** неофіційна сторінка про м.Сокаль і Сокальський район
Зробити сторіку домашньою
Перейти на головну  - www.sokal.lviv.ua  /Сокаль і Сокальщина/
контактипро нас, про проект
книга гостей
Фотогалерея

Відеокаталог

Нам цікаво знати:



Безкоштовні точки доступу до мережі інтернет від Інтернет та сервіс провайдер

МІНІСТЕРСТВО ДОХОДІВ І ЗБОРІВ УКРАЇНИ

Google


 
 

Сокаль і Сокальщина : новини ::14.05.2021

НОВИНИ СОКАЛЬЩИНИ

    14 травень 2021 року

Пошук в новинах   

влада

Голова Червоноградської райдержадміністрації Андрій Дяченко з робочим візитом відвідали Сокальську міську раду
Голова Червоноградської райдержадміністрації Андрій Дяченко з робочим візитом відвідали Сокальську міську раду

Голова Червоноградської райдержадміністрації Андрій Дяченко з робочим візитом відвідали Сокальську міську раду

Голова Червоноградської райдержадміністрації Андрій Дяченко, керівник апарату Мирослав Зінов’єв, начальник фінансового управління РДА Галина Леонова, радник голови районної ради Галина Крук  з робочим візитом відвідали Сокальську міську раду.
За словами Андрія Дяченка, для того щоб була ефективна співпраця між виконавчою владою та органами місцевого самоврядування, необхідно вивчити проблеми громад, дізнатися, чим живуть люди і спільно напрацювати стратегію подальшої роботи. Після об’їзду всіх громад у райдержадміністрації зроблять аналіз проблемних питань, розроблять стратегію розвитку Червоноградського району і працюватимуть по ній.
Міський голова Сергій Касян озвучив проблемні питання Сокальщини. Найнагальнішими питаннями, які потребують першочергового вирішення є такі три: недостатня освітня субвенція, збільшення дохідної частини бюджету і покращення стану інфраструктури.
«Над виконанням дохідної частини щоденно працюємо. Розроблено план заходів, зокрема, фінуправління робить аналіз по сплаті орендної плати за земельні паї, переглядають орендну плату з нерухомого майна. Заплановано виїзди у населені пункти громади з метою перевірки легалізації робочих місць, сплати акцизного збору. Також працюємо з суб’єктами господарювання, які ведуть свою діяльність на території міської ради, щоб сплачували податок з доходів фізичних осіб по місцю діяльності, а не по місцю реєстрації», - зазначив Сергій Касян.
Начальник відділу освіти, молоді та спорту Сокальської міської ради Леся Ковалишин розповіла, що до кінця року не вистачає 15,295 млн. грн. освітньої субвенції. Держава розрахувала освітню субвенцію для нашої ОТГ, розрахувавши коефіцієнт як для міського населення, а більшість шкіл в громаді – сільські, там немає наповненості класів. Було проведено слухання всім керівників навчальних закладів і напрацьовано «непопулярний» план заходів. Щоб завершити цей рік, міський голова просив про додаткові кошти з районного бюджету для виплати заробітної плати освітянам.
Присутні також обговорили питання ремонту доріг, мостів у Жвирці та Скоморохах, реконструкції стадіону «Сокіл», ремонту інфекційного відділення. Тільки разом, спільною працею вирішимо проблемні питання громади.

^

Міська рада
Сокальська міська рада

суспільство

ПРОКУРАТУРА ВИМАГАЄ ПОВЕРНУТИ ГРОМАДІ МАЙЖЕ МІЛЬЙОН ГРИВЕНЬ ЗА НЕПРИДАТНІ ШКІЛЬНІ ПАРТИ
ПРОКУРАТУРА ВИМАГАЄ ПОВЕРНУТИ ГРОМАДІ МАЙЖЕ МІЛЬЙОН ГРИВЕНЬ ЗА НЕПРИДАТНІ ШКІЛЬНІ ПАРТИ

ПРОКУРАТУРА ВИМАГАЄ ПОВЕРНУТИ ГРОМАДІ МАЙЖЕ МІЛЬЙОН ГРИВЕНЬ ЗА НЕПРИДАТНІ ШКІЛЬНІ ПАРТИ

Для поновлення прав дітей у сфері охорони дитинства, Червоноградською окружною прокуратурою пред’явлено позов до постачальника шкільних меблів для початкових класів загальноосвітніх навчальних закладів району, які виявилися непридатними для використання.
Як інформували у пресслужбі відомства раніше (https://lviv.gp.gov.ua/ua/news.html?_m=publications...), наприкінці 2018 року підприємець зі Львова переміг у тендері для постачання в рамках програми «Нова українська школа» понад 800 комплектів шкільних меблів для учнів початкових класів загальноосвітніх навчальних закладів Сокальського району, проте фактично надав стільці і парти непридатні для використання за своїм прямим призначенням.
Таким чином сума заподіяних збитків склала понад 934 тис грн.
Відтак, прокуратура вимагатиме в суді повернення до бюджету Сокальської міськради коштів, витрачених на ці шкільні меблі, - пресслужба Львівської обласної прокуратури.

^

Нео Радіо - 100.5 FM Червоноград

дописувач_
.

RAM counter
додому
написати вебмайстру http://www.sokal.lviv.ua
Всі права застережено 2005
14:45, 28 березня 2024 року
При передруці інформації у друкованому або електронному вигляді, посилання на Сокаль і Сокальщина обов'язкове.
Адміністрація порталу не несе відповідальності за зміст рекламних та інформаційних повідомлень і не завжди поділяє погляди авторів публіцистичних матеріалів
+380686916567