** неофіційна сторінка про м.Сокаль і Сокальський район
Зробити сторіку домашньою
Перейти на головну  - www.sokal.lviv.ua  /Сокаль і Сокальщина/
контактипро нас, про проект
книга гостей
Фотогалерея

Відеокаталог

Нам цікаво знати:



Безкоштовні точки доступу до мережі інтернет від Інтернет та сервіс провайдер

МІНІСТЕРСТВО ДОХОДІВ І ЗБОРІВ УКРАЇНИ

Google


 
 

Сокаль і Сокальщина : новини ::07.04.2017

НОВИНИ СОКАЛЬЩИНИ

    7 квітень 2017 року

Пошук в новинах   

влада

ХХ позачергова сесія Сокальської міської ради
ХХ позачергова сесія Сокальської міської ради

ХХ позачергова сесія Сокальської міської ради

31 березня депутати зібрались на ХХ позачергову сесію Сокальської міської ради. На порядку денному було лише одне питання "Про виготовлення ДПТ для організації відпочинку та облаштування човнової (байдарочної) станції на вул.Б.Хмельницького в м.Сокалі.". По даному питанню доповідала Мирослава Баралус на минулій позачерговій сесії від 29.03.2017 р.

Проголосували одноголосно.

На позачерговій сесії було підтримано і  звернення, яке подав Андрій Бабух,  до Президента, Кабміну та Нацкомісії регулювання енергетики та компослуг, в якому вимагають скасувати введення абонплати за обслуговування систем газопостачанн

^

Юлія Сорочук
_

економіка

Сокальська районна державна адміністрація повідомляє про затверджені програми підтримки агропромислового виробництва у 2017 році за рахунок коштів обласного та державного бюджетів.
Сокальська районна державна адміністрація повідомляє про затверджені програми підтримки агропромислового виробництва у 2017 році за рахунок коштів обласного та державного бюджетів.

Сокальська районна державна адміністрація повідомляє про затверджені програми підтримки агропромислового виробництва у 2017 році за рахунок коштів обласного та державного бюджетів.

Комплексна Програма підтримки та розвитку агропромислового виробництва Львівської області на 2016 – 2020 роки.

Напрями використання бюджетних коштів та результативні показники

Кошти обласного бюджету спрямовуватимуться у вигляді фінансової підтримки на конкурсній основі за наступними напрямами:

• Фінансова підтримка суб’єктів господарювання агропромислового комплексу, фізичних осіб шляхом компенсації відсотків за кредитами (позиками) залученими у банківських установах чи кредитних спілках в національній валюті.

• Фінансова підтримка суб’єктів господарювання агропромислового комплексу, сільськогосподарських кооперативів, фізичних осіб на зворотній основі у вигляді пільгових кредитів на реалізацію бізнес-планів.

• Фінансова підтримка суб’єктам господарювання в галузі сільського господарства, фізичним особам у вигляді дотації на площу угідь, на яких проводитимуться заходи із збереження та відтворення родючості ґрунтів.

Кошти обласного бюджету на фінансову підтримку шляхом компенсації відсотків за кредитами надаються суб’єктам господарювання – виробникам сільськогосподарської продукції, сільськогосподарським кооперативам, фізичним особам, які залучили кредитні ресурси для здійснення діяльності у сфері агропромислового комплексу.

Фінансова підтримка на часткове відшкодування відсотків за користування кредитними ресурсами надається у розмірі до 1,5 облікової ставки Національного банку України, що діє на дату нарахування відсотків за користування кредитами (позиками), але не більше ставки, передбаченої угодою кредитування (позики). Максимальна сума фінансової підтримки, протягом бюджетного року для одного сільськогосподарського підприємства, кооперативу складає 200 тис. грн, для інших суб’єктів підприємництва, фізичних осіб - 100 тис. гривень.

Фінансова підтримка на часткове відшкодування відсотків за користування кредитними ресурсами надається за кредитами (позиками), відсотки за користування якими нараховані і сплачені у поточному році. Відшкодуванню підлягає частина плати (відсотків) за кредитами (позиками), основна сума яких використана на потреби, пов’язані з виробництвом сільськогосподарської продукції, на придбання, створення (оновлення) матеріально-технічної бази суб’єктів господарювання, сільськогосподарських кооперативів і фізичних осіб.

Кошти обласного бюджету на фінансову підтримку на зворотній основі.

Фінансова підтримка надається у вигляді кредиту учасникам Комплексної програми - переможцям конкурсу бізнес-планів із здійснення діяльності в агропромисловому комплексі на платній та зворотній основі. Фінансова підтримка фізичним оcобам-підприємцям надається у розмірі до 200 тис. грн терміном до 3 років і з відстроченням повернення основної суми зобов’язання до одного року з урахуванням передбачених бізнес-планом термінів повернення кредиту. Фінансова підтримка іншим суб’єктам господарювання надається у розмірі до 500 тис. грн терміном до 5 років і з відстроченням повернення основної суми зобов’язання до одного року з урахуванням передбачених бізнес-планом термінів повернення кредиту.

