** неофіційна сторінка про м.Сокаль і Сокальський район
Зробити сторіку домашньою
Перейти на головну  - www.sokal.lviv.ua  /Сокаль і Сокальщина/
контактипро нас, про проект
книга гостей
Фотогалерея

Відеокаталог

Нам цікаво знати:



Безкоштовні точки доступу до мережі інтернет від Інтернет та сервіс провайдер

МІНІСТЕРСТВО ДОХОДІВ І ЗБОРІВ УКРАЇНИ

Google


 
 

Сокаль і Сокальщина : новини ::20.01.2019

НОВИНИ СОКАЛЬЩИНИ

    20 січень 2019 року

Пошук в новинах   

культура

Сьогодні Народний дім м. Сокаля зібрав любителів національної творчості, української традиції та цінувальників духовності.

Відбулось Свято колядок "Різдво Христове славимо". Колядували та віншували хорові колективи церков та Народних домів району, а також Сокальської школи мистецтв ім В. Матюка.

Благословили наше свято духовні наставники: настоятель церкви св. Архистратига Михаїла о. Роман Синицький, священослужителі собору св. ап. Петра і Павла о. Андрій Дутчак та о. Ярослав.Валюх, настоятель автокифальної церкви Вознесіння Господнього о. Володимир Жарський. Завершилось свято спільною колядою "Бог Предвічний".

Хто не прийшов, нехай шкодує))), а всім, хто брали участь у святі та всім глядачам велике "ДЯКУЮ" за подаровані хвилини духовної насолоди.


Учасники:

зведений  хор, який склали народні колективи «Хлібодар» НД с. Завишень, «Колос» НД с. Свитазів, та «Надбужжя» РНД, м. Сокаль, керівники Богдан Кійко та Роман Козярський, 

народний хор «Плугатар» НД с. Стенятин, керівник  Ігор Курач, 

народний просвітницький  колектив «Дивоцвіт» НД с. Завишень, керівник Наталія Гнатюк,

вокальний ансамбль «Бельканто» Сокальської школи мистецтв  ім. Віктора Матюка, керівник  Олександра Капелусь

церковний  хор церкви св.  Архистратига  Михаїла м.Сокаля, керівник Олександра Капелусь

фолькльорного ансамблю НД с. Ульвівок послухайте коляду «Пресвята Діва Сина породила»,  керівник Богдан Андрейчук

хор церкви Святого Архистратига  Михаїла  с. Забужжя, керівник  Володимир Мисюта

хоровий колектив  НД с.Острів, керівник Наталія Гірна

хор Введення в храм Пресвятої Богородиці, с. Зубків, кер. Галина Дубик

хоровий колектив  Народного дому с.Варяж, керівник Василь Світальський

народного вокального ансамблю «Вишиванка» НД с.Свитазів, кер. Галина Мартинюк

хор церкви  Зіслання Святого  Духа смт.Жвирка,  керівник Галина Адамчук

учасники фольклорного  колективу  «Забавлянка» Сокальської школи мистецтв  ім. Віктора Матюка, керівник Тетяна Гнатюк

хор собору св. ап. Петра і Павла, м.Сокаль, керівник Володимир Антонюк

Вела програму Руслана Антонюк)))

автор:  Руслана Антонюк
фото:  Василь Журавінський
 

^

дописувач
-

суспільство

На території сокальського району діє 7 пунктів обігріву
На території сокальського району діє 7 пунктів обігріву

На території сокальського району діє 7 пунктів обігріву

Вже традиційно в цей осінньо-зимовий період 2018-2019, як і в попередні періоди, у Сокальському районі діють пункти обігріву. За їхню роботу відповідає спеціально сформована група соціального патрулювання.

У неї входять соціальні робітники сокальського районного Територіального центру соціального обслуговування, дільничі інспектори адміністративних дільниць та фахівці Сокальського районного центру соціальної служби для сім’ї, дітей та молоді. Така група є сформована при кожній сільській, селищній, міській радах.

Як розповідає Радіо «Сокаль» директор Територіального центру соціального обслуговування Тетяна Бугай, вони діють ще із 2013 року згідно розпорядження голови Сокальської РДА. Щороку перед початком осінньо-зимового періоду збирається Координаційна рада для забезпечення здійснення відповідного соціального патрулювання. Власне, ці групи соціального патрулювання організовують пункти обігріву у період сильних морозів, аби уникнути переохолодження мешканців району, а ще у випадку НС. В основному така робота спрямована на самотніх людей, а ще безхатченків. Одне з головних завдань: виявляти таких осіб і надавати їм необхідну допомогу. Головними місцями, де можна отримати таку допомогу є пункти обігріву, вони діють увесь осінньо-зимовий період, не зважаючи на позначку температури на градуснику.

Як розповідає Тетяна Бугай, на території Сокальського району діє 7 таких пунктів обігріву, 5 з них цілодобові. У Сокалі є три цілодобові пункти обігріву: по вулиці Івана Франка, 11 в приміщенні БФ «Карітас», там є аж 14 ліжко-місць, по вул. Яворницького, 80 в приміщенні колишнього Автодору, там можуть вмістити 6 людей, також по ву. Яворницького, 26 у приміщенні СЦРЛ, де є 10 ліжко-місць і цілодобовий в Сокалі пункт обігріву діє в сокальського районного Територіального центру соціального обслуговування. За словами директора центру, усі пункти діють, люди вже неодноразово зверталися туди, грілися.

Ще один цілодобовий пункт обігріву діє в місті Белз: по вул. Восьмого Березня, 11 в приміщенні Белзької районної лікарні, де максимум є 5 ліжко-місць, а денний пункт в Белзі знаходиться за цією ж адресою: вул. Восьмого Березня, 11 у Відділенні Сокальського районного терцентру соціального обслуговування і останній пункт, де ви можете зігрітися є в Угневі по вул. Равській, 19 у Хоспіс-лікарні, там є аж 25 ліжко-місць. Усі ці пункти облаштовані для того аби уникнути переохолодження людей, туди завжди можна зайти, погрітися, випити гарячого чаю.

Нагадаємо, ще раз, якщо ви змерзнули, ви можете легко звернутися у 7 пунктів обігріву, які діють на території сокальського району: чотири в Сокалі, два в Белзі та один в Угневі. Якщо ж ви виявили людину, якій необхідна допомога дзвоніть на номер швидкої допомоги: 103.

^

радіо Сокаль

служба інформації
ТРК "Сокаль"

Відео від "Сокаль і Сокальщини"

Районний фестиваль дитячої творчості "Різдвяні канікули".

Сокаль - 2019


^

Юлія Сорочук
_

RAM counter
додому
написати вебмайстру http://www.sokal.lviv.ua
Всі права застережено 2005
13:28, 28 березня 2024 року
При передруці інформації у друкованому або електронному вигляді, посилання на Сокаль і Сокальщина обов'язкове.
Адміністрація порталу не несе відповідальності за зміст рекламних та інформаційних повідомлень і не завжди поділяє погляди авторів публіцистичних матеріалів
+380686916567