** неофіційна сторінка про м.Сокаль і Сокальський район
Зробити сторіку домашньою
Перейти на головну  - www.sokal.lviv.ua  /Сокаль і Сокальщина/
контактипро нас, про проект
книга гостей
Фотогалерея

Відеокаталог

Нам цікаво знати:



Безкоштовні точки доступу до мережі інтернет від Інтернет та сервіс провайдер

МІНІСТЕРСТВО ДОХОДІВ І ЗБОРІВ УКРАЇНИ

Google


 
 

Сокаль і Сокальщина : новини ::17.02.2016

НОВИНИ СОКАЛЬЩИНИ

    17 лютий 2016 року

Пошук в новинах   

влада

міський голова м.Сокаля Вадим Кондратюк
міський голова м.Сокаля Вадим Кондратюк

Звернення міського голови Сокаля до мешканців міста

Доброго дня, шановні сокальчани!

Протягом останніх кількох тижнів проводиться активна анонімна програма дискредитації та звинувачень на мою адресу як міського голови та на адресу Сокальської міської ради. Багато бруду було вилито на мене під час передвиборчої агітації. Зараз певні анонімні «громадські діячі» та деструктивні критики не заспокоїлись, їх передвиборча агітація не завершилась та продовжується дезінформуванням мешканців нашого міста. Хочу звернути увагу мешканців Сокаля на окремі проблемні питання міста, які так звані «активісти» закидають мені та працівникам Сокальської міської ради, вводять деструктив.

1. Найрезонанснішим за минулий місяць було питання придбання міні-трактора. Депутати Сокальської міської ради наприкінці минулого року виділили кошти у сумі 200 000 грн КП «Сокальжтлокомунсервіс» для купівлі даного трактора з метою полегшення праці прибиральників у зимовий період для чищення тротуарів та площ від снігу. Серед мешканців міста, збурених активістами виникало багато питань щодо вартості придбання цього тракторця і подальшого придбання обвісу до нього. Цінові пропозиції, які озвучувались окремими міськими депутатами у соціальних мережах у переважній більшості стосувались лізингу і, зрозуміло не могли розглядатись, про що я інформував раніше. З метою поставити всі крапки над «і» мною, як міським головою, напередодні чергової сесії міської ради було організовано зустріч продавця техніки з депутатами та керівником КП «Сокальжитлокомунсервіс». Результатом зустрічі є домовленість з продавцем про додаткову поставку відвалу та щітки для тракторця, що відповідно не несе додатково фінансового навантаження на міську раду. Також повідомляю, що дана справа щодо придбання тракторця КП «Сокальжитлокомунсервіс» перебуває на розгляді у правоохоронних органах. Якщо, буде виявлено зловживання при купівлі, то винні посадові особи будуть відповідно покарані.

2. Щодо відключення води. Склалась ситуація, коли держава заборгувала нашому КП «Сокальводоканал» 155 000 грн за пільги і субсидії, а КП «Сокальводоканал» заборгував Обленерго 132 000 грн за електроенергію. Завжди відбувався взаємозарахунок боргів і ніяких скандальних ситуацій не виникало. Так як у Міністерстві фінансів не було підписано документації по взаємозаліку, борги не були списані. Кілька разів перед тим, коли виникала така ж ситуація відключали від електроенергії господарський двір та адмінприміщення КП «Сокальводоканал», і тільки ОДИН РАЗ на нетривалий час відключали ОДИН з двох водозаборів!!! Коли відключається ОДИН водозабір, насоси на ДРУГОМУ починають працювати в посиленому режимі і компенсують недостачу води з першого водозабору. Дана ж ситуація була критичною, оскільки відключили перший водозабір і мали відключати другий водозабір – а такого ще не було!!! Лист з попередженням про можливе відключення електроенергії міська рада надіслала районному керівництву ще у п’ятницю 12 лютого 2016 року!!! У понеділок були проведені мною, головою Сокальської РДА і керівником КП «Сокальводоканал» НАДЗВИЧАЙНО важкі перемовини з Львівською ОДА і було домовлено про заборону відключення другого водозабору!!! Я, як міський голова не міг чекати до самого кінця переговорів і ризикувати тим що мешканці Сокаля і Жвирки залишаться без води і саме тому у терміновому порядку було подане оголошення на радіо. Зараз водопостачання відбувається в нормальному режимі.

