** неофіційна сторінка про м.Сокаль і Сокальський район
Зробити сторіку домашньою
Перейти на головну  - www.sokal.lviv.ua  /Сокаль і Сокальщина/
контактипро нас, про проект
книга гостей
Фотогалерея

Відеокаталог

Нам цікаво знати:



Безкоштовні точки доступу до мережі інтернет від Інтернет та сервіс провайдер

МІНІСТЕРСТВО ДОХОДІВ І ЗБОРІВ УКРАЇНИ

Google


 
 

Сокаль і Сокальщина : новини ::08.05.2015

НОВИНИ СОКАЛЬЩИНИ

    8 травень 2015 року

Пошук в новинах   

економіка

Основне питання, яке вирішували делегати з`їзду шахтарів, що відбувся в Києві, -  шляхи виходу з критичної ситуації, яка склалася у вугільній галузі в результаті некомпетентних дій керівництва Міненерго. Учасниками були майже 800 делегатів із усіх вугледобувних регіонів нашої держави. Серед них делегація шахтарів Прибужжя у складі більш як ста осіб, на чолі із профспілковими лідерами Олегом Турчиним та Михайлом Шаблею, в. о. генерального директора ДП "Львіввугілля" Ярославом Наливайком. На з`їзді виступав народний депутат України Олег Мусій, який висловив підтримку щахтарям і зазначив, що за спільної ініціативи профспілкових організацій та парламентарів невідкладно має відбутися зустріч у Президента України та розгляд питання про гарантування енергетичної безпеки України на Раді національної безпеки.

З`їзд шахтарів прийняв постанову з вимогою до Президента про відставку міністра енергетики та вугільної промисловості Володимира Демчишина. У постанові з`їзду також міститься звернення про внесення змін до держбюджету України, в якому повинно бути передбачено необхідну кількість витрат на держпідтримку вугільної галузі. У разі повного ігнорування постанови з`їзду, шахтарі мають намір підготувати і провести загальноукраїнські страйки.

Ольга ДИЛИН.


^

Голос з-над Бугу

Газета
"Голос з-над Бугу"

суспільство

На Сокальщині провели мітинг з нагоди Дня пам’яті та примирення
На Сокальщині провели мітинг з нагоди Дня пам’яті та примирення
 

У Сокалі провели мітинг з нагоди Дня пам’яті та примирення

  Сьогоднішній захід був присвячений Дню пам’яті і примирення. Розпочався з  виконання Державного гімну України .
Священнослужителі різних конфесій  усіх сокальських церков зібралися для спільної молитви. Декан Сокальського деканату Петро Звір зачитав звернення Ради єпископів Католицьких та Православних Церков Львівської області з нагоди Дня пам’яті та примирення, які закликали: «Станьмо пліч-о-пліч у змаганні за Мир, який розпочинається з нас. Не піддаваймося на провокації тих, які б хотіли День перемоги та примирення використати у своїх підступних цілях задля розбрату у нашому суспільстві. Нехай мир Господній перебуває з Вами!»
  Ведуча Олена Назарова зазначила, що сьогодні, з Божою допомогою, хочемо перенести у свідомості краян акцент з перемоги чи поразки на пам`ять, яка відкриває шлях до примирення поколінь і народів.
Маки - символ пам`яті за загиблими у війні... Маки символізують нашу пам`ять про пролиту кров, про всіх захисників, що боронили Україну. Учнями сокальських шкіл проведена меморіальна акція «Маки пам’яті» в підтримку загальноєвропейської традиції вшанування жертв війни із використанням червоних маків.     Виготовлені маки дівчата роздавали усім присутнім.
  Голова райдержадміністрації  Олег Кожушко  закликав усіх пам’ятати про подвиги героїв і тих, то загинув за незалежність 70 років тому, і тих, хто віддав своє життя у наш час, в тому числі наших земляків. 
  Голова районної ради Ігор Дацюк у своєму слові зазначив: « Українці – народ віруючий і роботящий. Ми повстали і на межі століть об’єдналися в єдину державу аби розвиватися і цвісти далі. Хто на нашу землю з мечем прийде, той від меча і поляже. Я переконаний, що ми у цій війні знову переможемо. Перемога буде за нами!»
  До слова запросили Михайла Куцябу, який говорив від імені учасників визвольних змагань Сокальщини, від імені братства ОУН-УПА, від імені політв’язнів і репресованих.
«Ми ніколи не думали, як Україна повстала в 1991 році, що наші діти та онуки будуть проливати кров за українську незалежність. Ну що ж, трудно… То ж, молоде, тримайте дух отой, який рве тіло до бою напоготові, щоб і надалі боронити українську державу, бо Україна вічна! Вона не зборища!Нагородив Бог нашу націю таким геном, що він не пропаде ніколи! Українці вічні і слава їм, і слава всім!» – зазначив почесний голова районної Станиці Братства вояків УПА.
  Ми усі пишаємось внеском українського народу у досягненні перемоги і спасіння людства від нацистського  поневолення.  Сьогодні ми схиляємо голови перед пам’яттю тих, хто загинув на полях битв і таборах смерті, та усіх тих, хто загинув у АТО. 
 Присутні вшанували пам`ять загиблих героїв хвилиною мовчання. 
  Військовий комісар  Сокальсько-Червоноградського ОРВК Микола Лисак за наказом міністра оборони України генерал-полковника Полторака Степана Тимофійовича нагородив жителя с.Завишень за мужність і героїзм, виявлені при виконанні священного обов’язку щодо захисту Батьківщини Литвина Мирослава Богдановича нагрудним знаком «Знак пошани».
  Усіх бажаючих запросили піти на кладовище покласти квіти і низько вклонитися тим, хто поліг тут, на нашій Сокальській землі, хто знайшов тут свій спочинок.

