** неофіційна сторінка про м.Сокаль і Сокальський район
Зробити сторіку домашньою
Перейти на головну  - www.sokal.lviv.ua  /Сокаль і Сокальщина/
контактипро нас, про проект
книга гостей
Фотогалерея

Відеокаталог

Нам цікаво знати:



Безкоштовні точки доступу до мережі інтернет від Інтернет та сервіс провайдер

МІНІСТЕРСТВО ДОХОДІВ І ЗБОРІВ УКРАЇНИ

Google


 
 

Сокаль і Сокальщина : новини ::10.12.2019

НОВИНИ СОКАЛЬЩИНИ

    10 грудень 2019 року

Пошук в новинах   

суспільство

В рамках тижня правових знань 9 грудня поточного року в приміщенні Сокальського відділу Червоноградської місцевої прокуратури проведено ознайомчу зустріч з учнями 9-го класу Жвирківської школи, які прибули в супроводі вчителя правознавства Людмили Дмитрівни Гуменюк.

Школярі ознайомились із структурою місцевої прокуратури, штатом працівників, їх повноваженнями, основними напрямками роботи в умовах сьогодення та пріоритетами діяльності.

Обговорювалось питання видів юридичної відповідальності за вчинення правопорушень, віку, з якого настає кримінальна відповідальність, кваліфікацій окремих видів злочинів, відповідальність за вчинення яких передбачено Кримінальним кодексом України.

Окремо акцентовано увагу на боротьбі прокуратури з правопорушеннями у бюджетній сфері, у сфері корупції та хабарництва (таких скеровано до суду по 4 відповідно), інших пріоритетних напрямках, координації діяльності правоохоронних органів.

Піднімалось питання необхідності ведення здорового способу життя. Учнів цікавила робота щодо боротьби з незаконним обігом наркотичних засобів, відповідальності за ст.ст.307, 309 Кримінального кодексу України. Звернуто увагу підлітків на ліквідації в Сокальському районі в поточному році двох точок продажу особливо небезпечних наркотиків.

Дев’ятикласники запитували про роль прокурорів в дотриманні законності в ході здійснення досудового розслідування слідчими поліції, підтримання публічного обвинувачення в суді.

 

 

 

Звернуто увагу на вжиті прокуратурою в 2019 році  в інтересах держави заходи представницького характеру, зокрема - два десятка пред’явлених місцевою прокуратурою позовів на суму близько 20 млн.грн., реальне виконання судових рішень за позовами прокурора на понад 90 млн.грн., повернення територіальним громадам за наслідками такої діяльності майже 100 гектарів землі.

Мета зустрічі – наочне усвідомлення дітьми ролі та місця прокуратури в системі державних органів, підвищення правової культури та свідомості школярів, профілактика вчинення правопорушень серед підлітків.

Варто наголосити, що подібна зустріч проводиться в місцевій прокуратурі не вперше.

Відтак, прокуратура відкрита до спілкування з молоддю, особливо з випускниками, які збираються пов’язати своє життя із професією в юридичній сфері.

 

Перший заступник керівника Червоноградської місцевої прокуратури     Я. Гарасимчук

^

Адміністратор
-

RAM counter
додому
написати вебмайстру http://www.sokal.lviv.ua
Всі права застережено 2005
06:45, 29 березня 2024 року
При передруці інформації у друкованому або електронному вигляді, посилання на Сокаль і Сокальщина обов'язкове.
Адміністрація порталу не несе відповідальності за зміст рекламних та інформаційних повідомлень і не завжди поділяє погляди авторів публіцистичних матеріалів
+380686916567