** неофіційна сторінка про м.Сокаль і Сокальський район
Зробити сторіку домашньою
Перейти на головну  - www.sokal.lviv.ua  /Сокаль і Сокальщина/
контактипро нас, про проект
книга гостей
Фотогалерея

Відеокаталог

Нам цікаво знати:



Безкоштовні точки доступу до мережі інтернет від Інтернет та сервіс провайдер

МІНІСТЕРСТВО ДОХОДІВ І ЗБОРІВ УКРАЇНИ

Google


 
 

Сокаль і Сокальщина : новини ::18.05.2019

НОВИНИ СОКАЛЬЩИНИ

    18 травень 2019 року

Пошук в новинах   

анонс

Про скликання  позачергової сесії
Про скликання позачергової сесії

Сокальська  районна  рада
Львівської області
РОЗПОРЯДЖЕННЯ
13 травня 2019 року № 57

 

Про скликання  позачергової сесії

           За ініціативою голови Сокальської районної ради, на підставі ст.46 Закону України “Про місцеве самоврядування в Україні”, ст. 21 Регламенту Сокальської районної ради Львівської області VIІ скликання:

1.Скликати ХХХІХ позачергову сесію VІІ скликання Сокальської районної  ради   Львівської області 17 травня 2019 року  о 10  годині в  сесійному залі районної ради.

2.На розгляд сесії винести наступні питання:

2.1.Про затвердження порядку денного тридцять дев’ятої позачергової сесії Сокальської районної ради VII скликання.

2.2.Про звернення Сокальської районної ради щодо напруженої ситуацiї у шахтарських колективах Державного пiдприємства «Львiввугiлля».

          Голова районної ради                      Микола Пасько

^

Сокальська Районна рада
Сокальська Районна рада

влада

Відбулась позачергова сесія Сокальської районної ради
Відбулась позачергова сесія Сокальської районної ради

Відбулась позачергова сесія Сокальської районної ради

17 травня відбулась 39 позачергова сесія Сокальської районної ради, яку проводив заступник голови Сокальської районної ради Василь Бойко. На порядку денному було одне питання – прийняття звернення Сокальської районної ради щодо напруженої ситуації у шахтарських колективах Державного підприємства «Львiввугiлля».

Позачергова сесія була скликана за ініціативи голови районної ради у відповідь на звернення шахтарських профспілкових організації та керівництва ДП «Львіввугілля» щодо невиплати заробітної плати шахтарям Львівського вугільного басейну.

На сесії Сокальської районної ради були присутні помічник технічного директора ДП «Львіввугілля», голова ППО апарату управління держпідприємства Володимир Андрусів, голови первинних профспілкових організацій шахт «Червоноградська», «Межирічанська» та «Відродження» Павло Євтушок, Андрій Паска, Володимир Пащук, голова Регіонального об’єднання НПГУ м. Червоноград та його заступник Віталій Оніжук і Віктор Оренчук.

Депутати розпочали сесію традиційно: виконали гімн України, затвердили редакційну та лічильну комісії та затвердили порядок денний. За пропозицією Романа Монастирського було включене ще одне питання – «Різне».

В ході обговорення звернення Сокальської райради щодо підтримки шахтарів, присутні заслухали представників шахтарських колективів. Зокрема Володимир Андрусів говорив від імені керівництва ДП «Львіввугілля. Він розповів, що станом на 17 травня гірникам виплатили лише 73% зарплати за березень. Тому дане питання дуже гостро стоїть в гірничих колективах. Ці слова підтвердили і інші представники профспілкових організацій та попросили, щоб районні депутати підтримали вимоги шахтарів.

Також свої думки з цього приводу висловили і районні обранці: Олег Солодяк і Андрій Сенюк. Усі були одностайні, що звернення Сокальської районної ради щодо напруженої ситуації у шахтарських колективах Державного підприємства «Львiввугiлля» необхідно підтримати.

В документі йдеться, що: «В шахтарських колективах ДП «Львiввугiлля» склалася вкрай напружена ситуацiя у зв’язку з нестабiльною та невчасною виплатою  заробiтної плати за березень, квітень 2019 року.

Така ситуацiя тримає колектив ДП «Львiввугiлля» в важкiй соцiальнiй напрузi, що може призвести до некерованих акцiй протесту шахтарських колективiв. Обурення в шахтарських колективах досягло критичної межi. Шахтарськi колективи готуються до акцiй протесту, адже iншого варiанту, щоб довести своє право на працю та заробiтну плату у них не залишається.

Стурбованiсть депутатського корпусу Сокальської районної ради є  обґрунтованою, оскiльки значну частину мешканцiв регiону складають шахтарi, праця яких є престижною, небезпечною, важкою i потребує гiдної оплати та забезпечення соцiальних гарантiй».

