** неофіційна сторінка про м.Сокаль і Сокальський район
Зробити сторіку домашньою
Перейти на головну  - www.sokal.lviv.ua  /Сокаль і Сокальщина/
контактипро нас, про проект
книга гостей
Фотогалерея

Відеокаталог

Нам цікаво знати:



Безкоштовні точки доступу до мережі інтернет від Інтернет та сервіс провайдер

МІНІСТЕРСТВО ДОХОДІВ І ЗБОРІВ УКРАЇНИ

Google


 
 

Сокаль і Сокальщина : новини ::10.12.2015

НОВИНИ СОКАЛЬЩИНИ

    10 грудень 2015 року

Пошук в новинах   

анонс :: центр

Онлайн трансляція 

Онлайн трансляція. м.Сокаль,  II сесії VІI скликання Сокальської міської ради

 
9 грудня 2015 року продовжиться 2 сесія Сокальської міської ради 
9 грудня 2015, Початок 10:00 
трансляцію забезпечує Інтернет та сервіс провайдер, мережа "Bestlink"
 

9 грудня 2015 року  продовжиться 2 сесія Сокальської міської ради.

9 грудня 2015 року  продовжиться 2 сесія Сокальської міської ради.
9 грудня 2015 року продовжиться 2 сесія Сокальської міської ради.

Початок о 10.00 год

На порядку денному наступні питання:

1. Про затвердження програми " Забезпечення збереження належного  стану  пам’яток архітектури місцевого  значення,  в  яких  розміщені  адміністративні  будівлі державних  установи  в м. Сокалі  на 2015 рік"(доп.Ділай Л.М.)

2. Про внесення змін до показників бюджету міста Сокаль на 2015 рік (доп.Ділай Л.М.)

3. Земельні питання (доп. Миколайчук Л.Я.):

   1. про надання дозволу на виготовлення технічних документацій із землеустрою щодо встановлення (відновлення) меж земельних ділянок для ОЖБ і ГБ, садівництва, будівництва гаражів;

   2. про затвердження детальних планів;

   3. про затвердження технічної документації, проектів землеустрою щодо відведення земельних ділянок;

   4. дозвіл на виготовлення експертно грошової оцінки земельних ділянок;

   5. розгляд заяв по земельних питаннях

4. Про звіт КП «Сокальтеплокомуненерго» за 9 місяців 2015 року (доп.Кіпень В.М.)

5. Про  готовність КП «Сокальжитлокомунсервіс» до зимового періоду та основні проблеми діяльності підприємства (доп.Мочульський Р.В.)

6. Розгляд депутатських запитів, звернень, заяв та скарг мешканців міста Сокаля.

7. Різне.

Міський  голова          Вадим КОНДРАТЮК

^

Адміністратор
-

влада

9 грудня відбулося II пленарне засідання ІI сесії Сокальської міської ради VІІ скликання.

Завідувач економічного відділу Людмила Ділай
Завідувач економічного відділу Людмила Ділай

Міський голова Вадим Кондратюк зачитав присутнім порядок денний, котрий складався з 6 питань.

Першим на порядку денному розглядалось питання про архітектурні пам’ятки міста та програму забезпечення збереження їх стану.Завідувач економічного відділу Людмила Ділай запропонувала депутатам затвердити програму «Забезпечення збереження належного стану пам’яток архітектури місцевого значення, в яких розміщені адміністративні будівлі державних установи в м. Сокалі на 2015 рік». Пані Людмила зазначила, що до міської ради звернулося Державне казначейство з проханням виділити кошти до кінця року на косметичний ремонт будівлі, яка відноситься до пам’яток архітектури місцевого значення. Депутати затвердили дану програму та виділення коштів у сумі 10 тис. грн. на ремонт.

Землевпорядник міської ради Любомир Миколайчук
Землевпорядник міської ради Любомир Миколайчук

 Далі міські депутати заслухали та затвердили внесені зміни до показників бюджету міста Сокаль на 2015 рік. Дане питання активно опрацьовувалося напередодні бюджетною комісією міської ради. Серед основних змін до бюджету цього року – це виділення коштів на придбання технічного засобу для прибирання снігу, косіння та збільшення нарахування на оплату праці в грудні місяці для працівників дошкільних навчальних закладів.

