** неофіційна сторінка про м.Сокаль і Сокальський район
Зробити сторіку домашньою
Перейти на головну  - www.sokal.lviv.ua  /Сокаль і Сокальщина/
контактипро нас, про проект
книга гостей
Фотогалерея

Відеокаталог

Нам цікаво знати:



Безкоштовні точки доступу до мережі інтернет від Інтернет та сервіс провайдер

МІНІСТЕРСТВО ДОХОДІВ І ЗБОРІВ УКРАЇНИ

Google


 
 

Сокаль і Сокальщина : новини ::07.02.2018

НОВИНИ СОКАЛЬЩИНИ

    7 лютий 2018 року

Пошук в новинах   

суспільство

Гірники шахти «№9 Нововолинська» відмовилися приступати до роботи
Гірники шахти «№9 Нововолинська» відмовилися приступати до роботи

Гірники шахти «№9 Нововолинська» відмовилися приступати до роботи

7 лютого, зранку, гірники шахти «№9 Нововолинська» відмовилися приступати до роботи. Вони вимагають від міністра енергетики і вугільної промисловості Ігоря Насалика відсторонити від справ шахти «смотрящого» Андрія Венгрина, який намагається захопити копальню шляхом передачі її в реструктуризацію. Про це повідомляє голова Незалежної профспілки гірників України Михайло Волинець, передає сайт «Над Бугом». Зі слів гірників, реструктуризація – приведе до пограбування шахти, порізки копальні на металобрухт та її закриття. Також шахтарі вимагають погашення заборгованості із заробітної плати.

^

радіо Сокаль

служба інформації
ТРК "Сокаль"

суспільство

Сокальський район досить активний у відзначенні пам’ятних дат у закладах загальної середньої освіти
Сокальський район досить активний у відзначенні пам’ятних дат у закладах загальної середньої освіти

Сокальський район досить активний у відзначенні пам’ятних дат у закладах загальної середньої освіти

“Найактивнішими учасниками гри “Сокіл” 7 років поспіль є Городоцький, Пустомитівський, Сколівський, Сокальський, Старосамбірський, Стрийський райони та Галицький, Залізничний і Сихівський райони м. Львова.”

У понеділок, 5 лютого відбулося спілкування голови облдержадміністрації Олега Синютки з головами райдержадміністрацій, міськими головами міст обласного значення та головами районних рад у режимі Skype-конференції. У скайп-зустрічі взяв участь голова Сокальської районної ради Микола Пасько.

На порядку денному було чотири питання до обговорення:

Про моніторинг введення земель сільськогосподарського призначення в обіг на основі алгоритмів ефективного і правового використання земель.

Про реалізацію місцевих програм енергозбереження для населення.

Про військово-патріотичне виховання молоді Львівщини.

Про популяризацію неформальної освіти у районах Львівської області та

проведення профорієнтаційних екскурсій.

Згідно інформації про проведені заходи неформальної освіти в районах Львівської області за 2017 рік, у Сокальському районі проведено 18 заходів та 3 профорієнтаційні екскурсії.

Сокальський район також вирізнився активністю у відзначенні пам’ятних дат у закладах загальної середньої освіти (проведено відкриті уроки, виховні години, круглі столи, учнівські конференції, вечори пам’яті, книжкові виставки присвячені Дню Соборності України, 99 – річчю бою під Крутами, Дню Героїв Небесної Сотні, 70 – річчю роковин проведення операції «Вісла», 75 – річчю УПА, Дню Гідності та Свободи, 99 – річчю ЗУНР, заходи у зв’язку з 85 роковинами Голодомору, 125 – річчю Олени Степанів-Дашкевич, 80 – річчю В’ячеслава Чорновола та інші.) Загалом у ІІ півріччі 2017 року на Львівщині проведено 6918 загальношкільних виховних заходів, найбільше таких заходів проведено в Сокальському районі (536 заходів).

Також відомо, що у 2017 році в обласному етапі Всеукраїнської дитячо-юнацької військово-патріотичної гри «Сокіл», команди Галицького району м. Львова та Стрийського, Городоцького, Сокальського районів показали високі результати підготовки старшокласників. Найактивнішими учасниками гри 7 років поспіль є Городоцький, Пустомитівський, Сколівський, Сокальський, Старосамбірський, Стрийський райони та Галицький, Залізничний і Сихівський райони м. Львова.

У рамках Програми енергозбереження для населення Львівщини на 2017-2020 роки продовжується реалізація механізму компенсації населенню області коштів за кредитами на заходи з енергозбереження. За 2017 рік за Програмою видано 7532 кредити на загальну суму 185 млн грн., з них 176 кредитів для Сокальського району.

