** неофіційна сторінка про м.Сокаль і Сокальський район
Зробити сторіку домашньою
Перейти на головну  - www.sokal.lviv.ua  /Сокаль і Сокальщина/
контактипро нас, про проект
книга гостей
Фотогалерея

Відеокаталог

Нам цікаво знати:



Безкоштовні точки доступу до мережі інтернет від Інтернет та сервіс провайдер

МІНІСТЕРСТВО ДОХОДІВ І ЗБОРІВ УКРАЇНИ

Google


 
 

Сокаль і Сокальщина : новини ::14.02.2007

НОВИНИ СОКАЛЬЩИНИ

    14 лютий 2007 року

Пошук в новинах   

економіка

14 лютого Агенція організувала зустріч із громадою Хоробрівської сільської ради. Громада активно прийняла участь у зустрічі адже був повний зал народного дому.

Директор Центру зайнятості розповів про вільні вакансії на Сокальському ринку праці, розповів про можливості працевлаштування для сільської молоді, можливость отримання коштів на здійснення підприємницької діяльності.

Спеціалісти Агенції надали інформацію про заходи які будуть будуть проводитися протягом 2007 року, а це і навчання по організації власного бізнесу, і міжнародні семінари та зустічі, стажування для сільської молоді на підприємствах району, а також те, що в березні буде створено фонд підтримки підприємництва який надаватиме поворотну фінансову безвітсоткову допомогу молодим підприємцям.

Спецілісти “Львівського юридичного центру допомоги сільському населенню” - надали вичерпну інформацію із проблемних питань орендно-майнових, та орендно земельних відносин.

Жителі Хоробрівської сільської ради були активними задавали багато питань, аналізували рівень розвитку жителів села, відверто говорили про проблеми молодих людей, про брак послуг в селах про брак інформації та ін.

Як сказав житель с.Хоробрів я проснувся наче зі сну отримавши багато цікавої інформації.

^

Ганна Костюк
Сокальська АРР

освіта

З 14 лютого у Червонограді усі школи пішли на позачергові канікули, оскільки збільшується рівень захворюваності на гострі респіраторні захворювання серед дітей шкільного віку.

Згідно щоденного моніторингу, який проводять працівники міської санепідемстанції, кількість хворих на грип у місті постійно зростає. Якщо у понеділок, 12 лютого, було зареєстровано загалом 373 звернення до лікаря, з них 185 дітей. То вже наступного дня 13 лютого – 434 особи, в тому числі 228 школярів.

Школи закрили поки що на три дні, але можливо карантин буде продовжено. Це залежість від рівня епідемії. Як нас повідомила Галина Лобащук, головний спеціаліст відділу освіти відпрацювання уроків буде проходити по суботах, щоб не забирати в дітей канікули.

^

служба інформації
ТРК "Сокаль"

культура

14 лютого виповнюється 155 років відомому митцю та композитору Сокальщини, священнику, народному медику, громадському діячеві Віктору Матюку, який є гордістю не тільки нашого міста та Галичини, але й усієї української музичної культури.

Віктор Григорович Матюк народився 14 лютого 1852 року в селі Тудорковичі, Сокальського повіту в сім”ї сільського дяка. У 1875 році успішно склав іспити та вступив до Львівської духовної семінарії. Поряд із наукою він розвиває свою композиторську і хорову діяльність. Знаючи його здібності і композиторський хист, учасники семінарського хору обирають його своїм диригентом. Під час навчання у семінарії Віктор Матюк вільним слухачем відвідував заняття на медичному факультеті Львівського університету, а теорії музики і гармонії приватно навчався у композитора, музикознавця та фольклориста Порфілій Бажанського.

Вже за незалежності України, у 1993 році Львівською обласною радою за клопотанням Сокальської міської ради та підтримки педагогічного колективу – Сокальській школі мистецтв було присвоєно ім”я Віктора Григоровича Матюка. Того ж року у селі Тудорковичі встановлено пам”ятник на його честь.

24 серпня 2006 року з нагоди 15-річчя Незалежності України в дитячій школі мистецтв була відкрита кімната-музей на честь митця. На сьогодні у музеї налічується чимало доволі цінних експонатів.

З нагоди 155-річчя відомого митця Сокальщини Віктора Матюка, в школі мистецтв відбудеться звітний концерт творчих колективів, педагогів та учнів закладу. Про це радіо «Сокаль» повідомив директор школи імені Ярослав Стефанишин. За його словами, в ході концерту також буде організована благодійна акція із збору коштів на розвиток музею В.Матюка. Концерт та акція проходитиме у народному домі Сокаля, в неділя 18 лютого, початок о 14:30. Запрошуються усі бажаючі, вхід вільний.

^

служба інформації
ТРК "Сокаль"

RAM counter
додому
написати вебмайстру http://www.sokal.lviv.ua
Всі права застережено 2005
17:29, 29 березня 2024 року
При передруці інформації у друкованому або електронному вигляді, посилання на Сокаль і Сокальщина обов'язкове.
Адміністрація порталу не несе відповідальності за зміст рекламних та інформаційних повідомлень і не завжди поділяє погляди авторів публіцистичних матеріалів
+380686916567