** неофіційна сторінка про м.Сокаль і Сокальський район
Зробити сторіку домашньою
Перейти на головну  - www.sokal.lviv.ua  /Сокаль і Сокальщина/
контактипро нас, про проект
книга гостей
Фотогалерея

Відеокаталог

Нам цікаво знати:



Безкоштовні точки доступу до мережі інтернет від Інтернет та сервіс провайдер

МІНІСТЕРСТВО ДОХОДІВ І ЗБОРІВ УКРАЇНИ

Google


 
 

Сокаль і Сокальщина : новини ::06.02.2017

НОВИНИ СОКАЛЬЩИНИ

    6 лютий 2017 року

Пошук в новинах   

анонс

Шановні краяни та гості міста! Запрошуємо Вас на ювілейний концерт
Шановні краяни та гості міста! Запрошуємо Вас на ювілейний концерт "Мій шлях"

Шановні краяни та гості міста! Запрошуємо Вас на ювілейний концерт "Мій шлях"

Шановні краяни та гості міста! Запрошуємо Вас на ювілейний концерт "Мій шлях" талановитого музиканта, викладача Сокальської дитячої школи мистецтв ім.Матюка Козярського Романа Харитонова, який відбудеться в неділю 5 лютого в Народному домі м.Сокаля.Початок о 14.год.30 хв. Вхід вільний.

^

Адміністратор
-

влада

Відбулося І пленарне засідання XVІ сесії  Сокальської районної ради
Відбулося І пленарне засідання XVІ сесії Сокальської районної ради

Відбулося І пленарне засідання XVІ сесії  Сокальської районної ради

На порядку денному було 14 питань. Під час його затврдження  депутати розглянули три поправки: 

•    від Сокальського районного суду, який пропонував питання  " Про затвердження списку народних засідателів для Сокальського районного суду Львівської області" виключити з порядку денного (підтримали)

•    від Сокальської райдержадміністрації про включення в порядок денний питання "Про підвищення тарифних розрядів педагогічних працівників закладів, які фінансуються за рахунок коштів районного бюджету перед розглядом звернень" (підтримали)

•    від Сокальської райдержадміністрації про виключиення питання "Про визнання роботи голови Сокальської районної державної адміністрації Пелиха Олега Зіновійовича незадовільною". (не підтримали).

У зв`язку із тим, що голова райдержадміністрації знаходиться на лікарняному, а депутати перенесли його перед розглядом заяв  і звернень .

Пнершим розглянули питання про затвердження Програми виплати одноразової адресної допомоги окремим категоріям громадян Сокальського району у 2017 році доповідав заступник голови райради Василь Бойко. Відповідно до якої депутати надають допомогу  найменш захищеним категоріям  населення ( учасники АТО;  сім`ї, які перебувають в складних життєвих ситуаціях; важкохворі).

Також, була внесена поправка щодо збільшення суми з 200 тис. грн. до 370 тис. грн. ( по 10 тис. грн. на депутата).

Далі районні обранці передбачились кошти на спів фінансування усіх конкурсів, які проводитимуться за участю проектів поданих від Сокальського району, затвердивши Програму розвитку місцевого самоврядування Сокальського району на 2017 рік.; проголосували за вступ Сокальскої районної ради в Асоціацію рад Сокальщини; вилучити з оперативного управління КЗСРРЛО "Сокальська ЦРЛ" та передачу зі спільної комунальної власності територіальних громад Сокальського району в комунальну власність територіальної громади Хоробрівської сільської ради житлових приміщень.

Дискусію викликало питання про застосування електронних закупівель. Ігор Гуз  запропонував зменшити суму, яка встановлена на даний час.Щоб через систему здійснювались закупівлі на суму не менше 10 тис. грн на закупівлю товарів та 50 тис. грн. для послуг і робіт та зазначив, що це не перевищує межі встановлені Законом України  "Про публічні закупівлі".

Олег Солодяк повідомив, що даний проект рішення був розглянутий комісією. Та у зв`язку із тим, що даний проект знижує можливості ради  згідно чинного законодавства і згідно положення районної ради, він запропонував доопрацювати  і розглянути на наступній сесії,  щоб одне одному не суперечило. На що доповідач відповів, що даний проект рішення не суперечить  положенню районної ради.

Після висловлених думок депутатів Микола Пасько  пояснив, що регулювати поріг закупівель можуть лише для районної ради. Для облавтодору, сільських рад, відділу освіти, медицини  - не можуть, адже усі вони приймають внутрішні положення. Таке ж положення прийняте і в Сокальській районній раді. Тепер необхідно вести зміни в положення, тому і потрібно доопрацювати дане питання. В результаті тривалого обговорення питання більшість депутатів висловились за доопрацювання питання.