Наступними народні обранці розглянули земельні питання. Їх назбиралось чимало. Землевпорядник міської ради Любомир Миколайчук доповів, що вони попередньо розглянуті комісією з питань архітектури та земельних відносин міської ради. Проте, у багатьох депутатів виникало чимало запитань щодо окремих звернень, бо хотіли прийняти об`єктивне рішення.

Начальник Сокальського районного сектору Олег Ярославович Тимчак
Начальник Сокальського районного сектору Олег Ярославович Тимчак

Любомир Миколайчук звернувся до депутатів з проханням, щоб при складанні бюджету на наступний рік заклали кошти на розробку детального плану території з вул.Української і до вул.Шевченка.

На бюджетній комісії міської ради розглядалося питання придбання обладнання для міського відділу МНС. Секретар бюджетної комісії Мар’яна Климців доповіла на сесії про рішення комісії, яка вирішила шукати спів фінансування для придбання необхідного обладнання. Начальник Сокальського районного сектору Олег Ярославович Тимчак пояснив присутнім що це за обладнання і наскільки воно потрібне частині.

Опісля депутати розглянули низку актуальних питань щодо забезпечення життєдіяльності міста. Зокрема, заслухали звіти керівників комунальних підприємств міської ради: «Сокальтеплокомуненерго» та «Сокальжитлокомунсервіс». Володимир Кіпень та Роман Мочульський розповіли про роботу підприємств та відповіли на запитання депутатів, вислухали їх зауваження та пропозиції.

керівник КП «Сокальтеплокомуненерго» Володимир Кіпень
керівник КП «Сокальтеплокомуненерго» Володимир Кіпень

До керівника КП «Сокальтеплокомуненерго» найбільше виникало питання щодо перспектив збиткового підприємства на майбутнє, щодо використання і витрат на легковий автомобіль та чи взагалі він потрібен підприємству;  цікавило депутатів і питання здачі в оренду приміщень підприємства і розміщення на трубах підприємства «вишок» мобільного зв’язку (куди ідуть кошти за дані послуги?) та ін.

У керівника КП «Сокальжитлокомунсервісу» Романа Мочульського питали про сміттєзвалище, прибирання і вирубку дерев на цвинтарі, про проблеми сміттєвих баків в центральній частині міста та малу кількість сміттєвих урн, про лежачі поліцейські, про стихійне звалище в стороні Горбкова.

Роботу комунальних підприємств визнали задовільною. Проте, є багато зауважень до роботи КП «Сокальтеплокомуненерго» та КП «Сокальжитлокомунсервіс».

керівник КП «Сокальжитлокомунсервісу» Роман Мочульський
керівник КП «Сокальжитлокомунсервісу» Роман Мочульський

Наприкінці присутні заслухали депутатські звернення, заяви та звернення мешканців міста до депутатів.

Друга сесія Сокальської міської ради VІІ скликання завершилася виконанням Державного Гімну України.


^

Юлія Сорочук
_

культура

Відбулося засідання координаційної ради з питань запобігання поширенню ВІЛ-інфекції СНІДу
Відбулося засідання координаційної ради з питань запобігання поширенню ВІЛ-інфекції СНІДу

Відбулося засідання координаційної ради з питань запобігання поширенню ВІЛ-інфекції СНІДу

10 грудня в Сокальській райдержадміністрації відбулося засідання координаційної ради з питань запобігання поширенню ВІЛ-інфекції СНІДу, яке провів заступник голови РДА Анатолій Василишин. Члени ради розглянули наступні питання: про виконання рішень Координаційної ради за ІІІ квартал 2015 року; про дотримання вимог, щодо безпеки лікувально-діагностичного процесу у лікувально – профілактичних закладах району, створення безпечних умов праці, дотримання трудового законодавства в закладах охорони здоров’я та забезпечення соціального захисту медичних працівників та інших осіб при виконанні професійних обов’язків, які пов’язані з ризиком інфікування на ВІЛ; про посилення профілактичних заходів серед представників уразливих груп населення (наркоманів, венерично-хворих); затвердження плану роботи Координаційної ради на 2016 рік. Вирішили: Сокальській ЦРЛ дотримуватись умов щодо безпеки лікувально-діагностичного процесу у лікувальних закладах району; з метою залучення населення до добровільного консультування та безоплатного тестування на ВІЛ-інфекцію, поширювати інформацію передусім серед молоді та представників груп ризику, проводити індивідуальні бесіди з групами ризику; з метою залучення населення до добровільного тестування на ВІЛ-інфекцію, поширювати інформацію про роботу кабінету “Довіра”, проводити індивідуальні бесіди з групами ризику; затвердити план роботи на 2016 рік.

