** неофіційна сторінка про м.Сокаль і Сокальський район
Зробити сторіку домашньою
Перейти на головну  - www.sokal.lviv.ua  /Сокаль і Сокальщина/
контактипро нас, про проект
книга гостей
Фотогалерея

Відеокаталог

Нам цікаво знати:



Безкоштовні точки доступу до мережі інтернет від Інтернет та сервіс провайдер

МІНІСТЕРСТВО ДОХОДІВ І ЗБОРІВ УКРАЇНИ

Google


 
 

Сокаль і Сокальщина : новини ::20.02.2017

НОВИНИ СОКАЛЬЩИНИ

    20 лютий 2017 року

Пошук в новинах   

анонс

Запрошуємо Вас на урочисту академію з нагоди 125-ї річниці від дня народження  Патріарха ЙОСИФА СЛІПОГО
Запрошуємо Вас на урочисту академію з нагоди 125-ї річниці від дня народження Патріарха ЙОСИФА СЛІПОГО

Запрошуємо Вас на урочисту академію з нагоди 125-ї річниці від дня народження  Патріарха ЙОСИФА СЛІПОГО

Шановна громадо!

Запрошуємо Вас на урочисту академію з нагоди 125-ї річниці від дня народження Великого Українця, Предстоятеля Української Греко-католицької церкви, Патріарха ЙОСИФА СЛІПОГО: "Перемога від Бога, майбутнє України в тобі".

Урочиста академія ініційована керівником галузі культури Сокальського району Мирославою Михайлюк.

Запрошуємо усіх до Сокальського районного народного дому 19 лютого о 15:00 год.

^

Відділ культури
Сокальської РДА

влада

Дороги і мікропроекти пріоритети Сокальщини у 2017 році
Дороги і мікропроекти пріоритети Сокальщини у 2017 році

Дороги і мікропроекти пріоритети Сокальщини у 2017 році

На останній нараді голів та секретарів місцевих рад Сокальського району, присутні обговорили питання розподілу вільних лишків районного бюджету, в сумі близько 23 мільйонів гривень. За словами голови СРР Микола Паська, наступного місяця планується проведення сесії Сокальської районної ради, на якій будуть приймати районні програми та виділятимуть фінансування. В Сокальську районну раді вже надійшло багато листів від голів місцевих рад району щодо виділення спів фінансування на різні потреби і спільно ці суми перевищують існуючий залишок коштів. Основними пріоритетами при розподілі коштів стануть дороги та мікропроекти.

Далі до голів звернувся начальник сектору превенції патрульної поліції Сокальського відділення Червоноградського відділу поліції Олександр Сідельник. За його словами, згідно зі штатним розписом територію міста Сокаль та Сокальсього району повинні обслуговувати 9 дільничних інспекторів, наразі є лише 7. Із-за специфіки розташування населених пунктів району, значної навантаженості, коли один дільничний обслуговує по кілька сільських рад і просто фізично не може щодня навідуватись у кожне село, стає потреба у помічниках, які завжди були б на місці, та до яких можна звернутися зі своїми скаргами й заявами щодо правопорушень. Тут суттєву допомогу дільничним району при охороні громадського порядку можуть надавати і громадські формування, які дійсно працюють, а не створені лише на папері, наголосив Олександр Сідельник.

Дільничні інспектори раз в квартал повинні звітувати перед громадою про проведену роботу, тому Олександр Сідельник закликав голів запрошувати на різні збори чи сходи села правоохоронців, щоб люди мали можливість послухати та задавати питання що їх цікавлять.



^

радіо "Сокаль"

служба інформації
ТРК "Сокаль"

культура

В Сокалі відбулася урочиста академія з нагоди 125-ї річниці від дня народження Патріарха Йосифа Сліпого
В Сокалі відбулася урочиста академія з нагоди 125-ї річниці від дня народження Патріарха Йосифа Сліпого

В Сокалі відбулася урочиста академія з нагоди 125-ї річниці від дня народження Патріарха Йосифа Сліпого

У неділю, 19 лютого в приміщенні Сокальського районного народного дому відбулася урочиста академія з нагоди 125-ї річниці від дня народження Великого Українця, Предстоятеля Української Греко-католицької церкви, Патріарха ЙОСИФА СЛІПОГО: "Перемога від Бога, майбутнє України в тобі".

Урочиста академія ініційована керівником галузі культури Сокальського району Мирославою Михайлюк.

З вітальним словом до громади Сокальщини звернувся голова Львівської обласної організації ВО "Батьківщина" Михайло Цимбалюк, який подарував мальовану картину Патріарха Йосифа Сліпого єпархії УГКЦ.

Духовне слово промовляли канцлер Сокальсько-Жовківської єпархії о.Роман Синицький, настоятель храму св.Петра і Павла о.Ярослав Кащук, священик о.Петро церкви св.Юрія ЧСВВ.

З вітальним словом виступив голова районної ради Микола Пасько, керівник апарату Сокальської РДА Віра Білець, депутат обласної ради Сергій Касьян, голова фракції ВО "Батьківщина" у районній раді Олег Кожушко.

Після духовного гімну "Боже, Великий Єдиний", Михайло Цимбалюк подякував усім артистам та керівнику галузі культури Мирославі Михайлюк за високий рівень та професійну підготовку урочистої академії. Подякою для керівника галузі культури Мирославі Михайлюк є подарований портрет Патріарха Йосифа Сліпого Михайлом Цимбалюком.