3. Проблема водовідведення по вул.Ярослава Мудрого напроти Сокальської ЦРЛ була роками. З вул.Ярослава Мудрого було зроблено у 70-х роках минулого століття водовідвідний канал, який проходить під вулицями Кошового, Крушельницької та Петрушевича. Нажаль, мешканці цих вулиць, через земельні ділянки яких проходив цей водовідвідний канал, самовільно його засипали, внаслідок чого відбулась ліквідація нормального водовідведення. Чомусь теперішні скаржники не били на сполох, коли їх сусіди це робили?.. При настанні тепла і покращенні погодних умов ми будемо займатися прочисткою цього водовідвідного каналу, поглибленням потічка поздовж вулиці Петрушевича та перед так званим «військовим містечком», пониженням труб, які проходять під переїздом по вул.Шептицького та прочисткою потічка по вул.Підкови.

4. Маршрутні перевезення. У місті є 2 діючих маршрути - це Дачі – Поліклініка (договір на перевезення діяв до грудня 2015 року, зараз діє тимчасовий договір до проведення конкурсу) та Центр – Поліклініка (діючий до грудня 2017 року). Зараз відбуваються відповідні процедури та буде оголошено про конкурс на перевезення по маршруту Дачі – Поліклініка. Пропозиції щодо відкриття та облаштування нових маршрутів, будуть запропоновані учасникам конкурсу, що тільки буде відбуватись в середині березня! Усі цікаві та нові пропозиції від населення щодо перевезень в нашому місті, будуть враховані конкурсним комітетом, до складу якого входять також і представники громадських організацій.

5. Досить часто через погодні умови та аварії відбуваються відключення вуличного освітлення в місті. На деяких ділянках вийшли з ладу лінії електропостачання, деякі частини міста взагалі без вуличного освітлення. Ці проблеми також є багаторічними і вирішити їх водночас неможливо. Зараз на рівні Києва проходять переговори щодо реалізації проекту вуличного освітлення міста Сокаля в рамках Кіотського протоколу. Вважаю, що є недоцільним витрачати бюджетні кошти на освітлення, котре при реалізації проекту буде просто демонтоване. Після реалізації вищезгаданого проекту ми зможемо використати теперішні існуючі комплектуючі для облаштування вуличного освітлення у мікрорайонах де його взагалі не було або воно є недостатнім.

6. Депутатським корпусом попереднього скликання були виділені кошти для укріплення та стяжки фундаменту будинку №2 по на пл.Січових Стрільців у з’вязку з тим, що будинок фактично розвалювався. У цьому будинку є не лише магазин «Алкосвіт», а й цілий ряд квартир, де живуть люди. Тож спекулювання окремих псевдо патріотів на тому, що Сокальська міська рада виділила кошти на підтримку діяльності «Алкосвіту», є абсолютно недоречними. Аналогічно у 2016 році будуть виділені кошти у сумі 500 000 грн для укріплення фундаменту будинку №31 по вул.Героїв УПА.

7. Багато розмов чую щодо виділення земельних ділянок для будівництва індивідуальних житлових будинків. Депутатським корпусом попереднього скликання було роздано 254 земельних ділянки, в тому числі 28 для учасників АТО. Причетності до оборудок з землею для індивідуального будівництва не маю. Серед близьких родичів, які отримали земельну ділянку у 2014 році – мама Кондратюк К.С., яка перебувала на момент видачі у черзі як окрема родина і одержала її так як я перебував у зоні АТО. Моя ж заява на отримання земельної ділянки чекає своєї черги і ніякої земельної ділянки я не отримував!

