірити діяльність підрядника ТОВ «Автомагістраль» на предмет можливих зловживань. Про це повідомила прес-служба Львівської ОДА.

«Усі причетні повинні бути жорстко покарані. Адже такі дії є просто неприпустимими», – наголосив керівник області, коментуючи ситуацію, що трапилась на Сокальщині. Також до нас надійшла інформація про те, що народний депутат від 124 виборчого округу Олег Мусій звернувся до Міністра МВС України Арсена Авакова з тим, щоб забезпечити всебічне, повне і неупереджене дослідження обставин кримінального провадження щодо виявленого розкрадання щебеню у Сокальському районі та певних погроз журналісту.

Нагадаємо, в селі Добрячин невідомі намагалися продати вантажівку щебеню, який, за попередніми оцінками, був призначений для будівництва автодороги Р-15 "Жовква-Червоноград-Ковель". Транспорт належав ТзОВ «АвтоМагістраль», яке здійснює ремонтні роботи однієї з найгірших ділянок цієї траси.

^

Радіо "Сокаль"

служба інформації
ТРК "Сокаль"

влада

Згідно з проектом перспективного плану, поданого Сокальським районом в Офіс реформ, на Сокальщині планується сформувати 9 територіальних громад
Згідно з проектом перспективного плану, поданого Сокальським районом в Офіс реформ, на Сокальщині планується сформувати 9 територіальних громад

Згідно з проектом перспективного плану, поданого Сокальським районом в Офіс реформ, на Сокальщині планується сформувати 9 територіальних громад.

1. Белзька - населення 9418, увійдуть населені пункти: м.Белз, м.Угнів, с.Заставне, с.Карів, с.Михайлівка, с.Піддубне, 
с.Корчів, с.Стаївка, с.Хлівчани, с.Тяглів, с.Домашів, с.Воронів, 
с.Діброва, с.Острівок.

2. Великомостівська - населення 13702, увійдуть населені пункти: м.Великі Мости, с.Борове, с.Куличків, с.Бутини, 
с.Пристань, с.Піддовге, с.Шишаки, с.Двірці, с.Волиця, 
с.Заріка, с.Реклинець, с.Стремінь.

3. Забузька - населення 12670, увійдуть населені пункти: смт.Жвирка, с.Завишень, с.Варяж, с.Лешків, с.Лубнівка, с.Русин, с.Опільсько, с.Бояничі, с.Забужжя, с.Конотопи, 
с.Гатківка, с.Савчин, с.Гута, с.Тудорковичі, с.Войславичі, 
с.Пісочне, с.Старгород, с.Шихтарі, с.Хоробрів, с.Нісмичі, 
с.Ниновичі, с.Угринів.

4. Острівська - 20 738, увійдуть населені пункти: с.Острів,с.Добрячин, с.Бережне, с.Борятин, с.Рудка, с.Муроване, с.Себечів, с.Вербове, с.Ванів, с.Глухів, с.Низи, с.Жужеляни, с.Заболоття, с.Перемисловичі, с.Цеблів, м.Соснівка.

5. Сілецька - населення 9585, увійдуть населені пункти: с.Сілець, с.Волсвин, с.Городище, с.Межиріччя, с.Бендюга, смт. Гірник.

6. Скоморохівська - населення 6484, увійдуть населені пункти: с.Скоморохи, с.Перетоки, с.Ромош, с.Свитазів, с.Ільковичі, с.Равщина, с.Суховоля, с.Стенятин, с.Роятин, с.Теляж, с.Ульвівок, с.Трудолюбівка.

7. Сокальська - населення 25563, увійдуть населені пункти: м.Сокаль, с.Волиця, с.Комарів, с.Поториця, с.Велике, с.Горбків.

8. Тартаківська - населення 9348, увійдуть населені пункти: с.Тартаків, с.Борок, с.Копитів, с.Романівка, с.Боб’ятин, с.Лещатів, с.Княже, с.Фусів, с.Шпиколоси, с.Лучиці, с.Шарпанці, с.Ганівка, с.Переспа, с.Зубків, с.Перв‘ятичі, с.Спасів, с.Смиків, с.Бодячів, с.Залижня, с.Матів.

9. Червоноградська - населення 67863, увійде м. Червоноград.

^

Офіс реформ. Львівщина

дописувач
-

економіка

У Києві провели «круглий стіл» на тему «Покращення доступу до насіння для українських фермерів»

Проект USAID Агроінвест провів у Києві «круглий стіл» на тему «Покращення доступу до насіння для українських фермерів». Ця зустріч була організована в такий спосіб: до Києва приїхали жінки-керівники кредитних спілок і жінки-фермери. Львівщину представляли голова правління кредитної спілки «Вигода» Марія Сюма і фермер Наталя Шамборовська.

