** неофіційна сторінка про м.Сокаль і Сокальський район
Зробити сторіку домашньою
Перейти на головну  - www.sokal.lviv.ua  /Сокаль і Сокальщина/
контактипро нас, про проект
книга гостей
Фотогалерея

Відеокаталог

Нам цікаво знати:



Безкоштовні точки доступу до мережі інтернет від Інтернет та сервіс провайдер

МІНІСТЕРСТВО ДОХОДІВ І ЗБОРІВ УКРАЇНИ

Google


 
 

Сокаль і Сокальщина : новини ::17.07.2010

НОВИНИ СОКАЛЬЩИНИ

    17 липень 2010 року

Пошук в новинах   

політика

НОВА ЯКІСТЬ УКРАЇНИ НА МІЖНАРОДНІЙ АРЕНІ



Останній часом Україна почала відігравати нову роль на міжнародній арені. І справа тут не в зміні світового порядку, а в іншому - в розумінні Президентом України сучасних викликів та тенденцій. Світ не стоїть на місці, а весь час змінюється. Розуміючи це, глава нашої держави намагається діяти прагматично, щоб Україна знову змогла посісти гідне місце серед країн світу.


Так, візит держсекретаря США Гіларі Клінтон до Києва продемонстрував, що Америка по-новому почала дивитись на Україну. Голова американського Державного департаменту привітала збалансовану політику Президента України, а також підкреслила той факт, що США та Україна мають спільні цінності. На думку експерта Центру Разумкова Валерія Чалого, саме візит та чітко окреслена позиція Клінтон сприяли більш ефективному просуванню переговорів з МВФ. З вуст держсекретаря прозвучала важлива заява про те, що Америка не розділяє політики розподілу сфер впливу. Тому варто очікувати, що Вашингтон приділятиме більше уваги Україні та не здійснюватиме перезавантаження відносин з Росією за рахунок нашої держави.


В свою чергу Президент України наголосив, що курс на європейську інтеграцію України є безальтернативним шляхом, який ніким не ставиться під сумнів. У цьому контексті Глава держави повідомив, що найближчим часом планується підписати Угоду про асоціацію з ЄС, у рамках якої має бути створено зону вільної торгівлі, а також розпочати процес надання Україні безвізового режиму з країнами Європейського Союзу.


Важливою є позиція пані Клінтон щодо відносин між Росією та Україною. Вперше, за багато років американська влада заявила, що підтримує намагання України збалансувати інтереси Росії, США та Європи зі своїми власними інтересами. Можемо засвідчити, що Америка починає сприймати нашу державу як самостійного гравця на міжнародній арені, і це суттєво підвищує авторитет України. Окрім перших осіб США до нашої держави їдуть і європейські лідери. Так, 9 липня відбувся візит до України Президента Європейської Ради Германа ван Ромпея.


Перший в історії двосторонніх зв`язків візит Президента Європейської ради - це підготовчий етап до саміту Україна - ЄС, що відбудеться у листопаді 2010 року. Вже сам факт візиту є свідченням стратегічної ваги України для Євросоюзу, зазначають поінформовані джерела. Україна - це стратегічний партнер Європи, один з лідерів якої вкотре нагадав про те, що готова сприяти українським економічним та демократичним реформам.


Цей візит має особливе значення, тому що євроінтеграційний курс України офіційно закріплений та визначений у Законі «Про засади внутрішньої та зовнішньої політики України», який було ухвалено Верховною Радою 1 липня.


Президент Європейської Ради високо оцінив результати роботи нової української влади та висловив сподівання на поглиблення відносин між Європейським Союзом та нашою державою.


Герман ван Ромпей, зокрема, зазначив, що Україна - це країна, яка має стратегічну важливість для Європейського Союзу. І Євросоюз узяв на себе зобов`язання посилювати та поглиблювати відносини між Україною і ЄС.


Високо оцінюючи розпочаті українською владою реформи, Президент Європейської ради сказав, що ЄС сьогодні також впроваджує дуже масштабну програму реформ, спрямованих на те, щоб стабілізувати євро зону і забезпечити структурне економічне зростання. У цьому контексті важливою є домовленість, якої було досягнуто між Україною та МВФ щодо угоди про резервне кредитування. Це прокладе шлях до надання Європейським Союзом макрофінансової допомоги Україні у розмірі до 610 млн. євро.


Сьогодні світ повертається обличчям до України. І в цьому є значна заслуга особисто Президента нашої держави. З ним Україна почала відігравати нову роль на міжнародній арені. Роль сильного і відповідального партнера.


16 липня 2010 р.              Валерій КУШНІР, політолог.


^

Газета
"Голос з-над Бугу"

RAM counter
додому
написати вебмайстру http://www.sokal.lviv.ua
Всі права застережено 2005
12:58, 29 березня 2024 року
При передруці інформації у друкованому або електронному вигляді, посилання на Сокаль і Сокальщина обов'язкове.
Адміністрація порталу не несе відповідальності за зміст рекламних та інформаційних повідомлень і не завжди поділяє погляди авторів публіцистичних матеріалів
+380686916567