** неофіційна сторінка про м.Сокаль і Сокальський район
Зробити сторіку домашньою
Перейти на головну  - www.sokal.lviv.ua  /Сокаль і Сокальщина/
контактипро нас, про проект
книга гостей
Фотогалерея

Відеокаталог

Нам цікаво знати:



Безкоштовні точки доступу до мережі інтернет від Інтернет та сервіс провайдер

МІНІСТЕРСТВО ДОХОДІВ І ЗБОРІВ УКРАЇНИ

Google


 
 

Сокаль і Сокальщина : новини ::06.08.2015

НОВИНИ СОКАЛЬЩИНИ

    6 серпень 2015 року

Пошук в новинах   

суспільство

На Сокальщині немає місць для вивозу сміття з усіх населенних пунктів

На сьогоднішній день завдання збереження довкілля зможе вирішити тільки строгий відбір і своєчасне вивезення сміття, його переробка і подальша утилізація. Проте якщо, питання вивезення сміття частково вирішуються у містах, то в селах ця проблема є досить актуальна.  У сільських населених пунктах майже не проводиться організований вивіз твердих побутових відходів, тож їх мешканці скидають сміття куди кому заманеться, створюючи стихійні сміттєзвалищ.  А це в свою чергу спричиняє потрапляння в грунтові води токсичних речовин, на таких звалищах влітку відбувається самозапалення, внаслідок чого в повітря потрапляють шкідливі речовини.

Для вирішення даної проблеми голова Львівської ОДА у червні 2015 року доручив головам райдержадміністрації організувати проведення конкурсів із визначенням виконавця послуг із збирання, вивезення та утилізації твердих побутових відходів. За словами заступника директора департаменту екології та природніх ресурсів ЛОДА Володимира Харчука, в цьому плані Сокальський район виглядає не в найкращому плані. І тому  на сьогодні основні завдання голів місцевих рад Сокальщини оголосити конкурс із визначення перевізника. В іншому випадку, буде проводитись перевірка санітарного стану цих населених пунктів - наголосив обласний чиновник.

Зазначимо, що для вирішення проблеми із сміттям в області була розроблена відповідна програма, яка передбачає створення в кожному районі сміттєзвалища із встановленням сміттєпереробної та сміттєсортувальної станції. Паралельно діє ще одна програма, яка дає можливість будь-яким комунальним підприємствам створити свою матеріально-технічну базу для вивезення твердих побутових відходів. До речі, за словами Володимира Храчука, цією програмою скористались окремі райони Львівщини, і на жаль серед них немає Сокальського.

Отож, на сьогодні основні завдання місцевих раді Сокальщини оголосити конкурс із визначення перевізника та встановити тариф, який до речі буде залежити від кількості рад, які долучатися до цієї роботи

Загалом на сьогодні у Львівській області у 170 населених пунктах досі не вирішене питання стосовно  вивезення сміття. У 855 селах такі рішення вже прийняті.

^

Радіо "Сокаль"

служба інформації
ТРК "Сокаль"

суспільство

Відбулося свято для прийомних сімей.
Відбулося свято для прийомних сімей.

Відбулося свято для прийомних сімей.

5 серпня Сокальський районний центр соціальних служб для сім”ї, дітей та молоді провів свято „Тато, мама, я – щаслива сім”я”. У ньому взяли участь діти, які виховуються у прийомних сім”ях та дитячих будинках сімейного типу, та їх батьки. На даний час в районі функціонує 9 прийомних сімей, в яких виховується 12 дітей, та 2 ДБСТ, де виховується 15 дітей. В ході свята було проведено тест для батьків „Які ви батьки?”. Для дітей були організовані ігротеки. Участь у святі взяли фахівці Червоноградського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги, які проінформували прийомних батьків про напрямки своєї діяльності, зокрема, у сфері захисту прав дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування.