Кредити надаються на реалізацію бізнес-планів суб`єктів господарювання, що здійснюють свою діяльність у сфері агропромислового комплексу, на такі цілі:

- на придбання сільськогосподарської техніки та технологічного обладнання для забезпечення діяльності суб’єктів господарювання в галузі садівництва, ягідництва, овочівництва, діяльності із виробництва, заготівлі та переробки молока, реалізації молокопродуктів;

- на придбання (поповнення) племінних тварин, корів і нетелей суб’єктами господарювання в галузі тваринництва;

- на витрати, пов’язані із розвитком дрібного тваринництва (вівчарства, козівництва, кролівництва, птахівництва тощо), а також бджолярства і рибництва;

- на витрати, пов’язані із будівництвом, реконструкцією тваринницьких приміщень, модернізацією їх обладнання, на облаштування доїльних залів, молокопроводів, забійних цехів, пасовищ тощо;

- на витрати, пов’язані із будівництвом, реконструкцією приміщень для зберігання сільськогосподарської продукції та продукції харчопереробної галузі, у тому числі на придбання холодильного обладнання;

- на витрати, пов’язані із виробництвом зернових культур (жито, гречка), розвитком садівництва, ягідництва, овочівництва, органічної продукції, грибів;

- на придбання високорепродуктивного насіння насінницькими господарствами;

- на витрати, пов’язані із здійсненням та розвитком діяльності з передпродажної підготовки, переробки сільськогосподарської продукції.

Плата за користування кредитними коштами фінансової підтримки встановлюється у кредитних договорах в розмірі 5 відсотків річних від суми непогашеного кредиту на рік та сплачується відповідно до порядку, визначеного у кредитному договорі.

Кошти обласного бюджету на фінансову підтримку суб’єктам господарювання, фізичним особам у вигляді дотації на площу угідь, на яких проводитимуться заходи із збереження та відтворення родючості ґрунтів. Фінансова підтримка надається:

- на площу освоєння земель під садівництво, ягідництво, овочівництво, пасовища при умові проведення агрохімічного обстеження земельних ділянок у розмірі до 400 грн на один га, але не більше фактичних витрат;

- на площу розкислення ґрунтів (вапнування) шляхом внесення вапнякових меліорантів у розмірі до 500 грн на один га, але не більше фактичних витрат на один га вартості вапнякових меліорантів;

- на площу збагачення ґрунтів біологічним азотом після використання інокулянтів азотфіксуючих мікроорганізмів у розмірі до 160 грн на 1 га;

- на площу сидерації ґрунтів після проведення посівів сидеральних культур у розмірі до 350 грн на один га.

Максимальна сума дотації протягом бюджетного року для одного суб’єкта господарювання-юридичної особи складає 200 тис. грн, для фізичних осіб-підприємців - 100 тис. гривень.

Кабінетом Міністрів України прийнято постанову №130 від 1 березня 2017 року якою передбачено відшкодування сільськогосподарським товаровиробникам за придбану техніку та обладнання вітчизняного виробництва. Постановою передбачено відшкодування 20% вартості техніки та обладнання придбаного у вітчизняних виробників та/або їх дилерів через державні банки.

За детальною інформацією звертатись у відділ агропромислового розвитку Сокальської районної державної адміністрації за телефоном (03257) 7-21-05.

^

РДА
Сокальська РДА

бібліотечні новини

Символ Сонця; життя, його безсмертя; любові і краси; весняного відродження; добра, щастя, радості, розписували бібліотекарі та користувачі Сокальської центральної районної бібліотеки. Майстер клас «Писанка мальована з любов’ю подарована» давала сокальчанка, союзянка – Надія Мельник. Для вибору орнаменту присутні використали книги з тематичної полиці «Писанкарство – мистецтво України». У кожного вийшло своє – Великоднє диво.

1
1
2
2
3
3
4
4
5
5
6
6
7
7

^

Інтернет-центр
Сокальська центральна бібліотека

RAM counter
додому
написати вебмайстру http://www.sokal.lviv.ua
Всі права застережено 2005
02:44, 29 березня 2024 року
При передруці інформації у друкованому або електронному вигляді, посилання на Сокаль і Сокальщина обов'язкове.
Адміністрація порталу не несе відповідальності за зміст рекламних та інформаційних повідомлень і не завжди поділяє погляди авторів публіцистичних матеріалів
+380686916567