** неофіційна сторінка про м.Сокаль і Сокальський район
Зробити сторіку домашньою
Перейти на головну  - www.sokal.lviv.ua  /Сокаль і Сокальщина/
контактипро нас, про проект
книга гостей
Фотогалерея

Відеокаталог

Нам цікаво знати:



Безкоштовні точки доступу до мережі інтернет від Інтернет та сервіс провайдер

МІНІСТЕРСТВО ДОХОДІВ І ЗБОРІВ УКРАЇНИ

Google


 
 

Сокаль і Сокальщина : новини ::19.06.2017

НОВИНИ СОКАЛЬЩИНИ

    19 червень 2017 року

Пошук в новинах   

влада

 Ремонт спортзалу та збереження костелу у Варяжі
Ремонт спортзалу та збереження костелу у Варяжі

Ремонт спортзалу та збереження костелу у Варяжі

16 червня, у п’ятницю, голова Сокальської районної ради, Микола Пасько разом із депутатами , головним архітектором району, начальником фінансового управління та із фахівцями-реставраторами зі Львова здійснили робочу поїздку у давній Варяж. Вони оглянули пам’ятку архітектури національного значення костела Святого Марка та спортзал Варязької школи.

За словами Миколи Паська, Сокальська районна рада, у відповідній програмі, підтримала збереження пам’ятки архітектури національного значення костела Святого Марка, якому понад 300 літ.

“В районний програмі відповідного спрямування ми передбачили кошти на підготовку документації, сільський голова Олександра Сухоручко силами громади підготує об’єкт для проведення обмірів, далі фахівці прийматимуть рішення щодо збереження цієї величної будівлі.” – зазначив на сторінці у фейсбук Микола Пасько.

“Потужний десант” також побував у спортзалі Варязької школи, на яку районна рада другий рік поспіль виділяє кошти на співфінасування мікропроектів (заміна вікон).

Голова районної ради підкреслив, що: “Цього року поставлять уже всі а їх понад 140 шт). На наступній сесії прийматимемо рішення по фінансуванню спортзалу.”

^

Сокальська Районна рада
Сокальська Районна рада

суспільство

Стали відомі результати розподілу коштів на розвиток інфраструктури, які виділяє Польща Україні у вигляді кредиту
Стали відомі результати розподілу коштів на розвиток інфраструктури, які виділяє Польща Україні у вигляді кредиту

Стали відомі результати розподілу коштів на розвиток інфраструктури, які виділяє Польща Україні у вигляді кредиту

Стали відомі результати розподілу коштів на розвиток прикордонної інфраструктури, які виділяє Польща Україні у вигляді кредиту. Мова йде про 100 млн Євро. Значним для Сокальщини є виділення 23 млн 709 тисяч Євро на ремонт дороги Червоноград-Рава Руська. Про це повідомив депутат Львівської обласної ради Сергій Касян. Цю інформацію йому озвучив директор департаменту дорожнього господарства, транспорту та зв’язку облдержадміністрації Роман Кокотайло.

На роботи з ремонту даної дороги оголошений міжнародний тендер. Нагадаємо, за вимогою польської сторони, 60% робіт будуть виконуватись підрядником з Польщі, решту – нашими українськими фірмами.

Ремонт або ж фактично відновлення дороги Червоноград – Рава Руська має велике значення для регіону, оскільки з’явиться реально якісне сполучення із на цей час депресивних віддалених від райцентру містами Белз і Угнів, цей шлях дасть змогу фактично з’єднати два міжнародних пункти пропуску – в Рава Руській і Угринові.

Нагадаємо, що є перспектива також побудови нового пункту пропуску – поблизу Белза. Як зазначив депутат Львіської облради Сергій Касян, значна заслуга у виділенні коштів на дорогу в Сокальському районі посла України в Республіці Польща, нашого земляка Андрія Дещиці.

До слова, на ремонт дороги передбачається понад 695 мільйонів гривень.

^

радіо Сокаль

служба інформації
ТРК "Сокаль"

RAM counter
додому
написати вебмайстру http://www.sokal.lviv.ua
Всі права застережено 2005
16:40, 28 березня 2024 року
При передруці інформації у друкованому або електронному вигляді, посилання на Сокаль і Сокальщина обов'язкове.
Адміністрація порталу не несе відповідальності за зміст рекламних та інформаційних повідомлень і не завжди поділяє погляди авторів публіцистичних матеріалів
+380686916567