По апостольськи пророче звучать і сьогодні слова Патріарха Йосифа Сліпого: "В єдності рятуйте нашу церкву від загибелі і руїни".

^

Відділ культури
Сокальської РДА

суспільство

Триває прийом заявок для участі у додаткових конкурсах інвестиційних програм та проектів регіонального розвитку
Триває прийом заявок для участі у додаткових конкурсах інвестиційних програм та проектів регіонального розвитку

Триває прийом заявок для участі у додаткових конкурсах інвестиційних програм та проектів регіонального розвитку

У зв`язку із змінами до статті 24-1 Бюджетного кодексу України та відповідно до Протоколу №1 засідання регіональної комісії з оцінки та забезпечення проведення попереднього конкурсного відбору інвестиційних програм та проектів регіонального розвитку, що можуть реалізуватися за рахунок коштів державного фонду регіонального розвитку у Львівській області з 15 лютого до 15 березня 2017 року триватиме прийом заявок для участі у додаткових конкурсах інвестиційних програм та проектів регіонального розвитку, що можуть реалізовуватись за рахунок коштів державного фонду регіонального розвитку у 2017 році у Львівській області.

На реалізацію інвестиційних програм і проектів регіонального розвитку, що мають на меті розвиток спортивної інфраструктури та енергоефективності державних і комунальних навчальних та медичних закладів, а також розбудову мережі сервісних центрів надання адміністративних послуг, у тому числі об`єднаних територіальних громад, за кожним напрямом передбачено кошти в обсязі не менше 10 відсотків коштів державного фонду регіонального розвитку:

1) Програми і проекти щодо розвитку спортивної інфраструктури, повинні спрямовуватись на окремі спортивні споруди та заклади (ДЮСШ, басейни, спортивні центри тощо) та відповідати вимогам Міжнародних федерацій з видів спорту.

2-3) Інвестиційні програми і проекти регіонального розвитку, що передбачають реалізацію заходів з енергозбереження будинків і споруд, повинні розроблятися у відповідності до державних будівельних норм та стандартів (ДБН В.2.6-31:2016 Теплова ізоляція будівель) та забезпечувати комплексний підхід та максимальну енергоефективність від їх реалізації.

4) Розбудова мережі сервісних центрів надання адміністративних послуг відповідно до вимог Закону України «Про адміністративні послуги» від 06.09.2012 № 5203-VI.

Окрім того, всі інвестиційні програми і проекти регіонального розвитку повинні відповідати вимогам доступності для людей з обмеженими фізичними можливостями.

Разом з додатковими конкурсами, продовжено до 15 березня 2017 року термін подачі заявок за основним конкурсом ДФРР (який тривав до 30.12.2016).

Документацію для участі у конкурсах (проекти та додатки до них у 3 примірниках) слід подати у департамент економічної політики облдержадміністрації (каб. №422, вул. Винниченка, 18) до 15 березня 2017 року.

За додатковою інформацією звертайтесь за номером телефону (032) 2999 284 або надсилайте запитання електронною поштою на e-mail: analyz.loda@gmail.com.


-- _________________________________________________________

Відділ аналізу економічного розвитку

Департамент економічної політики

Львівська обласна державна адміністрація

2 999 284, 2 612 150




^

РДА
Сокальська РДА

суспільство

Мешканців і бізнес Львівщини закликали зменшити споживання електроенергії
Мешканців і бізнес Львівщини закликали зменшити споживання електроенергії

Мешканців і бізнес Львівщини закликали зменшити споживання електроенергії

Мешканців Львівщини закликають зменшити споживання електроенергії та тепла, що генерується на її основі. Попри те, що планових відключень електроенергії на території області станом на сьогодні не планують, мешканців просять максимально економно ставитись до її використання. Про це повідомила прес-служба Львівської ОДА.

Ці та інші заходи щодо врегулювання проблемних питань в енергетичній галузі  розглянули під час позачергового засідання обласної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій, що відбулася під керівництвом першого заступника голови ЛОДА Ростислава Замлинського. Під час засідання економити електроенергію запропонували і промисловим підприємствам Львівщини. Зокрема, порекомендували зменшити використання електроенергії, переглянути графіки роботи та спробувати перенести  виробництво на нічний час.

Також домовилися перенести планові ремонти на енергогенерувальних компаніях, зокрема на Добротвірській ТЕС. А державному підприємству “Львіввугілля” запропонували збільшити обсяги видобутку вугілля.

За підсумками наради органи влади та ДСНС Львівщини також мають забезпечити повну готовність пересувних пунктів обігріву та генерації електроенергії. А голови РДА – активізувати роботу із соціально незахищеними верствами населення, забезпечити щоденний моніторинг ситуації та надавати адресну допомогу цій категорії людей у випадку виникнення проблем із енергопостачанням. Забезпечать і проведення постійного моніторингу використання електроенергії на території області.

^

радіо "Сокаль"

служба інформації
ТРК "Сокаль"

RAM counter
додому
написати вебмайстру http://www.sokal.lviv.ua
Всі права застережено 2005
11:38, 19 березня 2024 року
При передруці інформації у друкованому або електронному вигляді, посилання на Сокаль і Сокальщина обов'язкове.
Адміністрація порталу не несе відповідальності за зміст рекламних та інформаційних повідомлень і не завжди поділяє погляди авторів публіцистичних матеріалів
+380686916567