8. Мабуть соціальні мережі (в першу чергу Фейсбук) не дають сокальським лже-активістам бажаного ефекту щодо швидкої дискредитації міської влади, тому верхом цинізму та чорного піару стали розклеєні нещодавно у місті анонімки щодо зарплатні Сокальського міського голови у 8 000 гривень. Не буду тлумачитися скільки і які ми платимо обов’язкові податки від нарахованої заробітної плати, але у січні 2016 року я як міський голова отримав заробітну плату на руки 5 173,12 грн.

У 2016 році ми плануємо провести цілий ряд робіт по місту, ось деякі з них:

• Співфінансування капітального ремонту дороги по вул.Об"їзна (перехрестя з вул.Українською), співфінансування капітального ремонту перехрсть на вул Тартаківськівська-Об"їзна, поточні ремонти перехрсть на вул Тартаківськівська-Шашкевича, дороги по вул.Петрушевича (від вул.Об"їзної), Я.Мудрого (від панчішної фабрики до ЦРЛ), вул.Яворницького, вул.Підкови, ямковий ремонт Шептицького, Шашкевича, Чайковського, поточний ремонт тротуару вул.Шашкевича - Героїв УПА 58, тротуару від вул.Петрушевича до вул.Української, поточний ремонт сходів та тротуару по вул.Героїв УПА (від буд. №20 до буд №1), площі Січових Стрільців;

• Для дитячих садочків встановлення метало-пластикових вікон та дверей, придбання пральних машин для ДНЗ№ 1 та 5, холодильників для ДНЗ 1, 5 та 7, бойлерів для ДНЗ№8, газових плит, поточний ремонт харчоблоку ДНЗ№5, поточний ремонт пральні ДНЗ№1, 5, реконструкція паливної котельні ДНЗ№9;

• Для КП «Сокальводоканал» заплановано придбання насоса FZC.5.23.1.4110 та шафи управління до нього на каналізаційно – насосну станцію № 2, реконструкція самопливної каналізації від будинків № 53, 54 по вул.Героїв УПА, розробку проекту на заміну місця скиду очищених стічних вод в р. Західний Буг, розробку проекту централізованого водопостачання вул.Яворницького – Сагайдачного – Мазепи – Кармелюка, виготовлення проекту централізованого водопостачання та водовідведення Південно-Східного масиву житлової забудови, виготовлення проекту централізованого водопостачання вул.Шевченка, виготовлення проекту централізованого водовідведення вул.Шевченка, Підкови, Горького, Чайковського, Ніжинської, Івасюка, Шухевича, реконструкція галереї очисних споруд;

• Для КП «Сокальтеплокомуненерго» заплановано виготовлення проектно-кошторисної документації на газопостачання та встановлення димової труби на котельні Героїв УПА;

• Для КП «Сокальжитлокомунсервіс» заплановано влаштування водовідведення (дощової каналізації) асфальтування прибудинкової території по вул. Героїв УПА, 53, капітальний ремонт покрівлі вул. Чайковського, 42 (400 м.кв.бікроеласт), вул. Українська, 2 (450 м.кв. бікроеласт), капітальний ремонт балконів вул. Тартаківська, 5 (5 шт), балконів та фасаду вул. Шептицького, 117, капітальний ремонт парапетів покрівлі вул. Героїв УПА, 32 (40 м.п.), капітальний ремонт коменів вул. Шептицького, №№ 136,130а,130б, капітальний ремонт та укріплення фундаменту житлового будинку №31 по вул.Героїв УПА, заміна каналізаційної мережі з будинку до колодязя вул. Героїв УПА, 54а, закупівля контейнерів для сміття 20 шт., закупівля сміттєвих урн 50 шт., облаштування контейнерних майданчиків для сміття 10 шт., капітальний ремонт освітлення (заміна) кабельних вузлів в житлових будинках № 1 по вул. Міцкевича, капітальний ремонт освітлення (III- фази) в житловий будинок № 153 по вул. Шептицького, капітальний ремонт покрівлі вул. Героїв УПА, 53 (1000 м.кв.бікроеласт), заміна подачі води до будинку вул.Героїв УПА, 27, заміна каналізаційної мережі вул. Шептицького,39, заміна трубопроводу водопостачання вул. Стуса, 8, заміна трубопроводу холодної води вул. Героїв УПА, № 41,42, заміна каналізаційної мережі в підвалі вул.Героїв УПА, 20, заміна каналізаційної мережі та водостічних труб вул. Героїв УПА, 60;

