** неофіційна сторінка про м.Сокаль і Сокальський район
Зробити сторіку домашньою
Перейти на головну  - www.sokal.lviv.ua  /Сокаль і Сокальщина/
контактипро нас, про проект
книга гостей
Фотогалерея

Відеокаталог

Нам цікаво знати:



Безкоштовні точки доступу до мережі інтернет від Інтернет та сервіс провайдер

МІНІСТЕРСТВО ДОХОДІВ І ЗБОРІВ УКРАЇНИ

Google


 
 

Сокаль і Сокальщина : новини ::11.09.2015

НОВИНИ СОКАЛЬЩИНИ

    11 вересень 2015 року

Пошук в новинах   

суспільство

Державні інспектори Сокальської рибоохоронної дільниці затримали нічного браконьєра

Державні інспектори Сокальської рибоохоронної дільниці затримали нічного браконьєра
Державні інспектори Сокальської рибоохоронної дільниці затримали нічного браконьєра
Державними інспекторами місцевої рибоохоронної дільниці спільно із громадськими інспекторами рибоохорони було проведено рейд у Сокальському районі. За його підсумками на річці Зх.Буг в межах села Ульвівок в нічний час було зафіксовано факт браконьєрства і затримано чоловіка, який проводив незаконний вилов водних біоресурсів.

У порушника було вилучено заборонене знаряддя лову, а саме - 1 (одну) сітку-павук. На даний час готуються матеріали про притягнення правопорушника до адміністративної відповідальності за ч.4 ст.85 Кодексу України про адміністративні правопорушення.

Нагадаємо, нещодавно державні інспектори Сокальської рибоохоронної дільниці проводили аналогічну операцію по браконьєрству. Тоді за підсумками рейду були виявлені грубі порушення «Правил любительського та спортивного рибальства». Зокрема, були зафіксовані браконьєри в межах сіл Ромош, Ульвівок та Скоморохи.

У затриманих п’ятьох людей, які здійснювали незаконний вилов риби і були забрані заборонені знаряддя лову та виловлена риба. Відтак, інспектори підготували матеріали про притягнення правопорушників до адміністративної відповідальності, а також щодо відшкодування збитків, завданих державним водним біоресурсам.

^

Радіо "Сокаль"

служба інформації
ТРК "Сокаль"

суспільство

Заступник голови Сокальської райдержадміністрації Анатолій Василишин провів нараду
Заступник голови Сокальської райдержадміністрації Анатолій Василишин провів нараду

Заступник голови Сокальської райдержадміністрації Анатолій Василишин провів нараду

11 вересня заступник голови Сокальської райдержадміністрації Анатолій Василишин провів нараду за участю начальника фінансового управліня райдержадміністрації Галини Леонової, керівників та головних бухгалтерів бюджетних установ, що фінансуються з районного бюджету. На нараді обговорювались патання щодо завершення бюджетного року та формування бюджету на 2016 рік. Обговорено лист Міністерства Фінансів України “Щодо внесення змін до Державного бюджету України на 2015 рік”, в якому зазначено що 08.09.2015року Кабінетом Міністрів України схвалено проект Закону України “Про внесення змін до Закону України “Про Державний бюджет України на 2015рік (щодо підвищення прожиткового мінімуму та мінімальної заробітної плати) та внесено його на розгляд Верховній Раді України.

^

РДА
Сокальська РДА

суспільство

В ДП «Львіввугілля» відбулося засідання ПДК

В ДП «Львіввугілля»  відбулося засідання ПДК
В ДП «Львіввугілля» відбулося засідання ПДК

В державному підприємстві «Львіввугілля» відбулося засідання постійно-діючої комісії з охорони праці. В якому брали участь члени вище згаданої комісії, директори, начальники видобувних та прохідницьких дільниць шахт та провідні спеціалісти держпідприємства.

Згідно порядку денного присутні розглядали два питання, а саме заслухали звіт заступника генерального директора з охорони праці, який доповів про стан та зупинився на виробничому травматизмі і профзахворюваності на відокремлених підрозділах ДП «Львіввугілля»  станом на 1 серпня цього року.