В результаті обговорення  26 голосів – «За»  і звернення було прийнято.

В «Різному» депутат Роман Монастирський поцікавився, коли буде заслухано звіт директора КП Сокальська районна друкарня, враховуючи складну фінансову ситуацію на підприємстві. Як повідомив Василь Бойко, згідно з планом роботи районної ради, керівник комунального закладу буде звітувати в ІІ кварталі 2019 року.

 

^

Сокальська Районна рада
Сокальська Районна рада

влада

Делегація Сокальщини взяла участь в міжнародній конференції в Республіці Польща
Делегація Сокальщини взяла участь в міжнародній конференції в Республіці Польща

Делегація Сокальщини взяла участь в міжнародній конференції в Республіці Польща

Делегація Сокальщини, яку очолювали голова Сокальської районної ради Микола Пасько та голова Сокальської райдержадміністрації Андрій Дяченко, 14-15 травня взяла участь в міжнародній конференції «Роль та значення екстреної медичної допомоги на прикордонних територіях Польщі, Білорусі та України». Захід проходив в Томашеві-Любельському (Республіка Польща). Окрім української делегації, також були присутні гості з Жабинківського району Республіка Білорусь та з гміни Грубешів РП. В їх складі були представники влади та медики.

Розпочалась конференція з привітань, презентацій рідних теренів, звідки приїхали учасники конференції. Старости Грубешівського та Томашівського повітів Генрих Карван, Марила Симчук, голова Сокальської районної ради Микола Пасько та голова Жабинківської райради Анатолий Шолтанюк представили свої делегації.

Конференція проходила в рамках міжнародного проекту «На допомогу. Підвищення доступності до медичного обслуговування небезпечних для життя ситуаціях шляхом взаємодії структур, служб швидкої медичної допомоги на прикордонних територіях Польщі, Білорусі та України». Партнерами проекту виступають Томашівський та Грубешівський повіти, Сокальська районна рада (Україна) та лікувально-профілактичний заклад «Жабинківська районна лікарня» (Республіка Білорусь).

Координатор цього проекту Евеліна Міхняк зробила його презентацію, розповіла як починалась робота, які подальші кроки для реалізації усіх завдань та основні результати. Зокрема Сокальський район отримає реанімобіль швидкої медичної допомоги, спеціалізоване медичне обладнання. Також  жителів прикордонних територій навчатимуть, як надавати першу медичну допомогу. Буде організована спеціальна підготовка медперсоналу.

Далі керівники лікувальних закладів від кожної делегації розповідали, як організована медична служба, а особлива екстрена меддопомога на їх теренах. Від Сокальської районної ради виступав головний лікар Сокальської центральної районної лікарні Роман Швед. Голова Сокальської районної ради Микола Пасько розповів про успішну участь району в Програмі транскордонного співробітництва «Польща-Білорусь-Україна 2007-2013». Сокальська районна рада вже реалізувала два міжнародні проекти і за кошти Євросоюзу був придбаний пожежний автомобіль, відремонтована дорога та  облаштований тротуар в селі Угринів. Окрім того, Хоробрівська сільська рада, теж завдяки цій Програмі, придбала сміттєзбиральну машину: «І зараз Сокальська районна рада виграла три міжнародні проекти, завдяки яким ми отримаємо нове медичне обладання, реанімобіль, відремонтуємо три комунальні дороги в населених пунктах Жвирка, Гута та Забужжя. Також в Сокалі буде збудована байдаркова станція і любителі водного туризму зможуть сплавлятись річкою Західний Буг. Вздовж маршрутів будуть облаштовані місця для відпочинку та організований відповідний сервіс.»

Підсумовуючи свій виступ Микола Пасько подякував за теплий прийом, надану можливість побачити та навчитись чомусь новому: «На жаль, Україна теж має сумний досвід у наданні медичної допомоги в умовах війни, пораненим військовим. Але ми будемо боротися і ніколи не віддамо своєї землі. Перемога буде за нами», – наголосив очільник районної ради.

Конференція завершилась, але реалізація медичного проекту триває. Підсумковий його етап відбудеться у лютому 2021 року.

^

Сокальська Районна рада
Сокальська Районна рада

RAM counter
додому
написати вебмайстру http://www.sokal.lviv.ua
Всі права застережено 2005
11:03, 29 березня 2024 року
При передруці інформації у друкованому або електронному вигляді, посилання на Сокаль і Сокальщина обов'язкове.
Адміністрація порталу не несе відповідальності за зміст рекламних та інформаційних повідомлень і не завжди поділяє погляди авторів публіцистичних матеріалів
+380686916567