** неофіційна сторінка про м.Сокаль і Сокальський район
Зробити сторіку домашньою
Перейти на головну  - www.sokal.lviv.ua  /Сокаль і Сокальщина/
контактипро нас, про проект
книга гостей
Фотогалерея

Відеокаталог

Нам цікаво знати:



Безкоштовні точки доступу до мережі інтернет від Інтернет та сервіс провайдер

МІНІСТЕРСТВО ДОХОДІВ І ЗБОРІВ УКРАЇНИ

Google


 
 

Сокаль і Сокальщина : новини ::17.10.2019

НОВИНИ СОКАЛЬЩИНИ

    17 жовтень 2019 року

Пошук в новинах   

освіта

На кращі зміни в освіті...

До мережі навчальних закладів Сокальського району, що обслуговується Комунальною установою Сокальської районної ради Львівської області "Центр з обслуговування закладів освіти" входить 58 закладів загальної середньої освіти та 5 позашкільних закладів, де навчаються 7561 учень.

Комунальна установа використовує усі можливості і ресурси для створення належних умов функціонування навчальних закладів, розвитку та покращення їхньої матеріально-технічної бази в навчальному році 2019-2020 рр. В освітніх закладах проведено великі обсяги робіт з метою покращення умов навчання та виховання дітей: здійснено поточні ремонти класних кімнат, навчальних кабінетів, майстерень,спортивних залів, коридорів, харчоблоків, санвузлів, їдалень. Прилеглі території шкіл та навчально-виховних комплексів мають приваблевий та охайний вигляд.

Фінансування заходів з підготовки ЗЗСО Сокальського району до нового навчального року та опалювального сезону 2019-2020 рр. здійснювалося і здійснюється за наступними джерелами та програмами: кошторисні призначення  закладів освіти, передбачені районним бюджетом на 2019-ий обсягом 2312, 6 тис. грн., освоєно 1487,2 тис. грн.: кошти на реалізацію мікропроектів, що  стали переможцями за конкурсом Львівської обласної ради - 2675,6 тис. грн. (1432,2 тис.грн.); державна програма "Нова українська школа" - 4652,1 тис.грн. (3367,2 тис.грн.); програма розвитку освіти Львівщини на 2017-2020 роки - 1354,2 тис.грн. (36,8 тис.грн).

Належної якості освіти сьогодні важко досягти без подальшого поглиблення інформатизації навчально-виховного процесу та його комп`ютеризації.  На реалізацію заходів, спрямованих на підвищення якості освіти і передбачає, в основному, підвищення якості доступу до Інтернету, була субвенція з державного бюджету місцевим бюджетам обсягом 2201,5 тис.грн. і готується закупівля, через систему електронних закупівель "Прозоро"; державна субвенція місцевим бюджетам на соціально-економічний розвиток обсягом 1148,8 тис. грн., освоєно 986,4 тис. грн.; залишок освітньої субвенції, який виник станом на 01.01.2019 р. в обсязі 14041,5 тис. грн., освоєно 3910, 0 тис. грн.; кошти районного бюджету, виділені на капітальні та поточні ремонти в обсязі 5441,9 тис. грн., освоєно 2161,2 тис.грн.

За рахунок зазначених джерел фінансування господарським способом проведено поточні ремонти усіх навчальних закладів району та 24 шкільних автобусів.

Практично в повному обсязі реалізовано 12 мікропроектів по 12 навчальних закладах. В рамках державної програми "Нова українська школа" укомплектовано шкільними меблями, комп`ютерним обладнанням та мультимедійним контентом 62 класи для учнів першого класу, в тому числі 13 перших класів укомплектовано понад державну програму виключно за кошти районного бюджету. На завершенні придбання по програмі дидактичних матеріалів.

Після прийняття рішення Сокальської районної ради щодо економічної класифікації видатків по Програмі розвитку освіти Львівщини на 2017-2020 роки та субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на реалізацію заходів, спрямованих на підвищення якості освіти, передбачено здійснити оснащення засобами  навчання та обладнанням кабінетів природничо-математичних предметів Белзького ОЗЗСО, а також підвищити якість доступу до Інтернету усіх навчальних закладів на загальну суму майже 2826,6 грн.

За рахунок державної субвенції місцевим бюджетам на соціально-економічний розвиток виконано капітальні ремонти та придбання обладнання та інвентарю по дев`яти навчальних закладах району на загальну суму 986,4 тис.грн.

За кошти залишку освітньої субвенції, що виник станом на 1 січня 2019 р., а також кошти, що виділені з районного бюджету на капітальні та поточні ремонти проведено капітальні ремонти покрівель чотирьох навчальних закладів, капітальні ремонти фасадів, підлог, санвузлів,  систем опалення, заміна вікон сімнадцяти шкіл загальною вартістю 3510, 0 тис. грн. Крім цього очікуємо ближчим часом придбання на умовах співфінансування шести шкільних автобусів, в тому числі одного спеціального для обслуговування дітей з особливими освітніми потребами.