У разі перевиконання міського бюджету за І півріччя 2016 року:

• Ремонт Сокальської міської ради, реконструкція галереї очисних споруд (дофінансування), капітальний ремонт житлового будинку №31 по вул.Героїв УПА (дофінансування), реконструкція паливної котельні (дофінансування), ремонт площі Січових Стрільців (сцена), придбання сцени на площу Січових стрільців, ремонт тротуару по вул.Героїв УПА, 51, ремонт тротуару по вул.І.Франка (до вул.Шашкевича), будівництво тротуару по вул.Тартаківській (до нового цвинтаря), будівництво тротуару по вул.Котляревського, будівництво стадіону та спортивного майданчика у міському парку, будівництво пам’ятника НЕБЕСНІЙ СОТНІ та Героям АТО, будівництво дитячих майданчиків Героїв УПА 1- 2- 3- 8- 9-10, 44-46, 25-26-27-28-29, 53-54, 20-21, Шептицького 149-151, поточний ремонт міжбудинкових проїздів по вул.Героїв УПА 46, 47, 45, 31,32, 23, 60, 62, поточний ремонт міжбудинкових проїздів по вул.Кармелюка, поточний ремонт міжбудинкових проїздів по вул.Драгоманова, поточний ремонт міжбудинкових проїздів по вул.Шептицького-Шашкевича, поточний ремонт дороги по вул.Сковороди, поточний ремонт дороги по вул.Сонячна, розробка основних доріг в нових кварталах приватної забудови та інші.

Отож, закликаю усіх мешканців міста підтримати мене та депутатський корпус Сокальської міської ради та разом зробити цей величезний об’єм робіт!!! А псевдо активістів, анонімних «нас кинули», «всі крадут» перестати безпідставно обливати брудом, поширювати неправдиву інформацію та дезінформувати сокальців. Краще спільними думками, порадами, ідеями будемо змінювати Сокаль!

^

Міська рада
Сокальська міська рада

влада

Делегація Сокальщини відвідала Томашівський повіт
Делегація Сокальщини відвідала Томашівський повіт

Делегація Сокальщини відвідала Томашівський повіт

У п’ятницю 12 лютого голова Сокальської РДА Олег Пелих та голова комісії з питань євроінтеграції Сокальської райради, виконавчий директор Асоціації місцевих рад Сокальщини Віктор Притулко, відвідали із робочим візитом Староство Томашівського повіту Республіки Польща.

Метою зустрічі було обговорення стану реалізації поточних спільних проектів, визначення перспективного плану спільних заходів в галузі туризму, транскордонної торгівлі, протипожежного та цивільного захисту, вивчення досвіду організації локальних добровільних рятувальних бригад.

Зустріли Сокальську делегацію, Староста Томашівського повіту Ян Ковальчик, віце-староста Єжи Верещак, Директор відділу євроінтеграції та промоції Йозеф Мариніч та комендант Державної рятувальної служби Станіслав Келих.

В ході наради, із виїздами на об’єкти інфраструктури, українській делегації також було продемонстровано рухомий склад Повітової рятувальної частини, пояснено принципи функціонування рятувальної служби у Республіці Польща та засади співпраці добровільних рятувальних формувань із державними службами екстренного реагування. Також польські колеги показали результати втілення мікропроектів на теренах Томашівського повіту, зокрема новозбудовану за сучасними стандартами школу, в котрій втілено новітні підходи до організації робочого простору та міський парк створений в рамках участі в одній із грантових програм.

