** неофіційна сторінка про м.Сокаль і Сокальський район
Зробити сторіку домашньою
Перейти на головну  - www.sokal.lviv.ua  /Сокаль і Сокальщина/
контактипро нас, про проект
книга гостей
Фотогалерея

Відеокаталог

Нам цікаво знати:



Безкоштовні точки доступу до мережі інтернет від Інтернет та сервіс провайдер

МІНІСТЕРСТВО ДОХОДІВ І ЗБОРІВ УКРАЇНИ

Google


 
 

Сокаль і Сокальщина : новини ::12.05.2016

НОВИНИ СОКАЛЬЩИНИ

    12 травень 2016 року

Пошук в новинах   

влада

Бюджет району за травень виконано на 90,2%
Бюджет району за травень виконано на 90,2%

Бюджет району за травень виконано на 90,2%

12 травня голова Сокальської райдержадміністрації Олег Пелих провів нараду за участю першого заступника голови РДА Ірини Задолинної, керівника апарату Віри Білець, керівників структурних підрозділів та відділів і секторів апарату РДА. В її ході розглядалися наступні питання: про виконання районного бюджету; про відбір громадян на військову службу за контрактом; про боротьбу з борщівником Сосновського; про підготовку до позачергової сесії районної ради; про організацію Свята Героїв; тощо. Керівники прозвітували про виконану роботу та про основні проблемні питання. Зокрема, начальник фінансового управління РДА повідомила, що, за травень бюджет району виконано на 90,2% . Начальник відділу освіти наголосив на необхідності обговорення шляхів вирішення питання забезпечення харчуванням учнів 1-4 класів у наступному навчальному році. За підсумками наради голова райдержадміністрації доручив відповідним структурним підрозділам: активізувати роботу по боротьбі з борщівником Сосновського; організувати проведення наради щодо забезпечення харчуванням учнів 1-4 класів у наступному навчальному році; забезпечити належну підготовку до Свята Героїв; терміново подати графік виїздів народних колективів в населені пункти району; активізувати роботу з місцевими радами району щодо відбору громадян на військову службу за контрактом. < /p>

^

РДА
Сокальська РДА

економіка

Новопризначений міністр вугільної промисловості бачить кілька варіантів розвитку галузі
Новопризначений міністр вугільної промисловості бачить кілька варіантів розвитку галузі

Новопризначений міністр вугільної промисловості бачить кілька варіантів розвитку галузі

Через економічну кризу в Україні і зупинку роботи багатьох промислових підприємств скоротилося споживання електроенергії, відтак її стало забагато, а з покупцем на внутрішньому ринку, м’яко кажучи, не густо. Тому, Міністерство енергетики та вугільної промисловості вирішило врегулювати цю ситуацію завдяки масовому експорту електроенергії. Таку позицію озвучив під час робочої поїздки на наші терени міністр енергетики та вугільної промисловості України Ігор Насалик. Він прибув у Сокальський район, щоб провести нараду з керівниками вугільних підприємств Львівської та Волинської областей щодо результатів роботи та перспектив розвитку шахт. Говорячи про майбутнє вугільної галузі Ігор Носалик пропонує кілька варіантів, які дозволять забезпечити збут вугілля та відповідно отримати кошти на розвиток. Це експорт електроенергії та перехід окремих ТЕЦ з газу на чорне золото.

Також не забув Ігор Носалик і про залучення інвесторів у вугільну галузь. За 20 днів перебуванні на новій посаді він вже встиг зустрітись та переговорити із потенційними інвесторами та заручитись підтримкою послів Японії та Сполучених Штатів.

17 травня концепція буде представлена нова концепція розвитку вугільної галузі на раді реформ при Президентові України. В її основі буде людина та безпечні умови праці. Галузь буде розвиватись, як структура, яка забезпечує енергетичну незалежність нашої держави

На завершення зустрічі міністр енергетики та вугільної промисловості Ігор Носалик відповідав на запитання присутніх. Йшлось про вчасну виплату зарплати, підняття мінімальної заробітної плати, оздоровлення дітей та робота ПАТ «Львівська вугільна компанія. Стосовно останньої міністр розповів, що з цього приводу він розмовляв із головою ЛОДА Олегом Синюткою. Вони накреслили подальший план дій, який озвучувати поки що зарано, підкреслив Ігор Носалик.

