** неофіційна сторінка про м.Сокаль і Сокальський район
Зробити сторіку домашньою
Перейти на головну  - www.sokal.lviv.ua  /Сокаль і Сокальщина/
контактипро нас, про проект
книга гостей
Фотогалерея

Відеокаталог

Нам цікаво знати:



Безкоштовні точки доступу до мережі інтернет від Інтернет та сервіс провайдер

МІНІСТЕРСТВО ДОХОДІВ І ЗБОРІВ УКРАЇНИ

Google


 
 

Сокаль і Сокальщина : новини ::07.09.2015

НОВИНИ СОКАЛЬЩИНИ

    7 вересень 2015 року

Пошук в новинах   

суспільство

З 01 вересня 2015 року нові ставки судового збору

З 01 вересня 2015 року набирає чинності Закон України від 22 травня 2015 року № 484-ІІІ "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо сплати судового збору", яким вносяться зміни до Закону України "Про судовий збір" (далі – Закон).

Зазначеними змінами до Закону встановлюється єдиний підхід до визначення ставок судового збору для судів загальної юрисдикції, зокрема, запроваджено диференціацію ставок судового збору за категоріями платників (фізичні особи, юридичні особи) з перенесенням більшого навантаження на юридичних осіб, зменшено кількість платників, що звільняються від сплати судового збору.

Крім того, виключено норму стосовно обов`язкової сплати судового збору через установи банків чи відділення зв`язку, що дозволяє плавнику судового збору використовувати більш зручний для нього спосіб сплати судового збору, у тому числі через онлайн системи, банкомати для приймання платежів, Інтернет-банкінг тощо.

Обов`язковими для заповнення платниками є такі реквізити:

- Дата документа;

- Отримувач коштів (Назва Управління ДКСУ);

- Код отримувача (код за ЄДРПОУ - Код управління ДКСУ);

- Банк отримувача (Назва розрахункового підрозділу ДКСУ);

- Код банку отримувача (МФО);

- Рахунок отримувача (рахунок розпорядника коштів - банку);

- Назва платника (для юридичної особи), ШБ та адреса (для фізичної особи);

- Призначення платежу.

При сплаті судового збору поле "Призначення платежу" розрахункового документа заповнюється таким чином:

- службовий код (знак): "*" (зірочка);

- розділовий знак: ";" (крапка з комою);

- код ознаки судового збору: "101";

- розділовий знак: ";" (крапка з комою);

- код клієнта за ЄДРПОУ для юридичних осіб (доповнюється зліва нулями до восьми цифр, якщо значущих цифр менше 8), або реєстраційний номер облікової картки платника податків - фізичної особи(завжди має 10 цифр), або серія та номер паспорта громадянина України, в разі якщо платник через свої релігійні переконання відмовився від прийняття реєстраційного номера облікової картки платника податків та повідомив про це відповідний орган Міністерства доходів і зборів України і має відповідну відмітку у паспорті;

- розділовий знак: ";" (крапка з комою);

- роз`яснювальна інформація про призначення платежу у формі: "Судовий збір, за позовом____________________________ (ПІБ чи назва установи, організації позивача), ___________ (назва суду, де розглядається справа)". Використання символу ";" не допускається.

Приклад заповнення: *; 101;1234567890;Судовий збір, за позовом Петренко П.П., Сокальський районний суд Львівської області

Детальніша інформація та автоматичний розрахунок судового збору на нашому сайті в розділі Реквізити для сплати судового збору

З рекомендаціями і поясненнями щодо сплати судового збору відповідно до змін, які набрали чинності 1 вересня 2015 року можна ознайомитися за цим посиланням: http://sv.lv.court.gov.ua/tax_info

^

Сокальський районний суд
-

суспільство

В приміщенні Соснівського НД відбулось обговорення перспективного плану об`єднання громад

В приміщенні Соснівського Народного дому відбулось обговорення перспективного плану об`єднання громад, зокрема в частині, що стосується Соснівської, Сілецької, Межирічанської, Гірницької та Волсвинської рад.

Учасниками обговорення були представники Соснівської громади, Гірницький селищний голова, Межирічанський сільський голова Іван Сироїд та Волсвинський очільник Віктор Притулко. Модерував захід представник офісу реформ Андріан Фітьо. Хоча дискусія була досить важкою та тривалою все ж до певного компромісу вдалось дійти, зокрема було вирішено утворити робочу групу до котрої повинні увійти по три представники від кожної громади.

Метою створення цієї групи є напрацювання кількох варіантів можливого об`єднання та попереднє узгодження проблемних та конфліктних питань наголосив Волсвинський сільський голова Віктор Притулко: «Об`єднання, котре не має економічного підгрунтя - це гадання на кавовій гущі. Результат не зможе передбачити ніхто. Власне допоки ми не маємо чіткого економічного плану роботи теоретично об`єднаної ради  ми не можемо іти до людей і  в чомусь їх переконувати. Але хочу наголосити, що я впевнений в необхідності проведення реформи, тому роботу в цьому напрямку потрібно продовжувати» - зазначив Віктор Притулко.

^

Радіо "Сокаль"

служба інформації
ТРК "Сокаль"

суспільство

Пожежа господарської будівлі в смт.Жвирка

06.09.15 року о 23.28 год. надійшло повідомлення про пожежу в смт.Жвирка Сокальського району в дерев`яній господарській будівлі, розміром 3 х 6 м, власник Галина З. Вогнем пошкоджено стіну та дах на площі 7 м2. Врятовано: житловий будинок та гараж. Прибуття: 23.37 год. Пожежу локалізовано о 23.51 год., ліквідовано о 00.03 год. Виїжджали: АЦ ДПРЧ-22 м.Сокаль. Керівник гасіння пожежі – начальник караулу ДПРЧ-22 м.Сокаль Грубер П.В.

