** неофіційна сторінка про м.Сокаль і Сокальський район
Зробити сторіку домашньою
Перейти на головну  - www.sokal.lviv.ua  /Сокаль і Сокальщина/
контактипро нас, про проект
книга гостей
Фотогалерея

Відеокаталог

Нам цікаво знати:



Безкоштовні точки доступу до мережі інтернет від Інтернет та сервіс провайдер

МІНІСТЕРСТВО ДОХОДІВ І ЗБОРІВ УКРАЇНИ

Google


 
 

Сокаль і Сокальщина : новини ::08.11.2007

НОВИНИ СОКАЛЬЩИНИ

    8 листопад 2007 року

Пошук в новинах   

політика

Наші проблеми, ми повинні вирішувати самі!


   Як за звичай, кожна публікація, або оприлюднення в засобах масової інформації, є наслідком події, яка відбулася і має певний інтерес суспільства. Якось вже проїлися населенню події політичного життя у вищих ланках влади, і по опитуваннях, багатьох соціологічних служб, які вони проводять в різних регіонах країни, люди просто перемикають телевізори на інші програми або взагалі їх вимикають. Частково, розділяючи їхню думку і повністю підтримуючи вислів окремих політиків, що громада давно багато в чому переросла самих політиків, хочу сказати: «життя продовжується» і тому: не слід опускати руки, треба боротися за своє сьогодення і майбуття наших дітей. Тому хочу, після події регіонального рівня, а саме, сесії Сокальської районної ради, яка відбулася 2 листопада, звернутися, як з поясненням своєї позиції, щодо дії влади, зокрема керівництва районної ради, так і громади, участь і воля якої в житті району має бути, як згідно основного закону Конституції, так і закону про місцеве самоврядування, основними критеріями при прийнятті кожного рішення.


   Починаючи детальніший підхід до вищезгаданої події, а саме сесії районної ради, хотілося б наголосити ще на одній позиції, ми всі не безгрішні і кожний має право на помилку, але, чим вище статус людини, відповідно посади, тим і більша відповідальність та менше право на помилку вона має. І це не тільки мораль на шквалт «Клятви Гіппократа», це і адміністративна, так і кримінальна відповідальність, прописана законами та кодексами нашої країни. І по оцінці як внутрішніх, так і зовнішніх міжнародних організацій, до великого жалю, Україна відноситься до найбільш корумпованих країн світу. І громада, повинна знати, що ознаками корупції є не тільки взятки та хабарі, але і зловживання владою, використання її в своїх та інтересах інших осіб і т.д. Тому такі порушення, про які я в особі депутата районної ради і голови фракції Громадянської партії «Пора», та й зрештою громадянина, бачу з боку представників влади і зокрема голови районної ради, не можуть мене оставити байдужим. Тому назвавши деякі з них і довівши свою позицію, хочу, або заручитись підтримкою громади для подальших дій як депутат, або шукати інші шляхи боротьби з тими перешкодами, які є на шляху до кращого життя.


   Базовим питанням, як для мене, є реагування влади на побажання і волевиявлення громади, її представниками депутатами, засобами масової інформації, з дотриманням законодавства. І що ми маємо на сьогоднішній день? Сесії районної ради, порушуючи законодавства проводяться не за зазначеними згідно закону строками, питання виносяться по велінню і за бажанням голови, рішення сесії про включення питань на наступну сесію ігноруються, питання і пропозиції профільних комісій, зокрема по законності та правопорядку, враховуються частково, або не враховуються зовсім.


   Головою постійно порушується право виступу депутатів, яке гарантує виступ без переривання і коментаря. За те голова дуже вдало користується правом регламенту виступу. І якраз це заключається в тому і тоді, коли питання, яке піднімає депутат не є «солодким». Звичайно висвітлення, хоч частково: прочитавши основні питання та подавши фрагмент виступів депутатів по радіо, воно робить добру справу, але картини в цілому не висвітлює. А повірте, вона сумна.


   Думаю громаді не байдуже питання того як і за скільки буде комунальне підприємство огрівати «навісні балкони» у місті Сокаль. Коли на кінець «виключать» гарячу воду, яка рве труби, та й митися «цілодобово» не можна. Можливо, зрозумівши цей жарт громада зрозуміє, що з таким почуттям влада ставиться до неї. Здешевлення комунальних послуг можливо. Зокрема, за послуги «Водоканалу» звичайно в основному за рахунок оплати підприємствами. Але питання найбільшого з них «Датського текстилю», який при оплаті за воду, і яку мав би брати за рішення сесії міської ради, у водоканалі, міг би перекрити весь бюджет міста – закрите. Згадавши взагалі про діяльність даного підприємства, стає сумно за нашу владу, не забігаючи на перед висновків тимчасової комісії, хочеться сказати, що на протязі всього часу без дозвільної діяльності підприємства влада або заплющила очі або… Я не прокурор і не висуваю нікому звинувачень, я лише висловлюю свої думки і припущення, а стверджувати це мають відповідні органи, але почувши не одну заяву на трибуні ради, як по розкраданню коштів, так і по «смішному» та незаконному викупі та оренді майна, реакції та дій на ці заяви не виявляється.


