** неофіційна сторінка про м.Сокаль і Сокальський район
Зробити сторіку домашньою
Перейти на головну  - www.sokal.lviv.ua  /Сокаль і Сокальщина/
контактипро нас, про проект
книга гостей
Фотогалерея

Відеокаталог

Нам цікаво знати:



Безкоштовні точки доступу до мережі інтернет від Інтернет та сервіс провайдер

МІНІСТЕРСТВО ДОХОДІВ І ЗБОРІВ УКРАЇНИ

Google


 
 

Сокаль і Сокальщина : новини ::17.11.2015

НОВИНИ СОКАЛЬЩИНИ

    17 листопад 2015 року

Пошук в новинах   

влада

голова районної ради Микола  Пасько
голова районної ради Микола Пасько

Обрано голову Сокальської районної ради

17 листопада пройшла перша сесія Сокальської районної ради 7 демократичного скликання. До складу ради увійшли 10 політичних партій, яких представлятимуть 37 депутатів. Порядок денний першої сесії містив 15 питань.

Про підсумки виборів депутатів Сокальської районної ради доповідала голова Сокальської районної виборчої комісії Орися Кіта. Після цього колектив Народного дому м.Сокаль разом з новообраними депутатами виконав Державний гімн України.

З вітальним словом та Божим благословенням до присутніх звернувся о.Ярослав Валюх, котрий зазначив, що депутатів чекає важка праця, яка вимагає жертв. Тому, сьогодні кожен повинен бути готовим на жертви.

Привітання і подяка за співпрацю звучали від голови районної ради попереднього скликання Ігор Дацюка.

Хвилиною мовчання присутні вшанували пам`ять Героїв, які загинули на Майдані та в зоні АТО. Після цього тридцять сім районних обранців отримали депутатські мандати і одночасно склали присягу.  Право зачитати Присягу з трибуни надали найстаршому депутату Сокальської районної ради 7 демократичного скликання  Олегу Іванчині.

Далі з керівників чи перших номерів партій, які отримали найбільшу кількість мандатів, було створено тимчасову президію, до складу якої увійшло 5 депутатів. Головуючим тимчасової президії попередньо було обрано Олега Васильовича Кожушка. Обравши лічильну комісію, тимчасову лічильну комісію (до неї увійшли представники 9-ти політичних сил, головою обрано Василя Сорочука), депутати затвердили порядок обрання голови Сокальської районної ради і його заступника.

На посаду голови  районної ради було запропоновані три кандидатури: Микола Пасько, Олег Кожушко і Роман Монастирський.

В результаті таємного голосування Олег Кожушко отримав 6 голосів, Роман Монастирський – 11голосів та Микола Пасько – 20 голосів. За результатами голосування  головою Сокальської районнної ради став Пасько Микола Миколайович. Після цього, новообраний голова районної ради Микола  Пасько склав присягу державного службовця та продовжив вести сесію районної ради. Сьогодні ж Миколі Миколайовичу було присвоєно 7 ранг посадової особи місцевого самоврядування.

За аналогічною процедурою обирали заступника голови райради. Депутатами були запропоновані три кандидатури: Віктор Притулко (Об’єднання «Самопоміч»), Василь Бойко (Народний Рух України) та Ігор Гуз (ВО «Свобода»). В результаті ще одного таємного голосування тимчасова лічильна комісія визначила, що з кількістю голосі 20 переміг Василь Бойко. За Ігора Гуза віддали 12 голосів і за Віктора Притулка -5. Таким чином заступником голови  Сокальської районної ради став Бойко Василь Іванович.

Після цього депутати вирішили зробити перерву і знову зібратися 26 листопада.

голова Сокальської районної виборчої комісії Орися Кіта
голова Сокальської районної виборчої комісії Орися Кіта
о.Ярослав Валюх  на першій сесії Сокальської районної ради 7 скликання
о.Ярослав Валюх на першій сесії Сокальської районної ради 7 скликання
тридцять сім районних обранців Сокальської районної ради 7 демократичного скликання  одночасно склали присягу
тридцять сім районних обранців Сокальської районної ради 7 демократичного скликання одночасно склали присягу
Присягу з трибуни зачитав найстарший депутат Сокальської районної ради 7 скликання Олег Іванчина
Присягу з трибуни зачитав найстарший депутат Сокальської районної ради 7 скликання Олег Іванчина
тимчасова президія
тимчасова президія
тимчасова лічильна комісія обрана для визначення голови і заступника районної ради шляхом таємного голосування (головою комісії обрано Василя Сорочука)
тимчасова лічильна комісія обрана для визначення голови і заступника районної ради шляхом таємного голосування (головою комісії обрано Василя Сорочука)
Касян Сергій Васильович на першій сесії Сокальської районної ради 7 скликання
Касян Сергій Васильович на першій сесії Сокальської районної ради 7 скликання
заступник голови  Сокальської районної ради  Бойко Василь Іванович
заступник голови Сокальської районної ради Бойко Василь Іванович

^

Юлія Сорочук
_

культура

5 танцювальних колективів Сокальщини взяли участь у всеукраїнському хореографічному фестивалі
5 танцювальних колективів Сокальщини взяли участь у всеукраїнському хореографічному фестивалі

5 танцювальних колективів Сокальщини взяли участь у всеукраїнському хореографічному фестивалі

У ці вихідні в місті Дубляни, в приміщенні Львівського аграрного університету проходив всеукраїнський фестиваль хореографії «Осінній листопад». В танцювальному конкурсі брали участь 30 колективів з Львівської, Тернопільської та Закарпатської областей.

Кожен колектив  представляв на розгляд журі по 2 народні танці. Оцінювали учасників за такими критеріями: постановка танцю, техніка виконання, акторська майстерність і костюми. В конкурсній комісії були: директор мистецької майстерності зі Львова Олена Лісякова, завідувач відділом хореографії Сокальської школи мистецтв Наталія Зятик, заслужений працівник культури України, художній керівник ансамблю «Сонечко» Львівського палацу залізничників Марія Горностай. Голова журі – відмінник народної освіти, керівник ансамблю народного танцю «Полоничка» Наталя Добринда.

Сокальщину на фестивалі представляли 5 колективів і жоден з них не повернувся додому з порожніми руками. Зокрема, три з них з Сокальської школи мистецтв імені Віктора Матюка. «Намисто», керівник Наталя Зятик отримав диплом ІІ ступеня. «Джерельце», керівник Марія Кащук і «Фантазія», керівник Оксана Шаліга» отримали дипломи за участь і високий рівень виконавчої майстерності. Окрім того колектив «Жвирківські візерунки», середня група віком 9-12 років, під керівництвом Наталі Зятик, отримала диплом ІІІ ступеня. Той же колектив, молодшої групи 5-6 років, керівник Маря’яна Блащук, виборов диплом ІІІ ступеня.

^

Радіо "Сокаль"

служба інформації
ТРК "Сокаль"

Відео від "Сокаль і Сокальщини"

I сесія VII скликання Сокальської районної ради

^

Адміністратор
-

RAM counter
додому
написати вебмайстру http://www.sokal.lviv.ua
Всі права застережено 2005
15:25, 28 березня 2024 року
При передруці інформації у друкованому або електронному вигляді, посилання на Сокаль і Сокальщина обов'язкове.
Адміністрація порталу не несе відповідальності за зміст рекламних та інформаційних повідомлень і не завжди поділяє погляди авторів публіцистичних матеріалів
+380686916567