** неофіційна сторінка про м.Сокаль і Сокальський район
Зробити сторіку домашньою
Перейти на головну  - www.sokal.lviv.ua  /Сокаль і Сокальщина/
контактипро нас, про проект
книга гостей
Фотогалерея

Відеокаталог

Нам цікаво знати:



Безкоштовні точки доступу до мережі інтернет від Інтернет та сервіс провайдер

МІНІСТЕРСТВО ДОХОДІВ І ЗБОРІВ УКРАЇНИ

Google


 
 

Сокаль і Сокальщина : новини ::06.07.2017

НОВИНИ СОКАЛЬЩИНИ

    6 липень 2017 року

Пошук в новинах   

влада

Депутати Сокальської міської ради проголосували за одноразове прийняття ТПВ з м.Львова
Депутати Сокальської міської ради проголосували за одноразове прийняття ТПВ з м.Львова

Депутати Сокальської міської ради проголосували за одноразове прийняття ТПВ з м.Львова

За менш ніж два тижні депутати Сокальської міської ради збирались чотири рази.

Вперше зібрались на чергову сесію у вівторок, 27 червня. Перше пленарне засідання видалось досить напруженим і важким. Спочатку багато дискутували щодо включення в порядок денний питання про прийняття ТПВ з м.Львова, далі учасники АТО розповіли свою історію, а на завершення чимало питань виникало до керівника КП "Сокальжитлокомунсервіс". Та по порядку.

Ще під час розгляду і затвердження порядку денного депутат Василь Возняк нагадав, що у березні на позачерговій сесії депутати прийняли рішення щодо приведення штатного розпису КП "Сокальжитлокомунсервіс" до попереднього вигляду. І так це питання залишилося в повітрі. Якщо ж рішення депутатів не виконується, то навіщо ж взагалі ходити на сесії питав він. Тому, депутат запропонував внести в порядок денний питання "Про виконання рішення позачергової сесії " та заслухати звіт начальника.

Депутати підтримали таку пропозицію і перейшли до розгляду порядку денного. Першим розглянули лист від Львівської облдержадміністрації щодо прийняття сміття з Львова на Сокальському сміттєзвалищі. До депутатів звернулися директор департаменту житлового господарства та інфраструктури Львівської міської ради Ірина Маруняк та в.о.директора обласного департаменту ЖКГ Тарас Зозуля.  Просили не дивитись на партії, а допомогти звичайним мешканцям. Тривале обговорення даного питання  завершилось нічим (11 з 26 депутатів підтримали).

Далі досить оперативно розглянули земельні питання, затвердили розпорядження міського голови ,встановили податок на майно.

За І квартал 2017 року прозвітував керівник "Сокальводоканал" Ігор Лащук. Депутати ухвалили рішення про передачу на баланс МКП ВКГ  "Сокальводоканал" нежитлового приміщення (пошта)  та затвердили програму фінансової підтримки КП.

Наступними були питання по ЖЕКу. Валерій Демидюк коротко розповів про стан підприємства. Згідно його слів, заборгованість підприємства зростає. У зв`язку із цим просив депутатів поставити у порядок денний питання  і прийняти рішення про закриття старого підприємства та відкрити нове. Депутати ставили чимало питань по роботі підприємства, а саме: про ремонтні роботи в окремих будинках, про незадовільний стан смітників у місті, про дерев`яні гілки на тротуарі. Та найбільше усіх цікавило саме введення посади заступника директора на підприємстві. Декілька разів питаючи навіщо ж було брати заступника, коли вірніше б було стимулювати тих працівників, котрі ще залишаються на підприємстві (на даний момент 27 чоловік недобір), відповіді конкретної не почули. Лише Валерій Демидюк повідомив, що Богдан Леськів "буде ліквідовувати підприємство". Не один раз запитували і чому не виконується рішення березневої сесії. Відповіді так і не отримали.

На цьому перше пленарне засідання завершилось.

Наступного разу депутати зустрілись у четвер, 29 червня. До Сокальської міської ради звернувся новопризначений голова Сокальської РДА Роман Токай з проханням терміново розглянути питання щодо прийняття на Сокальське сміттєзвалище 300 т ТПВ з м.Львова.

Наступного разу депутати зустрілись у четвер, 29 червня. До Сокальської міської ради звернувся новопризначений голова Сокальської РДА Роман Токай з проханням терміново розглянути питання щодо прийняття на Сокальське сміттєзвалище 300 т ТПВ з м.Львова. Однак, депутати знову поставили питання про виконання березневого рішення Сесії міської ради. Та цього разу підійшли вже більш серйозно. Восьмеро депутатів підписались під заявою адресованою очільнику міста. В ній йшлось про те, що допоки не буде виконане рішення по заступнику директора КП "Сокальжитлокомунсервіс" вони не братимуть участь у голосуванні сесії. Таким чином, кворуму не буде. Тому, депутати зробили перерву до вівторка.

Четвертого липня на сесію міської ради прибули голова РДА Роман Токай, голова райради Микола Пасько, а також, депутати запросили депутата ВР Олега Мусія, який якраз здійснював прийом громадян у своїй приймальні у приміщенні Сокальської міської ради. Кожен із них висловив свої думки по питанню прийняття сміття з м.Львова і як посадовців і як мешканців міста, район. Знову з цього питання дискусії тривали досить довго. На сесію прийшли і громадські активісти і мешканці Сокаля, які  проживають поблизу сміттєзвалища. В результаті важких перемовин навіть мешканці будинків біля сміттєзвалища визнали, що 300 т це майже не замітно для нашого міста. Проте, вони виголосили і умови, які в подальшому будуть вписані в угоду.