   І це мала б чути та знати громада. Хотіла б громада і знати результати по кримінальній справі щодо несанкціонованого спуску води з водосховища. Наслідки якого напевне ще довго будуть вражати серця любителів природи. Замість могучої і гарної річки Західний Буг ми маємо великий струмок, замість міського пляжу в який були вкладені кошти міського бюджету, гуляй поле, на місці процвітаючої «лодочної станції» помираюче обійстя… За те, на плесі самого водосховища маємо «партизанські» зарослі, а в струмочку жаби»! Звичайно, на сесії давно мало б заслухатися питання, згідно прийнятих рішень, по заслуховуванні діяльності підрозділів адміністрації та комунальних підприємств, згідно усної домовленості їх мали заслуховувати у алфавітному порядку. Першою мала б бути архітектура. Цей відділ, який «привіз» нашому району «славу» своїми дозволами та протестами людей починаючи від будівництва магазину біля 47 будинку і до розташування АЗС біля 20 будинку по вул.Героїв УПА. Від дозволів по розташуванню «чудо-печі» на цій же вулиці біля «Золотого дощу» до знесення авто зупинки біля господарського магазину по вул.Шашкевича, і багато інших питань. Але знову «табу». Можна було б і згадати і про вимучене питання щодо підтоплення будинків на вул.Старицького і так званого «військового містечка» та його величності Кінотеатру, яке вже дало тріщину у вигляді загоряння, але скоро напевне зробить тріщину повноцінну.


   Про важливість питання доріг на території району навіть і не знаю, що сказати, але чомусь і воно не є винятковим для голови, який би мав ініціювати його до розгляду. Обурює також тенденційний підхід до Сокальської телерадіокомпанії (ТРК «Сокаль»), яка на другий день після сесії оголосила про наміри судитися з радою. Я причетний до вивчення питання господарсько-фінансової діяльності ТРК «Сокаль», як член тимчасової комісії, і підписав висновки комісії, але є процедура, за якої після висновків комісії доведених до суб’єкта перевірки і заслухавши його на сесії, сесія районної ради мала би прийняти рішення по подальших діях, що і було озвучено мною у сесійній залі, на що було повідомлено, що рішення вже прийнято апаратом ради. Це ж повний абсурд!!! Ми ж не забули про ще недавно проведеної акції протесту журналістами ТРК «Сокаль»…


   Звичайно рада не складається тільки з одного, голови ради, і видно потуги зокрема заступника голови Василя Панченка, голів постійних комісій Баланюка В., Смоленця В., депутатів Монастирського Р., Ксьонжик С., Шклянки Б. та багатьох інших, які прагнуть щось зробити для людей, але треба розуміти після вищеописаних дій голови п.Солодяка, що всі бажання можуть перекреслюватися або як кажуть «спускатися на тормозах». Звичайно, можна завжди шукати виправдовування, відсилати вирішення проблем до інших інстанцій, мов це не наше питання, вина влади міста або країни, все це відмовки, тому що починаючи від народної мудрості, яка говорить: «Під лежачий камінь вода не біжить!» і закінчуючи законом  про самоврядування, який дає права та можливості вирішувати та звертатись по будь-яких питаннях до всіх інстанцій. Потрібне бажання, та виконання своїх обов’язків. Звичайно вдівши вишиванку можна розказувати про любов до нації, доводити виступами людей до сліз, розказуючи героїчне минуле, але на бачити важкої праці і умов життя сьогодення, яке не вимагає жертв, які дійсно приносили наші близькі, віддаючи заради України, кращого майбутнього, навіть своє життя. І навіть на маленькі подвиги сьогодення, виконуючи заповіді Божі, нашої влади просто не вистачає. На закінчення, хочу повідомити, що Сокальська телерадіокомпанія, на прохання депутатів, започаткувала передачу «Депутатські будні», яка проводиться щочетверга і на яку запрошуються не тільки депутати, але й представники влади та громадськості. Я особисто готовий на дискусію з кожним, хто хотів би висвітлити будь-яку проблему, та обговорити шляхи її вирішення і дуже прошу громадян прийняти активну участь. Наші проблеми ми повинні вирішувати самі.


  


  


  


  


   З повагою, депутат Сокальської районної ради, керівник фракції «ГП Пора»


   Григорій Казанівський




^

дописувач
-

RAM counter
додому
написати вебмайстру http://www.sokal.lviv.ua
Всі права застережено 2005
00:19, 29 березня 2024 року
При передруці інформації у друкованому або електронному вигляді, посилання на Сокаль і Сокальщина обов'язкове.
Адміністрація порталу не несе відповідальності за зміст рекламних та інформаційних повідомлень і не завжди поділяє погляди авторів публіцистичних матеріалів
+380686916567