** неофіційна сторінка про м.Сокаль і Сокальський район
Зробити сторіку домашньою
Перейти на головну  - www.sokal.lviv.ua  /Сокаль і Сокальщина/
контактипро нас, про проект
книга гостей
Фотогалерея

Відеокаталог

Нам цікаво знати:



Безкоштовні точки доступу до мережі інтернет від Інтернет та сервіс провайдер

МІНІСТЕРСТВО ДОХОДІВ І ЗБОРІВ УКРАЇНИ

Google


 
 

Сокаль і Сокальщина : новини ::16.07.2010

НОВИНИ СОКАЛЬЩИНИ

    16 липень 2010 року

Пошук в новинах   

анонс

Про скликання сесії

На підставі ст. 46 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні»:

1. Скликати XXX чергову сесію V скликання Сокальської районної ради 16 липня 2010 року о 10.00 год. в сесійному залі районної ради.

2. На розгляд сесії винести наступні основні питання:

2.1. Про виконання районного бюджету Сокальського району за І півріччя 2010 року.

2.2. Про затвердження розпоряджень голови Сокальської райдержадміністрації.


Олег СОЛОДЯК, голова районної ради

^

Адміністратор
-

влада

ДЕПУТАТІВ БУДЕ МЕНШЕ...



Новий закон про вибори створив передумови для скорочення кількості депутатів у районних і міських радах, а саму функцію реструктуризації поклав на обласну раду. Відтак, Львівська обласна рада повинна встановити склад місцевих рад в області. Про це під час сесійного засідання Львівської обласної ради заявив депутат від "Нашої України" Олександр Ганущин. За його словами, Львівська обласна рада повинна прийняти рішення про склад обласної, районної, міських міст обласного та районного значення рад, через новий закон України "Про вибори депутатів Верховної Ради Автономної Республіки Крим, місцевих рад та сільських, селищних, міських голів", який був прийнятий 10 липня 2010 року. В області є одна обласна, 20 районних, 9 міст обласного значення. Склад переважної частини їх підлягає суттєвому чисельному зменшенню відповідно до нового закону.



16 липня 2010 р.




^

Газета
"Голос з-над Бугу"

влада

14 липня голова Сокальської райдержадміністрації М.Мисак, голова районної ради О.Солодяк, заступник голови райдержадміністрації М.Христинич зустрілися з головою Фундації Духовної Культури Пограниччя о.Стефаном Батрухом. В ході зустрічі обговорювалося питання організації та проведення VII Європейських Днів Добросусідства. Основні заходи пройдуть 21-22 серпня 2010 року на українсько-польському кордоні біля прикордонного знаку 835, що поряд з с.Кречів Іваничівського району Волинської області та с.Крилів Люблінського воєводства (РП). А 28 серпня традиційні Транскордонні урочистості з нагоди Празника Успіння Пресвятої Богородиці відбудуться на українсько-польському кордоні в с.Стаївці Сокальського району – с.Корчмині Люблінського воєводства (РП). В програмі: літургія біля чудодійного джерела у с.Стаївці за участю ієрархів та духовенства з Польщі та України, посвячення води, форум транскордонної співпраці, ярмарок народної творчості, концерт фольклорних ансамблів.

^

РДА
Сокальська РДА

економіка

ІНВЕСТОР ПЛАНУЄ ВКЛАСТИ ТРИ МІЛЬЙОНИ ГРИВЕНЬ.


ВЖЕ ЦЬОГОРІЧ


В 2010 році на відновлення палацу у Тартакові передбачено витрати в сумі 3 млн. грн. Про це під час прес-конференції повідомив заступник голови Львівської ОДА Володимир Губицький.


Як відомо, ЗО грудня 2009 року Тартаківський замок було передано у концесію на 49 років. Зараз ним опікується ПП "Новосад". Протягом 2010 року підприємець зобов`язаний розчистити територію навколо замку, вивезти звідти сміття, оплатити проектні роботи.