За результатами наради, було підбито підсумки попередньої співпраці та окреслено пріоритетні напрямки спільної діяльності Сокальського району та Томашівського повіту на 2016 рік.

Підсумовуючи зустріч Олег Пелих наголосив, що міжнародне співробітництво та євроінтеграцію вважає одним із пріоитетних напрямків розвитку Сокальщини.

^

Асоціація місцевих рад Сокальщини
асоціація

культура

Фотовиставка «У серці кожної дитини живе любов до України» у  історико-краєзнавчому музеї «Сокальщина»
Фотовиставка «У серці кожної дитини живе любов до України» у історико-краєзнавчому музеї «Сокальщина»

Фотовиставка «У серці кожної дитини живе любов до України» у  історико-краєзнавчому музеї «Сокальщина»

16 лютого 2016 року  у  історико-краєзнавчому музеї «Сокальщина» відбулось урочисте відкриття фотовиставки «У серці кожної дитини живе любов до України».

Ще у кінці 2015 року дошкільнята Сокальщини приносили свої фотографії у садочки та навчально-виховні комплекси для участі у районному фотоконкурсі “У кожній дитині живе Україна” за що отримали подяки.

Виставка робіт-переможців районного фотоконкурсу «У кожній дитині живе Україна» у музеї «Сокальщина» триватиме протягом місяця. До  участі у фотоконкурсі були залучені вихователі, музичні керівники, батьки вихованців ДНЗ. Подані роботи  відображають любов та повагу до України, емоції дітей, які пишаються  своєю країною.

Під час відкриття фотовиставки з вітальним словом до присутніх звернулась   завідувач районного метод кабінету Галина Гібляк, завідувач ДНЗ № 9 м. Сокаль Леся Калька, директор музею Василь Волошин, мама двох вихованців ДНЗ № 8 м. Сокаль Руслана Соловій.

Для відвідувачів виставки вихованці  ДНЗ № 5 м. Сокаля та музичні керівники сокальських дитсадків влаштували невеличкий патріотичний концерт.

Запрошуємо усіх відвідати фотовиставку у вівторок, середу і п’ятницю з 11.00 до 16.00 протягом місяця та зарядитись тим неймовірним позитивом дитячих світлин.