Наступним депутати затвердили штатний розпис Комунального підприємства «Телерадіокомпанія «Сокаль» Сокальської районної ради та перейшли до земельних питань. Районні обранці надали дозволи на продовження терміну оренди для низки різноманітних установ і організацій. Далі розширили список присяжних для Сокальського районного суду Львівської області та затвердили технічні документацій з нормативної грошової оцінки земельних ділянок сільськогосподарського призначення для ведення товарного сільськогосподарського виробництва, а на дострокове  припинення повноважень депутата районної ради не достатньо було голосів.

Про підвищення тарифних розрядів педагогічних працівників закладів, які фінансуються за рахунок коштів районного бюджету доповідала начальник фінвідділу райдержадміністрації Галина Леонова. Згідно Постанови 974 від 14.12.2016 р. піднімаються посадові оклади педагогічних працівників, які фінансуються за рахунок субвенції із державного бюджету. У п.3 прописано, що органи місцевого самоврядування  можуть приймати власне рішення про підвищення тарифних розрядів працівників закладів, які фінансуються за рахунок коштів місцевих бюджетів до 1 вересня. Проектом рішення  пропонується підвищити посадові оклади педагогічних працівників освітніх закладів, які фінансуються за рахунок коштів районного бюджету від 1 січня 2017 року.

Микола Поліщук просив у начальника фінвідділу порівняльну характеристику в розрізі області який ще район чи місто в області це зробив. За його словами, жоден район в області не підвищив плату.

Роман Монастирський "знаю, що це буде прийнято в кожному районі. Вже більша половина сільських рад району прийняла дане рішення в частині, що стосується дошкільних установ".

Одноголосно депутати підтримали дане рішення після чого було оголошено перерву до 8 лютого.

Відбулося І пленарне засідання XVІ сесії  Сокальської районної ради
Відбулося І пленарне засідання XVІ сесії Сокальської районної ради
Відбулося І пленарне засідання XVІ сесії  Сокальської районної ради
Відбулося І пленарне засідання XVІ сесії Сокальської районної ради
Відбулося І пленарне засідання XVІ сесії  Сокальської районної ради
Відбулося І пленарне засідання XVІ сесії Сокальської районної ради


^

Юлія Сорочук
_

суспільство

Відбулись громадські слухання по питанню підняття тарифів на воду у місті Сокалі
Відбулись громадські слухання по питанню підняття тарифів на воду у місті Сокалі

Відбулись громадські слухання по питанню підняття тарифів на воду у місті Сокалі

У неділю в сесійній залі Сокальської міської ради відбулися громадські слухання по питанню введення в дію запропонованих розмірів  тарифів на послуги з водопостачання,  які надає   КП "Сокальводоканал".

Не  дивлячись на те, що про цю подію повідомлялось і в районній газеті і на сайті міської ради, прийшло лише декілька мешканців міста, решта присутніх у залі - працівники міської ради та КП "Сокальводоканал".

Проводила слухання голова Громадської ради при Сокальській райдержадміністрації Мар`яна Яремчук. Вона надала слово для обґрунтування запропонованих розмірів тарифів на послуги з водопостачання, водовідведення та очистки керівнику підприємства Ігору Лащуку.

В своєму виступі перед присутніми Ігор Васильович вказав, що останнього разу тарифи змінювались в 2014 році. За цей час зросли ціни, в тому числі і на електроенергію.  Він запевнив, що тарифи економічно обгрунтовані.

Таким чином, тариф для населення піднімається на 2.74 грн.: водопостачання - 5.18грн,  водовідведення - 4.22 грн. та очистка - 4.33 грн.

Враховуючи результати громадського слухання дане  питання про підвищення розмірів тарифів на послуги водопостачання, водовідведення та очистки  остаточно затверджуватимуть на засіданні виконавчого комітету міста.

Відбулись громадські слухання по питанню підняття тарифів на воду у місті Сокалі
Відбулись громадські слухання по питанню підняття тарифів на воду у місті Сокалі

^

Юлія Сорочук
_

RAM counter
додому
написати вебмайстру http://www.sokal.lviv.ua
Всі права застережено 2005
16:51, 29 березня 2024 року
При передруці інформації у друкованому або електронному вигляді, посилання на Сокаль і Сокальщина обов'язкове.
Адміністрація порталу не несе відповідальності за зміст рекламних та інформаційних повідомлень і не завжди поділяє погляди авторів публіцистичних матеріалів
+380686916567