^

Сокальська Районна рада
Сокальська Районна рада

суспільство

Член ОУН-УПА Петро Мандзій відзначив 90-літній ювілей
Член ОУН-УПА Петро Мандзій відзначив 90-літній ювілей

Член ОУН-УПА Петро Мандзій відзначив 90-літній ювілей

6 лютого 2017 року, ювіляра та члена ОУН-УПА Мандзія Петра Олексійовича, керівництво Сокальського району та Великомостівської об’єднаної громади привітало з нагоди 90-річного ювілею.

Заступник голови Сокальської районної ради Василь Бойко передав пану Петру вітання від голови районної ради, а також особисто привітав іменника зі святом.

«Ваш життєвий шлях – це яскравий взірець мужності й жертовності в боротьбі за незалежність України, самовідданого служіння рідному народові й національній їдеї.» – у вітальному слові до ювіляра звернувся заступник голови Сокальської районної ради Василь Бойко. Він, окрім вітальних слів, вручив Петру Олексійовичу книгу «Сокальщина. Книга пам’яті України. 1914 – 1990», в якій на сторінці 184 згадується про нього.  «Мандзій Петро Олексійович, 1928 р.н., член ОУН. Заарештований агентами НКВС. Покарання відбував в таборах Сибіру. Проживає у м. В.Мости.» .

Голова Великомостівської міської об’єднаної територіальної громади Ярослав Ройко підкреслив, що він пишається, що Петро Мандзій проживає саме на їхніх теренах. «На Вашу долю випало життя у концтаборах та багатолітній нагляд радянських спецслужб. Проте випробування лише зміцнювали Ваш дух і віру в перемогу.» – зазначив голова Великомостівської міської ради.

Ювіляр щиро дякував посадовцям за вітання та пам’ять про нього, про те найбільше пишався, що у жовтні 2017 року отримав медаль до «75 років УПА».

До слова. 14 жовтня 2017 року відбулася урочиста сесія районної ради, на якій керівники району вручили медалі «75 років УПА» учасникам бойових дій УПА Сокальського району та членам сімей загиблих учасників УПА. Мандзій Петро Олексійович, член ОУН, не зміг приїхати через стан здоров’я. Нагороду цього ж дня вручили вдома.

^

Сокальська Районна рада
Сокальська Районна рада

суспільство

Бюджет району виконано на 136,9%
Бюджет району виконано на 136,9%

Бюджет району виконано на 136,9%

6 лютого голова Сокальської райдержадміністрації Роман Токай провів нараду за участю першого заступника голови РДА Ірини Задолинної, голови районної ради Миколи Паська та керівників установ і організацій району.

В ході наради керівники прозвітували про виконану роботу та про основні проблемні питання.

Начальник фінансового управління РДА проінформувала про те, що за січень бюджет району виконано на 136,9%, районний бюджет – на понад 127%.

^

РДА
Сокальська РДА

кримінал

Через ПП «Угринів» намагались завезти 6 тисяч таблеток психотропної дії
Через ПП «Угринів» намагались завезти 6 тисяч таблеток психотропної дії

Через ПП «Угринів» намагались завезти 6 тисяч таблеток психотропної дії

На кордоні з Польщею вилучено велику партію таблеток психотропної дії. Виявити їх вдалося у ході спільних заходів співробітників оперативних підрозділів Держприкордонслужби та ВБКОЗ УСБУ в Київській області під процесуальним керівництвом Львівської прокуратури.

Під час реалізації інформації СБУ правоохоронці у пункті пропуску «Угринів» зупинили для перевірки автомобіль «Фольксваген» іноземної реєстрації. Іномаркою на в’їзд в Україну керував наш співвітчизник.

До огляду транспортного засобу залучили також службову собаку, натреновану на пошук наркотичних речовин. У результаті перевірки в салоні автівки виявлено 500 блістерів медичного препарату «Acatar» загальною кількістю 6 тисяч пігулок, які мають психотропну дію.

Препарати вилучено, а до УСБУ в Львівській області направлено повідомлення про виявлення ознак кримінального правопорушення передбаченого ст. 201 КК України (Контрабанда) та ст. 305 КК України (Контрабанда наркотичних засобів, психотропних речовин, їх аналогів та прекурсорів).

^

радіо Сокаль

служба інформації
ТРК "Сокаль"

RAM counter
додому
написати вебмайстру http://www.sokal.lviv.ua
Всі права застережено 2005
18:03, 28 березня 2024 року
При передруці інформації у друкованому або електронному вигляді, посилання на Сокаль і Сокальщина обов'язкове.
Адміністрація порталу не несе відповідальності за зміст рекламних та інформаційних повідомлень і не завжди поділяє погляди авторів публіцистичних матеріалів
+380686916567