До 2012 року концесіонер (ПП "Новосад") повинен провести перший набір робіт для виведення замку з аварійного стану. А саме: влаштувати дахове покриття, водовідведення і зміцнення фундаментів. Всі ж роботи новий опікун повинен завершити до 2015 року. Після відновлення палац, який зараз є в аварійному стані, функціонуватиме як туристично-відпочинковий центр.


"У вересні ми запланували виїзд до Тартаківського палацу для перевірки його стану. В разі невиконання концесіонером своїх обов`язків до листопада буде розглянуто питання про розірвання угоди", - заявив Володимир Губицький.



16 липня 2010 р.   наш кореспондент




^

Газета
"Голос з-над Бугу"

економіка

ГАЗ ДЛЯ НАСЕЛЕННЯ ПОДОРОЖЧАЄ НА 50%



Національна комісія регулювання електроенергетики з 1 серпня підвищила роздрібні ціни на природний газ для населення в середньому на 50% до 72,54-295,41 коп. /куб. м (з ПДВ). Про це йдеться в постанові НКРЕ № 812 від 13 липня, інформують "Українські новини". З серпня ціни підвищаться приблизно на 50% по кожній категорії. При споживанні до 2,5 тис. куб. м на рік за наявності лічильника ціна становитиме 72,54 копійок за куб. м (підвищення на 49,81%), за відсутності лічильника -79,8 копійок за куб. м (50,11%).


При споживанні від 2,5 до 6 тис. куб. м на рік за наявності лічильника -109,8 коп. за куб. м (50%), за відсутності лічильника -120,78 коп. за куб м (49,98%). При споживанні від 6 до 12 тис. куб. м на рік за наявності лічильника - 224,82 коп. за куб. м (50%), за відсутності лічильника - 247,32 коп. за куб. м (50,05%).


При споживанні більше 12 тис. куб. м на рік за наявності лічильника - 268,56 коп. за куб. м (50%), за відсутності лічильника -295,41 коп. за куб. м (50,06%).


Підвищення цін на газ для населення є однією з умов виділення чергового траншу кредиту МВФ.


16 липня 2010 р.   



^

Газета
"Голос з-над Бугу"

суспільство

СОКАЛЬЩИНА ЖНИВУЄ



Минулого тижня селяни розпочали жнива. Вже зібрано озимий ріпак з площі 2000 га; намолочено 4000 тонн зерна при урожайності 20  цнт з гектара. Скошено 330-гектарну площу озимого ячменю, намолочено 990 тонн зерна; кожен гектар видав його по ЗО центнерів.


Олег ТАРАСЮК,


начальник відділу рослинництва управління агропромислового розвитку РДА.




^

Газета
"Голос з-над Бугу"

спорт

ЗА КУБОК "НЕЗАЛЕЖНІСТЬ"



Відбулися матчі 1/4 фіналу розіграшу районного кубка "Незалежність". Основні склади зіграли так: Гірник-Великі Мости - 4:1; Острів - Волиця -1:2; Хлів-чани-Сілець-2 - 2:3; Шпиколоси - Діброва - 0:3.


Юнаки. Жвирка - Діброва - 2:1; Сілець-Бендюга -13:2; Острів - Волиця -1:0; Гірник-Великі Мости - 2:0.


Півфінальні матчі заплановано на 8 серпня. Тоді на сокальському стадіоні "Сокіл" зіграють основні склади команд Волиця - Діброва та Гірник-Сілець-2. Юнацькі команди Жвирка - Сілець, Гірник-Острів визначать переможця на футбольних полях Жвирки та Гірника.



16 липня 2010 р.                        Ігор РАТИНЧУК.




^

Газета
"Голос з-над Бугу"

RAM counter
додому
написати вебмайстру http://www.sokal.lviv.ua
Всі права застережено 2005
03:30, 29 березня 2024 року
При передруці інформації у друкованому або електронному вигляді, посилання на Сокаль і Сокальщина обов'язкове.
Адміністрація порталу не несе відповідальності за зміст рекламних та інформаційних повідомлень і не завжди поділяє погляди авторів публіцистичних матеріалів
+380686916567