** неофіційна сторінка про м.Сокаль і Сокальський район
Зробити сторіку домашньою
Перейти на головну  - www.sokal.lviv.ua  /Сокаль і Сокальщина/
контактипро нас, про проект
книга гостей
Фотогалерея

Відеокаталог

Нам цікаво знати:



Безкоштовні точки доступу до мережі інтернет від Інтернет та сервіс провайдер

МІНІСТЕРСТВО ДОХОДІВ І ЗБОРІВ УКРАЇНИ

Google


 
 

Сокаль і Сокальщина : новини ::17.09.2007

НОВИНИ СОКАЛЬЩИНИ

    17 вересень 2007 року

Пошук в новинах   

анонс

 

Відділ у справах молоді та спорту Сокальської РДА запрошує чарівних і талановитих дівчат району до участі у регіональному конкурсі “Красуня Прибужжя”, який відбудеться в Червнограді у листопаді 2007 року.

 

Умови для участі в конкурсі: вік від 15 до 21 року, зріст не менший 170 см. Заявки приймається до першого жовтня за адресою: м. Сокаль, вул. Шептицького, 26, відділ у справах молоді та спорту. Контактний телефон: 7-20-53.

^

служба інформації
ТРК "Сокаль"

суспільство

Урочистість розпочаласятрадиційно Службою Божою. Далі, для громади був організований концерт, в якому виступали: хор “Колос” Народного Дому села Свитазів, народний колектив “Бужани” села Ільковичі, народний колектив села Равщина та вихованці школи-сад села Ільковичі. Останні також організували виставку дарів-природи. Жительки села Ольга Баран та Зоряна Собчук також організували експозицію власних творів: живопис, вишиті картини та образи.

З доповіддю, про історію виникнення села виступила сільській голова Ганна Гарасимчук. Перша письмова згадка про Свитазів датується 1491 роком. Воно перебувало під владою Польщі.

На початку свого зародження село налічувало лише 8 родин. Як стверджують старожили, назва Свитазів походить від колишніх кравців, які проживали в селі і шили свити для навколишньої округи. Під час першої світової війни Свитазів був майже знищений, так як тут проходив Російсько-Австрійський фронт. У 1938 році в селі була створена ОУН. Наступного року заснувався колгосп. Нині в Свитазеві налічується 196 дворів, в яких проживає 785 чоловік.

При Народному Домі функціонує два народних колективи: хор «Колос» та вокальний ансамбль «Вишиванка». Окрім сільського голови, з ювілеєм громаду вітали представники духовенства греко-католицької та православної церков, заступник голови РДА Марія Христинич. На завершення свята була організована дискотека для молоді.

^

служба інформації
ТРК "Сокаль"

RAM counter
додому
написати вебмайстру http://www.sokal.lviv.ua
Всі права застережено 2005
08:13, 29 березня 2024 року
При передруці інформації у друкованому або електронному вигляді, посилання на Сокаль і Сокальщина обов'язкове.
Адміністрація порталу не несе відповідальності за зміст рекламних та інформаційних повідомлень і не завжди поділяє погляди авторів публіцистичних матеріалів
+380686916567