** неофіційна сторінка про м.Сокаль і Сокальський район
Зробити сторіку домашньою
Перейти на головну  - www.sokal.lviv.ua  /Сокаль і Сокальщина/
контактипро нас, про проект
книга гостей
Фотогалерея

Відеокаталог

Нам цікаво знати:



Безкоштовні точки доступу до мережі інтернет від Інтернет та сервіс провайдер

МІНІСТЕРСТВО ДОХОДІВ І ЗБОРІВ УКРАЇНИ

Google


 
 

Сокаль і Сокальщина : новини ::08.07.2017

НОВИНИ СОКАЛЬЩИНИ

    8 липень 2017 року

Пошук в новинах   

суспільство

На Сокальщині зросла кількість захворювань на гострі кишкові інфекції, особливо серед дітей
На Сокальщині зросла кількість захворювань на гострі кишкові інфекції, особливо серед дітей

На Сокальщині зросла кількість захворювань на гострі кишкові інфекції, особливо серед дітей

За даними завідуючої відділом організації епідеміологічних досліджень міськрайонного відділу Державної установи Львівського обласного лабораторного центру МОЗ Людмили Гіль, за перше півріччя минулого року було зафіксовано захворювання у 12 дітей.

За шість місяців поточного року вже зафіксовано 134 випадки захворювання на гострі кишкові інфекції. З них 104 діти віком до 17 років.

Також були зафіксовано 9 випадків захворювання на сальмонельоз, з них 5 діти. Серед основних причин захворюваності медики називають недотримання правил особистої гігієни, вживання недостиглих плодів, використання води із невідомих джерел тощо.

З метою профілактики інфекційних захворювань та харчових отруєнь медики рекомендують не вживати продуктів і напоїв при найменшій підозрі щодо їх недоброякісності та з простроченими термінами споживання. Зберігати продукти харчування тільки у спосіб зазначений на упаковці та у встановлений термін.

Купуючи будь-які харчові продукти у торговельній мережі споживач має право вимагати у продавця документи, що підтверджують їх якість та безпеку. Задля безпеки дітей приготовану їжу зберігати у холодильнику, а при споживанні витягнути невелику порцію та завдати термічній обробці. При стравах, які повинні мати соус чи майонез додавати його за дві години до прийому їжі.

У випадку виявлення перших ознак кишкових захворювань, а це блювота, біль у животі, розлади шлунку, підвищення температури необхідно звернутись до найближчої лікувальної установи, адже самолікування може бути небезпечним для вашого здоров’я! Окрім того, Людмила Гіль додала, що при груповому відпочинку такого хворого потрібно до прибуття лікаря ізолювати від решти колективу чи сім’ї.

^

радіо Сокаль

служба інформації
ТРК "Сокаль"

суспільство

Творчий колектив районної Асоціації інвалідів взяв участь у заході
Творчий колектив районної Асоціації інвалідів взяв участь у заході "Сучасна українська родина"

Творчий колектив районної Асоціації інвалідів взяв участь у заході "Сучасна українська родина"

8 липня творчий колектив Сокальської районної Асоціації інвалідів взяв участь у заході "Сучасна українська родина", що відбувся в музеї Потоцьких у м. Червоноград, який організувала Червоноградська міська організація неповносправної молоді «Ніка» за підтримки департаменту з питань культури, національностей та релігій Львівської ОДА. В програмі заходу було презентовано відеофільм про Червоноград, старовинні фото, відбулися концертна програма, показ мод українських костюмів та майстер-клас з виготовлення ляльок-мотанок. На концерті сокальчани виступили із піснями «Червона рута», «Перелаз» і «Музика рідного дому». Керівник колективу - Надія Бокало. До його складу входять восьмеро людей з особливими потребами. Майстер-клас із виготовлення ляльок-мотанок провела сокальська майстриня Ольга Ровецька. Протягом року вона проводить заняття з арт-терапії для молоді з інвалідністю в районній асоціації.

^

РДА
Сокальська РДА

RAM counter
додому
написати вебмайстру http://www.sokal.lviv.ua
Всі права застережено 2005
13:49, 28 березня 2024 року
При передруці інформації у друкованому або електронному вигляді, посилання на Сокаль і Сокальщина обов'язкове.
Адміністрація порталу не несе відповідальності за зміст рекламних та інформаційних повідомлень і не завжди поділяє погляди авторів публіцистичних матеріалів
+380686916567