** неофіційна сторінка про м.Сокаль і Сокальський район
Зробити сторіку домашньою
Перейти на головну  - www.sokal.lviv.ua  /Сокаль і Сокальщина/
контактипро нас, про проект
книга гостей
Фотогалерея

Відеокаталог

Нам цікаво знати:



Безкоштовні точки доступу до мережі інтернет від Інтернет та сервіс провайдер

МІНІСТЕРСТВО ДОХОДІВ І ЗБОРІВ УКРАЇНИ

Google


 
 

Сокаль і Сокальщина : новини ::18.07.2016

НОВИНИ СОКАЛЬЩИНИ

    18 липень 2016 року

Пошук в новинах   

влада

На ПАТ «Львівська вугільна компанія» обговорили ситуацію, що склалася на підприємстві
На ПАТ «Львівська вугільна компанія» обговорили ситуацію, що склалася на підприємстві

На ПАТ «Львівська вугільна компанія» обговорили ситуацію, що склалася на підприємстві

16 липня на ПАТ «Львівська вугільна компанія» відбулася нарада під головуванням першого заступника голови Львівської ОДА Ростислава Замлинського. У ній взяли участь голова Сокальської райдержадміністрації Олег Пелих, т.в.о. генерального директора ДП «Львіввугілля» Андрій Дяченко, керівництво ПАТ, представники спецуправління по гасінню териконів, пожежної частини м.Червонограда, профспілкового комітету. Під час наради обговорювалася ситуація, що склалася на підприємстві. Зокрема, стан погашення заборгованості з виплати заробітної плати, яка становить 11 млн. гривень. Учасники накреслили основні шляхи вирішення даної проблеми, основні з яких: нарощування об’ємів реалізації власної продукції шляхом пошуку та залучення додаткових покупців; пошук партнерів на збагачення тонких відходів; передача «Львівській вугільній компанії» продукції ДП «Львіввугілля» в рахунок послуг за збагачення.

^

РДА
Сокальська РДА

суспільство

У Великих Мостах 297 призовників прийняли присягу на вірність України
У Великих Мостах 297 призовників прийняли присягу на вірність України

У Великих Мостах 297 призовників прийняли присягу на вірність України

В суботу, 16 липня 297 солдат вперше з 2008 року прийняли присягу, так як і 15 їх чотирилапих підопічних - службових собак. Урочистості відбулися на плацу Кінологічного навчального центру Державної прикордонної служби України у місті Великі Мости.

Привітати військових прибули представники влади області, району і міста – зокрема, голова ЛОДА Олег Синютка, голова СРР Микола Пасько, І-й заступник голови СРДА Ірина Задолинна, міський голова Великих Мостів Ярослав Ройко та інші.

Начальник центру, полковник Валерій Мошора в ході вітального слова доповів, що їх центр і надалі розвивається, в цьому їм допомагають як в області так і в районі. Подякув голові Львівської ОДА Олегові Синютці за шевську підтримку, яку отримували впродовж років. Водночас, очільник області подякував батькам за синів, які виявили бажання йти захищати український кордон, які не бігали по комісіях, аби звільнити строковика від служби в армії, а ще привітав усіх з присягою.

Вітання бійцям-прикордонникам висловив і почесний гість Центру – найсильніша людина світу – український стронгмен Василь Вірастюк. Окрім слів вітань він подарував прикордонникам квитки на Фінал чемпіонату світу із стронгмену, який відбувся у Львові. Поїхати на турнір мали можливість кращі вихованці Кінологічного центру.

Відтак, відбувся чин приведення бійців до Військової присяги. Це святкове дійство уособлює доблесть і героїзм усіх поколінь нашого народу, оборонців та визволителів рідної землі. Молоді строковики-прикордонники по черзі зачитували текст присяги зі штатною зброєю в руках.

Солдат-прикордонників із прийняттям присяги привітали заступник начальника Західного регіонального управління ДПСУ полковник Костянтин Безпалько, котрий нагадав, що присяга це – обов’язок, котрий покликаний захищати Україну навіть ціною життя, почесний голова ветеранської організації, підполковник у відставці Валентин Карпенко, який 34 роки відслужив тут, як то кажуть від дзвінка до дзвінка, і пройшов кордони від Тихого океану аж до Сокальщини. Слово було надане і батькам, напутні слова бажала мама військовослужбовця Лідія Гоцуляк.

