** неофіційна сторінка про м.Сокаль і Сокальський район
Зробити сторіку домашньою
Перейти на головну  - www.sokal.lviv.ua  /Сокаль і Сокальщина/
контактипро нас, про проект
книга гостей
Фотогалерея

Відеокаталог

Нам цікаво знати:



Безкоштовні точки доступу до мережі інтернет від Інтернет та сервіс провайдер

МІНІСТЕРСТВО ДОХОДІВ І ЗБОРІВ УКРАЇНИ

Google


 
 

Сокаль і Сокальщина : новини ::18.08.2015

НОВИНИ СОКАЛЬЩИНИ

    18 серпень 2015 року

Пошук в новинах   

анонс

Сокальська центральна районна бібліотека запрошує всіх бажаючих на зустріч з українським письменником, лауреатом Національної премії України імені Тараса Шевченка, автором бестселерів: „Вічник”, „Криничар”, „Горянин”... Мирославом Дочинцем Захід відбудеться в читальному залі Сокальської центральної районної бібліотеки 20 серпня 2015 року о 14.00 год.

^

Інтернет-центр
Сокальська центральна бібліотека

суспільство

На Сокальщині найдешевше висуватись у міські голови

На Сокальщині найдешевше висуватись у міські голови
На Сокальщині найдешевше висуватись у міські голови

Центральна виборча комісія затвердила розмір грошової застави для кандидатів в мери міста та для депутатів в місцеві ради. Найменша грошова застава у Львівській області в місті Угнів, і становить вона 36 грн. А все тому, що в містечку проживає всього 731 виборець, повідомила прес-служба ЛОГО КВУ.

Відповідну постанову ЦВК прийняла 10 серпня. Тією ж постановою ЦВК затвердила розмір грошової застави для виборчого списку кандидатів в депутати обласної, районної, міської, висунутого в багатомандатному виборчому окрузі. Згідно з Законом України «Про місцеві вибори» част. 1. ст. 44 розмір застави прямо залежить від числа виборців, що проживають на території адміністративної одиниці.

Так, на пост мера Львова доведеться викласти 28 361 гривню. Щодо інших міст у Львівській області, то у Дрогобичі -  3 300 грн. Найменша грошова застава на пост мера міста Угнів – 36 грн, та у місті Белз – 79 грн.

^

Радіо "Сокаль"

служба інформації
ТРК "Сокаль"

суспільство

В районі розпочнеться робота з формування та затвердження місцевих бюджетів на 2016 рік.

18 серпня голова Сокальської райдержадміністрації Олег Кожушко провів нараду за участю голови районної ради Ігоря Дацюка, заступника голови районної ради Володимира Чуба, керівників структурних підрозділів РДА, установ і організацій району. Перед початком наради присутні вшанували хвилиною мовчання пам”ять загиблих в зоні проведення АТО мешканця с. Сілець Сергія Мельника та уродженця м. Сокаля Романа Галаса.

Далі були розглянуті наступні питання:
про виконання районного бюджету;
про проведення жнив;
про ремонт доріг району;
про підготовку до чергової сесії районної ради;
про впорядкування території району до Дня незалежності України;
про організацію на Сокальщині Європейських днів добросусідства-2015;
тощо.

Голова райдержадміністрації розпочав нараду з повідомлення про основні події минулих тижнів та плани на наступні, проаналізував хід виконання доручень минулої наради. Далі керівники прозвітували про виконану роботу та про основні проблемні питання.

Зокрема, спеціаліст управління АПР поінформував про хід жнив в районі. За його словами господарства вже зібрали 84% зернових. Начальника фінансового управління зазначила, що бюджет району виконується. На даний час необхідно розпочинати роботу щодо забезпечення формування та затвердження місцевих бюджетів Сокальського району на 2016 рік.

За підсумками наради голова райдержадміністрації дав відповідні доручення.




^

РДА
Сокальська РДА

суспільство

Пожежа на відкритій території в с.Тудорковичі

17.08.15 року о 08.48 год. надійшло повідомлення про пожежу в с.Тудорковичі Сокальського району на відкритій території. Вогнем знищено 5 дерев. Прибуття підрозділу: 09.14 год., пожежу локалізовано о 09.29 год., ліквідовано о 09.51 год. Виїжджали: АЦ ДПРЧ-22 м.Сокаль. Керівник гасіння пожежі – начальник караулу ДПРЧ-22 м.Сокаль Грубер П.В.

