** неофіційна сторінка про м.Сокаль і Сокальський район
Зробити сторіку домашньою
Перейти на головну  - www.sokal.lviv.ua  /Сокаль і Сокальщина/
контактипро нас, про проект
книга гостей
Фотогалерея

Відеокаталог

Нам цікаво знати:



Безкоштовні точки доступу до мережі інтернет від Інтернет та сервіс провайдер

МІНІСТЕРСТВО ДОХОДІВ І ЗБОРІВ УКРАЇНИ

Google


 
 

Сокаль і Сокальщина : новини ::11.12.2017

НОВИНИ СОКАЛЬЩИНИ

    11 грудень 2017 року

Пошук в новинах   

влада

За кошти Євросоюзу побудують три комунальні дороги на теренах Сокальщини
За кошти Євросоюзу побудують три комунальні дороги на теренах Сокальщини

За кошти Євросоюзу побудують три комунальні дороги на теренах Сокальщини

7 грудня 2017 року під час засідання у Львові, Спільний Моніторинговий комітет (СМК) затвердив результати 1-го конкурсу проектних заявок для двох тематичних цілей – ДОСТУПНІСТЬ і КОРДОНИ.

У рамках ТЦ ДОСТУПНІСТЬ було прийнято рішення затвердити фінансування для 18 проектів із 61 повних форм заявок, поданих на другому етапі конкурсу. Серед переможців і Сокальська районна рада.

Проект “Підвищення доступності прикордонної дорожньої інфраструктури в районах: Замойському (Польща) і Сокальському (Україна) у поєднанні з промоцією екологічних проектів” – посів найвищу позначку у рейтингу переможців. Розмір гранту ЄС  складає 2 025 509.74 євро.

“Згідно проекту відбудеться будівництво доріг у трьох радах Сокальського район: Жвирківській селищній та Опільській та Савчинській сільській” – зазначив голова районної ради Микола Пасько.

Загальна сума затвердженого фінансування становить 35,62 мільйонів євро. Остаточну суму співфінансування було підвищено у порівняні з початковою сумою (34,1 мільйонів євро) завдяки переміщенню коштів із ТЦ КОРДОНИ, в рамках якої сума, виділена на фінансування проектів, була нижчою, ніж початковий бюджет даної ТЦ.

Таке рішення дозволить забезпечити підтримку і реалізацію більшої кількості проектів за ТЦ ДОСТУПНІСТЬ.

Для ТЦ КОРДОНИ СМК затвердив фінансування 13 проектів з 16 повних форм заявок, поданих на другому етапі конкурсу. Із списком відібраних проектів можна ознайомитися ТУТ.

Загальна сума затвердженого фінансування становить 20,28 мільйонів євро.

Перспективи реалізації Програми: у березні 2018 року очікується відбір проектів-переможців у сфері безпеки та охорони здоров’я. Окрім того, варто зазначити, що восени наступного року відбудеться другий конкурс малих проектів Програми у пріоритеті “Спадщина”.

^

Сокальська Районна рада
Сокальська Районна рада

суспільство

На Львівщині порушили питання щодо проведення Всеукраїнської дитячо-юнацької військово-патріотичної гри “Сокіл” (“Джура”)
На Львівщині порушили питання щодо проведення Всеукраїнської дитячо-юнацької військово-патріотичної гри “Сокіл” (“Джура”)

На Львівщині порушили питання щодо проведення Всеукраїнської дитячо-юнацької військово-патріотичної гри “Сокіл” (“Джура”)

8 грудня на території Кінологічного навчального центру Державної прикордонної служби України у м. Великі Мости,  Львівської області відбулось виїзне засідання під головуванням заступника голови Львівської ОДА Оксани Стоколос-Ворончук щодо проведення у 2018 році низки національно-патріотичних заходів. Участь у засіданні взяли державний секретар Міністерства молоді та спорту Олег Немчінов, т.в.о. директора департаменту внутрішньої та інформаційної політики Львівської ОДА Ольга Березюк, заступник начальника Західного регіонального управління Державної прикордонної служби України Костянтин Безпалько.

Учасники розглянули питання щодо проведення у Львівській області у 2018 році Всеукраїнського семінару, спрямованого на підготовку громадських активістів, які залучаються до організації і проведення Всеукраїнської дитячо-юнацької військово-патріотичної гри “Сокіл” (“Джура”), “Український кордон – 2018”.Зокрема подискутували стосовно організації Всеукраїнського табору, спрямованого на підготовку громадських активістів, які залучаються до проведення Всеукраїнської дитячо-юнацької військово-патріотичної гри “Сокіл” (“Джура”), “Джура – Прикордонник”.

Опісля оглянули територію, де відбуватимуться змагання і напрацювали план заходів. Також було вирішено всеукраїнський семінар провести у березні 2018 року, табір – у першій декаді липня 2018 року.

^

радіо Сокаль

служба інформації
ТРК "Сокаль"

суспільство

</p><p>

Конкурсна рада затвердила пріорітети проектів місцевого розвитку у Львівській області на 2018 рік

У Львівській обласній раді відбулося засідання Конкурсної ради з питань реалізації проектів місцевого розвитку у Львівській області на 2018 рік.

Конкурсна рада затвердила пріоритети Конкурсу на 2018 рік за такими розділами:

«Школи» – будівництво, капітальний ремонт, реконструкція, а також придбання обладнання та інвентарю.