В інтерв’ю радіо «Сокаль» начальник циклу кінологічних дисциплін підполковник Дмитро Суржа наголосив, що поряд з військовослужбовцями присягу приймали і 15 бойових собак. В світі існує також така практика, як складання присяги чотирилапими підопічними на вірність господарю та державі. Звичайно собака не розуміє цього, але для військового, для кінолога це важливо.

Зараз Кінологічний навчальний центр – єдиний навчальний заклад в Україні, який готує фахівців із застосування службових собак з пошуку людини, зброї та боєприпасів, вибухових та наркотичних речовин. Без таких спеціалістів не обходиться жоден підрозділ Державної прикордонної служби України. Чимало інших правоохоронних органів бажають мати в свої рядах кінологів, які отримали базову підготовку у Великих Мостах.

Крім того, кінологічний навчальний центр готує інших спеціалістів прикордонного фаху. Щоб відповідати вимогам військовослужбовця, собакам доводиться проходити також спеціальні курси підготовки, так як і складати присягу. Підготовка собак здійснюється за декількома напрямками. Розшукові собаки, які здійснюють пошук ознак порушень державного кордону, безпосередньо на зеленому кордоні. Також здійснюється підготовка службових собачок для пошуку наркотичних засобів в пунктах пропуску, зброї та вибухівки. Щоб привчити шукати вибухівку чи зброю, знадобляться півроку.

Після  складання присяги,  вже традиційно, священнослужителі місцевих храмів освятили строковиків та благословили їх на військову справу. Завершилась присяга спільним виконанням Гімну України та урочистим маршем призовників.  

Згодом, ми поспілкувались із батьками новоспечених військовослужбовців. Вони висловили побажання синам. Водночас, ділилися своїми враженнями та емоціями від побаченого.

В часі, поки вояки складали присягу на вірність українському народу, поряд ми, із іншими людьми, мали змогу поспілкуватись із найсильнішим чоловіком світу і України Василем Вірастюком. Він охоче фотографувався із своїми шанувальниками. В інтерв’ю радіо «Сокаль» заслужений майстер спорту Василь Вірастюк висловив впевненість в цілісності України, у виконанні хлопцями, які сьогодні приймають присягу, їх обов’язків, а також побажання захисникам кордонів.

Начальник Великомостівського кінологічного навчального центру полковник Валерій Мошора поспілкувався з батьками строковиків, відповідав на їхні запитання, а ще наголосив, що цього річ призовники зможуть за бажанням вибрати, де саме хочуть нести службу, а ще запевнив матерів, що жоден з цих синів в зону бойових дій не буде відправлено.

Водночас, голова Львівської облдержадміністрації Олег Синютка при спілкуванні з батьками призовників порадив, щоб хлопці чим подалі були від батьківського дому, це буде краще, як для матерів так і їх синів.  

Ми також мали можливість поспілкуватись із молодими прикордонниками. Географія їх перебування в Центрі доволі широка. Усі впевнені, що готові до проходження служби вже безпосередньо в підрозділах.
Після присяги, усі військовослужбовці, разом із керівництвом Кінологічного центру та гостями, зробили загальне фото під бойовим прапором частини. Відтак, бійці здали зброю, усіх присутніх було запрошено на стадіон, де відбулася показові виступи службових собак. Найбільше задоволення від побаченого отримали діти.

Нагадаємо, навчальний центр держприкордонслужби має 71-річну історію. Він готує кваліфікованих інспекторів кінологів та службових собак для потреб органів охорони державного кордону.

Історичний шлях центру розпочався в далекому 1945 році розповів начальник Великомостівського кінологічного навчального центру ДПС України Валерій Мошора. Чимало славних сторінок перегорнуто за цей час.

Дисципліни, які вивчають військовослужбовці строкової служби тісно пов’язані між собою, однак головна роль відводиться тактиці прикордонної служби, загально-військовій тактиці, вогневій та фізичній підготовці.

Це перші призовники, які поповнили лави прикордонних військ України за останні вісім років. До того службу тут несли тільки контрактники, однак внаслідок збройного конфлікту на Донбасі потреба у прикордонниках зросла. По завершенню навчання солдат буде направлена в органи охорони державного кордону.

^

Радіо Сокаль

служба інформації
ТРК "Сокаль"

RAM counter
додому
написати вебмайстру http://www.sokal.lviv.ua
Всі права застережено 2005
01:43, 29 березня 2024 року
При передруці інформації у друкованому або електронному вигляді, посилання на Сокаль і Сокальщина обов'язкове.
Адміністрація порталу не несе відповідальності за зміст рекламних та інформаційних повідомлень і не завжди поділяє погляди авторів публіцистичних матеріалів
+380686916567