^

РДА
Сокальська РДА

суспільство

В Сокальському районі створять Єдиний центр для учасників АТО

В Сокальському районі створять Єдиний центр для учасників АТО
В Сокальському районі створять Єдиний центр для учасників АТО

9 грудня управлінням соціального захисту населення Сокальської райдержадміністрації організовано нараду щодо стану роботи з учасниками АТО, яку провів заступник голови РДА Анатолій Василишин. У нараді взяли участь керівники ряду структурних підрозділів РДА, установ, організацій, а також представники громадських і волонтерських організацій району. Обговорювалися наступні питання: про виділення земельних ділянок учасникам АТО; про створення в районі Єдиного центру по роботі з учасниками АТО; про забезпечення санаторно-курортним лікуванням учасників АТО та членів їх сімей; про працевлаштування учасників АТО; тощо. На розгляд присутніх було винесено проект розпорядження голови райдержадміністрації про створення в районі Єдиного центру по роботі з учасниками АТО. За попередніми даними його планують відкрити у приміщення колишнього районного управління статистики у м. Сокалі. В ході наради керівники управлінням соціального захисту населення РДА, районного Центру зайнятості, районної лікарні проінформували про проведену роботу з учасниками АТО. Зокрема, зазначалося, що місцевими радами району прийнято рішення щодо надання земельних ділянок 58 особам зазначеної категорії. На виконання Постанови КМ України від 20.05.2015 року № 348, розпоряджень голови Львівської облдержадміністрації та голови Сокальської райдержадміністрації в Сокальському районі придбано житло для сімей 2 згиблих учасників АТО (Ігоря Білика та Валентина Прихода). Протягом оздоровчої кампанії 2015 року оздоровлено 35 дітей, батьки яких перебували в зоні АТО. Діє ряд обласних та районних програм щодо надання матеріальних допомог учасника АТО та їх сім”ям.

^

РДА
Сокальська РДА

суспільство

З початку року 126 дітей пільгових категорій району оздоровились у таборах України
З початку року 126 дітей пільгових категорій району оздоровились у таборах України

З початку року 126 дітей пільгових категорій району оздоровились у таборах України

З початку 2015 року 126 дітей пільгових категорій Сокальщини оздоровились в різних таборах України. Про це радіо «Сокаль» повідомила спеціаліст з питань сімейної політики управління соціального захисту населення СРДА Ольга Скребуха.

За її данними путівки були надані в табори «Молода Гвардія» - Одеса, Політехнік-2 у Славську, а також Зелений гай, Дружба, Веселка та Світанок Дрогобицькому районі, в Лісотехнік та Політехнік-3 поблизу моря Миколаївської області, а ще діти мали можливість оздоровитися на території Сокальського району у лікувальному таборі Ровесник та в тих, що знаходяться на території Львівщини.

Станом на сьогодні на Сокальщині охоплено 126 дітей, які підпадають під категорію оздоровлення. Нагадаємо, до пільгових категорій відносяться діти сироти, позбавлені батьківського піклування, з багатодітних чи малозабезпечених родин, діти загиблих військовослужбовців та учасників АТО, та внутрішньо-переміщені особи.

Як наголосила Ольга Скребуха, ситуація в державі все ж таки вплинула на оздоровчу кампанію, адже цього року менше дітей та їх батьків виявили бажання поїхати на узбережжя Чорного моря. Натомість, діти, батьки яких перебувають в зоні АТО протягом двох тижнів, а саме до 18 грудня безкоштовно перебуватимуть в ОЛК «Ровесник».

Додамо, що з початку року на території Сокальського району було оздоровлено 68 дітей з багатодітних і малозабезпечених сімей, 18 це діти-сироти, або позбавлені батьківського піклування, 1-на внутрішньо-переміщена дитина та 40 дітей учасників АТО. 

^

Радіо "Сокаль"

служба інформації
ТРК "Сокаль"

RAM counter
додому
написати вебмайстру http://www.sokal.lviv.ua
Всі права застережено 2005
00:42, 29 березня 2024 року
При передруці інформації у друкованому або електронному вигляді, посилання на Сокаль і Сокальщина обов'язкове.
Адміністрація порталу не несе відповідальності за зміст рекламних та інформаційних повідомлень і не завжди поділяє погляди авторів публіцистичних матеріалів
+380686916567