^

РДА
Сокальська РДА

суспільство

В Сокалі лише 32 будинку залишились із центральним опаленням

В Сокальській міській раді ще продовжують приймати заяви абонентів, які бажають відключитись від центрального опалення та встановити автономне. Загалом, цього року на розгляд  комісії по відключенню від центрального опалення при виконкомі Сокальської міської ради було подано 92 заяви бажаючих встановити індивідуальне опалення. З них вже 87 отримали дозволи.

П’ятьом абонентам, було відмовлено на підставі того, що вони проживають у гуртожитку, по вулиці Героїв УПА 20 в цьому будинку неможливо влаштувати газове опалення  через відсутність вентиляційних та димових каналів у кімнатах. Водночас і потужність електроенергії, яка розрахована на цей гуртожиток недостатньо для встановленні індивідуального електричного опалення. Про це радіо «Сокаль» повідомила начальник відділу організаційно – кадрової роботи Сокальської міської ради Іванна Дацюк.

Вона також додала, що згідно з схемою оптимізації теплопостачання КП «Сокальтеплокомуненрго», пропонувалось цього року повністю відключити від центрального теплопостачання окремі будинки, де лише поодинокі квартири користуються їхніми послугами. Це Тартаківська 2, де залишились із центральним опаленням 4 квартири, Шептицького 87 – 7 квартир, Шептицького 33 – 10 квартир, Шетицького 35 та 37, де залишилось 7 і 5 квартир відповідно. Ця пропозиція була винесена на останнє засідання сесій міської ради і не була підтримана депутатами, тому що не було згода всіх мешканців не таке відключення.

А загалом, за даними КП «Сокальтеплокомуненрго» в місті залишилось 32 будинки, які ще користуються центральним теплопостачанням, а ще 10 років тому їх було 135.

^

Радіо "Сокаль"

служба інформації
ТРК "Сокаль"

суспільство

В районі у розпалі жнива.

За інформацією управління агропромислового розвитку райдержадміністрації на Сокальщині у розпалі жнива. Аграрії вже зібрали 32% посіяних площ. На даний час вже зібрано 12158 гектарів зернових, намолочено 50738 тонн зерна, середня врожайність становить 41,7 центнерів з гектара. Повністю зібрано озимий ріпак, озимий ячмінь та горох.

^

РДА
Сокальська РДА

суспільство

  Пожежа торфу поблизу с.Куличків

05.08.15 року о 08.43 год. в с.Куличків Сокальського району виникло горіння торфу на відкритій території окремими осередками площі 5 га. Станом на 20.30 год. 05.08.2015 року горіння ліквідовано на площі 0,5 га. 06.08.2015 року гасіння торфу продовжується. На гасіння пожежі залучено АЦ ДПРП-52 м.Великі Мости, АНР ДПРЧ-22 м.Сокаль, 2 МП ДПРЧ-22 м.Сокаль, АЦ МПК м.Белз, особового складу 25 чол.

^

ДСНС
Сокальський районний сектор ГУ ДСНС

суспільство

За модернізацію шахт Львівщини візьмуться польські фахівці.

Наприкінці літа, з 25 до 28 серпня, потужності ДП “Львіввугілля” оглянуть спеціалісти вугільної галузі Республіки Польща. Зокрема, йтиметься про модернізацію діючих шахт львівського підприємства та закриття тих шахт, які відпрацювали свої запаси, повідомляє прес-служба ЛОДА.

Про це у середу, 5 серпня, йшлось на зустрічі першого заступника голови Львівської облдержадміністрації Ростислава Замлинського з делегацією польської фірми “Becker-Warkop Sp. z o.o.”, котра володіє 20-річним досвідом роботи в гірничодобувній промисловості.

Під час дискусії сторони визначили спільний план дій, згідно з яким у період 25-28 серпня ДП “Львіввугілля” оглянуть  спеціалісти польської фірми для ознайомлення та аналізу проблемних питань щодо модернізації та закриття шахт.