Окрім того, на засіданні розглянули причини нещасних випадків, які сталися минулого місяця на шахтах «Степова» та «Межеричанька». На завершення затвердили заходи по недопущенню подібних випадків у майбутньому.

^

сайт «Шахтар Галичини»

дописувач_
.

суспільство

В районі завершилася пероральна імунізація диких тварин проти сказу

В районі завершилася пероральна імунізація диких тварин проти сказу
В районі завершилася пероральна імунізація диких тварин проти сказу

На Сокальщині завершилась пероральна імунізація диких м’ясоїдних тварин проти сказу. Про це радіо «Сокаль» розповів начальник управління ветеринарної медицини в Сокальському районі Петро Климчук. За його словами такі заходи із запобігання поширенню захворювання на сказ проводяться в межах Угоди між Міністерством аграрної політики та продовольства України та Міністерством сільського господарства і розвитку села Республіки Польща кілька років поспіль. Їх мета – створити 70 кілометрову буферну зону з метою захисту території Польщі, Європейського союзу, а також і Сокальщини загалом.

Роботи проводяться за допомогою авіатранспорту, обладнаного GPS-навігацією і системою рівномірної реєстрації скидів вакцини вздовж українсько-польського кордону на території 13-и районів Львівської області. Імунізація тварин відбувається за рахунок коштів Євросоюзу. З метою контролю поїдання тваринами приманки, вакцина розкладається вручну в певних місцях. Дикі тварини повинні з’їзти розкладені принади і набувають імунітету від захворювання (таким чином відбувається їх імунізація). А коли частка імунізованих тварин у популяції перевищує певний, граничний рівень, то розповсюдження сказу припиняється.

Як зазначають в управлінні ветеринарної медицини в Сокальському районі вакцина, що застосовується для пероральної імунізації, має діяти лише через шлунково-кишковий тракт і досить тривалий час вона зберігає свої властивості. На територію нашого району на дані профілактичні заходи, як розповів Петро Климчук виділено 75 доз приманок, які зовсім не шкідливі для людей та навколишнього середовища, а для диких тварин, це свого роду смаколик.

Поява методу пероральної вакцинації означала справжній прорив у справі боротьби зі сказом. Такий вид вакцинації став в Західній Європі найпростішим, найбільш ефективним і економічно виправданим засобом боротьби зі сказом. Кампанію з вакцинації рекомендують проводити двічі на рік. Навесні (в березні – травні) і восени (у вересні – жовтні).

^

Радіо "Сокаль"

служба інформації
ТРК "Сокаль"

суспільство

У Червонограді рятувальники ліквідували пожежу у дачному будиночку
У Червонограді рятувальники ліквідували пожежу у дачному будиночку

У Червонограді рятувальники ліквідували пожежу у дачному будиночку

10 вересня о 21:41 рятувальники отримали повідомлення про пожежу в дерев’яному дачному будинку в м. Червоноград по вул. Іваська, 2.

На момент прибуття рятувальників вогонь охопив повністю дерев’яний будиночок та перекинувся на альтанку.

Через сильне задимлення вогнеборці працювали в апаратах захисту органів дихання. Пожежу ліквідували о 22:54. Від вогню врятували сусідню дачну будівлю. Вогнем знищено дачний будинок, дерев’яну літню альтанку та дрова на площі 3 куб.м .

Постраждалих внаслідок події немає. Причина займання встановлюється.

^

ДСНС
Сокальський районний сектор ГУ ДСНС

RAM counter
додому
написати вебмайстру http://www.sokal.lviv.ua
Всі права застережено 2005
21:37, 28 березня 2024 року
При передруці інформації у друкованому або електронному вигляді, посилання на Сокаль і Сокальщина обов'язкове.
Адміністрація порталу не несе відповідальності за зміст рекламних та інформаційних повідомлень і не завжди поділяє погляди авторів публіцистичних матеріалів
+380686916567