** неофіційна сторінка про м.Сокаль і Сокальський район
Зробити сторіку домашньою
Перейти на головну  - www.sokal.lviv.ua  /Сокаль і Сокальщина/
контактипро нас, про проект
книга гостей
Фотогалерея

Відеокаталог

Нам цікаво знати:



Безкоштовні точки доступу до мережі інтернет від Інтернет та сервіс провайдер

МІНІСТЕРСТВО ДОХОДІВ І ЗБОРІВ УКРАЇНИ

Google


 
 

Сокаль і Сокальщина : новини ::19.03.2007

НОВИНИ СОКАЛЬЩИНИ

    19 березень 2007 року

Пошук в новинах   

політика

18 березня в Народному домі м Сокаля відбулося свято духовної пісні, у якому взяли участь церковні хори собору св.Володимира м.Червонограда (УПЦ КП), Сокальського собору св.Ап.Петра і Павла та церкви св.Арх.Михаїла (УГКЦ), церкви Воздвиження Чесного Хреста с.Стенятина (УГКЦ), церкви св.Арх.Михаїла с.Перв”ятичі (УПЦ КП) та церкви Пресвятої Трійці смт.Жвирка (УГКЦ).

До присутніх зверталися з духовним словом заступник голови райдержадміністраці М.Христинич, благочинний Сокальського благочиння УПЦ КП о.М.Гнатів, настоятель Сокальського собору св.Ап.Птра і Павла о.Я.Кащук, настоятелі церков.

Аналогічні свята духовної пісні відбулося у м.Белзі (Народний дім) та м.Великі Мости (церква Благовіщення Пр.Богородиці, УГКЦ) у яких взяли участь церковні хори УГКЦ, УПЦ КП та УПЦ цих міст, навколишніх сіл, а також перший заступник голови райдержадміністрації В.Бойко та заступник глови РДА С.Крут.

^

РДА
Сокальська РДА

економіка

Відбулася зустріч із громадою Теляжської Сільської ради.

Сільський голова зробив звіт про діяльності за 2006 рік. Розповів про перспективні плани на 2007 рік. Одним із пріоритетних напрямків для Теляжської сільської ради в 2007 році - це розвиток зеленого туризму.

Представників Агенції було запрошено для того, щоб дати інформацію громаді про проекти в яких можуть брати участь сільські жителі, інформацію про різні види бізнесу, зокрема зеленого туризму. .Адже село має багату історико-культурну спадщину, культуру, самобутній побут, самою природою даровані мальовничі ланшафти. В селах є багато працьовитих людей, разом з тим гострою проблемою для багатьох сіл є брак робочих місць, зростаючий надлишок робочої сили вивільнюваної з сільського виробництва. Враховуючи відсутність потрібних капіталовкладень на створення нових робочих місць, більше уваги варто приділяти галузям, які не потребують для свого розвитку великих коштів. До таких галузей відноситься і сільський зелений туризм,який давно практикується в Україні Працівники Агенції надали інформацію про різновидності сільського зеленого туризму зокрема: агротуризму, відпочинкового,екотуризму.Для жителів така інформація була цікавою, оскільки головними фігурами в забезпеченні вищезгаданих видів туризму виступає сільська родина, яка надає житло, забезпечує харчування, знайомить з особливостями сільської місцевості. А для того, щоб здіснювати це на відповідному рівні потрібно вчитись

Агенцією заплановано цього року два навчальні семінари для сільських жителів, що сподіваємося надасть можливість зайнятості селянам не тільки у виробничій сфері, але й у сфері обслуговування. .

^

Ганна Костюк
Сокальська АРР

RAM counter
додому
написати вебмайстру http://www.sokal.lviv.ua
Всі права застережено 2005
13:42, 28 березня 2024 року
При передруці інформації у друкованому або електронному вигляді, посилання на Сокаль і Сокальщина обов'язкове.
Адміністрація порталу не несе відповідальності за зміст рекламних та інформаційних повідомлень і не завжди поділяє погляди авторів публіцистичних матеріалів
+380686916567