1939-1945 рр. Пам’ятаємо. Перемагаємо!




На Сокальщині провели мітинг з нагоди Дня пам’яті та примирення
На Сокальщині провели мітинг з нагоди Дня пам’яті та примирення
На Сокальщині провели мітинг з нагоди Дня пам’яті та примирення
На Сокальщині провели мітинг з нагоди Дня пам’яті та примирення
На Сокальщині провели мітинг з нагоди Дня пам’яті та примирення
На Сокальщині провели мітинг з нагоди Дня пам’яті та примирення
Литвина Мирослава Богдановича  нагородили нагрудним знаком «Знак пошани».
Литвина Мирослава Богдановича нагородили нагрудним знаком «Знак пошани».


































Юлія Сорочук

^

дописувач
-

спорт

3-4 квітня в плавальному басейні ДЮСШ «Соколяни» відбувся Всеукраїнський турнір з плавання, присвячений пам’яті старшого тренера Глуховецького Андрія Васильовича.

В змаганнях взяли участь команди дитячо-юнацьких шкіл міст Ковеля, Луцька, Червонограда та Сокаля.

Головним суддею був старший тренер відділення плавання ДЮСШ «Соколяни» Ярослав Сидор, головний секретар – дружина Андрія Васильовича – Емма Іванівна.

Серед плавців – господарів змагань варто відзначити Андрія Велюша, Віку Пантелеймон, Вадима Дробіцького та Германа Касьяна.

В підсумку командної першості перше місце здобула команда м. Ковеля, на другому місці – м. Червоноград, третіми стали м. Луцьк НВК 26, за ними команди м. Сокаль-1, м. Сокаль-2 та м. Червоноград-2.

Під час турніру в рамках відзначення Міжнародного дня спорту відбувся показовий заплив вихованців А. Глуховецького.

Переможці та призери змагань нагороджені кубками та грамотами відділу молоді та спорту Сокальської райдержадміністрації. Крім цього, команди-учасники отримали солодощі від ПП «Ніка».

Висловлюємо вдячність ПП «Ніка», вихованцям А. Глуховецького – Володимиру Данчаку, Ростиславу Фігурку та товаришу Андрія Васильовича – Володимиру Олійнику за допомогу в організації даного турніру.


^

Голос з-над Бугу

Газета
"Голос з-над Бугу"

спорт

У м. Сокаль завершились обласні змагання «Мама, тато, я – спортивна сім’я»
У м. Сокаль завершились обласні змагання «Мама, тато, я – спортивна сім’я»
У м. Сокаль завершились обласні змагання «Мама, тато, я – спортивна сім’я» за програмою ХХІV спортивних Ігор Львівщини та обласних змагань для осіб з інвалідністю, присвячених Року Андрея та Климентія Шептицьких. Змагання організували: управління молоді та спорту Львівської обласної державної адміністрації, Львівський обласний центр фізичного здоров`я населення «Спорт для всіх», КЗ ЛОР «Львівський регіональний центр з фізичної культури та спорту інвалідів «Інваспорт» та відділ молоді та спорту Сокальської райдержадміністрації.

У змаганнях взяли участь сімейні команди у складі: мама, тато та дитина (хлопчик або дівчинка 2005-2007 р. н.) з Жидачівського, Жовківського, Пустомитівського, Самбірського, Сокальського, Стрийського районів та міст Червоноград, Новий Розділ, Стрий.  Вперше цьогоріч у таких змаганнях взяла участь сім’я Шот з Червонограда, де виховується дитина з інвалідністю.

У програмі фестивалю були різноманітні спортивні естафети (мисливство, хокей, слалом, смуга перешкод) та конкурс за участю членів всієї сім’ї («Єралаш»).
Команду нашого району представляли сім’ї Лисяків та Лєпьохіних. Переможці та призери фестивалю нагороджені медалями, грамотами та кубками від ЛОЦ ФЗН «Спорт для всіх», а також футбольними м`ячами від Львівського відділення НОКу України у Львівській області.  Отож, переможцями змагань у командному заліку стали: перше місце – Сокальський район, друге – м. Червоноград, третє – Пустомитівський район.

З 14 по 16 травня в Києві відбудеться фінал Всеукраїнського фестивалю «Мама, тато, я – спортивна сім’я», з нагоди Міжнародного дня сім’ї, на якому Львівську область представлятиме сім’я Лисяк. Тож побажаємо їм впевнених перемог!


^

Голос з-над Бугу

Газета
"Голос з-над Бугу"

RAM counter
додому
написати вебмайстру http://www.sokal.lviv.ua
Всі права застережено 2005
02:46, 29 березня 2024 року
При передруці інформації у друкованому або електронному вигляді, посилання на Сокаль і Сокальщина обов'язкове.
Адміністрація порталу не несе відповідальності за зміст рекламних та інформаційних повідомлень і не завжди поділяє погляди авторів публіцистичних матеріалів
+380686916567