 директор музею Василь Волошин
директор музею Василь Волошин
Фотовиставка «У серці кожної дитини живе любов до України» у історико-краєзнавчому музеї «Сокальщина»
Фотовиставка «У серці кожної дитини живе любов до України» у історико-краєзнавчому музеї «Сокальщина»
Фотовиставка «У серці кожної дитини живе любов до України» у історико-краєзнавчому музеї «Сокальщина»
Фотовиставка «У серці кожної дитини живе любов до України» у історико-краєзнавчому музеї «Сокальщина»
Фотовиставка «У серці кожної дитини живе любов до України» у історико-краєзнавчому музеї «Сокальщина»
Фотовиставка «У серці кожної дитини живе любов до України» у історико-краєзнавчому музеї «Сокальщина»
Фотовиставка «У серці кожної дитини живе любов до України» у історико-краєзнавчому музеї «Сокальщина»
Фотовиставка «У серці кожної дитини живе любов до України» у історико-краєзнавчому музеї «Сокальщина»
Фотовиставка «У серці кожної дитини живе любов до України» у історико-краєзнавчому музеї «Сокальщина»
Фотовиставка «У серці кожної дитини живе любов до України» у історико-краєзнавчому музеї «Сокальщина»
Фотовиставка «У серці кожної дитини живе любов до України» у історико-краєзнавчому музеї «Сокальщина»
Фотовиставка «У серці кожної дитини живе любов до України» у історико-краєзнавчому музеї «Сокальщина»
Фотовиставка «У серці кожної дитини живе любов до України» у історико-краєзнавчому музеї «Сокальщина»
Фотовиставка «У серці кожної дитини живе любов до України» у історико-краєзнавчому музеї «Сокальщина»
Фотовиставка «У серці кожної дитини живе любов до України» у історико-краєзнавчому музеї «Сокальщина»
Фотовиставка «У серці кожної дитини живе любов до України» у історико-краєзнавчому музеї «Сокальщина»
Фотовиставка «У серці кожної дитини живе любов до України» у історико-краєзнавчому музеї «Сокальщина»
Фотовиставка «У серці кожної дитини живе любов до України» у історико-краєзнавчому музеї «Сокальщина»
Фотовиставка «У серці кожної дитини живе любов до України» у історико-краєзнавчому музеї «Сокальщина»
Фотовиставка «У серці кожної дитини живе любов до України» у історико-краєзнавчому музеї «Сокальщина»
Фотовиставка «У серці кожної дитини живе любов до України» у історико-краєзнавчому музеї «Сокальщина»
Фотовиставка «У серці кожної дитини живе любов до України» у історико-краєзнавчому музеї «Сокальщина»
Фотовиставка «У серці кожної дитини живе любов до України» у історико-краєзнавчому музеї «Сокальщина»
Фотовиставка «У серці кожної дитини живе любов до України» у історико-краєзнавчому музеї «Сокальщина»
Фотовиставка «У серці кожної дитини живе любов до України» у історико-краєзнавчому музеї «Сокальщина»
Фотовиставка «У серці кожної дитини живе любов до України» у історико-краєзнавчому музеї «Сокальщина»
Фотовиставка «У серці кожної дитини живе любов до України» у історико-краєзнавчому музеї «Сокальщина»
Фотовиставка «У серці кожної дитини живе любов до України» у історико-краєзнавчому музеї «Сокальщина»

^

Галина Криштоф
дописувач

здоров'я

Минулого року для закладів охорони здоров`я району закуплено дороговартісного медичного обладнання на суму 276 тисяч гривень

Звіт за виконану роботу у 2015 році та пріоритети на 2016 рік
Звіт за виконану роботу у 2015 році та пріоритети на 2016 рік

У 2015 році для закладів охорони здоров”я району закуплено дороговартісного медичного обладнання на суму 276 тисяч гривень. Про це повідомив головний лікар КЗ СРРЛО „Сокальська центральна районна лікарня” Роман Швед у вівторок, 16 лютого, під час звіту за виконану роботу у 2015 році та пріоритети на 2016 рік. Він проінформував про те, що минулого року проведено капітальні та поточні ремонти приміщень Тартаківської СЛА, соматичного відділення Великомостівської лікарні, ФАПу у с.Двірці, фасаду районної лікарні. У липні проведено оптимізацію мережі, а саме, скорочено 30 ліжок туберкульозного відділення, 10,75 посад. Економія коштів від оптимізації склала 390,3 тис. гривень.

Стан та якість надання медичної допомоги у Сокальському районі за 2015р. Стан та якість надання медичної допомоги у Сокальському районі за 2015р.

16 лютого про виконану роботу у 2015 році та пріоритети на 2016 рік також прозвітували відділ освіти, відділ молоді та спорту, служба у справах та районний центр соціальних служб для сім”ї, дітей та молоді. Керівники підрозділів відповіли на запитання голови райдержадміністрації Олега Пелиха, голови районної ради Миколи Паська та інших учасників слухань.

^

служба інформації
ТРК "Сокаль"

RAM counter
додому
написати вебмайстру http://www.sokal.lviv.ua
Всі права застережено 2005
17:28, 29 березня 2024 року
При передруці інформації у друкованому або електронному вигляді, посилання на Сокаль і Сокальщина обов'язкове.
Адміністрація порталу не несе відповідальності за зміст рекламних та інформаційних повідомлень і не завжди поділяє погляди авторів публіцистичних матеріалів
+380686916567