^

Радіо Сокаль

служба інформації
ТРК "Сокаль"

економіка

Народний депутат Олег Мусій з трибуни Верховної Ради знову говорив про палаючий терикон «Львівської вугільної компанії»
Народний депутат Олег Мусій з трибуни Верховної Ради знову говорив про палаючий терикон «Львівської вугільної компанії»

Народний депутат Олег Мусій з трибуни Верховної Ради знову говорив про палаючий терикон «Львівської вугільної компанії»

11 травня на засіданні сесії  Верховної ради народний депутат Олег Мусій в черговий раз порушив проблему, яка може спричинити екологічне лихо на території Сокальського району. Йдеться про терикон ПАТ «Львівська вугільна компанія», які горить вже понад 5 місяців. Як наголошує Олег Мусій, ні Державна служба з надзвичайних ситуацій, на Міністерство екології і природних ресурсів нічого не роблять, щоб захистити мешканців навколишніх населених пунктів, які дихають забрудненим повітрям. Тому Олег Мусій вирішив звернутись до своїх колег – народних депутатів, які є вихідцями з наших терен. Це Голова Верховної Ради Андрій Парубій та його заступник Оксана Сироїд.

Паралельно нардеп скерував депутатські звернення на адресу Міністерств екології і природних ресурсів, енергетики та вугільної промисловості та Державної санітарно-епідеміологічної  служби. У ньому Олег Мусій вимагає розглянути питання щодо дослідження стану навколишнього природного середовища в населених пунктах, які знаходяться навколо відвалу ПАТ «Львівська вугільна компанія», а саме в селах Городище, Сілець, Межиріччя, смт Гірник та місті Соснівка. Невідкладно провести екологічну експертизу водойм, грунту та атмосферного повітря в цьому районі.

Минулого тижня Олег Мусій відвідав наші терени і на власні очі зміг переконатись, що ситуація з гасінням териконів центральної збагачувальної фабрики потребує кардинальних та швидких дій. Тому нардеп також закликав розглянути це питання на рівні Ради національної безпеки і оборони України.

^

Радіо Сокаль

служба інформації
ТРК "Сокаль"

суспільство

Співпраця Червоноградського місцевого центру з надання БВПД та Центру допомоги учасникам АТО Сокальського району
Співпраця Червоноградського місцевого центру з надання БВПД та Центру допомоги учасникам АТО Сокальського району

11 травня начальник відділу взаємодії із суб’єктами надання безоплатної первинної правової допомоги Червоноградського місцевого центру з надання БВПД Олена Сенчук взяла участь у роботі Центру допомоги учасникам АТО Сокальського району. Було проведено індивідуальне консультування клієнтів Центру, надано допомогу в оформленні інформаційних запитів та заяв на отримання земельних ділянок учасникам АТО. Окрім того надано інформацію про соціальні пільги учасникам АТО та їх сім’ям, зокрема про пільги на навчання дітей у вищих навчальних закладах.

Протягом дня за юридичними послугами звернулося більше двадцяти учасників АТО та членів їх родин.

Доброю звісткою стало повідомлення одного із клієнтів, що в результаті його звернення за правовою консультацією до спеціалістів Червоноградського центру та оформлення необхідних документів його доньку, студентку одного із Львівських вузів, було переведено з комерційної на державну форму навчання

^

Центр з надання безоплатної вторинної правової допомоги
дописувач

RAM counter
додому
написати вебмайстру http://www.sokal.lviv.ua
Всі права застережено 2005
16:58, 29 березня 2024 року
При передруці інформації у друкованому або електронному вигляді, посилання на Сокаль і Сокальщина обов'язкове.
Адміністрація порталу не несе відповідальності за зміст рекламних та інформаційних повідомлень і не завжди поділяє погляди авторів публіцистичних матеріалів
+380686916567