Попри майже домовленість проголосувати за прийняття ПТВ так і не вдалось. Вадим Кондратюк вийшовши з сесійної зали переговорив з керівником КП "Сокальжитлокомунсервіс" Валерієм Демидюком і той повідомив депутатам, що у середу, 5 липня, о 8.00 год буде заява його заступника за власним бажанням в іншому випадку заяву напише він сам. Депутати повірити на слово вже не могли. Занадто довго все це тривало. Тому, в черговий раз, перенесли засідання сесії міської ради.

У середу з самого ранку Роман Токай, Вадим Кондратюк, Василь Возняк, Юрій Товарянський були на підприємстві, де їм представили заяву. Також відвідали сміттєзвалище, оглянули в якому воно стані на даний момент.

На сесійне засідання депутати збирались довго, однак майже з годинним запізненням сесія все ж таки розпочалась. Василь Возняк показав присутнім копію заяви Богдана Леськіва після чого депутати перейшли до розгляду питань. Обговоривши усі умови, 16 депутатів віддали свій голос за одноразове прийняття ТПВ зі Львова.

Рішення:

1. Надати згоду на одноразовий прийом ТПВ з м. Львова в загальній кількості 300 тонн на Сокальському сміттєзвалищі.

2. Укласти з Львівською міською радою та Львівською ОДА договір про міжбюджетний трансверт (субвенцію) в розмірі 500 грн. за 1 тону ТПВ , які будуть прийматися на Сокальському сміттєзвалищі.

3. Надати дозвіл директору КП «Сокальжитлокомунсервіс» Демідюку В.О. укласти договір про прийом ТПВ з м. Львів в загальній кількості 300 тонн у розрахунку 300 грн. за 1 тонн та терміном дії до 05 серпня 2017 року без можливості пролонгації.

4. Директору КП «Сокальжитлокомунсервіс» Демідюку В.О. надати інформацію у Львівську ОДА та Львівську міську раду щодо необхідної техніки для упорядкування Сокальського сміттєзвалища для можливостей прийому ТПВ з м. Львів.

5. Директору КП «Сокальжитлокомунсервіс» Демідюку В.О.у п’ятиденний термін з моменту прийняття даного рішення встановити камеру відеоспостереження на в’їзді Сокальського сміттєзвалища з підключенням до мережі інтернет для можливості цілодобового відкритого онлайн перегляду.

6. Директору КП «Сокальжитлокомунсервіс» Демідюку В.О. забезпечити прийом ТПВ відповідно до графіку роботи Сокальського сміттєзвалища в кількості не більше трьох транспортних засобів з ТПВ з м. Львів в день.

7. Міському голові створити комісію з числа депутатів Сокальської міської ради та представників громадськості для контролю за прийомом ТПВ з м. Львів.

8. Звернутися до Львівської ОДА щодо термінового завершення ремонту дороги загального користуванняя місцевого значення О141602 Сокаль-Стоянів, в межах міста Сокаля.

9. Контроль за виконанням цього рішення покласти на першого заступника міського голови Марчука С.М. та постійну депутатську комісію міської ради з питань комунального господарства.

Цього дня депутати ще затвердили перспективної план-схеми оптимізації централізованого теплопостачання в м.Сокалі на 2017-2018 рр.; надали згоду на прийняття у комунальну власність території громади міста приміщення котельні та нежитлового приміщення по вул.Петрушевича 3 та нежитлового приміщення по вул.Семенюка,2.

На цьому ХХІІ сесія Сокальської міської ради завершила свою роботу.

Депутати Сокальської міської ради проголосували за одноразове прийняття ТПВ з м.Львова
Депутати Сокальської міської ради проголосували за одноразове прийняття ТПВ з м.Львова
Депутати Сокальської міської ради проголосували за одноразове прийняття ТПВ з м.Львова
Депутати Сокальської міської ради проголосували за одноразове прийняття ТПВ з м.Львова
Депутати Сокальської міської ради проголосували за одноразове прийняття ТПВ з м.Львова
Депутати Сокальської міської ради проголосували за одноразове прийняття ТПВ з м.Львова
Депутати Сокальської міської ради проголосували за одноразове прийняття ТПВ з м.Львова
Депутати Сокальської міської ради проголосували за одноразове прийняття ТПВ з м.Львова
~6~~7~~8~~9~~10~~11~~12~~13~~14~~15~~16~

^

Юлія Сорочук
_

Відео від "Сокаль і Сокальщини"

XVII сесія VII скликання Сокальської районної ради 3 пленарне

^

Юлія Сорочук
_

Відео від "Сокаль і Сокальщини"

ДТП в.м.Сокаль за участю поліції 05.07.2017

^

Юлія Сорочук
_

RAM counter
додому
написати вебмайстру http://www.sokal.lviv.ua
Всі права застережено 2005
16:44, 28 березня 2024 року
При передруці інформації у друкованому або електронному вигляді, посилання на Сокаль і Сокальщина обов'язкове.
Адміністрація порталу не несе відповідальності за зміст рекламних та інформаційних повідомлень і не завжди поділяє погляди авторів публіцистичних матеріалів
+380686916567