** неофіційна сторінка про м.Сокаль і Сокальський район
Зробити сторіку домашньою
Перейти на головну  - www.sokal.lviv.ua  /Сокаль і Сокальщина/
контактипро нас, про проект
книга гостей
Фотогалерея

Відеокаталог

Нам цікаво знати:



Безкоштовні точки доступу до мережі інтернет від Інтернет та сервіс провайдер

МІНІСТЕРСТВО ДОХОДІВ І ЗБОРІВ УКРАЇНИ

Google


 
 

Сокаль і Сокальщина : новини ::15.11.2016

НОВИНИ СОКАЛЬЩИНИ

    15 листопад 2016 року

Пошук в новинах   

влада

Голова райдержадміністрації провів щовівторкову нараду
Голова райдержадміністрації провів щовівторкову нараду

Голова райдержадміністрації провів щовівторкову нараду

15 листопада голова Сокальської райдержадміністрації Олег Пелих провів нараду за участю голови районної ради Миколи Паська, заступника голови районної ради Василя Бойка, керівників установ і організацій району. В ході наради керівники прозвітували про виконану роботу та про основні проблемні питання. < /p>

Голова райдержадміністрації подякував усім підприємцям та фермерам, які долучилися до розчистки снігу на дорогах району, а також повідомив, що в райдержадміністрації цілодобово працюватиме гаряча лінія, на яку люди зможуть звертатися у разі виникнення надзвичайних ситуацій при погіршенні погодніх умов (тел. 0962844460). < /p>

Голова районної ради повідомив, що завтра, 16 листопада, відбудеться друге пленарне засідання чергової сесії районної ради. На 18 листопада заплановано проведення позачергової сесії районної ради. < /p>

Начальник фінансового управління РДА зазначила, що бюджет району виконано на 117% до плану одинадцяти місяців Управління готує матеріали на позачергову сесію районної ради. < /p>

За підсумками наради керівникам були дані відповідні доручення. < /p>

^

РДА
Сокальська РДА

влада

Відбулось І пленарне засідання ХІІ сесії сокальської районної ради
Відбулось І пленарне засідання ХІІ сесії сокальської районної ради

Відбулось І пленарне засідання ХІІ сесії сокальської районної ради

11 листопада розпочала роботу 12 чергова сесія Сокальської районної ради. Не порушуючи традиції розпочали роботу виконанням гімну України. Далі голова райради Микола Пасько та його заступник Василь Бойко привітали депутатів, котрі святкували свої уродини у міжсесійний період та приступили до затвердження порядку денного. Після внесених змін депутати приступили до роботи.

Першим у порядку денному було питання про розгляд клопотання групи компаній щодо розміщення на території Сокальського району об’єктів Інтегрованого Міжнародного інвестиційного проекту «Високотехнологічний комплекс виробництва моторного палива з вугілля» (далі Проект) за №07-06/56-141 від 17.10.2016 за підписами замовника Проекту (ПП «Енергія природи - водень», генерального проектанта Проекту (ДП «ГИПРОКОКС») та фінансового оператора Проекту («Richfield Capital Resources Limited»). Участь у сесії також взяли голова Сокальської РДА Олег Пелик, депутат обл.ради Сергій Касьян, директор компанії ДП «ГИПРОКОКС» Віктор Рудика, президент ПП «Енергія природи - водень» Юрій Оршанський, представник ДП "Львіввугілля" та представники  профспілок.

Віктор Рудика розповів про майбутній комплекс. Проект передбачає створення промислового комплексу з виробництва синтетичного моторного палива на базі вітчизняної вугільної сировинної бази. Як він зазначив соціально-економічний ефект від реалізації проекту становитиме: збільшення виробництва моторного палива, створення додаткових робочих місць, збереження робочих місць, збільшення надходжень до бюджетів всіх рівнів. зобов’язань підприємства входить:

    Експлуатація збудованих технологічних та інфраструктурних об’єктів, можливе будівництво нових

    Першочергове забезпечення кінцевою виготовленою паливною продукцією (моторні палива) сільськогосподарських підприємств Сокальського району Львівської області за прямими договорами з сільськогосподарськими підприємствами.

    Неухильне дотримання норм природоохоронного законодавства, екологічних, соціальних та інших прав членів територіальних громад та здійснення заходів щодо соціально-економічного розвитку та підтримки у належному стані інфраструктури територій, на яких планується промислова діяльність приватного партнера.

Чимало питань виникало у депутатів.

А.Сенюк цікавився можливими екологічними викидами. На що отримав відповідь, що "відходи СО2 буде відведено в свердловини, шлак піде на дорожнє покриття, воду будуть чистити. Є усі підстави сказати, що проект "зелений".

С.Касьян поцікавився чи є грошовий ресурс на запровадження даного проекту.  - Співпрацюватимуть з закордонною компанією, яка готова вкладати кошти, і з декількома банками.

М.Поліщук поцікавився чи розглядається ділянка колишнього заводу хімволокна. - Місце розташування ще обговорюється(район шахти "5, шахта "Бендюзька"..), як варіант можна розглянути і дану ділянку.

М.Стельмащук поставила запитання щодо місця реєстрації підтриємства і відповідно куди сплачуватимуться податки. - Запевнили, що реєструватимуть у районі.