Окрім того, на зустрічі вдалось досягти домовленостей про участь представників Львівської облдержадміністрації та ДП “Львіввугілля” у виставці сучасного гірничого обладнання, яка відбудеться 8-11 вересня 2015 року в м.Катовіце (Польща). Власне на цій виставці сторони домовились остаточно визначити подальші кроки щодо співпраці

^

Радіо "Сокаль"

служба інформації
ТРК "Сокаль"

суспільство

Служба за контрактом – це почесно і вигідно

Служба за контрактом – це почесно і вигідно
Служба за контрактом – це почесно і вигідно

6 серпня з робочим візитом на Сокальщині побував заступник голови Львівської облдержадміністрації Андрій Корнат. Спільно з головою РДА Олегом Кожушком, його заступником Анатолієм Василишиним, військовим комісаром Сокальсько-Червоноградського ОРВК Миколою Лисаком заступник голови ЛОДА зустрівся з головами місцевих рад району, керівниками та працівниками соціальних служб, силових структур, кореспондентами ЗМІ. Основне питання – запропонувати громадянам Сокальського району працевлаштування до лав Збройних Сил України, виконати поставлені перед районом завдання з мобілізації.

Виступаючи перед присутніми, А.Корнат розповів про ситуацію в області щодо проведення VI хвилі мобілізації, зазначив, що Сокальщина є лідером серед районів, адже план мобілізації в районі виконано на 76 відсотків. Посадовець відзначив ради, де ситуація з проведенням мобілізації є на належному рівні (Стенятинська, Мурованська сільські ради), а також вказав на ті, в яких питання проведення мобілізації є на другорядних позиціях (Угнівська міська, Волицька сільська ради). «До завершення мобілізації залишилося два тижні, тому органи влади району на місцях за участю працівників соціальних служб мають провести інформаційну роботу серед населення, аби роз’яснити усі переваги працевлаштування громадян до Збройних Сил України за довгостроковим, чи короткостроковим контрактом, розповісти про фінансове забезпечення солдатського та офіцерського складу в армії, пільги, які вони отримають: санаторно-курортне лікування, знижку у розмірі 75% на оплату житлово-комунальних послуг, пільгове зарахування стажу роботи, належні умови проживання, харчування, забезпечення необхідним обмундируванням, тощо. Окрім цього, контрактники проходитимуть службу лише на території Львівської області й відправлення їх у зону проведення АТО не планується. Водночас є пропозиція, погоджена з обласною прокуратурою, закрити кримінальні справи щодо осіб, які ухилялися від мобілізації, якщо ті усвідомлять свою помилкові дії та зголосяться піти до війська для проходження служби», - зазначив Андрій Корнат. Також він звернув увагу присутніх на засилля негативної, часто перекрученої інформації про ЗСУ, зону проведення АТО, яка ллється з окремих центральних «опозиційних» телеканалів, тим самим створюючи негативний імідж українській армії, байдужість громадян до виконання свого конституційного обов’язку.

В ході зустрічі також виступили голова РДА Олег Кожушко, військовий комісар Сокальсько-Червоноградського ОРВК Микола Лисак, директор районного центру зайнятості Віктор Лащук, начальник управління соціального захисту населення РДА Володимир Огінський та інші. Вони звернувся до голів місцевих рад відповідально поставилися до виконання своїх обов’язків по проведенню VI хвилі мобілізації, закликали до належного виконання усіх завдань, які ставить перед органами влади Президент України та Уряд.


^

РДА
Сокальська РДА

RAM counter
додому
написати вебмайстру http://www.sokal.lviv.ua
Всі права застережено 2005
21:17, 28 березня 2024 року
При передруці інформації у друкованому або електронному вигляді, посилання на Сокаль і Сокальщина обов'язкове.
Адміністрація порталу не несе відповідальності за зміст рекламних та інформаційних повідомлень і не завжди поділяє погляди авторів публіцистичних матеріалів
+380686916567