«Заклади дошкільної освіти» – будівництво, капітальний ремонт, реконструкція, а також придбання обладнання та інвентарю.

«Охорона здоров’я» (районні та міські комунальні лікарні, центри первинної медико-санітарної допомоги, амбулаторії сімейної медицини, ФАПи) –будівництво, капітальний ремонт, реконструкція будівель, а також придбання обладнання та інвентарю.

«Культура» (народні доми, будинки культури, бібліотеки, музеї, початкові спеціалізовані мистецькі навчальні заклади (ПСМНЗ) та мистецькі школи) –будівництво, капітальний ремонт, реконструкція, а також придбання обладнання, інвентарю та сценічних костюмів.

«Вуличне освітлення» – будівництво, капітальний ремонт, реконструкція вуличного освітлення доріг та пішохідних доріжок.

«Екологічні ініціативи» (парки, сквери, водойми, місця відпочинку, що відносяться до природно-заповідного фонду) – будівництво, капітальний ремонт, реконструкція, облаштування, благоустрій.

«Інші пріоритети» (об’єкти комунальної власності на базовому рівні, що не підпадають під визначені Конкурсною радою пріоритети) – будівництво, капітальний ремонт, реконструкція, придбання обладнання та інвентарю.

Ще одним із важливих питань, яке погодила Конкурсна рада, – це затвердження максимальної граничної вартості проекту на 2018 рік та максимальна сума субвенції обласного бюджету на співфінансування. Відтак Конкурсна рада визначила 400 тис грн – максимальна вартість проекту та 200 тис грн – максимальна субвенція обласного бюджету на співфінансування, за умови – 50/50!

Важливо, що на виконання доручення керівництва обласної ради, членів Конкурсної ради відділ з питань проектів місцевого розвитку, МТД та ЗЕЗ обласної ради з 11 до 29 грудня 2017 року буде здійснювати виїзні кущові навчання в районах області.

За графіком, Семінар щодо участі в обласному конкурсі проектів місцевого розвитку у Львівській області на 2018 рік у Сокальському районі відбудеться 18 грудня 2017 року, у сесійній залі Сокальської районної ради о 13-тій годині.

 

^

Сокальська Районна рада
Сокальська Районна рада

здоров'я

Депутати райради виділили кошти на придбання автомоюбіля для ЦРЛ
Депутати райради виділили кошти на придбання автомоюбіля для ЦРЛ

Депутати райради виділили кошти на придбання автомобіля для ЦРЛ

Головний лікар Сокальської ЦРЛ Роман Швед пояснив, що це суто господарський автомобіль. Він виконуватиме лише наступні функції:

двічі на тиждень транспортувати сироватку крові в центр СНІДу;

отримувати вакцини по державних поставках  двічі на місяць;

 отримувати імуносуспресори  для хворих з трансплантованими органами;

 отримувати на складах поставки;

отримувати протитуберкульозні препарати поставлені глобальним фондом і державні закупівлі;

транспортувати плаценти і біологічний матеріал на утилізацію;

транспортування рентгенплівок і хімічних матеріалів на утилізацію; транспортування хворих в лікувальні заклади м.Львова: дітей з гострою хірургічною патологією в ОХМАТДИТ;

 хворих туберкульозом в фтізіопульмонологічний центр;

на консультацію і госпіталізацію важкохворих в ОКЛ, гематологічний відділ та ін.

За 11 місяців цього року було здійснено 148 виїздів. 

Також, головний лікар добавив, що цей транспорт застосовується не для реанімаційних хворих.

^

Юлія Сорочук
_

кримінал

На Сокальщині син вбив батька
На Сокальщині син вбив батька

На Сокальщині син вбив батька

У Сокальське відділення поліції 6 грудня надійшло повідомлення від лікаря швидкої медичної допомоги, котрий, прибувши на виклик у одне з сіл району, виявив в будинку тіло чоловіка без ознак життя.

На місці події працювала слідчо-оперативна група. Встановлено, що загиблий – 59-річний місцевий мешканець, на його тілі були виявлені чисельні тілесні ушкодження, а саме: переломи, рани та крововиливи. За попередніми висновками медиків, виявлені травми і могли спричинити смерть чоловіка. Також встановлено, що тілесні ушкодження загиблому, під час побутового конфлікту,  наніс його 34-річний син, котрий перебував у стані алкогольного сп’яніння.

За цим фактом відкрито кримінальне провадження за ч.1 ст.115 (умисне вбивство) КК України. Санкція статті передбачає покарання – від семи до п’ятнадцяти років позбавлення волі. Зловмисник затриманий в порядку ст.208 КПК України, невдовзі суд обере для нього міру запобіжного заходу. Призначено ряд експертиз, проводиться досудове розслідування.

^

радіо Сокаль

служба інформації
ТРК "Сокаль"

RAM counter
додому
написати вебмайстру http://www.sokal.lviv.ua
Всі права застережено 2005
10:12, 29 березня 2024 року
При передруці інформації у друкованому або електронному вигляді, посилання на Сокаль і Сокальщина обов'язкове.
Адміністрація порталу не несе відповідальності за зміст рекламних та інформаційних повідомлень і не завжди поділяє погляди авторів публіцистичних матеріалів
+380686916567