Депутати обговорили усі "за" і "проти", заслухали представників від ДП "Львіввугілля" і профспілок та проголосували за попереднє погодження.

У нашому районі активно обговорюють проблему децентралізації, а точніше обєднання громад не зовсім добровільних. Олег Солодяк звернувся до депутатів, щоб ті ще раз написали спільне звернення, цього разу вже до Верховної ради, щодо створення 7 громад на території району, а не 4 як нам це пропонує область. За словами голови райради усі 7 громад є фінансово спроможні. Р.Монастирський вніс поправку про створення 5 громад, її підтримало 19 депутатів.

Далі розглянули питання про затвердження  нормативної грошової оцінки  земельних  ділянок  несільськогосподарського призначення ТзОВ «Сокальський вітропарк». Розглянувши технічні  документації  з  нормативних грошових оцінок  земельних ділянок несільськогосподарського використання для будівництва вітрових електростанцій (Сокальська ВЕС-1), що надаються в оренду ТзОВ «Сокальський вітропарк» на території   Острівської сільської  ради (за межами населеного пункту), враховуючи позитивний  висновок  державної землевпорядної експертизи від 04 жовтня 2016 року №1677, керуючись ст.10 Земельного кодексу України та ст. ст. 13, 23 Закону України «Про оцінку земель», ст.. 43 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні» та враховуючи висновок постійної депутатської комісії з питань аграрної політики, земельних відносин та розвитку села Сокальська районна рада Львівської області затвердила технічну документацію з  нормативної грошової оцінки земельних  ділянок несільськогосподарського призначення      для будівництва вітрових електростанцій (Сокальська ВЕС-1) ТзОВ «Сокальський вітропарк» на території   Острівської сільської  ради (за межами населеного пункту) Сокальського р-ну., Львівської області - 87.14 грн м2. З цього приводу голова СРДА Олег Пелих підкреслив, що це той інвестор, якого ми всі шукаємо.

Начальник фінвідділу Галина Леонова доповіла про виконання районного бюджету за 9 місяців 2016 року та надала інформацію про розпорядження голови адміністрації, які потребують затвердження сесією районної ради.

Районні обранці внесли зміни в Програму розвитку місцевого самоврядування на 2016 рік. Чимало поправок вносились у загально районні програми, щоб була можливість ефективно використати кошти.

Надзвичайно емоційно насиченим було останнє розглянуте на цьому пленарному засіданні питання. Доволі активно обговорювались внесення змін до показників бюджету району на 2016 рік.

Проектом рішення пропонувалося збільшити дохідну частину на суму перевиконання дохідної частини за результатами 10-ти місяців. Дану суму пропонувалося виділити на: фінансування програми забезпеченням житлом дітей-сиріт, для придбання шкільного автобуса для відділу освіти, на програму "Дороги Сокальщини" для фінансування с.р. Опільсько і Скоморохи, для надання одноразової адресної допомоги окремим категоріям громадян, безкоштовного харчування учнів 1-4 класів, фінансування заробітної плати працівникам освіти та медичної галузі, придбання медикаментів, зарубітну плату бібліотекарям, на програму підтримки органів виконавчої влади райдержадміністрації.

До даного рішення було подано дві поправки. Перша - депутата Романа Монастирського,  друга - депутата Василя Сорочука. Через них у залі точились серйозні дискусії. Адже за даними, які подала Любомира Мандзій (начальник департаменту освіти і науки Львівської ОДА ) Сокальщини немає серед тих районів для яких із області виділятимуться додатково фінансові ресурси.А згідно прогнозу начальника відділу освіти нашого району на завершення року бракуватиме коштів на оплату зарплати. В депутатів виникали питання "чому область не знає, що у нашому районі є проблеми із заборгованістю по заробітній платі? Значить хтось не допрацював, не подав даних".

Попри тривалі дискусії, спробу блокування трибуни та повторне голосування жодна із поправок не набрала необхідної кількості голосів. Таким чином, воно вважається не розглянутим і його винесуть на одну із наступних сесій.

На цьому перше пленарне засідання було завершено.

^

Юлія Сорочук
_

суспільство

В райдержадміністрації відкрито цілодобову телефонну лінію
В райдержадміністрації відкрито цілодобову телефонну лінію

В райдержадміністрації відкрито цілодобову телефонну лінію

На осінньо-зимовий період в Сокальській районній державній адміністрації відкрито цілодобову телефонну лінію для допомоги людям щодо вирішення проблем пасажирських автоперевезень, стану доріг, електропостачання населених пунктів району.

Номер цілодобової телефонної лінії райдержадміністрації –096 2844460

Одночасно просимо осіб, які звертаються на цілодобову телефонну лінію, надавати номер контактного телефону.



^

РДА
Сокальська РДА

RAM counter
додому
написати вебмайстру http://www.sokal.lviv.ua
Всі права застережено 2005
07:44, 29 березня 2024 року
При передруці інформації у друкованому або електронному вигляді, посилання на Сокаль і Сокальщина обов'язкове.
Адміністрація порталу не несе відповідальності за зміст рекламних та інформаційних повідомлень і не завжди поділяє погляди авторів публіцистичних матеріалів
+380686916567