^

ДСНС
Сокальський районний сектор ГУ ДСНС

суспільство

На теренах Сокальщини працівники ДАІ проводять відпрацювання "Маневрування"

З 14 по 26 серпня на території Сокальського району триває відпрацювання під умовною назвою «Маневрування». Основним завданням даного комплексу профілактичних заходів є виявлення та припинення порушень правил маневрування, порушення правил проїзду перехресть, виїзди на смугу зустрічного руху, а також порушення правил проїзду пішохідних переходів.

Відтак, працівники відділу ДАІ з обслуговування Сокальського району нагадують водіям: будьте максимально уважні та обачні під час руху, дотримуйтесь правил маневрування.

Одним із найнебезпечніших маневрів є обгін, оскільки він пов’язаний із виїздом на зустрічну смугу. Водії повинні перед і після обгону включати покажчики повороту, дотримуватись безпечної дистанції, та утримуватись від порушень правил обгону. Він заборонений на перехресті, на залізничних переїздах, на пішохідних переходах і мостах. Найбільш часто водії допускають порушення правил проїзду перехресть.

Зазначимо, що порушення правил маневрування найчастіше призводить до виникнення дорожньо-транспортних пригод.

^

Радіо "Сокаль"

служба інформації
ТРК "Сокаль"

суспільство

На території Львівської області припинено полювання.

На території Львівської області припинено полювання.
На території Львівської області припинено полювання.

На виконання рішення засідання Державної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій від 14 серпня 2015 року, що відбулась під головуванням Прем’єр-міністра України Яценюка А.П., прийняте розпорядження голови Львівської ОДА „Про припинення полювання на території Львівської області на період високої і надзвичайно високої пожежної небезпеки”. Доручено Львівському обласному управлінню лісового та мисливського господарства, Державній екологічній інспекції у Львівській області, ГУ МВС України у Львівській області організовувати та здійснювати рейдові патрулювання з виявлення та притягнення до відповідальності порушників правил полювання та правил пожежної безпеки.

^

РДА
Сокальська РДА

суспільство

В Сокальському районі стартує профілактичний рейд "Урок"

З серпня на Сокальщині, як і по всій Львівській області стартує профілактичний рейд «Урок», який відбуватиметься в три етапи.

Перший розпочнеться з другої декади серпня та триватиме до вересня. Він, зокрема, передбачає обстеження житлово-побутових умов проживання дітей у сім’ях, які опинились у складних життєвих обставинах, вжиття заходів щодо надання дітям з цих сімей адресної допомоги в підготовці до навчального року та осінньо-зимового сезону.

На другому етапі (з 1 до 15 вересня 2015 року) соціальні працівники виявлятимуть дітей, які з 1 вересня не почали навчання у школах та професійно-технічних навчальних закладах, вищих навчальних закладах I-II рівня акредитації.

Третій завершальний етап триватиме упродовж вересня-жовтня. Його завданням буде повернення або влаштування дітей до навчальних закладів, закладів соціального захисту, усунення причин і умов, внаслідок яких діти не навчались, а також притягнення до відповідальності батьків або осіб, що їх замінюють, посадових осіб за порушення прав та законних інтересів дітей.

Профілактичний захід «Урок» також сприятиме в охопленні навчанням усіх дітей шкільного віку - переселенців із тимчасово окупованих територій України, територіально-адміністративних одиниць України, в яких триває антитерористична операція.

^

Радіо "Сокаль"

служба інформації
ТРК "Сокаль"

RAM counter
додому
написати вебмайстру http://www.sokal.lviv.ua
Всі права застережено 2005
04:04, 19 березня 2024 року
При передруці інформації у друкованому або електронному вигляді, посилання на Сокаль і Сокальщина обов'язкове.
Адміністрація порталу не несе відповідальності за зміст рекламних та інформаційних повідомлень і не завжди поділяє погляди авторів публіцистичних матеріалів
+380686916567