^

ДСНС
Сокальський районний сектор ГУ ДСНС

суспільство

В Сокалі відбулася зустріч із головою Державної казначейської служби України Тетяною Слюз
В Сокалі відбулася зустріч із головою Державної казначейської служби України Тетяною Слюз

В Сокалі відбулася зустріч із головою Державної казначейської служби України Тетяною Слюз

У п’ятницю, 4 вересня в Сокалі відбулась зустріч із головою Державної казначейської служби України Тетяною Слюз, начальником головного управління Держказначейслужби у Львівської області Петром Могиляком. Засідання проводив голова районної ради Ігор Дацюк. На цю зустріч також були запрошені керівники державних управлінь і установ, голови і бухгалтери сільських та міських рад Сокальського району.

Протягом години в приміщенні Сокальської районної ради обговорювалися стратегічні напрямки реформування бюджетного законодавства, новації в роботі органів Казначейства в процесі обслуговування бюджетних коштів, а також практичні питання застосування законодавчо-нормативних актів, що регулюють бюджетний процес, міжбюджетні відносини та виконання вимог Закону України «Про відкритість використання публічних коштів» тощо.

Окрім того, Тетяна Ярославівна поінформувала присутніх про нові сервіси казначейства. Зокрема, про можливість переходу бюджетних установ на обслуговування в державні банки.

Додамо, аналогічні зустрічі відбулися окрім Сокальщини, також в Кам’янка-Бузькому, Жовківському, Яворівському, Стрийському, Жидачівському, Миколаївському районах області, а також у місті Червоноград.

^

Радіо "Сокаль"

служба інформації
ТРК "Сокаль"

релігія

«Матері в молитві» із парафій Сокальщини провели з’їзд у Червонограді

«Матері в молитві» із парафій Сокальщини провели з’їзд у Червонограді
«Матері в молитві» із парафій Сокальщини провели з’їзд у Червонограді

Відбувся черговий регіональний з’їзд спільнот «Матері в молитві» Сокальського і Червоноградського деканатів у храмі Пресвятої Богородиці Владичиці України м. Червонограда.

Представниці усіх парафій м. Червонограда, а також м. Сокаля, смт Жвирка та інших зібралися на щорічне молитовне чування з нагоди празника Успення Божої Матері.

У програмі з’їзду була Свята Літургія, молитва спільноти, Велика Вечірня з винесенням плащаниці Успення Пречистої Діви Марії, акафіст до Богородиці, вервиця.

Впродовж усіх богослужінь та молитов учасники просили у Господа Бога та Діви Марії миру для України та заступництва і кріпості для її синів – учасників АТО на Сході держави.

Повідомили учасники заход

«Матері в молитві» із парафій Сокальщини провели з’їзд у Червонограді
«Матері в молитві» із парафій Сокальщини провели з’їзд у Червонограді
«Матері в молитві» із парафій Сокальщини провели з’їзд у Червонограді
«Матері в молитві» із парафій Сокальщини провели з’їзд у Червонограді

^

Сокальсько-Жовківська єпархія
Прес-служба

спорт

Здорова молодь – здорова нація

відбувся фінал Всеукраїнських масових заходів для молоді
відбувся фінал Всеукраїнських масових заходів для молоді

«Здорова молодь – здорова нація» – під таким гаслом 2-4 вересня 2015 року в м.Одеса відбувся фінал Всеукраїнських масових заходів для молоді. Всеукраїнський центр «Спорт для всіх» за сприяння Міністерства молоді та спорту України подарував спортивне свято для учасників з усіх регіонів України. На березі Чорного моря, у гостинному дитячому центрі «Молода гвардія», команди змагалися у грі в настільний і пляжний теніс та подолали смугу перешкод на пляжі. 2 вересня відбулося урочисте відкриття заходу за участю олімпійського чемпіона Юрія Чебана, на якому директор Всеукраїнського центру «Спорт для всіх» Сергій Пчелін зачитав привітання для учасників від Міністра молоді та спорту України Ігоря Жданова. До урочистої церемонії долучилися також школярі міста Одеси, які взяли участь у «Веселих стартах» і отримали призи та подарунки.

Львівську область на даних змаганнях представляли Сокальчани Оксана Зайцева (вчитель фізичної культури Белзької ЗШ І-ІІІ ст.) та Сергій Матвєєв (вчитель фізичної культури Сокальської ЗШ І-ІІІ ст. № 5, тренер з футболу КЗ СРР ЛО «ФСК «Сокіл»). Найкращий результат вони показали при подоланні смуги перешкод де посіли ІІ місце. В загальному заліку команда ввійшла у десятку сильніших команд України.

У чесній боротьбі третє місце посіла команда з Дніпропетровської області, друге місце – команда з Черкаської області і переможцями стала команда з Київської області.

«Здорова молодь – це запорука сильної та незалежної держави, що є надзвичайно актуальним для нашої країни. Ми щасливі, що маємо можливість зробити свій внесок у процес формування здорової та сильної української нації» – зазначив Сергій Пчелін під час церемонії нагородження учасників заходу.

^

ФСК "Сокаль"

RAM counter
додому
написати вебмайстру http://www.sokal.lviv.ua
Всі права застережено 2005
07:40, 29 березня 2024 року
При передруці інформації у друкованому або електронному вигляді, посилання на Сокаль і Сокальщина обов'язкове.
Адміністрація порталу не несе відповідальності за зміст рекламних та інформаційних повідомлень і не завжди поділяє погляди авторів публіцистичних матеріалів
+380686916567