Ми попросили голову фермерського господарства «Шанс» зі Сокальщини Наталiю Шамборовську поділитися своїми враженнями від поїздки.

– Я постійний клієнт спілки «Вигода». Мені запропонували взяти участь у «круглому столі» на тему «Покращеня доступу до насіння для українських фермерів», який організував Проект USAID Агроінвест. На зустрічі були присутні кредитні спілки «Вигода» м. Стрий, «Харківська каса взаємодопомоги» м. Харків та «Громада» м. Херсон, і від цих спілок – три фермери. Ми спілкувалися з консулом посольства США, членами Палати представників США, конгресменами Марсі Каптур та Пітом Вісклоскі, а також представниками насіннєвої фірми «Піонер», які запропонували нам своє насіння, але, якщо нам бракуватиме коштів, то звернулися до кредитних спілок, щоб ті під невеликий відсоток надавали фермерам кредити на придбання їх насіння. А фірма «Піонер» буде їх поручителем. Наприклад, фермер з Херсонщини вирощує на двох гектарах у теплицях огірки. З Харківщини фермер теж має невелику кількість гектарів землі і вирощує зернові. Порівняно з ними наше господарство велике, бо ми обробляємо 500 гектарів землі. Фермери з Харківщини і Херсонщини розповідали, що нині селяни не дуже хочуть обробляти землю, бо через близькість зони АТО, у них немає впевненості у завтрашньому дні. І вони розгублені, що їм робити? Конгресмени зі США переконували нас сіяти, обробляти землю. Бо війна війною, але вона колись закінчиться, і треба продовжувати жити. Також вартує використовувати сучасний підхід до будівництва. В домашніх господарствах популярним на Заході стає встановлення дерев`яних вікон замість пластикових. Придбавши таке вікно ви будете впевнені в екологічності продукту. Але вікна, виготовлені з дерева потребують чіткого дотримання норм, які може забезпечити компанія Amtek. Спеціалісти компанії виготовляють продукцію якісно, а отже вона прослужить вам довго.

Також розповідали і про себе. Одна з американок – родом з Тернопільської області, вже тридцять років проживає у США, але Україну любить і дуже хоче українцям допомогти. Запитували, що нам вкрай необхідно для фермерування. Вона займалася вирощування огірків на двогектарній площі і представники насіннєвих фірм «Піонер» колись вчили її як вирощувати огірки. Bона стала так робити, як їй радили, і має набагато більше огірків, аніж її сусіди, які вважали себе «спецами» у їх вирощуванні. Та коли почули її поради, то були дуже здивовані, і вирішили скористатися ними.

Запитували і про мої проблеми, я відповіла, що найбільшими є фінансові. Наприклад, хочу купити у своє фермерське господарство комбайна, але американці не можуть нам допомогти такими коштами. Вони пропонували об`єднатися кільком фермерам і спільно придбати одного комбайна. Але жнива в усіх в один час, то як будемо його ділити?

Конгресмени робили акцент переважно на малих фермерах, які обробляють по одномудва гектари землі, і ставлять собі за мету допомогти людям купити мінітрактори, мотоблоки, сепаратори, доїльні апарати, сушарки, мінітеплиці. Вони можуть допомогти у веденні невеликого бізнесу і просять кредитні спілки підтримати їх. Вони знають ситуацію в Україні, що у нас безробіття, тому хочуть, щоб люди мали чим займатися навіть на присадибних ділянках, і вони давали прибуток або хоча б використовували цю продукцію для потреб своєї сім`ї.

Після зустрічі, мала змогу оглянути центральну частину Києва, помилуватися храмами, старовинними будівлями, вулицями та скверами столиці України. Ця поїздка була корисна, пізнавальна і насичена враженнями.

Під час «круглого столу» члени Палати представників США конгресмен пані Марсі Каптур і конгресмен Піт Вісклоскі спілкувалися з українськими фермерами та представниками кредитних спілок, обговорювали основні перешкоди, які обмежують зростання сільського господарства і проблеми, пов`язані з доступом до хорошого якісного насіння для дрібних українських фермерів, особливо жінок. Очевидно, що ця зустріч була корисною для обох сторін, оскільки після неї пані Марсі Каптур провела перемовини з прем`єр-міністром України Арсеном Яценюком.

^

"Голос з-над Бугу"

Газета
"Голос з-над Бугу"

культура

Учні 5 класу Сокальської санаторної школи-інтернату відвідали історико-краєзнавчий музей «Сокальщина».