Заклади  освіти Сокальського району в основному готові  до опалювального сезону 2019-2020 років. Крім капітальних та поточних  ремонтів, що зазначені вище, заготовлено 1200 тонн рядового та 80 тонн сортового вугілля для твердопаливних шкільних котелень; проведено повірку та заміну, при необхідності, приладів обліку споживання газу та електроенергії; проведено технічне освідчення та перезарядку вогнегасників: здійснено замір опору ізоляції електрообладнання та блискавкозахисту; проведено вогнезахисну обробку дерев`яних конструкцій дахів двох шкіл; розпочато встановлення приладів дистанційної передачі даних споживання газу.

Дякую всім керівникам освітніх закладів району, які прагнуть зміцнити матеріально-технічну базу шкіл, зробити їх затишними та комфортними для учнів та всіх працівників, за спільно проведену протягом року роботу.

Микола Мисак,

директор  комунальної установи

Сокальської райради ЦОЗО

^

Газета
"Голос з-над Бугу"

суспільство

Інспекторським складом Сокальського РС ГУ ДСНС  проведено планове відпрацювання на території м. Сокаль
Інспекторським складом Сокальського РС ГУ ДСНС проведено планове відпрацювання на території м. Сокаль

Інспекторським складом Сокальського РС ГУ ДСНС  проведено планове відпрацювання на території м. Сокаль

Інспекторським складом Сокальського РС ГУ ДСНС України у Львівській області 17 жовтня було проведено планове відпрацювання на території м. Сокаль, до проведення рейду було залучено представників органів місцевого самоврядування та працівників відповідних служб.

Перед початком відпрацювань у приміщенні Сокальської міської ради відбулася нарада, на якій всіх учасників було ознайомлено з метою та порядком проведення даного заходу, а також з ситуацією щодо пожеж у районі та Львівській області. Рейдова група здійснила подвірні обходи, під час яких відвідувалися оселі одиноких громадян, інвалідів, багатодітних сімей бо, як свідчить статистика, пожежі найчастіше виникають саме в них. Здебільшого основними причинами виникнення пожеж є саме людський фактор.

Члени рейдової групи вказали господарям осель на основні порушення правил пожежної безпеки, надали людям кваліфіковані поради та рекомендації щодо дотримання громадянами правил безпеки життєдіяльності в побуті, належного утримання протипожежного стану помешкань, вручили їм пам’ятні листівки застережливого характеру. Рятувальники також нагадали мешканцям Сокаля правила поводження при виявленні вибухонебезпечних і підозрілих предметів, пояснили шкоду від спалювання сухої трави та чагарників. Рятувальники також завітали до Комунального закладу дошкільної освіти (ясла-садок) комбінованого типу №1 "Калинка" Сокальської міської ради Львівської області, з дітьми було проведено бесіду-інструктаж щодо дотримання основних правил пожежної безпеки вдома та у школі, нагадали номери телефонів для виклику екстренних служб і про порядок дій у разі виникнення пожежі. Також працівникам даних установ нагадали про основні правила безпеки під час навчального процесу, порядок користування первинними засобами пожежогасіння та їх основні види.

Сподіваємося, що після подібних заходів мешканці міста відповідальніше ставитимуться до власного життя та здоров’я, а кількість пожеж, відповідно, зменшиться.

^

ДСНС
Сокальський районний сектор ГУ ДСНС

суспільство

В РАЙОНІ ПРОВОДИТЬСЯ РЕМОНТ ДОРІГ
В РАЙОНІ ПРОВОДИТЬСЯ РЕМОНТ ДОРІГ

В РАЙОНІ ПРОВОДИТЬСЯ РЕМОНТ ДОРІГ

17 жовтня керівник апарату Сокальської райдержадміністрації Віра Левандовська та начальник відділу ЖКГ, цільових програм та розвитку інфраструктури РДА  Степан Шевчук оглянули хід виконання ремонтних робіт на відрізку дороги С141604 Комарів – Переспа (на території Волицької сільської ради), які проводить підрядна організація ПП«РОМА» за кошти обласного, районного та місцевого бюджетів. Загальна вартість робіт 4,1 млн. грн.

Додатково інформуємо про те, що завершується ремонт дороги С141655 (Сокаль-Червоноград) – Жвирка. Роботи проводить підрядна організація ТОВ «Автомагістраль-Південь» за кошти районного бюджету. Вартість робіт 3 млн.грн.

Також завершено ремонт дороги О141604 Червоноград-Перетоки (на відтинку у с.Перетоки). Роботи проводила підрядна організація ТОВ «Автомагістраль-Південь» за кошти державного бюджету. Вартість робіт 3 млн.грн.

^

РДА
Сокальська РДА

Відео від "Сокаль і Сокальщини"

ХLIIІ сесія VІІ скликання Сокальської міської ради

від 13.09.2019


^

Юлія Сорочук
_

RAM counter
додому
написати вебмайстру http://www.sokal.lviv.ua
Всі права застережено 2005
00:40, 29 березня 2024 року
При передруці інформації у друкованому або електронному вигляді, посилання на Сокаль і Сокальщина обов'язкове.
Адміністрація порталу не несе відповідальності за зміст рекламних та інформаційних повідомлень і не завжди поділяє погляди авторів публіцистичних матеріалів
+380686916567