Школярі мали змогу долучитись до цінних старожитностей: історичних документів, світлин, предметів побуту, стародавнього одягу, вишиваних речей, архифактів, пов’язаних з історичним минулим рідного краю. До глибини душі пройняли п’ятикласників розповіді екскурсоводів п. Валентини Скибінської та п. Марії Гринюк про старожилів Сокальщини, їх сімейними реліквіями, які стали експонатами музею.

Завершилася екскурсія спільною молитвою за Україну. Розчулені діти ще довго обговорювали почуте, пригадували історичні події, важливі для їхніх родин.

^

"Голос з-над Бугу"

Газета
"Голос з-над Бугу"

кримінал

У Червонограді 30-річний чоловік влаштував погром у міській раді

За інформацією помічника начальника Червоноградського МВ ГУМВС України у Львівській області, майора міліції Оксани Козачок 30-річний чоловік у стані алкогольного сп’яніння мабуть вирішив висловити недовіру міському голові міста Червоноград.

Він близько 22:40 підійшов до будівлі мерії та почав бити ногами по дверним вікнам. Відтак, розбивши декілька пластикових вікон та дверей уламками він порізав собі сухожилля та зачепив артерію, що призвело до великої втрати крові.

Зловмисника у важкому стані терміново доставили у реанімаційне відділення лікарні.

^

Радіо "Сокаль"

служба інформації
ТРК "Сокаль"

кримінал

На Сокальщині міліція проводить розслідування за фактом привласнення 23 тонн щебеню

Активісти «Дорожнього Контролю Захід» виявили біля приватної ділянки у селі Добрячин, що на Сокальщині самоскид, завантажений щебенем, який, на їх думку, був призначений для ремонту автомобільної дороги Р-15. Коли журналісти й активісти приїхали на місце, то авто-екскаватор розвантажував щебінь покупцю на ділянці, де розпочалося будівництво.

Як розповів радіо «Сокаль» у телефонній розмові Олександр Клімов журналіст «Дорожнього контролю», вантажівка зі щебенем на той момент загрузла, а тому й не могла поїхати геть, натомість сам власник будівництва пояснив, що водій вантажівки мабуть заблудився і хотів розвернутись саме на його будівництві та зав`яз.

За словами активістів, власник будівництва довго не міг надати чіткої відповіді, згодом зізнався, що він купив щебінь на одній із червоноградських будівельних фірм. Відтак, як зазначили активісти вони викликали міліцію, яка вилучила накладну на щебінь. У цьому документі справді вказано, що щебень за ціною понад 7 тисяч грн продала червоноградська фірма «Чер-Буд».

Той факт, що «Чер-Буд» справді не продавав щебінь, підтвердив директор цієї фірми Любомир Квасниця, який зазначив, що він знає про цей випадок. Щебінь вони не продавали. І він не підписував ніякої накладної. Звісно ж звідки на документі печатка, він теж не знає».

Водночас, як повідомляє прес-центр ГУ МВС у Львівській області, наразі міліція проводить досудове розслідування, розпочате за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого частиною 2 статтею 191 (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем) КК України. Цю інформацію підтвердили у Сокальському райвідділі міліції.

Як розповів радіо «Сокаль» підполковник міліції Володимир Спічак за словами самого водія, він отримав усну вказівку від директора філії поїхати на територію будівельного майданчику, завантажити самоскид щебеневою сумішшю і перевезти її у одне з приватних домоволодінь у селі, що він і зробив. У кузов самоскида на будівельному майданчику було завантажено близько 23 тонн щебеню.

Журналіст «Дорожнього контролю» Олександр Клімов також розповів що самоскид, який привіз щебінь, належить ТОВ «Автомагістраль-Південь». Як повідомляли ця фірма контролюється одеситами Валерієм Коротковим і Олегом Наливанним. «Автомагістраль-Південь» у 2014 році перемогла у низці тендерів на ремонт різних ділянок дороги Р-15 загальною вартістю понад 42 млн гривень. Окрім того, у травні цього року ця ж компанія отримала підрядів на поточний ремонт дороги Р-15 ще на 134 млн грн, вказано у «Віснику державних закупівель».

^

Радіо "Сокаль"

служба інформації
ТРК "Сокаль"

RAM counter
додому
написати вебмайстру http://www.sokal.lviv.ua
Всі права застережено 2005
10:43, 28 березня 2024 року
При передруці інформації у друкованому або електронному вигляді, посилання на Сокаль і Сокальщина обов'язкове.
Адміністрація порталу не несе відповідальності за зміст рекламних та інформаційних повідомлень і не завжди поділяє погляди авторів публіцистичних матеріалів
+380686916567